-> j_j: nemáš za čo, v skratke - prejsť celé auto a zosumarizovať: môže sa pokaziť, nemôže? Ak sa pokaziť môže: budem môcť ísť ďalej, alebo bude treba hneď vymeniť, opraviť? Ak sa môže pokaziť a nebude sa dať pre to pokračovať v jazde, vziať to náhradné so sebou :-)
Všetky cesty so 120, fotky z Talianska sem:
minno120.rajce.idnes.cz/2
009.08.24_-_29_-_Dobrodruz
ne_Taliansko_na_Skode_120
Z Prahy sem:
minno120.rajce.idnes.cz/2
010.08.25_-_27_-_Praha_Mla
da_Boleslav
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Dálkové cesty se škodovkami
-> j_j: jezdi 120kou šedivko - ale minno je extrémista - jiní již podlehli a mají spotřebáky, minno nás dohání a dává novější věci na 120 - věřím tomu, že on udělá ještě výměnu motoru za MPi, aby mohl neustále lítat jak splašenej

-> VeTeV: to je svatá pravda...
-> minno: díky za skvělou úvahu, máš za ní jedničku,ale ještě mi řekni - ty cesty jsi absolvoval ve stodvacítečce nebo stovce? máš nějaké fotky?
-> minno: díky za skvělou úvahu, máš za ní jedničku,ale ještě mi řekni - ty cesty jsi absolvoval ve stodvacítečce nebo stovce? máš nějaké fotky?

Ja by som to s cestovaním škodovkou na dlhé trasy videl asi takto:
Najideálnejšie je si to svoje auto poznať a mať už v ňom niečo odjazdené a poznať jeho neduhy. Ak má byť auto na takéto cestovanie spoľahlivé a dobre pripravené, treba ho prezrieť od predu až do zadu a spraviť údržbu všetkého. Nemať auto len v biednom stave bez pravidelnej údržby, kedy sa opravuje len vtedy, až sa niečo pokazí. V takomto aute je totiž skoro stále niečo, čo už dosluhuje a len sa čaká na moment, kedy to rupne. A ono to rupne vždy v tú nepravú chvíľu, to si môžete byť istí. Osobne som radšej za prevenciu a predvídavo auto udržovať v stave, aby sa nič nepokazilo. Robím to takto a zatiaľ sa mi to darí, škodovka ma nikdy nikde nenechala a to jazdím často diaľky.
No a keď je už škodovka v takto "porobenom" - pripravenom stave po celkovej údržbe všetkého, ono sa ani netreba pýtať, čo si na cestu vziať, čo nevziať, ja to robím tak, že si prejdem v hlave celé auto a sumarizujem, čo by sa kde na čom mohlo pokaziť. A tieto diely mám v aute v krabiciach pod sedačkami vlastne stále, takže kedykoľvek si zmyslím, môžem vyraziť kdekoľvek a nemusím rozmýšľať nad ničím. Ono škodovka dokáže byť "pojazdná" v akomkoľvek hroznom stave, dôležité je, aby to v poriadku bez ohrozenia života došlo do cieľa. Kravinky, ktoré nemajú bezprostredný vplyv na funkčnosť vozidla teda zbytočne nebrať.
Takže ideme: Predná náprava, riadenie - tam sú len samé železné diely, nápravnica, ramená, šróby, tam sa mi nemá čo pokaziť, aby som nemohol ďalej pokračovať v jazde, ložiská treba mať nové a novo naplnené, aby sa vedelo že sa na ne dá spoľahnúť, riadeniu sa nestane "nič" aj keď sa roztrhnú manžety a vytečie olej.... Zadná náprava: železným dielom sa nestane nič, poloosa viem že keď autom jazdím dlhšie a je to odskúšané tak ak mám správne usadené a dotianuté bubny tak sa nestane nič (kyvka), brzdy obecne treba mať pomenené aspoň hadice, predné brzdy treba mať po repase (gumičky, piestiky), zadné brzdy - pre prípad pribaliť k náhradnym dielom jedno nové prasiatko, hydrauliku obecne (brzdy, spojka) je dobré mať vyskladanú z nových dielov a pravidelne meniť brzdovku jedného typu, vtedy viem že sa mi na ceste nič nepokazí a môžem tomu veriť. Brzdovku k dielom nepribaľujem, tú kúpim na každej pumpe. Prevodovka - tam asi nemá význam nad ňou špekulovať a pribaľovať nejaké ND, ak je preverená spoľahlivá tak sa na nej nemá čo samo z ničoho nič pokaziť. Ak sa aj niečo pokazí, v teréne neopravíš nič. Dôležité je na dlhých cestách s autom naprasiť! Ale jazdiť s rozumom. Motor a elektrika to je kategória ktorej treba venovať asi najviac pozornosti. Osobne odporúčam ak sa chce s autom jazdiť dlhé trasy - mať motor po poctivej GO, to je na nezaplatenie. A keď už po GO, tak nie len holomotor, ale všetko - od karbu až po rozdeľovač. Ak je to motor, ktorý už vydáva podivné zvuky, stráca sa olej, voda, s takým motorom už radšej nikde nejazdiť. Ak motor funguje navonok dobre, osobne som aspoň za jeho obzretie a skontrolovanie ako vyzerá vnútri, prípadne spraviť malú údržbu - vymeniť tesnenie pod hlavou, skontrolovať presahy atď. Ak je holomotor v poriadku, pri normálnom zaobchádzaní sa nám na ňom nemá čo pokaziť, aby sme nemohli pokračovať v jazde. Takže voziť náhradné valce, kľuky a pod. je asi trochu na hlavu, že :) No a z dielov, ktoré treba pribaliť a môžu sa hodiť je vlastne celé zapalko: ja osobne vozím stále v zásobe: sadu sviečok, sadu káblov, cievka, palec, kontakty prerušovača, kondík, veko rozdeľovača, regler....Viac netreba. Samozrejme tiež náhradný kliňák. Nič viac sa tam v podstate nemá čo pokaziť, náhradný štartér netreba, roztlačiť sa dá vždy, náhradný karbeč je tiež k prdu, tam sa pokaziť "nemá čo", aspoň ako-tak to pôjde vždy. Altík mám po repase a na palubke voltmeter, ak by to prestalo dobíjať viem o tom hneď. V zásobe druhý altík nenosím, ak je elektrika v aute v poriadku tak sa na altíku neodpaľuje ani diodový mostík a altík je "nesmrteľný". Pre prípad fakt extra dlhých trás mám ale pre istotu v garáži altík do zásoby druhý :) No a z ostatných vecí, ktoré sa ešte môžu pokaziť samozrejme nejaká tá gumová lepiacia spešl páska na zalepenie prípadne prasknutej hadice, dlhší káblik silnejšieho prierezu, nejaké matičky, šróbiky, drôt.... Dobré je mať v zálohe aj náhradny termostat, osobne vozím aj olejové tlakové čidlo (tie dnešné dlho nevydržia a radšej ako mi tam má svietiť kontrolka a nemám prehľad o správnej funkčnosti mazania to čidlo za moment vymením), mám aj spojkové ložisko a tesnenie pod hlavu, ale to len pre extra prípad núdze
Na dlhú cestu mať nejaký ten olej v zásobe, aspoň prázdnu bandasku na prípadnú vodu, 4-5 litrový kanister s náhradným benzínom a ide sa
Z tých dielov čo vozím je všetko v spomínanej bedničke pod prednými sedačkami, nikomu nič nezavadzia, neochudobňujem sa o batožinový priestor a v prípade núdze mám všetko pod rukou....
Najdlhšou trasou na škodovke zatia+ u mňa bola cesta do Talianska pred 2 rokmi (Benátky, Miláno..., jedna cesta asi 1200 km, celkovo 3300 km) a potom Praha minulý rok (550 km jedna cesta, dokopy asi 1200), ináč bežné trasy sú okolo 300-400 km jedna cesta tam, bežne 1000 km za víkend v rámci relaxu
Najideálnejšie je si to svoje auto poznať a mať už v ňom niečo odjazdené a poznať jeho neduhy. Ak má byť auto na takéto cestovanie spoľahlivé a dobre pripravené, treba ho prezrieť od predu až do zadu a spraviť údržbu všetkého. Nemať auto len v biednom stave bez pravidelnej údržby, kedy sa opravuje len vtedy, až sa niečo pokazí. V takomto aute je totiž skoro stále niečo, čo už dosluhuje a len sa čaká na moment, kedy to rupne. A ono to rupne vždy v tú nepravú chvíľu, to si môžete byť istí. Osobne som radšej za prevenciu a predvídavo auto udržovať v stave, aby sa nič nepokazilo. Robím to takto a zatiaľ sa mi to darí, škodovka ma nikdy nikde nenechala a to jazdím často diaľky.
No a keď je už škodovka v takto "porobenom" - pripravenom stave po celkovej údržbe všetkého, ono sa ani netreba pýtať, čo si na cestu vziať, čo nevziať, ja to robím tak, že si prejdem v hlave celé auto a sumarizujem, čo by sa kde na čom mohlo pokaziť. A tieto diely mám v aute v krabiciach pod sedačkami vlastne stále, takže kedykoľvek si zmyslím, môžem vyraziť kdekoľvek a nemusím rozmýšľať nad ničím. Ono škodovka dokáže byť "pojazdná" v akomkoľvek hroznom stave, dôležité je, aby to v poriadku bez ohrozenia života došlo do cieľa. Kravinky, ktoré nemajú bezprostredný vplyv na funkčnosť vozidla teda zbytočne nebrať.
Takže ideme: Predná náprava, riadenie - tam sú len samé železné diely, nápravnica, ramená, šróby, tam sa mi nemá čo pokaziť, aby som nemohol ďalej pokračovať v jazde, ložiská treba mať nové a novo naplnené, aby sa vedelo že sa na ne dá spoľahnúť, riadeniu sa nestane "nič" aj keď sa roztrhnú manžety a vytečie olej.... Zadná náprava: železným dielom sa nestane nič, poloosa viem že keď autom jazdím dlhšie a je to odskúšané tak ak mám správne usadené a dotianuté bubny tak sa nestane nič (kyvka), brzdy obecne treba mať pomenené aspoň hadice, predné brzdy treba mať po repase (gumičky, piestiky), zadné brzdy - pre prípad pribaliť k náhradnym dielom jedno nové prasiatko, hydrauliku obecne (brzdy, spojka) je dobré mať vyskladanú z nových dielov a pravidelne meniť brzdovku jedného typu, vtedy viem že sa mi na ceste nič nepokazí a môžem tomu veriť. Brzdovku k dielom nepribaľujem, tú kúpim na každej pumpe. Prevodovka - tam asi nemá význam nad ňou špekulovať a pribaľovať nejaké ND, ak je preverená spoľahlivá tak sa na nej nemá čo samo z ničoho nič pokaziť. Ak sa aj niečo pokazí, v teréne neopravíš nič. Dôležité je na dlhých cestách s autom naprasiť! Ale jazdiť s rozumom. Motor a elektrika to je kategória ktorej treba venovať asi najviac pozornosti. Osobne odporúčam ak sa chce s autom jazdiť dlhé trasy - mať motor po poctivej GO, to je na nezaplatenie. A keď už po GO, tak nie len holomotor, ale všetko - od karbu až po rozdeľovač. Ak je to motor, ktorý už vydáva podivné zvuky, stráca sa olej, voda, s takým motorom už radšej nikde nejazdiť. Ak motor funguje navonok dobre, osobne som aspoň za jeho obzretie a skontrolovanie ako vyzerá vnútri, prípadne spraviť malú údržbu - vymeniť tesnenie pod hlavou, skontrolovať presahy atď. Ak je holomotor v poriadku, pri normálnom zaobchádzaní sa nám na ňom nemá čo pokaziť, aby sme nemohli pokračovať v jazde. Takže voziť náhradné valce, kľuky a pod. je asi trochu na hlavu, že :) No a z dielov, ktoré treba pribaliť a môžu sa hodiť je vlastne celé zapalko: ja osobne vozím stále v zásobe: sadu sviečok, sadu káblov, cievka, palec, kontakty prerušovača, kondík, veko rozdeľovača, regler....Viac netreba. Samozrejme tiež náhradný kliňák. Nič viac sa tam v podstate nemá čo pokaziť, náhradný štartér netreba, roztlačiť sa dá vždy, náhradný karbeč je tiež k prdu, tam sa pokaziť "nemá čo", aspoň ako-tak to pôjde vždy. Altík mám po repase a na palubke voltmeter, ak by to prestalo dobíjať viem o tom hneď. V zásobe druhý altík nenosím, ak je elektrika v aute v poriadku tak sa na altíku neodpaľuje ani diodový mostík a altík je "nesmrteľný". Pre prípad fakt extra dlhých trás mám ale pre istotu v garáži altík do zásoby druhý :) No a z ostatných vecí, ktoré sa ešte môžu pokaziť samozrejme nejaká tá gumová lepiacia spešl páska na zalepenie prípadne prasknutej hadice, dlhší káblik silnejšieho prierezu, nejaké matičky, šróbiky, drôt.... Dobré je mať v zálohe aj náhradny termostat, osobne vozím aj olejové tlakové čidlo (tie dnešné dlho nevydržia a radšej ako mi tam má svietiť kontrolka a nemám prehľad o správnej funkčnosti mazania to čidlo za moment vymením), mám aj spojkové ložisko a tesnenie pod hlavu, ale to len pre extra prípad núdze

Najdlhšou trasou na škodovke zatia+ u mňa bola cesta do Talianska pred 2 rokmi (Benátky, Miláno..., jedna cesta asi 1200 km, celkovo 3300 km) a potom Praha minulý rok (550 km jedna cesta, dokopy asi 1200), ináč bežné trasy sú okolo 300-400 km jedna cesta tam, bežne 1000 km za víkend v rámci relaxu

-> j_j: hůavne tydle expedice na vychod maji jednu ohromnou vyhodu - lidi tam jsou neskutecne vynalezavy a dokazi opravit nemozne...
na zapad - servis - podiva se na to, najde chybnej dil, nema skladem nelze objednat - smula, tamdle sou vrata
na zapad - servis - podiva se na to, najde chybnej dil, nema skladem nelze objednat - smula, tamdle sou vrata
Jarda 05.06.11 13:01:20 napsal:
proto rad jezdim po Jadranske v Chorvatsku a nenecham si to zkazit
ani tema bezohlednyma a troubicima ridicema tam....
jako Cechama? :-)
proto rad jezdim po Jadranske v Chorvatsku a nenecham si to zkazit
ani tema bezohlednyma a troubicima ridicema tam....
jako Cechama? :-)
a jeste kousek rapa v Italii, pak me dosly baterky :(
-> Gryzly: jsem myslel, ze jsi kdysi daval fotku nekde z vetsi dalky... ja jezdim vse mimo dalnice :) proste me to vic bavi, nekde vidim neco zajimaveho, tak tam zastavim a proste si to uzit a ne tam byt co nejdriv. Moje nejdelsi trasa byla bud Jih Italie - Calabrie s Rapidem nebo ta Černá Hora - hranice s Albanii s MTXem
Kdyz jsem na MTX delal, tak jsem se mooc tesil, jak se s tim projedu okolo more bez strechy, proto rad jezdim po Jadranske v Chorvatsku a nenecham si to zkazit ani tema bezohlednyma a troubicima ridicema tam. Trochu mi vyrazil dech Lokaj, kdyz na Zelivi se divil, ze bych mohl jet s tak starym autem k mori. Az dokoncim renovaci LUXe, tak s nim chci jet na dovolenou do Anglie, jestli se toho teda doziju.
Kdyz jsem na MTX delal, tak jsem se mooc tesil, jak se s tim projedu okolo more bez strechy, proto rad jezdim po Jadranske v Chorvatsku a nenecham si to zkazit ani tema bezohlednyma a troubicima ridicema tam. Trochu mi vyrazil dech Lokaj, kdyz na Zelivi se divil, ze bych mohl jet s tak starym autem k mori. Az dokoncim renovaci LUXe, tak s nim chci jet na dovolenou do Anglie, jestli se toho teda doziju.
-> suri: no s tím máš pravdu - ejsem schopen přesvědčit okolí, že zatímco šádes opravím v pangejtu, citruse můžu zapálit a jet stopem - ale pohodlí a velikost pořád vyhrává 

-> j_j: 10x menej by som sa asi bál ísť na škodovke v dobrom stave ako v novom aute
-> Rooney: pěkná dálka...a ještě s vlekem 

-> suri: jak jsem řekl níže - tahle diskuze má pomoct lidem, co pojedou dál než já a do zemí, kde věci na staré škodovky neseženeš. To co se může zdát brát na Slovensko jako zbytečnost, může být třeba v Dánsku docela problém...jinak u 40 let starého auta se může pokazit cokoliv, ikdyž je po 1.majiteli, garážované,STK vždy bez problémů, 40 tkm najeto...
-> Tom.t : via SZ :)
-> Tom.t : via SZ :)
Ja byl nejdál v Aalenu v Německu cca 1630km tam a zpět,
Bylo to tátovou 120ckou když sme tam jeli pro mašinu, taky 4q, už bych to nejel.
Rychlost cca 100km/h, poruchy žádné.
Zvětšit mapu
Bylo to tátovou 120ckou když sme tam jeli pro mašinu, taky 4q, už bych to nejel.

Rychlost cca 100km/h, poruchy žádné.
Zvětšit mapu
-> j_j: jinak ti posílám do id můj tel, kdyby něco tak zavolej, z Košic to je do tater na skok tak není v případě nouze problém sednout do auta a přilétnout na pomoc.
Dneska už bych to nehrotil a zaplatil si asistenční službu
celá SR + ČR za 106eur = cca 2600kč
viz service24.jefta.sk/o-prod ukte/srs
můžeš někde srazit srnu nebo skončit v pangejtu a v tom případě nejakej altík nebo tesneni pod hlavu bude k prdu.
Dnes není záruka ani u nového auta že dojedeš do cíle.
celá SR + ČR za 106eur = cca 2600kč
viz service24.jefta.sk/o-prod ukte/srs
můžeš někde srazit srnu nebo skončit v pangejtu a v tom případě nejakej altík nebo tesneni pod hlavu bude k prdu.
Dnes není záruka ani u nového auta že dojedeš do cíle.
-> VeTeV: asi tak , ide pár km okolo baráku sem kde je ešte plno dielov aj škodoviek a rieši takéto blbosti , 600km na auto v dobrom stave nesmie byť nič , maximálne doliať náplne a ísť
Moje nejdelší trasa šodovkou, byla někdy v roce 2004 Ze Šumperka do Karlových Varů koupit motorku a ještě ten samý den zpět. 900km mimo dálnici, protože jsem neměl dálniční známku. Bylo to v sobotu a ve Varech jsem po ztišení rádia uslyšel divné hučení při brždění. Tak jsem chtěl sundat přední kolo a to nešlo, protože jsem tam před měsícem dal prolisy s novým komaxitem, kterej na středovým kroužku byl uplně natěsno. Takže jsem se na to vybodl a jel jsem tim těch 450km domů a doma jsem to sundal a na dvoupístu brzdová destička ošoupaná až na plech.
-> haso: ja ho nikdy nemenil - bral jsem tu origo sadu v plast krabicce - to same bylo na kila litry :-) jinak spravna pozna,ka,. ale ja vzal celej rozdel radeji...plus nejake vicko a palce navic 
jeste me napada kybl gufer na vsechno :-)

jeste me napada kybl gufer na vsechno :-)
-> palinator: ideál je mítvíc než méně- já měl 4 lahvice každá na 250l... a vzhledem k tomu, že za benál jsem tma nechal skoro 25tis, se to sakra hodilo
-> j_j: na slovensku zozenes dielov a dielov...a mas virt, urcite sa najde dakto kto by ti pomohol, je tu vela ludi...
ale ja osobne by som si zobral za hrst kondikov, to je vec ktora u mna odchadza furt
ale ja osobne by som si zobral za hrst kondikov, to je vec ktora u mna odchadza furt

Ještě mě tak napadá pro jistotu brát lahev benaditu, i když při cestě na Slovensko to není potřeba. Ale hledat to někde v zahraničí nevím, jestli by nebyl problém.
-> j_j: v karte auta mam myslím odkaz...
jinak ono je to těžké - na slováči jsem kdysi oddělal altík, ale jak říkám, tam to nebyl problém a měnil se tuším rotor a ten altík dodnes maká...
jinak co jsem bral já je až neskutečné - karb, alt, startér, cívku, regler, poloosu (bez stahováku je to stejně k prdu :-)), všechny možné spony, hadice, nějaké dráty, těsnění snad na celej motor, vodní pumpu, svíce, kabely ke svícím, struny, části brzd - prostě komplet prostor za zadníma sedákama plnej dílů... a jak jsem to pak postupně vyházel tak mě nejprve prdnul klíňák v Benešově - naštěstí jsem vzal z bílé jež je už v pánu a pak v Mostě prdla hadice odvzdušnění a já neměl nic tak jsme nasadili jinou a zakončili šroubem :-))
takže jsem to tam postupně zase sestěhoval všechno možný a mám klid...
jinak ono je to těžké - na slováči jsem kdysi oddělal altík, ale jak říkám, tam to nebyl problém a měnil se tuším rotor a ten altík dodnes maká...
jinak co jsem bral já je až neskutečné - karb, alt, startér, cívku, regler, poloosu (bez stahováku je to stejně k prdu :-)), všechny možné spony, hadice, nějaké dráty, těsnění snad na celej motor, vodní pumpu, svíce, kabely ke svícím, struny, části brzd - prostě komplet prostor za zadníma sedákama plnej dílů... a jak jsem to pak postupně vyházel tak mě nejprve prdnul klíňák v Benešově - naštěstí jsem vzal z bílé jež je už v pánu a pak v Mostě prdla hadice odvzdušnění a já neměl nic tak jsme nasadili jinou a zakončili šroubem :-))
takže jsem to tam postupně zase sestěhoval všechno možný a mám klid...
-> VeTeV: díky, za informaci - máš vážně epesní užostroj
tak daleko jako ty, bych si zatím nelajznul jet. Máš nějaké stránky o té cestě ? 
PS : nešlo mi samozřejmě z toho dělat nějakou senzaci, ale jen si tak pokecat co vzít s sebou a tak a určitě se tohle téma právě hodí i pro lidi, kteří pojedou dál než na Slovensko a do zemí, kde škodovky nejsou doma :)

PS : nešlo mi samozřejmě z toho dělat nějakou senzaci, ale jen si tak pokecat co vzít s sebou a tak a určitě se tohle téma právě hodí i pro lidi, kteří pojedou dál než na Slovensko a do zemí, kde škodovky nejsou doma :)
-> j_j: by me moc zajimal ten silenej rozdil
dle me delas sileny halo z vyletu na slovac... osobne bych to neresil a jel . jine zamysleni je v priade vyletu napr to francie, holandksa apod, kde tydle verky obecne malokdo pamatuje a banalita muze znamenat konec

-> iDawe: máme stejnej názor, uvidíme, spolehlivá snad je
škoda, že tu neni v diskuzi víc lidí s embéčkem nebo stovkou - u těhle typů by se mi zkušenosti hodily nejvíc, ale nevadí - i tak je super, že jezdíte různě po evropě se škodovkama. 

-> myschaak AZNP K.Hora: hlavne sem uz vykalenej - si pamatuju prd kam kde jak sem zajizdel - si ty mesta uz nepamatuju :-) dva roky sou dlouha doba
jinak z Bodu O sem pak uz jel proste az do prahy - jeste sem nejak bloudil po nemecku v 5 rano uplne grogy - v danksu sem se taky nejak ztratil - pak sem si to za dva dny daval jak sem jel a vyslo me 1570 km :-)) a me bylo divny proc sem vyjel V 15:30 v pátek a dojel do PRahy az V 17 hodin v sobotu - pak sem si dal jednu plzen, smazak a ten sem uz nedojedl, pac sme usnul u stolu - spal jsem 20 min na trajektu, 20 min v nemecku na zemi u pumpy a 20 minut nekde na odpocivadle kdyz jsme varili polevku,,, a prvni jidlo byla prave az ta polevka od prechoziho dne .-)

-> VeTeV: si skoro nevyjel z okresu)
-> Michal N 283: jasne
jinak tady je hodne hrubej nastrel jak jsem jel - samozrejme ze si uz nepamatuju vsechna mesta, hodne jsem si zajizdel k ruznym pamatkam, parkum, apod a cesta taky uplne neodpovida :-)
maps.google.com/maps?f=d& amp;so...
jinak tady je hodne hrubej nastrel jak jsem jel - samozrejme ze si uz nepamatuju vsechna mesta, hodne jsem si zajizdel k ruznym pamatkam, parkum, apod a cesta taky uplne neodpovida :-)
maps.google.com/maps?f=d& amp;so...
-> VeTeV: No ale je to aj vo Fínsku,tak som mal pravdu.
-> Michal N 283: oecne rozsirenej omyl - lappland je velka zeme cs.wikipedia.org/wiki/Lap
onsko
-> VeTeV: jo,dá))) jen je to trochu hučák)
-> VeTeV: Ja len,že tam vidím Lappland,to je na severe Fínska.
-> Michal N 283: viz můj přísoěvek v 04.06.11 15:58:51 - vidíš tam FINLAND? 

-> adamisko: 14 dni po navratu me boleli zada (mam seriove sesle, k tomu 193 na vejsku - ideal )... ale jinak nic - rad bych zase nekam vyjel, ale prace vs cas je mnoho proti - k tomu letos zase dovolena asi pada i z osobnich duvodu, takze aspon na vikend nekam na otocku - tak 800 tam a 800 zpet 

-> VeTeV: To je Fínsko?
-> VeTeV: ja myslim ze cokoliv se skodovkou dal jak 500km v kuse je vydrz, a tebe uz povazuji radikalniho extremistu. Nemuseli te z te sedacky vysekavat?
-> myschaak AZNP K.Hora: ja dneska zjistil, ze se da jezdit na trojku - tech 120 dava 

-> VeTeV: jo,to uznávám) ale čtyřka je čtyřka...s pětkou to umí každej)))
-> myschaak AZNP K.Hora: 1600km v kuse sice s 5q ale ve skodovce to je teprve nater 

-> myschaak AZNP K.Hora: obecne 650km raz se da, ale ve 4q skodovce to je celkem narez.
maďarsko 2009-Pécs...cca 1500km se čtyřkvaltem v pohodě,jen ta zpáteční cesta mě nějak unavila.....650km skoro v kuse už je dost
jo ještě jsem to tady nečet, ale když dělám před letovou kontrolu tak nezapomenout zkontrolovat tlak v rezervě, docela se na to zapomíná.
já s fogym sme dojeli favoritem z 89týho,kterej byl chvíli před smrtí na slovensko,parkticky na madarsko (do štůrova)a přežilo to,ani sme sebou netahali žádný nd

-> j_j: já bych to zbytečně nepitval.. vem olej, vodu, vyměň kabely a svíčky a jeď.. 600km se dá najet se škoucnou za den po čr.. pokud je spolehlivá, nemá se co po.. s tím nářadím to byla spíš trochu sranda.. fakt bych to nehrotil
Se svojí 136GL jsem byl v Chorvatsku, najeto celkem asi 1 850km, s sebou jsem měl alternátor, regulační relé, klínový řemen, plynové lanko, membránu do palivové pumpy, zásobu oleje do převodovky (teče) a potom univerzální hadice a asi 10 cm dlouhé nařezané kousky trubek různých průměrů, a páskové spony, kdyby praskal nějaká hadice tak na překlenutí.
Nic z toho naštěstí nebylo potřeba. Po dálnicích jsem si pořád držel 110 km/h, se spotřebou jsem byl pod 6l/100km.
Za sebe bych byl taky zastáncem před delší cestou nevrtat do ničeho co funguje! Řešit jen to, co vím, že je na výměnu.
Nic z toho naštěstí nebylo potřeba. Po dálnicích jsem si pořád držel 110 km/h, se spotřebou jsem byl pod 6l/100km.
Za sebe bych byl taky zastáncem před delší cestou nevrtat do ničeho co funguje! Řešit jen to, co vím, že je na výměnu.
-> palinator: ne - jedine co jsem nemel byly duše a ty jsem pak za drahy peniz kupoval
3x jsem pichnul

-> VeTeV:
A použil jsi nějaké?
A použil jsi nějaké?