Čiastočne aj vďaka -> Adler  - ovi (som na to prišiel).
 Čiastočne aj vďaka -> Adler  - ovi (som na to prišiel).Zistil som, že ten termoventil na ovládanie sytiča sa fakt už asi po 5 sekundách od zapnutia zapaľovania v zimnom období nahreje a uzavrie.
Problém je, že na riadenie zapaľovania používam RJ, ktorá loaduje asi 2 s od zapnutia + je k RJ pripojená elektrická palivová pumpa, ktorá beží asi 5 s po zapnutí zapaľovania na dočerpanie paliva. Mám k tomu pripojenú aj kontrolku, čiže zapnem zapaľovanie, počkám na zhasnutie LED a štartujem. Áno správne, za ten čas čo ja čakám na zhasnutie LED, sa ohreje a uzavrie termoventil a ja pri štarte prichádzam o jeho výhodu
 Nie je to bez neho najhoršie, motor chytí na brnk, len ho musím potom trošku ešte oživovať plynom, kým sa ustália otáčky (čo je vlastne úloha termoventilu, na krátky čas to výrazne obohatiť kvôli stabilizácii chodu motora po štarte). S termoventilom to predtým a aj dnes pri teste vždy chytilo a držalo, na to som aj bol donedávna zvyknutý, preto mi bolo divné, prečo sa to začalo správať "z ničoho nič" takto.
 Nie je to bez neho najhoršie, motor chytí na brnk, len ho musím potom trošku ešte oživovať plynom, kým sa ustália otáčky (čo je vlastne úloha termoventilu, na krátky čas to výrazne obohatiť kvôli stabilizácii chodu motora po štarte). S termoventilom to predtým a aj dnes pri teste vždy chytilo a držalo, na to som aj bol donedávna zvyknutý, preto mi bolo divné, prečo sa to začalo správať "z ničoho nič" takto.A teraz babo raď. Ako to po elektrickej stránke prerobiť, aby sa termoventil začal ohrievať až s oneskorením, ideálne až na impulz roztočenia štartéra? Mňa žiadne funkčné riešenie typu "zapojiť a ide to" nevie napadnúť