skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Karburátory z motorky
prohledat
791 příspěvků (zobrazeno 401 až 450) od 29.11.2011 do 21.06.2019, založil/a Matysek007
Chcem sa spýtat nenašiel by sa tu niekto kto mi naladí karbiky za naladenie som ochotný dať od (50-80e) dik vopred ja som už zúfalý a nemám nato čas ani nervy už.
m8rinek - ale auto ani neodpálilo to je problém.
Tak teda dakujem všetkým čo nejak poradili pomohli. Nakoniec to nebolo až tak hrozné naladiť, ale bez pomoci by som to asi nedokázal, alebo by to trvalo podstatne dlhšie
Majklsto 17.08.12 12:08:20 napsal:
Tak to vidím na finálne nastavenie,čo hovoríte na farbu sviečok
pánové? Fotené mobilom takže foto stojí za hovnofajne to máš
Tak to vidím na finálne nastavenie,čo hovoríte na farbu sviečok
pánové? Fotené mobilom takže foto stojí za hovnofajne to máš
-> Majklsto: celkom obstojne podla mna 

Tak to vidím na finálne nastavenie,čo hovoríte na farbu sviečok pánové? Fotené mobilom takže foto stojí za hovno
-> shakinka17: a jaké by svíčky měly být než suché?
čo môže byt upchaté na karbikoch ked nedávaju zmes sviečky stále suche už som skúšal aj ten filter tam dat. nepomáha
bohuže potřebuju na prumer 50 mm
ak by bol zaujem mám na predaj filtre 4ks povodne to boli na 4-kolku priemer 42-45mm. maju penový filter.
no bylo uz na čase :) ... ale tedka se rozhodu zda koupit vzduchovej filtr jako jeden celek a nebo na kazdej z karbců zvlášt malej konus ...
-> Bezamichal1: sikula !
prišel sem tomu na kloub prasklá hadice :)
bylo tam 88 a bylo to chudý ... tak sem převrtal na 120 a dělá to tohle.takze rada jeste zvetšit ?
-> Bezamichal1: tryska 120 je urcite malo.. nevim teda okolnosti o motoru a obsah a jaky mas karby ale pod 150 to neni nikdy..
nn šroub uplne povolen
nemáš moc zašroubovanej šroub na volnoběh - moc otevřené klapky ?
tak sem zvetšil trysku na 120 a při nastartování se motor sám vytočí do maxima ...
přesně , zakrýt . při mích prvních pokusech s laděním bylo bez hadru přes sání nemožný s autem jet . A na stejným principu (zavírání sacího kanálu před difuzorem) je dělanej sitič u spousty karbců (třeba LEKR).
-> shakinka17: vzduchový filter tam máš? Skús pri štartovaní trochu tie karby prikryť. Vzrastie podtlak a mohlo by to nasať palivo
Kto mi poradí kde može byt príčina v plavákoch je nezínu dost prívod tiež od čerpadlo taktiež ale sviečky suché a to som to už skúšal aj cez sitič štartovat ,zväčšoval som tam trisky a trochu vyčistil karbiky dik...
dík ...
-> Bezamichal1: co si to procist a zjistit sam ze je to chudý? :-D
co mi místo blbý odpovedi říct třeba je to chudý ... !
-> Bezamichal1: a co si tak přečíst to forum?
čus chlapy uz mám motor v aute s motokarbama dneska sem to projel a jede to maximálne kdyz mám danej sytič na max a i tak to jde jenom do poloviny otáček potom se to dusí ... a kdyz sytič vypnu dusí se to uz tak na čtvrtce rozsahu otáček ... podle mýho je to asi chudý nejaký zkušenosti ?
Ahj kdyby někdo chtěl mám na prodej Karburátory z Yamahy R1 :-)
-> bigfavo: nejskôr od oka proti svetlu, a doladilo sa to budíkom
-> Majklsto: nastavenie podtlakov si robil z budikmi ?,,,,,dalo sa to v pohode ? 

Skúsený poradili a my sme poladili.Trysky na 150, naladili sme podtlaky...
A konečne to chodí ako má.
A konečne to chodí ako má.
-> elbacil: nz

-> castrol: diky 

musím potvrdit geminiho slova, obyčejná lambda je pro ladění naprosto na nic , je to spíš jen taková barevná hudba , širokopásmová to už je jiný kafe , bez ní když bych nikdy nic neladil ..
-> elbacil: tak to by mi vôbec nevadilo keby to tak chodilo 

-> elbacil: www.ceknito.sk/vyhladavan
ie?q=elteam
na ,,cekni to" napíš elteam ,neviem prečo ale neviem to sem dat
-> Majklsto:
nejak to tam neleze
-> Majklsto: ked si dobre naladíš karbce tak ti pojde afto asi takto
-> Gemini: no, máš pravdu, skúšal som len lambdy z felicie, ale je to oničom.Merací prístroj nemám tiež, proste jedna velká patália. Ale aspoň ma teší, že aj ked to ešte neni ono, tak je to lepšie ako sedr.
-> Majklsto: co mas ake lambdy, cim meras ? seriove z feldy ? to zahod.....pokial nemas sirokopasmovu lambdu + meraci pristroj, nic nenaladis......skoda ze si daleko, by som ti to pomeral a nastavil
Tak sme sa nejak zasekli a nevieme sa pohnút dalej. Vyskúšané 2 lambdy, žiadna poriadne nespolupracuje, prizvali sme na pomoc aj osciloskop a nič rozumného žiadna labda nepovedala. Asi to bude tým že sú to staré šity. Tak sme skontrolovali nastavenie klapiek. Samozrejme sú rozhasené, a pri pokusoch nejak to nastavit, s všelijakými homemade udelátkami sme to rozosrali ešte viac. Asi to celé nechám nastavit niekomu kto tomu rozumie a ja sa budem vrtat v tom, čomu rozumiem ja 

-> Jirik_Tuňák: No právě ty mu ucpaly trysky a proto je to chudý. 

-> Eidy 26.07.12 15:13:40: A ještě tam má pořád ty třísky. 

-> Majklsto: Jestli to pomalu padá z otáček, tak je to chudý.
Tak výstružníky dorazili, hlavné trisky som prebehol na 140. Nahodili sme lambdu, no tá nejak blbne a ukazuje stále rovnakú hodnotu. Skúsime ešte inú lambdu. Problémy sú teraz 2. Za prvé, motor strašne pomaly padá z otáčok a za druhé, na volnobehu to má trochu zvuk ako subaru. Inak zátah po zvečení trysiek je celkom príjemný odspodu až po nejakých 4500. potom to umiera. Skúsim pohnúť ihlami čo to urobí s lambdou a ako sa to prejaví pri jazde. Inak sviečky majú takú svetlo tehlovú farbu
-> Klubko_: dnes som objednal výstružníky, dokončil airbox a konečne som to bol projet. Nejde to vyslovene zle, medzi 3500 a 4500 to má výrazne lepší záťah. Zajtra nahodíme lambdu a uvidíme kedy prídu výstružníky na trysky
-> Majklsto: muzes zkusit i poshanet tryska samotny. Daji se splasit napr: skutry-levne.cz/search.ph
p?search_que...
tak jen najit slovenskej ekvivalent stranek
tak jen najit slovenskej ekvivalent stranek

-> Eidy: neni to zlý nápad, skúsim čo to urobí 

-> Eidy: