skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> U-Geen: moc dlouho jsem to neokukoval,nechtěl jsem otravovat,náhon na zadek,viděl jsem dif a bude tam pevná náprava,předek s hřebenem
-> Mantrabeach: moc pekny :-) jaky to ma napravy, ram atd?
Tak jsem se byl právě kouknout co si přivez soused za novou hračku
.Je to Panther Kallista 2.8L s hliníkovou karoserií s technikou od Fordu takže motor z Granady např.

historický okamžik:
natočil jsem garde!!!motor stál asi deset let,auto tři,možná čtyři
natočil jsem garde!!!motor stál asi deset let,auto tři,možná čtyři

Včera, cca po šesti letech v zapomnění vytažená z garáže. už jsme ani nedoufali že naskočí, ale povedlo se. Vyměnit prasklej chladič, udělat brzdy, spojku, podvozek by mněl být OK, zajet na STK a hurá do ,,provozu".

Matthes, záškodník z TechWebu 08.04.11 22:10:00 napsal:
→ doly120 08.04.11 21:49:57: Ze nemas brat droby, resp
halucinogeny
Jasně,na každém rohu beru jednu... celý žhavý
→ doly120 08.04.11 21:49:57: Ze nemas brat droby, resp
halucinogeny

Jasně,na každém rohu beru jednu... celý žhavý
-> Klubko_: tohle je 2t takže jde jen o mazání kliky a pistu :-)
-> Rapi1: o kua :D
ja tu mam v garazi 5 sad a treba to pretriedit ... uvidime ... :)
ja tu mam v garazi 5 sad a treba to pretriedit ... uvidime ... :)
-> afro100: ja som mal plne berlingo a aj tak to bola len prva varka

-> Rapi1: pockaj, ked mu tam dojdem ja s plnym vozikom :D
-> OJOUCH: ne to nebolo v plane
-> afro100: ani nehovor:D:D bol poteseny:D

-> afro100: ani nehovor:D:D bol poteseny:D
-> Rapi1: Wilo sa zapotil ... :D
-> Rapi1: ale na jedno jsi zapomel!!!

Jindas 09.04.11 13:50:40 napsal:
Tak dnes jsme byli na polepech…
-> Jindas: Kde jsi to nechával dělat?
Tak dnes jsme byli na polepech…

Martin136COUPE 09.04.11 18:29:41 napsal:
→ Jan Kubíček: Mi neřikej že si před pískováním
neviděl, že jsou obouchaný a zohejbaný ? Takoví ja posílám do šrotu
i když nemaj díry. Jak je rovná tak nevidím problém ji opravit, všechno
je cca 3ka plech. to jsem samo viděl, nak jsem to neřešil a prostě hodil opiskovat a pak že se uvidí , ta co je děrava zespoda tak ma fajnovej vršek a ta druha ma zase vršek total, tak nejspíš vemu tu první, odbrousim spodek, hodim znova do pisku aby se očistila zevnitř a hodim novej spodek, už takhle byl problem sehnat aspon nakou
→ Jan Kubíček: Mi neřikej že si před pískováním
neviděl, že jsou obouchaný a zohejbaný ? Takoví ja posílám do šrotu
i když nemaj díry. Jak je rovná tak nevidím problém ji opravit, všechno
je cca 3ka plech. to jsem samo viděl, nak jsem to neřešil a prostě hodil opiskovat a pak že se uvidí , ta co je děrava zespoda tak ma fajnovej vršek a ta druha ma zase vršek total, tak nejspíš vemu tu první, odbrousim spodek, hodim znova do pisku aby se očistila zevnitř a hodim novej spodek, už takhle byl problem sehnat aspon nakou

-> 105: no jo, nechtělo se mi to sundavat, tak jsem ho odlehčil na vozejku

-> Bohyn: generalka na privesnym voziku ? :D:D
-> Jan Kubíček: podle mě nic co by se nedalo opravit,je to jen plech
-> pistaa: parada -> Klubko_: pekne a tie kola 

tak dneska skoro cely motor sa podaril zlozit, pre tych co ma chcu podpichovat ze nieje na 100% cisty tak ma to nezaujima staci to a nejdem ani farbickovat cas je drahy a ja to potrebujem mat hotove cim skor

-> Jan Kubíček: Mi neřikej že si před pískováním neviděl, že jsou obouchaný a zohejbaný ? Takoví ja posílám do šrotu i když nemaj díry. Jak je rovná tak nevidím problém ji opravit, všechno je cca 3ka plech.
-> Jan Kubíček: Ty pricky jsou dobrej salat, to sem este nevidel
Vzdy jsem myslel, ze pricka a strecha shnijou jako posledni.

něco malo se opiskovalo, vic bych věřil tomu že budou nepoužitelný ramena ale nakonec obě příčky nejspíš KO
-> pistaa: : rozumim a souhlasim
vzhledem k tomu, že to máš jen na závodění tak chápu honění každýho kila
a držim palce při dalšim odlehčování 

-> pistaa: veľmi pekné , krása
-> T: vijde to viac ako molcan, a nie malo je to prave o hodne viac i materialne, co sa tyka toho vijde/ nevijde ci oplati neoplati ? u mna sa oplati kazda uspora i mala ktora s sebou prinasa mnoho prace a investicii ale mam to tak rad a rad na tom praujem, u mna je ptinos nesmierne velky kazdy sam si musi povedat ci to chce alebo nechce. sam som este doposial neocenil vsetko to o mi bolo na vyobu potreba i kolko vysiel samostatny par ramien . v blyzkej dobe snad ale predpoklad ci odhad je 300E
-> pistaa: : jojo souhlas, to neni zase tak špatný číslo. otázka je jestli se to vyplatí?
myslim výroba, bude nějaká ?
vyšlo by to méně jak molčan?

-> pistaa: Fandim ti.
-> T: No popravde, nevazil som to nakolko som nemal presnu vahu, co som vazil predtym tak to je 3kg kus ale ako pisem presna hodnota nie je nakolko som nemal vahu a nechcelo sa mi cakat. Ale je to vyrazne myslim aj keby to bola uspora ln 2kg/kus je tu slucte na tom aute ubrat 4kg uz moc nie je kde ..teda rezanim asi uz nikde.
-> pistaa: : fakt šílený
kdy začne výroba?
a kolik je rozdím váhy mezi molčanem a timhle?

tady jsem si dovolil z vlastni zahradky
oprava oderek a orezlin po zime, novej lak kol, vymena manzet hrebenu, pouzdra hrebunu, vymena svislaku, pac byly ohnuty
a...

-> Bagrr- máma mele Emu: pockej, vyradit cerpadlo a co mazani vacky a rozvodovyho retezu? Ten se mazat nebude?
namontoval jsem osvětlení kufru na fanouše ze stodvacítky
-> castrol: Děkuji pane 

-> Jindas: pekne
-> Klubko_: o olejovém čerpadle mi ani nemluv... Letí velkým obloukem do šrotu.. Díky tomu ten motor zařval... Jak to má zatracený oilmaster přimazávání, tak čerpadlo se rozhodlo že nebude spolupracovat... Tudíž motor nebyl mazán... Ponaučení pro příště: čerpadlo vyřadit a mazat směsí jako fichtla... Jinak překvapilo mě že ojnice například pasuje z yamahy rd250/350, pist z yamahy dt125lc... A to je to motor z prakticky z elefantu... Kdyby to byl vodník, tak je z mita atd... Prostě se to liší jen způsobem chlazení, karburací a tím jestli to má nebo nemá přívěru... Tenhle je nejslabší verze bez přívěry, malou karburací, tudíž má jen 13kw... Ale na to ježdění to stačí až kam... Tak doufám že mi vydrží teď déle.. Už totiž byl jednou dělanej... Akorát tenkrát pouze vršek... A nechalo se čerpadlo... Po první opravě vydržel ani ne 250km... Nyní je kompletně udělanej a bude jezdit přímo na směs, tak snad něco vydrží...
-> M@rtin: Pěkný, co je to za podvozek? Taky mám placku, ale sériový TT-01T od Tamyie.
-> Hurdis: Je to pro pistuu.
-> DEKODOVAC: Je to vyrobený podle originál plechu, nevím jak víc to popsat. Kdo umí laminovat tak pochopí.
-> Hurdis: Je to pro pistuu.
-> DEKODOVAC: Je to vyrobený podle originál plechu, nevím jak víc to popsat. Kdo umí laminovat tak pochopí.
-> Jindas: já právě radši menší obsahy.. Ty velké motorky mě nějak neberou.. Na velké a výkonné motorce jezdí každý a to prostě není žádná frajeřina. Ale kdo umí slušně jezdit s malým objemem,to je podle mě frajer... A spotřebu sem ještě ani nezkoumal. Ono na závodech se na to ani nehraje:)