-> růža: druhou lambdou som myslel vlastne prvú =)
ja už som vymenil zadnú lambdu za katalyzatorom (ako prvu) zajedno preto že ukazovala hodnoty chudobnej zmesy a podľa EK výfuku bola zmes presýtená. plus že bola lacnejšia ako predná. takže už mi zostalo vymeniť len tú druhú (pred katalyzátorom) nastavovaciu. tvári sa sice že funguje, ale môže merať zle alebo s offsetom. ten môže byť spôsobený chybou lambdy ktorá už má teoreticky po životnosti (podľa km) ale môže byť spôsobený aj offsetom na jednotke v mape (spomínané anglické prasačinky).
obe sondy už sú dnes nové, len potrebujem aby mi to chalani tuto u nás znovu zmerali diagnostikou, či tá nová nastavovacia lambda bude ukazovať rovnako (čiže bohatú zmes). podľa pachu sa mi nezdá, ale zatial som nemal čas s tým moc laborovať. len som to v noci vymenil.
ak ano - je tam upravený program, ak nie, mala by sa zmes konečne upraviť aspoň na reálne číslo, nie 20-násobok požadovanej hodnoty...
zohnať jednotku už neni také jednoduché. prehodiť a sfunkčniť tiež nie.
samozrejme beriem to ako možnosť. no mám pocit, že zachvílu bude komplet motor postavený z nových dielov ak to takto pôjde ďalej.
a to to pôvodne malo byť ,,rozumné lacné druhé auto do rodiny,, teda aspoň tak som to prezentoval manželke aby mi to dovolila kúpiť
![2](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/2.gif)