skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
ProblÉmy S PÍsty Od Chovance?!
-> m8rinek: Ja by som mal taku otazku,mozno to bude zniet divne ale jedno DCOE by som aj mal v slusnom stave ma to vyznam dat na 8 kanal tak ako to mali rapid sport,ci je to blbost ohladom vykonu ak krmim teraz weber 32 dara....
-> peter l: Na tuhle otázku jsi se mě ptal v SZ, tak se teď nediv. Na dcoe seženeš jakejkoli díl, zkus to u DHLA.... Já to zkoušel a některý věci jednoduše sehnat ani nejdou, jiný jsou za dvojnásobek.
DCOE je sice o polovinu dražší, ale rozdíl v nákupní ceně se vrátí ve chvíli, kdy ten karbec sundáš z poličky a budeš ho chtít dát na motor...
DCOE je sice o polovinu dražší, ale rozdíl v nákupní ceně se vrátí ve chvíli, kdy ten karbec sundáš z poličky a budeš ho chtít dát na motor...
-> m8rinek: No hotovo a ja idem do dellorta,No prosim a mi povies ze nenaladitelny..Hmm

-> Bery: Přesně, měnit jen trysky nemá smysl a pak už to leze do peněz, na druhou stranu jsou díly dostupný a kdo chce a má na to tak je schopnej to nastavit prakticky ve všech režimech...
Třeba takový levnější solexy, nebo orta jsou podle mě díky (ne)dostupnosti dílů prakticky nenaladitelný...
Třeba takový levnější solexy, nebo orta jsou podle mě díky (ne)dostupnosti dílů prakticky nenaladitelný...
-> m8rinek: v tomhle jsou ty webery drahý,ale pokud se pak naladí,tak to stojí za to.
-> Evž@: 30mm je na 280 vačku určitě málo... Jezdil jsem 31mm na 260, teď tam jsou 28mm a vršek je výrazně oříznutej...
-> Urbi: Na DCOE jde nastavit cokoli, máš tam volnoběžku, jednu emulzku, hlavní trysku, další emulzku a vzdušník, celý pásmo si posouváš velikostí difu a ještě by bylo fajn měnit rozprašovače.
Aby Ti vršek nechudnul, tak dáš bohatší emulzku nahoře a menší vzdušník, zatímco bohatý spodky jsou daný tim, že všichni maj webery z 2L motorů a tam jsou veliký volnoběžký s chudou emulzní trubicí, takže pak všichni jezděj pootevřený klapku a volnoběžnej system je ten tam...
-> Urbi: Na DCOE jde nastavit cokoli, máš tam volnoběžku, jednu emulzku, hlavní trysku, další emulzku a vzdušník, celý pásmo si posouváš velikostí difu a ještě by bylo fajn měnit rozprašovače.
Aby Ti vršek nechudnul, tak dáš bohatší emulzku nahoře a menší vzdušník, zatímco bohatý spodky jsou daný tim, že všichni maj webery z 2L motorů a tam jsou veliký volnoběžký s chudou emulzní trubicí, takže pak všichni jezděj pootevřený klapku a volnoběžnej system je ten tam...
-> Petr Urban 31.08.13 00:48:02: úplně že by to měla bejt vlastnost webrů že jsou dole přebohatý si nemyslím. On si málokdo hraje s tím aby tam dal správnou emulzku, správnou velikost rozprašovačů atd. Protože nabrzit maximum na plnej plyn je jedna věc, ale vychytat směs ve všech zátěžích už je alchymie, ale webry to umožňujou. Ale kdo má čas a chuť si s tím hrát? U závodního motoru je to jedno a doma málokdo má prostředky aby to odladil ve všech režimech,
-> Čokin: Absolutně si odporuješ v tom co píšeš, pár příspěvků zpátky a i v jiných tématech si právě nespokojen. A zase si jen vymýšlíš...právě mnoha lidem doporučuji elektroniku, ale když vysvětlím situaci se zapojením a snímáním, tak od toho většina dá ruky pryč a snímat předstih v rozdělovači pro jednotku je hloupost. Všem také říkám že odladění rozdělovače je vždy nejlepší kompromisní řešení co jde s danou konstrukcí udělat. Dokonce i ve svém článku píši že je nejlepší elektronika, jenže ta i s příslušenstvím je pořád za víc jako rozdělovač a pro mnoho lidí složitá, pro závodící historiky nemyslitelná. Já nikde nevystupuji jako motorář, tak proč si to pořád překrucuješ. Jen píši co si myslím, od čeho je forum ? A zkušenosti s laděním mnoha motorů mám už na místní poměry dost abych mohl říkat své názory co mám ověřené a krom kliky a pístní sady jsem u těch motorů viděl mnohokrát vše a u mnoha opravdových motorářů zjišťoval mnohokrát co a jak a nyní budu se dvěma spolupracovat. Svůj motor stavím podruhé, poprvé se ulomil chovancův ventil. Neboj, tvými řečmi zřejmě nic neovlivníš, 2/3 zákazníků nejsou odsud a zatím 99% (ty si ta vyjímka 1%) všech jsou s prací na rozdělovačích, karb. či motorech spokojeni.
-> m8rinek: Jakože by se to škrtilo např. 30 dif. nebo tím že by to nahoře příliš chudlo? Pověz jak to je, ty už máš s webry cosi za sebou. Mě ale většina co sem dělal na vrcholu chudla, ať jsme ladili jak chtěly...což beru jako vlastnost většiny karb. nejen wébrů, že na špici otáček prostě určiým způsobem chudnou. Na druhou stranu už sem viděl několik grafů z brzd, kde weber směšoval ideálně v docela rovném pásmu od 4000ot. až na špičku. Na spodu otáček ale weber většinou dost bohatý.
-> m8rinek: Jakože by se to škrtilo např. 30 dif. nebo tím že by to nahoře příliš chudlo? Pověz jak to je, ty už máš s webry cosi za sebou. Mě ale většina co sem dělal na vrcholu chudla, ať jsme ladili jak chtěly...což beru jako vlastnost většiny karb. nejen wébrů, že na špici otáček prostě určiým způsobem chudnou. Na druhou stranu už sem viděl několik grafů z brzd, kde weber směšoval ideálně v docela rovném pásmu od 4000ot. až na špičku. Na spodu otáček ale weber většinou dost bohatý.
-> m8rinek: právě přemýšlím.Difuzory mám 30 a myslím že by stálo za zkoušku je převrtat na 32.V tom programu co počítá ty hodnoty osazení je to jasně vidět že do 6500 to vyhodí 29 mm a když dáš že chceš točit 7000 tak už je tam rázem difuzor 32 mm.
-> Bukaj: ok,díkes
-> Urbi: No no no, ještě jednou Ti říkám, že tady vůbec neřeším ten tvůj rozdělovač a ani ladění, takže Ti tohle tady vůbec nevyčítám. Nevím, kde jsi zjistil, že mám problém s motorem nebo s jeho cenou.....motor funguje bezvadně jen zapalování nestíhá, ale to si dořeším el. zapalkem. Zrovna ty by jsi tohle měl chápat, protože máš Ignitech na svůj motor taky v šuplíku. Jen si prostě nechceš přiznat, že tvůj rozdělovač už je prostě na takový motor málo. Ale ted mě budeš tvrdit, že rozdělovač je supr drupr a chyba je v motoru.
Ale zpět k tématu co tady řeším a co mě vadí je to jak se tady vyjadřuješ, jakého děláš frajera a velkého motoráře ale ruku na srdce kolik jsi těch motorů složil, kolik vaček jsi otestoval? Je mě jasné, že se Ti nelíbí jakákoliv negativní reakce na tvou adresu, protože to ohrožuje dobré jméno tvého byznysu s rozdělovači.
Mysli si o mě co chceš je mě to jedno, ale právě proto, že tě znám tak mě vadí některé tvoje příspěvky a nemám problém se k nim vyjádřit.
A těším se až postavíš motor od těch svých renomovaných motorářů a budeš prezentovat kvalitu versus cenu, abychom všichni věděli koho zvolit pro ty svoje ,,závodní" motory.
Ale zpět k tématu co tady řeším a co mě vadí je to jak se tady vyjadřuješ, jakého děláš frajera a velkého motoráře ale ruku na srdce kolik jsi těch motorů složil, kolik vaček jsi otestoval? Je mě jasné, že se Ti nelíbí jakákoliv negativní reakce na tvou adresu, protože to ohrožuje dobré jméno tvého byznysu s rozdělovači.
Mysli si o mě co chceš je mě to jedno, ale právě proto, že tě znám tak mě vadí některé tvoje příspěvky a nemám problém se k nim vyjádřit.
A těším se až postavíš motor od těch svých renomovaných motorářů a budeš prezentovat kvalitu versus cenu, abychom všichni věděli koho zvolit pro ty svoje ,,závodní" motory.
-> Evž@: Bůh ví jak máš ty Webery nastavený, pokud tam máš malej difuzor, tak je jasný, že to je nahoře zavřený.
-> isti: -> Petr Urban 30.08.13 15:26:19: 

-> Bukaj: Keď sme už pri tom tak by som mal aj ja jednu otázku.Dá sa použiť cívku pôvodne s odporom bez predranáho odporu?
-> vhml:
Cívky lze rozeznat dle čísla dílu na "bakelitovém" vršku:
443 212 215 600 je cívka s předřadným odporem (105/120/130 od modelu 1980 (nebo 81?, teď si nejsem jist) Některé mají toto číslo vyražené i zespodu na Al pouzdru.
Favorití cívky (bezkontakt) nemají na "bakelitu" žádné číslo, jen označení výrobce. "bakelit" je jiný, než u staršího provedení - novější (nenasákavé) provedení je oranžové, tmavězelené, či šedé barvy - stejně jako víčka a palce rozdělovačů z přelomu 80. a 90. let. Číslo je taktéž na "dně" cívky.
02-9216.00, a ostatní cívky s tímto formátem čísla jsou bezodporové z šedesátých až sedmdesátých let.
Novější označení těchto cívek je 443 212 215 101.
Bavíme se tu o cívkách PAL Magneton...
Cívky lze rozeznat dle čísla dílu na "bakelitovém" vršku:
443 212 215 600 je cívka s předřadným odporem (105/120/130 od modelu 1980 (nebo 81?, teď si nejsem jist) Některé mají toto číslo vyražené i zespodu na Al pouzdru.
Favorití cívky (bezkontakt) nemají na "bakelitu" žádné číslo, jen označení výrobce. "bakelit" je jiný, než u staršího provedení - novější (nenasákavé) provedení je oranžové, tmavězelené, či šedé barvy - stejně jako víčka a palce rozdělovačů z přelomu 80. a 90. let. Číslo je taktéž na "dně" cívky.
02-9216.00, a ostatní cívky s tímto formátem čísla jsou bezodporové z šedesátých až sedmdesátých let.
Novější označení těchto cívek je 443 212 215 101.
Bavíme se tu o cívkách PAL Magneton...

Lze podle nějakých čísel rozluštit jaká cívka je jaká? Mám jich tu bednu, všechny se sundaným odporem pokud ho měly, jak rozlišit co je nový typ a co starý?
-> Evž@: Na ebay.co.uk jsou bezne za 40-50Liber.
-> Alenka: Jakou konkretne mas? Staci cislo typ nebo alespon popsat vzhled:)
www.ebay.co.uk/sch/i.html ?_trksid=p2...
-> Alenka: Jakou konkretne mas? Staci cislo typ nebo alespon popsat vzhled:)
www.ebay.co.uk/sch/i.html ?_trksid=p2...
-> Evž@: nic takoveho jsem na speedpru nenasel, ale zkus napsat Havlikoví kdysi jsem mu posilal odkaz odkud jsem ji sehnal ja.
-> Evž@: Čoveče taky nebydlíš daleko a já ti už říkal že na to mrknem někdy. Vem obyčejnou cívku z emka a ten předřadný odpor nezapojuj, sice budou dříve odcházet kontakty, ale intenzita pro svíčky bude dostatečná, pokud dáš Bosch kontakty, vydrží to dlouhodobě. Ta stará bezodporová cívka má moc velký vnitřní odpor. Co se týče přesnosti otáčkoměru, mohu to zkontrolovat se stroboskopem i ve vys. ot. Můžeme naladit webry lambdou nebo aspoň ověřit zda s vys. ot. moc nechudnou a zkusit si ještě pohrát se zapalováním, určitě bychom na něco přišli. A pokud by si chtěl Bosch cívku, můžu sehnat za méně jak polovinu tvé zmiňované.
-> Čokin: To ale není pravda ! Proč tady lžeš a píšeš takové věci. Vy jste se vůbec neozvali a ni ty ses se mnou nikdy nedomlouval že potřebuješ něco doladit na rozdělovači. Jen na lambdu, ještě v neděli a ty si nepřijel ! Ty a Vrba jste si do toho zasáhli sami aniž byste mi dali vědět že máte problém ! Chtěl si po mě jen lambdu a ani se neumíš domluvit jako člověk když si jednou nemohl a pak tady píšeš toto, tak panáčku trochu klidu ! Rozhodně nedělám to samé co pan Chovanec. Sám Tunerovi2 něco vyčítáš co se ti nelíbí, ale děláš úplně to samé, z mého pohledu ještě horší věci, urážíš kamaráda a ještě s absolutně smyšlených věcí jen z afektu že se ti snad sám ještě nevnucuju abych ti mohl naladit auto, ty se přitom neuíš domluvit a hlavně ses se mnou ani nedomlouval, pouze jednou a to nevyšlo protože si nemohl když já na tebe celý den čekal a dál si se nedomluvil, ale pořád si cosi vymýšlíš, nechápu proč. Už se vzpamatuj a přestaň mě všude napadat.
Možná že bojuješ za Chovance, protože si sám nechceš přiznat že 35tis. si vyhodil a neprojevilo se ti to v motoru jak si chtěl, ale to je nás bohužel hodně, tak proč před tím nevarovat další. A pokud si myslíš že práci chovanec odvedl za ty peníze dobrou pro tebe, tak si nalij motor a změř si KP jestli je těch 10,8 garantovaných opravdu i skutečnost. A jen čas ukáže co ten motor vydrží.
Možná že bojuješ za Chovance, protože si sám nechceš přiznat že 35tis. si vyhodil a neprojevilo se ti to v motoru jak si chtěl, ale to je nás bohužel hodně, tak proč před tím nevarovat další. A pokud si myslíš že práci chovanec odvedl za ty peníze dobrou pro tebe, tak si nalij motor a změř si KP jestli je těch 10,8 garantovaných opravdu i skutečnost. A jen čas ukáže co ten motor vydrží.
-> Alenka: no pane...to je ta co stoji na speedpru 2500 ?
-> Evž@: ja mam klasickovou valcovou civku pro rozdelovac od MSD. Pouzit by urcite sly i nejake OEM, ale to se mi nechtelo zjistovat, navic nekteri vyrobci uz fakt nevi, kolik si za kus medeneho dratu zaliteho v plastovem obalu rict :(
-> Alenka: je to možný no.Nicméně která je prokazatelně lepší než pal?Používám ještě tu starou bezodporovou.
-> Evž@: abych pravdu rekl, vubec netusim, kolik ukazuje ten muj. Mam vypocitane rychlosti na jednotoive kvalty a radim podle ucha nebo podle rychlosti :)
Nemyslim si, ze by webery/LEKR mely nejaky vliv na to, kolik bude motor tocit. Jakmile tam mas dostatecne velky prutok vaduchu, tak je ulne jedno, jestli proteka dvema nebo ctyrmi dirami. Rekl bych, ze vetsi vliv bude mit zapalovani, protoze PAL civky nejsou nic moc, tak je mozne, ze ve vyssich otackach pusobi jako prirozeny omezovac.
Nemyslim si, ze by webery/LEKR mely nejaky vliv na to, kolik bude motor tocit. Jakmile tam mas dostatecne velky prutok vaduchu, tak je ulne jedno, jestli proteka dvema nebo ctyrmi dirami. Rekl bych, ze vetsi vliv bude mit zapalovani, protoze PAL civky nejsou nic moc, tak je mozne, ze ve vyssich otackach pusobi jako prirozeny omezovac.
-> Urbi: Ale já nemám problém s tvým rozdelovacem a ani to tu neresim. Jen říkám, že najednu stranu si stezujes a pak děláš to samé a pises to tady, takže já jen reaguji na tvé příspěvky a opět zde, nemám vůbec žádný problém Ti to klidně říct do oči.
-> Tuner#2: A k čemu, aby jsi měl důvod k diskuzi, s tebou nemá smysl vubec o něčem tady mluvit.
-> Alenka: ty favoritacky otačkoměry ukazujou vůbec nejvíc ne? :D
Jinak je to asi na zamyšlení.Na lekru dáš přes 7 a mě na webrech 6,5 a to už přetáčím,řadím při 6000.
Jinak je to asi na zamyšlení.Na lekru dáš přes 7 a mě na webrech 6,5 a to už přetáčím,řadím při 6000.
-> Urbi: jak uz jsem ti psal, nespecham na to, ale chci kvalitni vyrobek, takze zadne sermovani, rez, aby nebyla kriva, nejspis radsi i premerit, jestli tam neco nenabrousil od oka plnikem atd.
-> Evž@ 29.08.13 19:51:01: tak, ja mam protokol z brzdy, kde se meri na ctyrku pod zatezi a kdybych jim nerekl, at to netoci pres 6,6 - 6,8, tak mam grafy s carou az za 7000.
Ja nemam ve zvyku poustet jen tak nejake otackomerove bludy do vetru :)
-> Evž@ 29.08.13 19:51:01: tak, ja mam protokol z brzdy, kde se meri na ctyrku pod zatezi a kdybych jim nerekl, at to netoci pres 6,6 - 6,8, tak mam grafy s carou az za 7000.
Ja nemam ve zvyku poustet jen tak nejake otackomerove bludy do vetru :)
-> Čokin: Nebyl jsi u toho a zase máš kusé překroucené informace od někoho
Jednám s lidmi dost slušně. Kdyby ti někdo rok sliboval práci, kterou nechce dokončit, sem zvědavý jak by si jednal. Když jste ladili auto ty a Vrba, vůbec jste se neozvali že to jdete dělat, ani jste nevolali že do rozd. jde Vrba zasahovat a že se vám něco nezdá, prostě nic. Když jsme se domluvili na lambdu, tak si nemohl. Když si přijel neohlášeně, byl tam na ladění někdo jiný, ty si odjel a pak tady ještě píšeš takový věci. Rozdělovače fungují x-desítkám lidí, hodně jich závodí. Jsi zatím jediný co se mu něco nelíbí a aby si nakonec nezjistil že problém je jinde než v rozdělovači.... A jak to zjistíš, to už budeš frajersky držet hubu. Zrovna pro tebe jsem dělal hodně tvrdé nastavení aby předstih nerostl a mám na desítkách motorů ověřeno že to funguje, jak je tedy možné že ty máš o cca 5st. menší základ než většina ostatních co jim to funguje a ještě ti to detonuje ? Dost divný že...
Právě vůbec nic nepřeháním, říkám jak to s Chovancem je z mojí zkušenosti. Ty máš jinou ale kvůli tomu ti nepíšu takové věci co ty mě. Osobně si za mnou byl tolikrát a vždy si se choval normálně a tady píšeš jak jiný člověk a sám do očí nic....jó na netu to se to "vostře" píše.
-> Tuner#2: Já se ani nestačím vždy divit co někteří nejbližší dokážou takto napsat. A v reálu i normální lidi, ale na netu... Přiznávám pamatuji doby kdy jsem možná nebyl jiný, ale to byl čas růstu více fyzicky, než duševně. Ale co je za omezenost se takto chovat ke kamarádovi zde, než přijet pár metrů a říct do oči - fakt síla. Pořád se divím.

Právě vůbec nic nepřeháním, říkám jak to s Chovancem je z mojí zkušenosti. Ty máš jinou ale kvůli tomu ti nepíšu takové věci co ty mě. Osobně si za mnou byl tolikrát a vždy si se choval normálně a tady píšeš jak jiný člověk a sám do očí nic....jó na netu to se to "vostře" píše.

-> Tuner#2: Já se ani nestačím vždy divit co někteří nejbližší dokážou takto napsat. A v reálu i normální lidi, ale na netu... Přiznávám pamatuji doby kdy jsem možná nebyl jiný, ale to byl čas růstu více fyzicky, než duševně. Ale co je za omezenost se takto chovat ke kamarádovi zde, než přijet pár metrů a říct do oči - fakt síla. Pořád se divím.
-> Čokin: Tak hlavně, že jsi mě znova odpověděl na otázku: skoda-virt.cz/cz/.../1729
89-problemy-s-pisty-od-cho
vance?gotopost=3... 

-> Tuner#2: Jasně, Já jsem ten nejhustější kluk s 15kou na virtu, to ví přece všichni..........
-> Čokin: Tam u Vás na Moravě to pěkně vře koukám... Ještě tak odpovídat na otázky by to chtělo, když už jseš tak hustej kluk s patnáctkou 

-> Evž@: To moze byt ze premeruje,na volnobeh 1200ot real je 1100 anejakych drobnych podla merania na pristrojo CO2,tak v otackach netisim kolko to premeruje,ale dik ze si nato upozornil si chytry noo...

-> Urbi: Hotový motorář co? Hlavně že jsi nesložil zatím ani jeden, kecy Ti jdou tak dobře jako pohádky o rozdělovačích, ale když Ti za něj dá člověk taky nemalé peníze tak doladění už se taky nemáš..............zamysl
i se nad sebou jak se chováš a co mluvíš, tady děláš frajera, ale lidi co Tě znají osobně ví své.
Byl jsem u toho ldyž jsis jednou telefonoval s Chovancem, takhle se bavit někdo semnou tak ho z fleku pošlu do p...... a ještě mu jednu střelím.
Už to fakt trošku přeháníš, místo těch keců radši něco dělej, ale to je problém když všechno není 100% naleštěné a tip top............jenže to nebude nikdy!
Byl jsem u toho ldyž jsis jednou telefonoval s Chovancem, takhle se bavit někdo semnou tak ho z fleku pošlu do p...... a ještě mu jednu střelím.
Už to fakt trošku přeháníš, místo těch keců radši něco dělej, ale to je problém když všechno není 100% naleštěné a tip top............jenže to nebude nikdy!
On stačí omezovač, když mě zazvoní tak budík ukazuje krásnejch 7800ot, problém je, že omezovač je nastaven na 6800ot.... takže mam vlastně jeden z nejrealističtějších 110r otáčáků :D.
-> TTomas: vystřídal sem 2 lumely.Ten druhý mi ukazoval v max otáčkách o 400 víc.Věřím že paly ukazují vůbec nejvíc :)
-> Evž@: Taky si myslim.

-> peter l: mě to s 278 nejde nad 6500 i kdybych se posr.l
Každý otáčkoměr jiná ves.
Každý otáčkoměr jiná ves.
-> vhml: Jak to je presne ti bohuzel nepovim. Jen z dokumentace ti muzu rict, ze fabrickej kit 1,5 mel kanal u vstupu do hlavy jen 27,5 a pokud se dobre pamatuju, tak byl krmenej klapkama o prumeru 45 a vykon pres 120kW. Ono ty hlavni kouzla se dejou az od voditka dal, coz prave mozna i pan Chovanec udelal na te hlave, ale Petr to povazuje za spatne. Tim ho absolutne nehajim. Hlavu jsme osobne nevidel a sam bych si od nej nekoupil ani zavlacku.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 29.08.13 16:42:12: to vše ale vyřešila změna za eSkovou vačku. S tou Čepkovo to i střílelo zpátky do sání ( rozvody byly dobře, kontroloval jsem pak při demontáži ). Kdo ví co tomu chybí
-> Tuner#2 - zrušená registrace 29.08.13 15:52:37: to jo, i tak nevím jak 28mm kanálem udělám podtlak u 32mm difuzoru :-D
-> Petr Urban 29.08.13 16:06:01: nejspíš to bude zabitý na vejfuku, je tam erková litina a za ní domácí pokus o hezký svody spolu se 120LS/A tlumičem, viz -> vhml 12.06.13 21:42:52:
-> Petr Urban 29.08.13 16:06:01: nejspíš to bude zabitý na vejfuku, je tam erková litina a za ní domácí pokus o hezký svody spolu se 120LS/A tlumičem, viz -> vhml 12.06.13 21:42:52:
-> vhml 29.08.13 14:06:19: Ještě takový dovětek. Pokud si pamatuju, tak Tě v tom nefungovala ani 265/258 od Čepka, která jinde vykazuje super výsledky, takže ta chyba asi fakt bude jinde 

-> Urbi:
jojo svatá pravda
bohužel
jojo svatá pravda

-> TTomas: To nemám, zálaží k čemu jsou. Když se někdo domluví že to je pro 1.5 na pořádné vačce a on řekne že udělá 30mm a domluvíte se tedy že by to pro daný motor s vačkou z odlitku a většími venily bylo vhodné, tak snad udělám to co slíbím za smluvenou cenu, pan chovanec to udělá hubou a nechá si to zaplatit. Tak kurva má zavolat, že to přehodnotil, že stačí takto a takto a že cena bude menší a ne že poleští origo kanál, vybere to u vodítka, ještě jsou kanály křivé a nechá si zaplatit pálku...udělal sis z toho biznis s tím, že tomu asi lidi co to od něho berou nerozumí a budou počítat s tím co řekne, bohužel se najdou takový co si to opravdu projdou a zjistí že věc se má jinak než byla domluva a je to omrd za těžký love.
-> Ultim: Kámošovi popraskali 3 i když byly dobré mezizávitové vůle při max. stlačení a u vačky se zdivhem 6.9.
-> Alenka: Ty z odlitku od něho byly v dobrém stavu, dívej čekám na vyjádření jiného opravdového motoráře, tu 292 co máš slíbenou by mohla být docela dobře okopírovaná - "ukradená" vačka, ale je potřeba tu mou 292 změřit v bloku. Jinak mi ji ten druhý motorář od kterého by byla 100% se všemi informacemi nabídl za 6000,- a zřejmě to bude ta samá co ji schopně Chovanec šlohl, takže jen ji musíme změřit zda je správně okopírovaná. Ale 6000,- už není tak malá cena jak u chovance, zase lepší jak 9000,- Krejbich. Pokud by sis teda radši přitlačil a mám objednat tuto, která by byla do týdne, max. dvou, napiš mi na FB.
-> vhml: Máš na 100% problém jinde než v pružinách, spíše bych hledal v naladění motoru - karb.+zapal. a jeho průchodnosti - sací trakt/výfuk atd. S kuželovými pružinami mi tvrdil jeden závodník že točívá 7500-8000 s vačkou 304 přebrus., s minimálně odlehčenými ventily a zdvihátky a úplně bez problémů...je to jenom tvrzení, ale proč ne. Takže 7000ot. by neměl být problém.
-> darabos: Má to skoro podobnou tuhost jak mají mít ty chovancové, při stlačení cca 13mm, 70kilo....údajně je to potřeba až k pořádným vačkám z odlitku nad 300st., do té doby údajně postačí kuželové a 7mm ventily, které jsou vlastně lehčí a kuž. pružiny jsou trochu tvrdší a mají mít progresy...všechno jen sdělené info, prakticky sem neměřil.
-> Alenka: Ty z odlitku od něho byly v dobrém stavu, dívej čekám na vyjádření jiného opravdového motoráře, tu 292 co máš slíbenou by mohla být docela dobře okopírovaná - "ukradená" vačka, ale je potřeba tu mou 292 změřit v bloku. Jinak mi ji ten druhý motorář od kterého by byla 100% se všemi informacemi nabídl za 6000,- a zřejmě to bude ta samá co ji schopně Chovanec šlohl, takže jen ji musíme změřit zda je správně okopírovaná. Ale 6000,- už není tak malá cena jak u chovance, zase lepší jak 9000,- Krejbich. Pokud by sis teda radši přitlačil a mám objednat tuto, která by byla do týdne, max. dvou, napiš mi na FB.
-> vhml: Máš na 100% problém jinde než v pružinách, spíše bych hledal v naladění motoru - karb.+zapal. a jeho průchodnosti - sací trakt/výfuk atd. S kuželovými pružinami mi tvrdil jeden závodník že točívá 7500-8000 s vačkou 304 přebrus., s minimálně odlehčenými ventily a zdvihátky a úplně bez problémů...je to jenom tvrzení, ale proč ne. Takže 7000ot. by neměl být problém.
-> darabos: Má to skoro podobnou tuhost jak mají mít ty chovancové, při stlačení cca 13mm, 70kilo....údajně je to potřeba až k pořádným vačkám z odlitku nad 300st., do té doby údajně postačí kuželové a 7mm ventily, které jsou vlastně lehčí a kuž. pružiny jsou trochu tvrdší a mají mít progresy...všechno jen sdělené info, prakticky sem neměřil.
-> Urbi:
ta prasklina tam je, je to po chládnutí pístu, snad jsou tam i nějaký vměstky, prostě jdou vidět nečistoty asi špatná technologie výroby - ryclé ochlazení, špatný materiál, vím já? Na fotce to fakt není moc vidět, blbě se to fotí...
píst samotný váží 320g měřeno na kuchyňské váze, čepy klasikafavo, kroužky tady teď nemám
jo a jsem rád, že někomu aspoň ještě drží, někdo mi tu psal, že mu komplet taky popraskaly, ale já jsem člověk nevěřící, msím si to zkusit sám :-)
ta prasklina tam je, je to po chládnutí pístu, snad jsou tam i nějaký vměstky, prostě jdou vidět nečistoty asi špatná technologie výroby - ryclé ochlazení, špatný materiál, vím já? Na fotce to fakt není moc vidět, blbě se to fotí...
píst samotný váží 320g měřeno na kuchyňské váze, čepy klasikafavo, kroužky tady teď nemám
jo a jsem rád, že někomu aspoň ještě drží, někdo mi tu psal, že mu komplet taky popraskaly, ale já jsem člověk nevěřící, msím si to zkusit sám :-)
-> vhml 29.08.13 15:26:52: Od ventilu si odpočti dřík, dosedací hrany a jsi na tom svém 

-> vhml: Tsk dobra otazka?? ako vecsie ventili logiku ma ked odpocitas priemer drieku pri otvorenom ventilu a zavisi aj od zdvihu vacky kolko je ventil otvorene a zmeras obvod ventilu seriveho a vetsieho ...tag logiku to ma takto sa nejako vyrovna priemeru kanalu ale mozno nie tvojom pripade!?!?
-> TTomas 29.08.13 15:15:17: jak to vůbec s těma kanálama je, vůbec nerozumím tomu jak to funguje. Ve 140LS například je 32mm difuzor, 28mm kanál a 37mm ventil. Vůbec nerozumím tomu jak to v tom může nějak logicky proudit.
-> Urbi: Ty mas Petre snad pocit, ze by kanaly mely byt 30mm v cele delce nebo co se ti na tom nezda?