-> VeTeV: Opticky mi přijde, že nevychází ani z jednoho modelu. V detailech poukazuje spíše na novou generaci (světla, prvky interieru, označení modelu atd.). Ale třeba Grand Picasso se dělá tuším od 2007.
Jinak počítám, že spotřebák jako tyčky stabíku a silentbloky přední nápravy nebudou tak trvanlivé jako u Kantíka. Zase je to dáno větší vahou, konstrukcí náprav vycházejících z menších modelů, novějším datem výroby a tužším odpružením.
Každopádně pevný střed volantu, trochu mě to děsilo (než jsem s tím jel), ale vyhovuje mi to. Všechny ovládací prvky jsou po ruce a neotáčí se s volantem. To znamená, že nemám pak symboly vzhůru nohama apod. Řízení je relativně strmé, takže i když máš kola natočena, tak je všechno po ruce. Tlačítka mají větší odpor, takže ani při točení dlaní se při zavadění o něj nestane, že by sis něco rozladil. Navíc jsou ve vrchní kapličce středu volantu kontrolky od světel (mlhovky, směrovky, klopená, dálková atd.)
Teď jsem vezl např. tátovo zimáky a dal jsem tam 4x 16" disk s pneu vedle sebe naležato a ještě zbylo místo na tašky a další píčoviny. Ve 13" jsem tam dal 4 obutá kola a 4 pneu aniž bych musel s čímkoliv hýbat, s přepravou podobných věcí jsem měl u krátkého Kantíka velké problémy, tam jsem dal dvě 15" kola a už se tam další nevešla.
Co se týká spotřeby, zkusím to vytáhnout ještě někam ven, podle mě to pak spadne ještě níž. Když jsem přelezl 19 000 km, tak šla spotřeba zase dolů i v těchdle teplotách.
Ono to dělají taky voleje, je v tom Total Quartz Ineo ECS 5W-30 a ten sám o sobě šplouchá jak voda.
-----
Jinak ráfky už můžete nechat plavat, zejtra mi přijdou objednaný plechy na zimu.