-> palinator: To by byla dobrá logika, pokud by to šlo... Sedneš do auta, zmáčkneš tlačítko, ozve se "ding-ding" a auto je nastartované, i když máš vybitou baterku. Nedostaneš ho do stavu, aby nastartoval, ani když mu řekneš aby dobíjel, dokud se trochu rychleji nerozjedeš a jemu nedojde, že už na elektro nestíhá... Beznín nastartuje okamžitě pouze v případě, že má kriticky vybitou baterku, ale to jsem zažil snad asi 2x... Navíc pokud se rozjedeš na elektřínu a pustíš topení, tak začne aspoň nějak točit vodu a ten motor trochu předehřeje, takže pak nestartuješ úplně studený motor...
Ale funkce, kdy bys řekl autu aby měl zapnutý spalovák a nevypnul ho, tam prostě není, maximálně pokud mu řekneš aby dobíjel baterku a jedeš relativně konstantě, tak ti spalovák poběží rozumně dlouho, ale i v téhle fázi ho umí vypnout, třeba když jedeš z kopce, nebo brzdíš, protože má rekuperaci... Takže jediný způsob, jak udržet zapnutý spalovák na delší dobu je vyšší zátěž + konstantí jízda, což mi nejlíp vyšlo na rovince mimo město, kopcem nahoru (samozřejmě ne se studeným motorem) a nebo na dálnici.
A když už to má na sobě tu EL značku, tak mi přijde kravina jezdit po městech a obcích na benzín, hlavně když vím, že budu hodně poskakovat v kolonách, atd...
-> palinator 22.10.24 09:47:35: Za dva týdny mě čeká služebka Francie => Holandsko => Německo, cca 3000 km a rád bych to dal za 4 dny, takže to by Enyaqem asi nešlo...