skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> Tomaso435: 

-> vhml: mám kloub v tyči.... zkus hádat jak sem na poprvý rychle přečet
-> Tuner#2 - zrušená registrace 04.12.13 17:00:25: mám kloub v tyči a bylo to pořád trochu delší. Upravil jsem kulisu, dal 1cm podložku a už je to moc. Ideál je někde jen kolem výšky o kterou se to změní uložením z druhé kulisy, tj bez další podložky.
-> Eidy: Ty máš taky zkrácené dráhy? Já měl pocit, že u Tebe je to až skoro moc, podle mě stačí vyměnit mechanismu řazení za řízení a dráhy už tím jsou samy o sobě krátké a přesné.
-> Jindas: Jak už bylo řečeno, potřebuješ 2 kulisy, ze kterých postavíš jednu se shortshiftem a bude to stát jen pár hodin času a práce.

Za celej den sem udělal ho*no :D ale prohlídl snad milion inzerátů na bydlení...
-> Jindas: jeden čas jsem to v autě taky používal, nebylo to špatný, možná si to zase někdy vyrobím
-> Luky: jj jen jsem to blbě namířil... úprava stará jak škodovka sama :))).
-> m8rinek: no ale to i u toho, co dával Jindas, ne?
-> Klubko_: Tak tak jedná se pouze o změněný pákový poměry...
-> Jindas, Arnold: ja bych rekl, ze to uz tady mame ve clancich docela dlouho: skoda-virt.cz/cz/.../2192
-uprava-kulisy-razeni
-> Jindas: to vypadá zajímavě taky bych se rád o tom dozvěděl více 

Trošku off topic,ale chtěl sem se na něco zeptat....
Dnes sem se vrátil od kamaráda co má starýho Miniho a ukazoval mi něco na co sem čuměl a co bych chtěl taky
říká se tomu "quick shift" je to taková kravinka co se dává do kulisy a o dooooooooooooooooooost to zkrátí řazení a hodně ho upřesní,krásně to tam zapadá,krásně se řadí a rychle řadí.... nevíte někdo o tom něco? Jak to přesně funguje? Jestli se to dá koupit/udělat? Nebo to už tady někdo,něco podobnýho má?
Je to vidět pěkně v tomhle videu:
Je to jen takováhle kojotina www.midlandwheels.com/Pro ductImages/.../1512.jpg
farm9.staticflickr.com/81 88/8121837388_2f5c89284d.j pg
Aj na oktávku to je... www.skoda-forum.cz/nahrad ni-dily-f20/short-shift-sk ratene-radenie-t453.html
Klidně i do SZ. Děkuji
Dnes sem se vrátil od kamaráda co má starýho Miniho a ukazoval mi něco na co sem čuměl a co bych chtěl taky

Je to vidět pěkně v tomhle videu:
Je to jen takováhle kojotina www.midlandwheels.com/Pro ductImages/.../1512.jpg
farm9.staticflickr.com/81 88/8121837388_2f5c89284d.j pg
Aj na oktávku to je... www.skoda-forum.cz/nahrad ni-dily-f20/short-shift-sk ratene-radenie-t453.html
Klidně i do SZ. Děkuji

-> tunerlada: jo, zavru :-) ten dekl je uz pryc. Nez jsem stacil menit termostat, kolega z prace mezitim vyndal z jineho auta ten dekl a udelal mi fotku :-) zjistil jsem to az doma, poslal mi to na fb :-)
-> ToHo: teda když vidím tu fotku tak mě nutí se zeptat.. a zavřeš tu kapotu vlastně ? 

(po) .. s tím, že tam nacpu ještě skifa, nebo se pokusím o karoserii favorita .. a pak mě napadlo, že tu garáž prodám a přesunu to všecko jinam 

-> Lukyn742: mám v druhé garáži holou kastli a ta bude vedle přes zimu v této garáži zimovat na boku. Takže tam vleze ;-) ty stoly totiž půjdou taky ještě pryč
-> Milan 136: 

-> šadesa: myslím,že v tom odkazu bude víc videí

-> Petr98: A k čemu ti to je když tam druhé stejně nedáš ?
-> Tomaso435: 

-> Petr98: chytřejší vylezou spolujezdcovou stranou
Z garáže na jedno auto postupně dělám garáž na auto a půl. Bohužel nemám foto před, ale ze zaparkovaného auta šlo hoooodně těžko vylézt
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Co ty popisuješ je jak říkáš uzení studeným kouřem. Já používám metodu teplým kouřem, kdy se zatáhnou na 80°C a následně na 60°C + douzení kouřem, tímhle postupem zůstanou více šťavnaté. Vydrží ve sklepě taky měsíce, akorát vyschnou. Jednou vyschly tak, že byly jak kámen, ale neskazily se

decka dame si jednu rychlovku :maximalna vola piest. kruzku na fa fe je kolko? nieco sa mi mari ze 1 mm, je to tak ?
e.:tak som to uz nasiel
e.:tak som to uz nasiel
-> ZdeněkH: musim s nim teď jezdit do práce...no a už dneska jsem se i na zimákách klouzal
-> myschaak AZNP K.Hora: Nebuď baba. Nějaké zimáky jsou pro děcka. Já mám pořád letňáky
-> P@nis 02.12.13 16:33:35: Zaujimave, o tomto so nepocul. U nas sa napriklad klobasy usia aj 3 dni, studenym dymom - ohnisko je na prizemi, dymovod ma aspon 2 metre a samotna udiaren je o poschodie vyssie pod strechou. Udi sa dovtedy, kym cely priemer klobasy nieje rovnomerne prestupeny dymom, klobasa sa pritom nesmie horucim dymom uvarit/upiect, ale postupne mierne vysusit.
Takto zaudena klobaca potom vydrzi v udiarni zavesena az do jari (teploty kolisu od -x do +5, ale idealne je ked je okolo 0)
Takto zaudena klobaca potom vydrzi v udiarni zavesena az do jari (teploty kolisu od -x do +5, ale idealne je ked je okolo 0)
to sa mi tiez stalo...nezhorel som, ale horsie bolo, ze som isiel v obleku zo stuzkovej 

-> Lubes: No mě se nedávno stala podobná věc na kile - tam pro změnu upadla výstupní trubka z AC pumpy. Tohle je fakt hodně blbá a nebezpečná závada 

-> Lubes: aj mne sa to uz stalo ...

-> dragon_cb_cz: mne sa to stalo raz na jednom zraze ,chalani m vraveli čo šli zamnou že mi tečie voda ,že asi varím ale teplota bola ok,pozriem pod kapotu a benzín veselo tiekol po rozhoručenom motore,vtedy som mal velké šťastie
Vyměnil jsem v GLSe víko karburátoru - zjevně ve správný čas, protože při sundavání toho starého jsem byl poněkud nepříjemně překvapen tímhle. Každopádně výrazné pozitivní výsledky výměna nepřinesla - no alespoň (snad) nevyhořím 

-> johaning 01.12.13 22:24:41: pekny zimaky
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Přiložíš vlhčí dřevo švestky nebo jalovec, větvičku jalovce, někdo dává kupované štěpky atd. Pokud je chceš jak jsou v obchodě, tak jen udržuješ v ohništi uhlíky a trvalou nižší teplotu kolem 60.
Uzené maso a slaninu dělám bez toho, ale u klobásek to dostane jiný rozměr tohle zadýmení
Uzené maso a slaninu dělám bez toho, ale u klobásek to dostane jiný rozměr tohle zadýmení

-> johaning 01.12.13 22:24:41: no prokouklo to tondovi,pokličky nějaký bude mít??
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Prilozis uhli do ohne.
-> P@nis 01.12.13 07:49:08: no jasne, ostravske, to musi byt cierne, to ten smog
ale fakt ma zaujima ten postup, ako sa to udi tak do cierna?

ale fakt ma zaujima ten postup, ako sa to udi tak do cierna?
-> castrol: Ono se dává králíčí a vepřové 1:2. Obojí se musí naložit (sůl česnek) z králíčího se udělá prát, který se okoření a pak se přidá hruběji namleté vepřové a nakonec se dochutí podle lbosti. Samozřejmě se nemusí takhle douzovat a pak by nebyly tak tmavé.
Ale všem známým chutnají a už mi nezbýva ani půlka a to jsem je chtěl na Vánoce a Nový rok nechat "vysušit"
Ale všem známým chutnají a už mi nezbýva ani půlka a to jsem je chtěl na Vánoce a Nový rok nechat "vysušit"

-> P@nis: a niesu take tuhsie? predsa zajacie maso je take netucne
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Na fotce jsou o něco tmavší, ale měly by se podobat Ostravským klobásam. Chuťově paráda, až si říkám jestli nepřestanu jíst ty kupované
www.reznik.eu/reznik/.../ 53-Ostravska-klobasa-4kg

www.reznik.eu/reznik/.../ 53-Ostravska-klobasa-4kg
-> P@nis 30.11.13 18:59:57: je to len klam fotky, alebo su fakt tak cierne? To tak ma byt?
ptáci:-)
nejdřív na dílnu poladit koně aby neprděly do vody, a pak do loděnic dolaminovat blatník a nárazníku kus chybí+je přeraženej.
Kdyby někdo měl navíc paláckej chladič...hodil by se.V kvintu za alu budou chtít asi balík,co....
nejdřív na dílnu poladit koně aby neprděly do vody, a pak do loděnic dolaminovat blatník a nárazníku kus chybí+je přeraženej.
Kdyby někdo měl navíc paláckej chladič...hodil by se.V kvintu za alu budou chtít asi balík,co....