skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> dragon_cb_cz: Spíš tvoje představa je zcela mimo. Jestli ti připadá v pořádku 3leté studium zakončit jakousi rešerší, když díky dnešním informačním možnostem jsi schopen toto spáchat za delší víkend, tak je něco špatně. I v bakalářské práci by měla být jakási realizace, ať je patrné, že problematice rozumíš a že jsi něco málo řešil. Toto šlo možná dříve, když bylo studium 5-ti a víceleté, ale dnes pravdu ne. Nevím teda jestli si na technice, ale uznej, že teoretiků je okolo dost a jen málo borců to umí zavést do praxe.
-> jourin: 

-> Jozka: no tak ale zas jen popsat nějakou už dávno známou problematiku mi taky příjde trochu naprd..Jaký to má pak význam?
Ale co,mě to vyhovuje. Jen ať dál všichni studujou,ať mají všichni tituly,mě to nevadí. Aspoň mi nikdo nebere moji ,,černou a potupnou'' práci a já se tím pádem nemusí bát,že budu bez práce :-P
Ale co,mě to vyhovuje. Jen ať dál všichni studujou,ať mají všichni tituly,mě to nevadí. Aspoň mi nikdo nebere moji ,,černou a potupnou'' práci a já se tím pádem nemusí bát,že budu bez práce :-P
-> m8rinek: Z čeho to kolo bude AZ91?
-> dragon_cb_cz: Někomu stačí tři roky učebního oboru, aby pak všem "na figuře" vykládali, jak dělají všechno špatně.. 

-> koko: To je asi o úhlu pohledu a o fakultě - u nás trvá 2 roky než si projdeš teoretickým minimem které je prakticky společné pro celou fakultu a teprve ve třeťáku, kdy už tu práci od začátku máš tvořit, se teprve začínáš dostávat k oborovým předmětům. Jak asi v tu chvíli ten člověk má napsat práci, která bude v oboru nějakým "přínosem"?
Bakalářka se dřív (než se přešlo na strukturované studium) nazývala "rešeršní práce" - a o tom by taky měla být. Vzít téma, udělat rešerši literatury, popsat nějaký vybraný problém a do závěru napsat, že se mu chceš dál věnovat v diplomce - a pak ty dva další roky strávit tím, že na tom problému skutečně něco uděláš.
Tvoje představa mi přijde skutečně zvláštní, to jako že za dva roky vstřebá člověk tolik znalostí v oboru, že už ho bude schopnej posouvat někam dál?
Bakalářka se dřív (než se přešlo na strukturované studium) nazývala "rešeršní práce" - a o tom by taky měla být. Vzít téma, udělat rešerši literatury, popsat nějaký vybraný problém a do závěru napsat, že se mu chceš dál věnovat v diplomce - a pak ty dva další roky strávit tím, že na tom problému skutečně něco uděláš.
Tvoje představa mi přijde skutečně zvláštní, to jako že za dva roky vstřebá člověk tolik znalostí v oboru, že už ho bude schopnej posouvat někam dál?
-> dragon_cb_cz: a proto to vypadá, jak to vypadá, studentů a absolventů kupy, ale stejně je to k ničemu, přece, když nejsi schopen vytvořit smysluplnou práci po 3 letech, tak promiň, ale nemáš na VŠ, co dělat
-> francomk: Tak jde o to jak moc to byl kamarád a jak moc vedoucí práce, že jo... Ale vycházím z toho, že ta práce byla udělaná poctivě, v tom případě jsi měl prostě smůlu no :/ Když se někdo snaží v bakalářce hledat nějaký "přínos" tak je to vůl, protože reálnou vědeckou práci na tejhle úrovni napíše minimum lidí...
-> m8rinek: Držím palce s tou BP, tento rok som mal štátnice. Robil som BP, v ktorej som porovnával 3 CAM softy, presnejšie simulaciu obrabania v nich. A aj tak mi oponent celu pracu zvozil a veduci prace (moj kamoš) sa ma zastal a pohadali sa tak, že o tom vedela cela fakulta...
A na štátniciach ma zvozili slovami "vaša BP nemá žiadny prínos, teda je o ničom..."

A na štátniciach ma zvozili slovami "vaša BP nemá žiadny prínos, teda je o ničom..."

-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Co v kole, spíš mezi koly...
-> m8rinek: Neměl bych obavy... už jen to, že děláš téma který tě fakt zajímá a kterýmu jsi něco reálně dal nejen protože jsi musel tě staví do horních pater mezi zájemci o titul...
-> m8rinek: Pekne ty... taky koukam v jenom kole. 

-> dragon_cb_cz: Odzkoušeno, změřeno, odsimulováno mám, zbývá odlejt, což se snad povede během příštího týdne.
Jen popis teoretický části je takovej pro laika, nezabřezávám (:)) do podrobností, chemie, složení, teplot atp, no a zbytek je polopatickej popis praktickejch postupů + řádný naobrázkování...
Člověk z VUT v Brně napsal diplomku o 60stranách s 5000 slovy a evidentně to stačilo. A to to vypadalo asi takhle ,,model jsme vyrobil, odlil, obrobil,, žádná věda... tak mě kua musí stačit 35-40 stran s 6000slov...
Jen popis teoretický části je takovej pro laika, nezabřezávám (:)) do podrobností, chemie, složení, teplot atp, no a zbytek je polopatickej popis praktickejch postupů + řádný naobrázkování...
Člověk z VUT v Brně napsal diplomku o 60stranách s 5000 slovy a evidentně to stačilo. A to to vypadalo asi takhle ,,model jsme vyrobil, odlil, obrobil,, žádná věda... tak mě kua musí stačit 35-40 stran s 6000slov...
-> m8rinek: Pokud s tím umíte jen vy dva, tak jedinej směrodatnej podklad pro komisi bude posudek vedoucího. Pokud je to pro vedoucího OK, tak pokud nemáš vyloženě smůlu na dementa oponenta, není co řešit...
-> U-Geen: Vedoucí je dost v pohodě :D. V podstatě pracuju s novym simulačnim softem. Jediný dva lidi, který s tim ,,uměj,, jsme na katedře my dva :D. Jen doufám, že bude stačit odvedená práce, která má smysl a místo opisu skript jak je u nás zvykem...
-> m8rinek: Pokud máš měření a podobný věci (pokud je potřebuješ) hotový, tak jo. Moje bakalářka měla stránek skoro 60 a tak dvě třetiny jsem jich napsal za 30 dní, protože mi vedoucí řekl, že mám od zadání 30 dní na to to napsat, protože jinak bych se na to vysral jako minule
Řek mi ať na tom dělám 2 hodiny každej den, ne víc, ne míň... a fakt jsem těch asi 40 stránek měl. Aneb dvě hodiny denně dělají génia...

-> m8rinek: dost zalezi na tom jak ti do toho bude vedouci kecat .-)
-> dragon_cb_cz: Docela by mě zajímalo jestli je reálný to prakticky dotvořit a dopsat a odevzdat do 3.1.14 a ještě se do Vánoc přestěhovat :D.
-> m8rinek: Známe, známe... makej, makej, makej, vydrž 

Tak moje BP právě attakovala 20stran, ještě jednou tolik během příštích pár dní a je hotovo, proč mi jen připadá, že ten čas nějak letí?
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Mozna jo, zatim nestoji u nas tak snad casem.. Musi se na nem udelat nejaky servis. Tak zalezi jaky bude v zime pocasi na prevoz po ose :-)
-> jourin: Tak to je asi chyba motoru. :) Já nevím, nikdy jsem to neřídil, ale už jsem to slyšel od více lidí, kteří s tím lítali. A co fotky, budou? I kartu v sekci dobových speciálů by to tu myslím sneslo. 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Ja to dneska ridil! Pokud to neni nekde pridreny tak to fakt nejede nic moc :) A to mi byvaly mechanik a ridic toho auta rikal jak to upravovali aby to litalo :-)
-> jourin: No už mnohokrát tu bylo zmíněno, že tohle zrovna o Furgonu neplatilo. 
Fotky ze všech stran mi můžeš poslat na mail, pokud to nechceš nikam sem uploadovat. :)

Fotky ze všech stran mi můžeš poslat na mail, pokud to nechceš nikam sem uploadovat. :)
No do sekce nevlozim celou kartu :) a Avia pochopitelne leti! Vzdy byla nejrychlejsi.. V kazde kolone jela prvni :-)
-> Vitek: pěkná přední a zadní náprava
-> Luky: "esi budeš zlobit, tak to koupím obytný a pojedem tim na dovolenou!"
-> Luky: že je to nejrychlejší furgon 

-> jourin: tu teď manželce ukazuju toho furgona a ona "týjo, to je pěkný" a pak pohrdavě "hm, to musí teda letět". Co jí na to mam říct? 

-> jourin: Vsak jsou tady na to temata :)
-> jok3r: Jo a admini mi daj BAN za ot ze sem nahravam jiny auta nez skodovky :-)
-> jourin: klidne oboji
-> jourin: A budou ty fotky Avie? 

-> jok3r: Na GayCar nebo na Avii? :)
-> jourin: karta bude?
-> peppa: Alkyton, bohužel to mohlo vypadat lépe, asi hodinu po tom co jsem to dolakoval, brácha vytopil koupelnu, která je nad místností kde jsem lakoval...
doladěn job, vypadá to, že maká a můžeme si jít zavzpomínat do O2 arény na hudbu svého mládí :-)
-> Vitek: moc pěkny, jakou jsi na to použil tu černou barvu?
-> ZdeněkH: tak ja nemam len jeden imbusak ,ten som urval na skodovackej hlave ked som ju povoloval ale to bola moja blbost inac je vsetko a tiez ju mam par rockou
-> castrol: Řekl bych, že mám stejnou a má jen dvě vady. První na velké ráčně mi rupl a následně slezl plast za který se drží, ale to je mojí blbostí protože jsem na ni narval trubku a poškodil to. Druhá vada je, že jsem poztrácel pár věcí
jinak ale funguje perfektně na to kolik let ji už mám a nestála ani moc peněz.
Jo a kufr už nejde zavírat těmi cvakátky. Upadla ta ouška co na to jsou určená.

Jo a kufr už nejde zavírat těmi cvakátky. Upadla ta ouška co na to jsou určená.
-> Mára-rs 07.12.13 15:57:20: no ja mám takúto ,víz obrázok a spokojnosť je
Tak to hoši vykládejte babinci u nás doma