skoda.virt.cz odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Grafy motorů
13:22:22
25.12.2020
25.12.2020
Čokin
-> pavucina:
13:02:58
25.12.2020
25.12.2020
pavucina
-> JRD McLAREN: Opovaz se davat efi.. to je zbytecny a moc moderni... predstava perfektniho startovani za kazdych okolnosti, pekny volnobeh a nedej boze zpetnovazebni rizeni dle lambdy v kazdem rezimu je sprosty slovo !!!
Pardon za muj zbytecny vyjev, mam zrejme nejakou vanocni slabost.
Pardon za muj zbytecny vyjev, mam zrejme nejakou vanocni slabost.
11:44:09
25.12.2020
25.12.2020
Petr Urban
-> JRD McLAREN: EFI se mi zdá zbytečně drahé za dané funkce. Mám doma k vstřikům vše na tři motory... Zlepšení perfektní řízení motoru za všech režimů jízdy očekávám, také lepší průběh díky ideálním stavům pal. mapy, ale velké zvýšení výkonové už nikoliv. Nyní na FAJS z toho tahám 110HP z litru a už to mi přišlo, že se takových hodnot nedožiju a na tomto OHV ani nepůjde, takže nechám se možná překvapit... Každopádně tu už nemám ani lidi, co by do toho chtěli tolik imvestovat za vše kované a ještě vstřik...
A ty hrozné trapnosti a srajdy co tady někteří plodí pro trapné zvyšování si zamindrakovaneho ega a protože mají rádi pozornost, no potěš... teď s tímto forem celkově.
A ty hrozné trapnosti a srajdy co tady někteří plodí pro trapné zvyšování si zamindrakovaneho ega a protože mají rádi pozornost, no potěš... teď s tímto forem celkově.
11:08:34
25.12.2020
25.12.2020
JRD McLAREN
Uz som si to cele poprecitaval...
(aspon tie 3 strany dozadu)...
Co to tak nejaky ten rok sledujem, tak vacsinou pouzivate Webre alebo motorkove karbece
podobne jak to "robil" bacil2 a elNino ...
By ma zaujimalo, ze co by som z toho dokazal dostat ja na EFI ..
Ono da sa dostat cca 100-115 koni z litra ...
takze cokolvek co sa k tomu priblizuje je dobre ... ...
(aspon tie 3 strany dozadu)...
Co to tak nejaky ten rok sledujem, tak vacsinou pouzivate Webre alebo motorkove karbece
podobne jak to "robil" bacil2 a elNino ...
By ma zaujimalo, ze co by som z toho dokazal dostat ja na EFI ..
Ono da sa dostat cca 100-115 koni z litra ...
takze cokolvek co sa k tomu priblizuje je dobre ... ...
13:19:54
24.12.2020
24.12.2020
Václav Vašák
-> JRD McLAREN: No viděl jsem lepší
A je to jak jsem psal,osazená sériová fábie weberama a hlavou...vačka jak jinak než Krejbich
Našel jsem to v PC a je to tady spíš pro zajímavost viz. -> Šediváček 04.10.20 20:33:10: Motory s +/- stejnými parametry,ale pojaté uplně jinak.Pokud by byly použity stejné vačky,tak 1,3 by 1,4 naprosto deklasovala...zde je rozdíl tak 1mm ve zdvihu a 40° na časování v neprospěch 1,3...prostě i na tom,jak je udělán základ motoru záleží i když je sériový (má to teda T-písty,ale pořád jsou o dost těžší,než fábie).
A je to jak jsem psal,osazená sériová fábie weberama a hlavou...vačka jak jinak než Krejbich
Našel jsem to v PC a je to tady spíš pro zajímavost viz. -> Šediváček 04.10.20 20:33:10: Motory s +/- stejnými parametry,ale pojaté uplně jinak.Pokud by byly použity stejné vačky,tak 1,3 by 1,4 naprosto deklasovala...zde je rozdíl tak 1mm ve zdvihu a 40° na časování v neprospěch 1,3...prostě i na tom,jak je udělán základ motoru záleží i když je sériový (má to teda T-písty,ale pořád jsou o dost těžší,než fábie).
22:21:17
23.12.2020
23.12.2020
JRD McLAREN
a toto je pekny graf toto ... .
vime aj nejake tie podrobnosti, co boli pouzite komponenty ..??
vzhladom na nastup vykonu v otackach od 4000 tam asi bola pomerne ostra vacka ..
vime aj nejake tie podrobnosti, co boli pouzite komponenty ..??
vzhladom na nastup vykonu v otackach od 4000 tam asi bola pomerne ostra vacka ..
10:01:47
18.12.2020
18.12.2020
Václav Vašák
-> Čokin: jestli dobře nebo špatně,těžko říct...výsledek není špatný,ale taky ne nejlepší.A je to jeden závoďák,netuším,jestli to ještě jezdí,je to už fakt těch 5 let.
08:08:47
18.12.2020
18.12.2020
Čokin
-> Václav Vašák: Správně naladěno a elektronika...... ČÍ to byl motor?
19:23:45
16.12.2020
16.12.2020
Václav Vašák
Při zatápění jsem v papírech objevil tohle,...je to obyč 1,4 s novými díly,polotovarovka,elektr
onické zapalování,...moje práce byla hlava,sání,webery a doporučení vačky.Trochu jsem dohlídnul potom na naladění.Je to už na dvouválcovce v M+H a bude to tak 5-let zpátky.
Je to zajímavé porovnání toho,že opravdu nestačí vzít sériový motor a to i "moderní" fábii a pověsit na to to "nej".Protože téměř stejného výsledku se dá dosáhnout i na mnohem "horším" motoru typu favorit s obyč přebrusem a to jenom tím,že se dá péče tomu základu.
Do kamen šlo hodně grafů,co zde nejsou "vystaveny",ale tohle mě přišlo jako zajímavé srovnání s Martinovo (šediváček) aktuálním motorem.
Je to zajímavé porovnání toho,že opravdu nestačí vzít sériový motor a to i "moderní" fábii a pověsit na to to "nej".Protože téměř stejného výsledku se dá dosáhnout i na mnohem "horším" motoru typu favorit s obyč přebrusem a to jenom tím,že se dá péče tomu základu.
Do kamen šlo hodně grafů,co zde nejsou "vystaveny",ale tohle mě přišlo jako zajímavé srovnání s Martinovo (šediváček) aktuálním motorem.
19:07:51
15.12.2020
15.12.2020
Václav Vašák
-> Čokin: třeba si chce někdo připsat zásluhy jenom za to,abych to nedělal já Hele ať si každý se svým autem dělá co chce,já mám svých starostí dost a stejně tak "pokusných" motorů,jejichž grafy zde rozpoutají mnoho diskuzí a SZ a přivodí nejeden záchvat konkurenci,ovšem pokud s nima majitelé někam pojedou...což také neovlivním.Ať si někdo závodí na MS se sériovkou a říká tomu závodnička,mě to je jedno.
08:47:17
15.12.2020
15.12.2020
Čokin
-> Václav Vašák: Tak jestli to někdo dělá zadarmo to si na to rád počkám, jestli to bude ve stejném stylu jako do teď vše na tom autě, ještě se i pobavím. Jediné co mu fakt jde je točit ty videa, ale ten přístup je zvláštní. No uvidíme.... A ten polomotor co tam dávali to jsi jim dělal ty nebo už, taky nekdo jiný?
23:09:16
14.12.2020
14.12.2020
Václav Vašák
-> Eidy: tak něco pořiď ne?Něco staršího,na čem se ještě bude dát dělat a místa máš dost...určitě by se ti to vyplatilo.Jezdit s každou kravinou za někým,to je lepší dát 50-100 do soustruhu a uděláš většinu věcí a to nejen na auto.
23:05:27
14.12.2020
14.12.2020
Václav Vašák
-> Čokin: bylo mě řečeno zhruba toto "někdo kdo si dal na auto vstřikování a jede to mě to udělá zadarmo"...zde dvě proměnné,...jelikož se na feldě odzkoušelo,že řiditelný motor nepřináší krom "blbuvzdornosti"
; žádný užitek,netřeba se tím tedy na těchto starých motorech zabývat (můj názor je ten,že by sportovní veterány,což naše auta už jsou,měl provozovat někdo,kdo tomu dá adekvátní péči)...nakonec sranda okolo motoru v takovém případě vyjde na pár desítek tisíc a já to tudíž zadarmo nedokážu...takže se dá odpovědět,...asi ano.Z motoru bych na jiných nebo stávajících karbecích po G.O.,novém sání a rozdělovači dokázal dostat 125-130hp v M+H...je to přecejenom 1,4 s "malou Argentinou"...jestli to bude na vstřikování lepší nebo horší,do toho se já pléct už nebudu.
11:20:14
11.12.2020
11.12.2020
Čokin
-> Václav Vašák: Vilda má nového motoráře nebo ses už dal i na vstřikování?
07:50:30
20.11.2020
20.11.2020
Eidy
-> Václav Vašák 18.11.20 18:14:28: Prosím tě Vašíku, čemu nerozumíš na větě: "Protože nemám doma soustruh a neznám nikoho, kdo by to udělal." Na soustruhu umím, ale když není žádný k dispozici ani v okolí, tak to prostě nejde.
23:24:05
19.11.2020
19.11.2020
Bery
-> Václav Vašák: jsi mě pobavil ty "anketo".
ja taky končím, tohle je bezcenný mlácení....asi ovsa, když jsou tu ty koně.
ja taky končím, tohle je bezcenný mlácení....asi ovsa, když jsou tu ty koně.
23:19:13
19.11.2020
19.11.2020
Luky
-> MVM: Jo takový závodění by mě bavilo. Nevím jestli šlo (možná jo, pokud by nebyla moc kvalitní konkurence ), ale ježdění to muselo být skvělý. Trať nacpaná stejnými auty na nefunkčním podvozku (z dnešního pohledu)
23:16:06
19.11.2020
19.11.2020
Luky
To jsem rád, že jsem vám to tady po týdnech nikam nevedoucích dohadů vyřešil...
Tak vyčůrat, pomodlit a spát!!
Tak vyčůrat, pomodlit a spát!!
21:56:30
19.11.2020
19.11.2020
MVM
Škoda ze už je pryč doba pohárových motorů, at uz formule, nebo pickup. Co nejvic seriovych dílů a potom se ukazalo kdo je jak dobry.
21:10:22
19.11.2020
19.11.2020
vhml
-> Tuner#2 - zrušená registrace 19.11.20 20:47:09: asi nějaká lepší aktualizace, mě spíš přijde že to moje tak 5 přidává a ještě to sprostě nalže i do kamery
21:06:03
19.11.2020
19.11.2020
suri
-> jate-line: to je pekný film
21:05:19
19.11.2020
19.11.2020
jate-line
Co deset let... Už v roce 86 o stejném dohadování natočili film
20:47:09
19.11.2020
19.11.2020
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Václav Vašák 19.11.20 19:49:57: race chrono zlepšuje čas o 5 sekund...
Tak určitě, já končím, to fakt nemá smysl... To, že mě nemáš rád s tím se nějak zkusím vypořádat.
Tak určitě, já končím, to fakt nemá smysl... To, že mě nemáš rád s tím se nějak zkusím vypořádat.
20:38:14
19.11.2020
19.11.2020
Václav Vašák
-> Luky: nevěřil bych,že někdo pochopí,oč mě tady 10 let jde,...aneb "neni kůň jako kůň"
dynaimage.cdn.cnn.com/cnn /.../https%3A%2F%2Fcdn.cnn .com%2Fcnnnext%2Fdam%2Fass ets%2F180514125152-thumbel ina-smallest-horse-3.jpg
dynaimage.cdn.cnn.com/cnn /.../https%3A%2F%2Fcdn.cnn .com%2Fcnnnext%2Fdam%2Fass ets%2F180514125152-thumbel ina-smallest-horse-3.jpg
20:20:48
19.11.2020
19.11.2020
Milan 136
-> Luky 19.11.20 20:19:33: Konečně věcný příspěvek
20:19:33
19.11.2020
19.11.2020
Luky
Hele a nenapadlo vás třeba že máte těch koní stejně, jen je někdo má slabší než ten druhý?
20:16:15
19.11.2020
19.11.2020
Petr Urban
-> Václav Vašák: opět jen fabuluješ bez sebereflexe... Úroveň myslíš urážení, lhaní a pomlouvání Ty už se nemnož.
20:02:57
19.11.2020
19.11.2020
Václav Vašák
-> Bery: a proč bych jí měl obsluhovat?...na to tam jsou lidi a vždycky byli,já pouze budu přítomen,kdyby náhodou se pak zde nic nebjevilo...jo a teda myslíš,že tam máš třeba 140hp nebo 110hp?...jak jsem řekl,v případě toho,že tam bude nějaký nízký nesmysl,tak nic neplatím a jde to za majitelem...pokud auto bržděné nemáš,tak těžko porovnávat,ale tak máš 1,4 na weberech a 130hp bych bral v tvém případě jako nutné minimum...nehodlám platit brzdu každému,kdo bude chtít znát výkon svojí sériovky,to postrádá smysl "hecu".
Dej termíny,kdy můžeš a tvůj odhad výkonu (popřípadě uděláme anketu) a nějak to uděláme,ať je jednou pro vždy klid...máš někde nějaké video,podle kterého bych mohl odhadnout výkon já a uvidíme,kdo jak byl daleko...jako pokud bys mě svezl,bylo by to super,ale nebudu chtít po někom něco,co sám dělat nechci
Dej termíny,kdy můžeš a tvůj odhad výkonu (popřípadě uděláme anketu) a nějak to uděláme,ať je jednou pro vždy klid...máš někde nějaké video,podle kterého bych mohl odhadnout výkon já a uvidíme,kdo jak byl daleko...jako pokud bys mě svezl,bylo by to super,ale nebudu chtít po někom něco,co sám dělat nechci
19:49:57
19.11.2020
19.11.2020
Václav Vašák
-> Petr Urban: karbeci jsem předal,na auto nemontoval,...majitel mě při "návštěvě" zakázal jakkoliv šahat do čehokoliv,...a pokud vím,tak kamarád,který u toho byl přítomen řikal,žes dělal pouze něco s hladinou...kdo se v tom šťoural,když to ode mě odešlo a bylo na to času víc než dost mě absolutně nezajímá.
No a ten volnoběh 4000ot atd. co mě majitel brečel,že po tvém ladění měl jsem tady už jednou řešil a tím to je pro mě uzavřené.Nebudu se snižovat na tvojí úroveň a psát tady,kdo o tobě co říká a jaké máš chování atd.
-> jate-line: neodlehčuj,není pak co číst A ano,můžeme si na to hrát,že ovlivní,ale vypadnutý kvalt na 10km RZ to ovlivní určitě víc.Nejsme mistři světa a to můžeš začít počítat odpor vzduchu,jestli máš auto o 5cm výš než ten druhý...a jo,souhlas,auto jako celek je uplně něco jiného než motor a když do toho připočtu řidiče,jsou tyhle veškeré témata k ničemu...ale tady to je o motorech a tak o čem jiném se hádat...blb co utáhne přední ložiska na 50Nm a pojede s tím na závody bude potřebovat o hodně víc koní,než ten,co to bude mít utažené dobře...berme trochu s nadsázkou,protože to kolo by se asi ani netočilo
-> Tuner#2: hele já tě určitě nesvezu a Martinovi to zakážu pod výhružkou rozvrtání motoru šroubovákem Jednoduše řečeno nemám tě rád Jediné,co pro tebe můžu udělat je,že tě předjedu.
Co se týká videa,nevyznám se v tom jako ty,tak se holt radši zeptám...někdo dává nějaký "odkazy" s datumem mám vědět,jestli to je video a nebo příspěvek?Neni tak těžký napsat "hele vole myslel sem tebe nebo Freie"...
A že ti neni hamba,dávat sem tuhle "svatou trojici"...už si někdy měl v ruce třeba hlavu od Čepka nebo Fiedlera?...měřil sis Urbiho vačku aspoň šuplerou?Mě tyhle lidi nic neudělali,Urbi se mě snažil ojebat rozdělovačem rozjebnutým důlčíkem,místo aby tam aspoň "smrknul" elektrodu a kůli jeho šmejdský vačce sem musel rozebrat celý motor,než sem přišel,proč se mě nezavírá jeden ventil,protože mě jí přinesl majitel,ať jí tam dám,že četl,že je dobrá...samo jsem měl za to,že třeba vázne vodítko atd.Takto bych zde mohl pokračovat dalších 10 stránek,...ale ať si to každý řeší sám,ale lidi se bojí,protože jak zvednou telefon,tak slyší "pičo sem utahanej,všechno mě bolí,Vy ani neumíte nastavit předstih,s jakym debilem to mluvim atd." Že si to oni nechaj líbit je jejich věc,ale já takové jednání netoleruji.
Jo a všichni kamarádi,co nainstalovali "race-chrono" si zlepšily tak o 5s čas,...takže pustit video a zmáčknout stopky se mě zdá prostě nejlepší.A pokud tady budu machrovat s časem,tak si půjčím to udělátko přímo na okruhu a bude to oficiální jak jen může být.
Fedla udělala asi 2:20 naposledy,série jezdila 2:30...teď když se koně převedly na kw,udělala se převodovka,počítám,že bych od těch 2:10 neměl být daleko a to jsem zvlčel k předohrabům...Michal měl 2:17 hned první kolo,kdy mě vezl a ani nevěděl,kam zatáčet,kdybych mu to neřikal...takže "hewland,svor a gumy",...myslím,že nemám s jakoukoliv škodovkou šanci.A Martin má auto dalece za možnostma řidiče a se sériovou feldou sem mu ujel,když měl 85hp Teď těch 92-94kw taky udělá svoje,ale bez zatáček to stačit nebude.
A já na vlastní auto prostě nemám čas,...ano,napsat všechny příspěvky zde trvalo tak hodinu,ale za tu dobu sice vyměním motor,ale neupravím si hlavu nebo tak podobně a bývalka a tahání o dítě mě k chuti něco dělat opravdu nepřidá,...prostě mám už jiné priority.
-> vhml: souhlas se vším,až na tu poslední větu,...co bych asi měl z toho,že bych tady byl "nejlepší"...a právě moje motory nejsou vidět,tak hovno umím,...nemyslíš,že to je tak trochu krátkozraké?Rád se kouknu na atletiku a Usain Bolt je sice nejrychlejší člověk planety...ale já věřím,že by ho předběhl kdejaký křovák,protože pokud nedá 100m pod 9s,tak umře hlady,není to pro něj pouze sport...takže je určitě mnoho lepších motorářů,ale třeba to je zedník,komeník,účetní,... nebo to třeba i dělá,ale neni "vidět".Doba je zvrácená a v tomhle jsem asi staromódní...a moc věcí mě napříč škodovkami a lidmi co se o ně zajímají a dělají je nepřekvapí,ale hodně věcí si hodlám vzít do hrobu,protože škraloup se dá najít na uplně každém,otázka je,jak moc je tlustý
No a ten volnoběh 4000ot atd. co mě majitel brečel,že po tvém ladění měl jsem tady už jednou řešil a tím to je pro mě uzavřené.Nebudu se snižovat na tvojí úroveň a psát tady,kdo o tobě co říká a jaké máš chování atd.
-> jate-line: neodlehčuj,není pak co číst A ano,můžeme si na to hrát,že ovlivní,ale vypadnutý kvalt na 10km RZ to ovlivní určitě víc.Nejsme mistři světa a to můžeš začít počítat odpor vzduchu,jestli máš auto o 5cm výš než ten druhý...a jo,souhlas,auto jako celek je uplně něco jiného než motor a když do toho připočtu řidiče,jsou tyhle veškeré témata k ničemu...ale tady to je o motorech a tak o čem jiném se hádat...blb co utáhne přední ložiska na 50Nm a pojede s tím na závody bude potřebovat o hodně víc koní,než ten,co to bude mít utažené dobře...berme trochu s nadsázkou,protože to kolo by se asi ani netočilo
-> Tuner#2: hele já tě určitě nesvezu a Martinovi to zakážu pod výhružkou rozvrtání motoru šroubovákem Jednoduše řečeno nemám tě rád Jediné,co pro tebe můžu udělat je,že tě předjedu.
Co se týká videa,nevyznám se v tom jako ty,tak se holt radši zeptám...někdo dává nějaký "odkazy" s datumem mám vědět,jestli to je video a nebo příspěvek?Neni tak těžký napsat "hele vole myslel sem tebe nebo Freie"...
A že ti neni hamba,dávat sem tuhle "svatou trojici"...už si někdy měl v ruce třeba hlavu od Čepka nebo Fiedlera?...měřil sis Urbiho vačku aspoň šuplerou?Mě tyhle lidi nic neudělali,Urbi se mě snažil ojebat rozdělovačem rozjebnutým důlčíkem,místo aby tam aspoň "smrknul" elektrodu a kůli jeho šmejdský vačce sem musel rozebrat celý motor,než sem přišel,proč se mě nezavírá jeden ventil,protože mě jí přinesl majitel,ať jí tam dám,že četl,že je dobrá...samo jsem měl za to,že třeba vázne vodítko atd.Takto bych zde mohl pokračovat dalších 10 stránek,...ale ať si to každý řeší sám,ale lidi se bojí,protože jak zvednou telefon,tak slyší "pičo sem utahanej,všechno mě bolí,Vy ani neumíte nastavit předstih,s jakym debilem to mluvim atd." Že si to oni nechaj líbit je jejich věc,ale já takové jednání netoleruji.
Jo a všichni kamarádi,co nainstalovali "race-chrono" si zlepšily tak o 5s čas,...takže pustit video a zmáčknout stopky se mě zdá prostě nejlepší.A pokud tady budu machrovat s časem,tak si půjčím to udělátko přímo na okruhu a bude to oficiální jak jen může být.
Fedla udělala asi 2:20 naposledy,série jezdila 2:30...teď když se koně převedly na kw,udělala se převodovka,počítám,že bych od těch 2:10 neměl být daleko a to jsem zvlčel k předohrabům...Michal měl 2:17 hned první kolo,kdy mě vezl a ani nevěděl,kam zatáčet,kdybych mu to neřikal...takže "hewland,svor a gumy",...myslím,že nemám s jakoukoliv škodovkou šanci.A Martin má auto dalece za možnostma řidiče a se sériovou feldou sem mu ujel,když měl 85hp Teď těch 92-94kw taky udělá svoje,ale bez zatáček to stačit nebude.
A já na vlastní auto prostě nemám čas,...ano,napsat všechny příspěvky zde trvalo tak hodinu,ale za tu dobu sice vyměním motor,ale neupravím si hlavu nebo tak podobně a bývalka a tahání o dítě mě k chuti něco dělat opravdu nepřidá,...prostě mám už jiné priority.
-> vhml: souhlas se vším,až na tu poslední větu,...co bych asi měl z toho,že bych tady byl "nejlepší"...a právě moje motory nejsou vidět,tak hovno umím,...nemyslíš,že to je tak trochu krátkozraké?Rád se kouknu na atletiku a Usain Bolt je sice nejrychlejší člověk planety...ale já věřím,že by ho předběhl kdejaký křovák,protože pokud nedá 100m pod 9s,tak umře hlady,není to pro něj pouze sport...takže je určitě mnoho lepších motorářů,ale třeba to je zedník,komeník,účetní,... nebo to třeba i dělá,ale neni "vidět".Doba je zvrácená a v tomhle jsem asi staromódní...a moc věcí mě napříč škodovkami a lidmi co se o ně zajímají a dělají je nepřekvapí,ale hodně věcí si hodlám vzít do hrobu,protože škraloup se dá najít na uplně každém,otázka je,jak moc je tlustý
18:27:15
19.11.2020
19.11.2020
Petr Urban
-> Bery: I já, nakonec chudák majitel s kámošema přišel na otočený směšovač na jedné komoře, což by mě ani ve snu nenapadlo že to tak někdo složí. To sem 4 hodiny opravoval dalších x věcí, vyskakaný celý systém akcelerace ven apod... No vůbec zajímavé počiny na to jak přísně umí soudit. A tak hodně věřil vlastní práci, že i peníze za ni vracel místo aby šel tu spoušť aspoň zkontrolovat, když majitel jel 400km s autem na vleku přes naši "rozdrbanou" ČR, dost do nebe volajících krp, sebereflexe nula a opět jen kopání kolem sebe, lži a výmluvy... A takový má na všechny ostatní nos nahoru...
17:50:47
19.11.2020
19.11.2020
Bery
ja na brzdu pojedu, ale ty ji obsluhovat nebudeš .to bych asi strach měl.
to poslední auto, co jsi mu rozmrdal Webery mam porad v živé paměti
to poslední auto, co jsi mu rozmrdal Webery mam porad v živé paměti
17:05:43
19.11.2020
19.11.2020
-> Václav Vašák 19.11.20 13:34:48: píšeš tady o retardaci, ale mám pocit, že by to chtělo nastavit zrcadlo...
Jsi asi jediný, kdo nechápe co tímto vhml myslel... -> vhml 18.11.20 18:54:59: Použil odkaz s datumem a časem, tak je snad jednoznačné, na které video reaguje ne? Víc jasnější to už na virtu být nemůže, když použil odkaz a ne pouze nick.
Jo v Mostě se těším na svezení, ale že bych něco porovnával? Ty jsi mě pořád psal jak dáš Most pod 2:10... Já se tím nikdy nechlubil a přesto sjem se dostal s novou vačkou na 2:12 změřeno alespoň aplikací, když už nic jiného a ne jen odečet od videa.
Co to stále meleš o registraci? Pokud jsi tu 10let, tak je to sotva polovina co ty stránky fungují a co tu jsem třeba já. Pak nechápu, jak někdo takový může soudit co šlo do prdele???
Co se týče p. Čepka, hájil jsem ho spíše proti Chovancovi, který dělá kopie jeho palců na "svých vačkách".
Co jsem proboha otočil?!? Pan Čepek je pro mě pan motorář stále a když se podíváš, jak jedou Kolářovo auta, tak je stále spolu s Fiedlerem, Urbim, Vančíkem na špičce motorářské elity. Navíc jeho vačka byla skvělá, proto jsem si jí i nechal, ale končila o poznání dříve než Urbiho vačka. Ta má při zachování krutu daleko lepší průběh a větší rozsah použitelných otáček. Auto s ní jede o pořádný kus lépe a dravěji což mě subjektivě potvrdilo několik lidí. Ostatně i proti 180HP RSu s kterým pravidelně jezdíme "naše" trasy oba dva víme kde a jak dokážu Kamilovi odjet. Stejně tak to povrzují časy na sprintu. A co se týče měření na brzdě? K tomu jsem se už tady jasně vyjádřil a rozhodně nevím proč bych měl vačku s lepším průběhem chtít Urbimu omlátit o hlavu? To je opět jen a jen tvoje demagogie... Nechutná demagogie kterou tu předvádíš...
Jsi asi jediný, kdo nechápe co tímto vhml myslel... -> vhml 18.11.20 18:54:59: Použil odkaz s datumem a časem, tak je snad jednoznačné, na které video reaguje ne? Víc jasnější to už na virtu být nemůže, když použil odkaz a ne pouze nick.
Jo v Mostě se těším na svezení, ale že bych něco porovnával? Ty jsi mě pořád psal jak dáš Most pod 2:10... Já se tím nikdy nechlubil a přesto sjem se dostal s novou vačkou na 2:12 změřeno alespoň aplikací, když už nic jiného a ne jen odečet od videa.
Co to stále meleš o registraci? Pokud jsi tu 10let, tak je to sotva polovina co ty stránky fungují a co tu jsem třeba já. Pak nechápu, jak někdo takový může soudit co šlo do prdele???
Co se týče p. Čepka, hájil jsem ho spíše proti Chovancovi, který dělá kopie jeho palců na "svých vačkách".
Co jsem proboha otočil?!? Pan Čepek je pro mě pan motorář stále a když se podíváš, jak jedou Kolářovo auta, tak je stále spolu s Fiedlerem, Urbim, Vančíkem na špičce motorářské elity. Navíc jeho vačka byla skvělá, proto jsem si jí i nechal, ale končila o poznání dříve než Urbiho vačka. Ta má při zachování krutu daleko lepší průběh a větší rozsah použitelných otáček. Auto s ní jede o pořádný kus lépe a dravěji což mě subjektivě potvrdilo několik lidí. Ostatně i proti 180HP RSu s kterým pravidelně jezdíme "naše" trasy oba dva víme kde a jak dokážu Kamilovi odjet. Stejně tak to povrzují časy na sprintu. A co se týče měření na brzdě? K tomu jsem se už tady jasně vyjádřil a rozhodně nevím proč bych měl vačku s lepším průběhem chtít Urbimu omlátit o hlavu? To je opět jen a jen tvoje demagogie... Nechutná demagogie kterou tu předvádíš...
15:36:02
19.11.2020
19.11.2020
jate-line
-> Václav Vašák: Ovlivní a to je oč tu běží
Nicméně trochu jsem chtěl odlehčit debatu, ale stejně se mi to nepovedlo
Jinak nechcete se na to už vys.at? Debata již je dávno zahrabana balastem a nevede k ničemu. Věřím, že každý máte furu jiných všedních starostí než tady do nekonečna řešit to "zrádné" číslo virtackych poniků a komu to líp jede....od toho vždy byly závody a tam vždy platilo pravidlo...pokud nemáš koně - musíš to dohnat rukama
Takže práci čest a poníkům klid
Nicméně trochu jsem chtěl odlehčit debatu, ale stejně se mi to nepovedlo
Jinak nechcete se na to už vys.at? Debata již je dávno zahrabana balastem a nevede k ničemu. Věřím, že každý máte furu jiných všedních starostí než tady do nekonečna řešit to "zrádné" číslo virtackych poniků a komu to líp jede....od toho vždy byly závody a tam vždy platilo pravidlo...pokud nemáš koně - musíš to dohnat rukama
Takže práci čest a poníkům klid
14:45:33
19.11.2020
19.11.2020
Petr Urban
-> vhml: To snad vidíš kam směřuje... Ego křičí jedinou věc na všechny strany Tadyyyyy sakra sem borec, tadyyyyy
Mám hromady grafů s velkými čísly z motorky VUT, Vančík, Brázdil, Stolař atd. Hromadu svých závěrů co pak na trati fungují, ale určitě nemusím vůbec nikomu nic dokazovat. Snažil sem se překonávat poslední roky jen své hodnoty a dycky sem se divil, že to pořád a pořád jde cpát nahoru na limit, ale jen když daný člověk počítal s možností že to nemusí dlouhodobě držet. Co si o tom co dělám a jak kdokoliv myslí je pouze v jeho mysli. Já se nemusím ospravedlňovat a nikomu nic dokazovat, protože dokazuji maximálně sobě. To jen někomu ležím v žaludku z mnoha nízkých důvodů.... A ego Veny křičí jen ubohé urážky. On potřebuji konflikt a poměřování, to je ale jeho svět, ne můj.
Mám hromady grafů s velkými čísly z motorky VUT, Vančík, Brázdil, Stolař atd. Hromadu svých závěrů co pak na trati fungují, ale určitě nemusím vůbec nikomu nic dokazovat. Snažil sem se překonávat poslední roky jen své hodnoty a dycky sem se divil, že to pořád a pořád jde cpát nahoru na limit, ale jen když daný člověk počítal s možností že to nemusí dlouhodobě držet. Co si o tom co dělám a jak kdokoliv myslí je pouze v jeho mysli. Já se nemusím ospravedlňovat a nikomu nic dokazovat, protože dokazuji maximálně sobě. To jen někomu ležím v žaludku z mnoha nízkých důvodů.... A ego Veny křičí jen ubohé urážky. On potřebuji konflikt a poměřování, to je ale jeho svět, ne můj.
13:55:31
19.11.2020
19.11.2020
vhml
-> Václav Vašák 19.11.20 13:34:48: o úseku z Pačejova.
Co je v tvých motorech nevím, jen je poněkud odvážné tvrdit, že Honzovo motor nejede, protože nevím o nějakém co by jel zásadně víc. Možná tvoje motory takové jsou, nedovedu posoudit, ale vzhledem k tomu že nejsou nikde vidět, tak je tenhle motor víceméně obecně považovanej za etalon podtrženej tituly.
Vůbec je zajímavé jak se tady přetřásají pořád dokola motory od Urbiho a neřeší se jaký motor má Krejča, Enge, Šubrt...
Co je vlastně tvým cílem takové diskuze? Aby se veřejně prohlásilo a uznalo, že Vašák je lepší, nebo kam tím vlastně směřuješ?
Co je v tvých motorech nevím, jen je poněkud odvážné tvrdit, že Honzovo motor nejede, protože nevím o nějakém co by jel zásadně víc. Možná tvoje motory takové jsou, nedovedu posoudit, ale vzhledem k tomu že nejsou nikde vidět, tak je tenhle motor víceméně obecně považovanej za etalon podtrženej tituly.
Vůbec je zajímavé jak se tady přetřásají pořád dokola motory od Urbiho a neřeší se jaký motor má Krejča, Enge, Šubrt...
Co je vlastně tvým cílem takové diskuze? Aby se veřejně prohlásilo a uznalo, že Vašák je lepší, nebo kam tím vlastně směřuješ?
13:52:13
19.11.2020
19.11.2020
Václav Vašák
Jo a všem co to neznají doporučuji shlédnout testy tohoto člověka,...dané video by se sice hodilo do tématu vedle,ale až vám někdo bude tvrdit,že přesazeným klínkem o 2° přidá 20koní na 100hp motoru,tak kecá Podobných kravin jsem se nadělal celkem dost ohledně škoda motorů s podobnýma výsledkama,ale proč by to někoho zajímalo,muselo by to vzejít z klávesnice někoho jiného
13:45:57
19.11.2020
19.11.2020
vhml
-> Bery 19.11.20 13:28:39: však taky příležitostně učím na základce
13:40:14
19.11.2020
19.11.2020
Václav Vašák
-> Bery: pouze jsem vyhověl prosbám,...graf se dá nafejkovat,zvenka to nic neřekne,záběr na rafičky je při volném pádu,Urbi je bůh a já kokot...defakto se tady člověk nedozvěděl nic nového Bože jak já to tady miluju
Jo a přijeď na brzdu s rapidem nebo LR?...nebo máš také strach,co by z toho vylezlo a jak málo koní stačí,abys měl konkurence schopné auto jak si zde někde psal?Ale třeba bys byl první,který by mě dokázal překvapit,...zatím to moc nedopadlo,...třeba u Honzy.
Jo a přijeď na brzdu s rapidem nebo LR?...nebo máš také strach,co by z toho vylezlo a jak málo koní stačí,abys měl konkurence schopné auto jak si zde někde psal?Ale třeba bys byl první,který by mě dokázal překvapit,...zatím to moc nedopadlo,...třeba u Honzy.
13:34:48
19.11.2020
19.11.2020
Václav Vašák
-> vhml: tak trochu vím,co povoluje homologace a ty něco víš o tom,co v oněch motorech ode mě je?..ono mimo to co se dřív jezdilo není co vymýšlet...takže mě tady prosimtě netvrď,že homologace nepovoluje mít sériový spodek motoru,popřípadě T-písty,nějaký karbeci co krmí každá komora jeden válec (výkon neovlivní jestli to je weber,motokarbec nebo 4-klapka vstřik),nějaký svody (ty ovlivňují výkon uplně minimálně) a výfuk s děrovanou trubkou a vatou kolem a upravené ventily se 7mm dříkem (popřípadě 8mm a odkrouhnuté pod vodítkem na 7mm) a trochu udělané kanály,protože sériová MPi hlava jede líp,jak když do ní udělám 32mm sání...
A tys mluvil o mojí testovací dráze a nebo tomu úseku,kde jede Frei?
Jo a o retardaci,...dost lidí to má i naopak,pouze já se tady tím bavím.
-> jate-line: 5km/h je jako rozdíl a ovlivní ti to akceleraci?...1km/h na jednom kvaltu abys měl maximálku o 5km/h větší?
-> Tuner#2: pokud to je zkopce,tak se nech překvapit na Mostu,..budeš mít skládačku,tak nám musíš ujet jako nic...a máš pravdu,že mě neni už 30,protože 10let to bude už od první registrace skoro...každopádně jsem zaregistroval,když to tady tak nějak vzniklo a nebo bylo rok/dva starý a řešily se tady uplně stejný sračky,jako teď...před 10lety to tady mělo úroveň...pak sem se tady objevil já a Urbi a všechno šlo do řitě Ale dobře si vzpomínám,jak si vždy hájil Čepka i proti Urbimu a jak si pak otočil atd...já své názory takto neměním,pokud nemám osobní zkušenost a pokud bych nabrzdil méně s novou vačkou,určitě bych netvrdil,že brzda měří špatně,ale šel bych to výrobci omlátit o hlavu Ale proti Čepkovi nemůžu nic říct,jede to od něj jak se dalo očekávat,já jsem spokojený,stejně tak s Krejbichem,mám tady i Chovancovo vačku a netváří se nijak špatně a jediné,co je šmejd je Urbiho...myslíš,že by mě to nějak vadilo,pochválit jeho práci,pokud by tomu tak bylo?Proč "chválím" všechny ostatní,i když "ostré" vačky beru jenom od Krejbicha,...přece bych je také mohl pomlouvat,že nic neumí...ale opak je pravdou.To,že někdo neumí zkousnout fakt neni můj problém...mám mnohem více takových příběhů,...bohužel mentalita většiny lidí zapříčiní,že pokud to neni napsáno na facebooku,tak to nemůže být pravda.Ale co mě je do Urbiho a jeho zákazníků,ať mu to omlátí o hlavu samy,já nemám důvod dělat někde prostředníka...bohuže ljeho vystupování je natolik arogantní,že se ho dotyční boji.Ale v tomto je zase dobrý obchodník,to se mu musí nechat
-> MVM: fotek tady máš víc než dost a podle toho se dá ledacos poznat,...a že ti to jede ve 2000ot na 5-ku je jako něco extra?...to,že tím kurvíš akorát motor i kdyby to byla série bych bral jako samozřejmost,že tohle víš...dobré obchodování znamená,že z něčeho,co je všudypřítomné udělám něco extra,...já mindrák z nikoho rozhodně nemám,proč bych taky měl?..dávám sem nabídku brzdy zdarma a nikdo toho nevyužije,...protože co kdyby to náhodou byla pravda
-> Petr Urban: máš nabídku porovnání aut,vem to nejlepší co máš a sejdeme se na letišti...ale já to chápu,co by nějaký vítěz nějakých závodů se zahazoval s nějakým testem,...znám hodně lidí,kterým nevadí,že jezdí 1-3 v kategorii a nosí domů poháry.Nedopadne to jinak,než že budu muset přesvědčit někoho,kdo má auto pro zábavu a na výlety,aby tam navařil rám,udělal R značky a začal s tím závodit
A tys mluvil o mojí testovací dráze a nebo tomu úseku,kde jede Frei?
Jo a o retardaci,...dost lidí to má i naopak,pouze já se tady tím bavím.
-> jate-line: 5km/h je jako rozdíl a ovlivní ti to akceleraci?...1km/h na jednom kvaltu abys měl maximálku o 5km/h větší?
-> Tuner#2: pokud to je zkopce,tak se nech překvapit na Mostu,..budeš mít skládačku,tak nám musíš ujet jako nic...a máš pravdu,že mě neni už 30,protože 10let to bude už od první registrace skoro...každopádně jsem zaregistroval,když to tady tak nějak vzniklo a nebo bylo rok/dva starý a řešily se tady uplně stejný sračky,jako teď...před 10lety to tady mělo úroveň...pak sem se tady objevil já a Urbi a všechno šlo do řitě Ale dobře si vzpomínám,jak si vždy hájil Čepka i proti Urbimu a jak si pak otočil atd...já své názory takto neměním,pokud nemám osobní zkušenost a pokud bych nabrzdil méně s novou vačkou,určitě bych netvrdil,že brzda měří špatně,ale šel bych to výrobci omlátit o hlavu Ale proti Čepkovi nemůžu nic říct,jede to od něj jak se dalo očekávat,já jsem spokojený,stejně tak s Krejbichem,mám tady i Chovancovo vačku a netváří se nijak špatně a jediné,co je šmejd je Urbiho...myslíš,že by mě to nějak vadilo,pochválit jeho práci,pokud by tomu tak bylo?Proč "chválím" všechny ostatní,i když "ostré" vačky beru jenom od Krejbicha,...přece bych je také mohl pomlouvat,že nic neumí...ale opak je pravdou.To,že někdo neumí zkousnout fakt neni můj problém...mám mnohem více takových příběhů,...bohužel mentalita většiny lidí zapříčiní,že pokud to neni napsáno na facebooku,tak to nemůže být pravda.Ale co mě je do Urbiho a jeho zákazníků,ať mu to omlátí o hlavu samy,já nemám důvod dělat někde prostředníka...bohuže ljeho vystupování je natolik arogantní,že se ho dotyční boji.Ale v tomto je zase dobrý obchodník,to se mu musí nechat
-> MVM: fotek tady máš víc než dost a podle toho se dá ledacos poznat,...a že ti to jede ve 2000ot na 5-ku je jako něco extra?...to,že tím kurvíš akorát motor i kdyby to byla série bych bral jako samozřejmost,že tohle víš...dobré obchodování znamená,že z něčeho,co je všudypřítomné udělám něco extra,...já mindrák z nikoho rozhodně nemám,proč bych taky měl?..dávám sem nabídku brzdy zdarma a nikdo toho nevyužije,...protože co kdyby to náhodou byla pravda
-> Petr Urban: máš nabídku porovnání aut,vem to nejlepší co máš a sejdeme se na letišti...ale já to chápu,co by nějaký vítěz nějakých závodů se zahazoval s nějakým testem,...znám hodně lidí,kterým nevadí,že jezdí 1-3 v kategorii a nosí domů poháry.Nedopadne to jinak,než že budu muset přesvědčit někoho,kdo má auto pro zábavu a na výlety,aby tam navařil rám,udělal R značky a začal s tím závodit
13:28:39
19.11.2020
19.11.2020
Bery
Véno, děkujeme za tvé "nové grafy". takový pěkný téma to bylo... ty slohy jsou fakt nezáživný.
-> vhml: ty by jsi mohl být pedagog - jak pěkně jsi to podal:-)
-> vhml: ty by jsi mohl být pedagog - jak pěkně jsi to podal:-)
11:34:13
19.11.2020
19.11.2020
Petr Urban
Jediný ubožák s mindráky a bez ega, napadající všechny a všechno s měnícími názory jak počasí který sám sebe opěvuje a lační denně po ubohém dokazování si na někom jaký je frajer, kdykoliv lepší a s lepším trapno hodnocením a vy to s ním hrajete...? Pánové dyť je to egoistický zahleďenec do sebe a vy se s ním přete o věcech na hony vzdálených tématu bez jakékoliv úcty. Přitom je to úplně jedno, on se vidí jako ultra alfasamec ať řeknete jakýchkoliv fakt, svůj názor, cokoliv a je to jrn podnět pro : nevěřím a ale, urážky, napadání všech jak jim něco nefumguje a mu jo a zveličování svého ješitneho zamindrákovaného ega nad Vás. To Vám stojí za čas?
I kdyby dokázal cokoliv, přece takovéto chování je úplně strašné, trapné, ubohé, malicherné v jakékoliv komunitě...
I kdyby dokázal cokoliv, přece takovéto chování je úplně strašné, trapné, ubohé, malicherné v jakékoliv komunitě...
07:48:44
19.11.2020
19.11.2020
MVM
-> Václav Vašák 18.11.20 22:19:14: No právě mě udivuje jak dokážeš sebejiste říct že by mi temotor mohl jet lip,když ho neznáš.To jako z videa? Hodne zcestné. Jednak netocim max ot,mam menší difuzory, a celková koncepce je takova,ze mam uplne krasnou spotřebu pri nejakym prejezdu,jede to na 1/4 plynu od 2000ot klidne na pětku. A muzu podřadi o dva kvalty a tocit 7,5.. Takze to,ze by mohl jet lip si muzu polozit otazku jen ja,protoze technicky vim (s Petrem) kde jsou rezervy,který ovšem ja jsem pozadoval zamerne. Udělat a koupit jde dneska všecko, je to jen otazka peněz,vůle a času..
Dalsi motor,pokud budu chtit delat s Urbim, tak bude treba..uplňe jiná pisnicka. A nebo taky tento si necham na veky věků. Treti vec je ta, ze auto neni nikde odlehčovaný,ani jsem to nevázil. Spis je naopak těžší .Me staci,kdyz mi lidi kteří se svezou reknou ze to jede hezky,někteří ani netusi ze skodovka tak umi jet.
Dalsi motor,pokud budu chtit delat s Urbim, tak bude treba..uplňe jiná pisnicka. A nebo taky tento si necham na veky věků. Treti vec je ta, ze auto neni nikde odlehčovaný,ani jsem to nevázil. Spis je naopak těžší .Me staci,kdyz mi lidi kteří se svezou reknou ze to jede hezky,někteří ani netusi ze skodovka tak umi jet.
07:23:16
19.11.2020
19.11.2020
-> vhml 19.11.20 07:12:03: To asi ano, ale 10-12 let jak psal tady mistr není prvopočátek
07:12:03
19.11.2020
19.11.2020
vhml
-> Tuner#2 - zrušená registrace 19.11.20 07:08:53: to nerozporuju. Ale věkově je to podobné.
07:08:53
19.11.2020
19.11.2020
-> vhml 19.11.20 07:03:22: To ano, ale popravdě nikdy tam nebylo tolik informací a článků jako tady. Stejně tak "život" ve fóru a přehlednost
07:03:22
19.11.2020
19.11.2020
vhml
-> Tuner#2 - zrušená registrace 19.11.20 00:20:40: ba ne, web Škodateamu ( tehdy ještě jako unicos.cz/skoda ) vzniknul taky někde kolem roku 99
00:20:40
19.11.2020
19.11.2020
-> Václav Vašák: Honza Ladu nikdy neměl, pouze to auto stavěl a učil s tím Martina což se mu evidentně povedlo podle letošních Martinovo úspěchů, kdy atakoval mnohem silnější vozy.
Soudit jak auto jede z videa, kde jak psal Venca Horn je to hodně silně do kopce je stejná blbost jako se nás tady snažit upoutat videm z kopce pohledem na budíky...
Mimochodem virt je tady od roku 99/2000? Evža mě kdyžtat opraví a i přes veškerou úctu co mám k Romanovi byl na hony před škodateamem a stále je... Co příspěvek to perla, nebo spíš sračka?...
Soudit jak auto jede z videa, kde jak psal Venca Horn je to hodně silně do kopce je stejná blbost jako se nás tady snažit upoutat videm z kopce pohledem na budíky...
Mimochodem virt je tady od roku 99/2000? Evža mě kdyžtat opraví a i přes veškerou úctu co mám k Romanovi byl na hony před škodateamem a stále je... Co příspěvek to perla, nebo spíš sračka?...
23:54:49
18.11.2020
18.11.2020
jate-line
-> Václav Vašák: Nepojede to stejně, rozdil bude 5,248Km/h při 7000ot/min....co pojede rychlejc si spočítej....
22:39:47
18.11.2020
18.11.2020
vhml
-> Václav Vašák 18.11.20 22:30:08: tak že je tam 4% kopec je čirý konstatování protože jsme se tam sami mohli po startu dlouze kochat, protože těch 55kW co máme v techničáku už to auto dávno nemá
22:36:56
18.11.2020
18.11.2020
vhml
-> Václav Vašák 18.11.20 22:19:14: víš Véno, ono je těžký si o tobě nemyslet, že jsi retard, když tomu jdeš sám celkem úspěšně naproti.
Chápu tvůj mindrák z Urbiho, ale tady slohama a videama otáčkoměru to úplně nenarovnáš a nakonec to zabiješ hláškou, že Honzovo motor nejede. Osobně teda nevím o jiným motoru ( odpovídajícím homologaci! což je potřeba zdůraznit ) který by jel nějak převratně víc.
Chápu tvůj mindrák z Urbiho, ale tady slohama a videama otáčkoměru to úplně nenarovnáš a nakonec to zabiješ hláškou, že Honzovo motor nejede. Osobně teda nevím o jiným motoru ( odpovídajícím homologaci! což je potřeba zdůraznit ) který by jel nějak převratně víc.