-> pavucina: hele jak moc je pokrácená,...je to klasika co mají všichni,nějaká ona sk.A,...za mě teda líp navazuje "LR",tohle v předohrabu (samo s jinýma poměrama) není moc šťastně řešeno...co kvalt,to by mělo o něco méně zrychlovat,bez ohledu na otáčky (kouzlo dvojího převodového poměru tj. SP a samotný kvalt) a to se zde neděje...když jsem konzultoval "hewland" s "Kalmarem",tak to je jiný nářez,...samo 6Q
Řadím mimo stupnici otáčkoměru,střílí to v 7400ot (už tak mám strach o ojnice,ale bohužel omezovač je největší výkon a asi by to šlo ještě dál podle grafu)...1-ka 60km,5-ka 160km,...samo na těch R15 tacháč ukazuje naprosto přesně...ale já jsi uvědomuji fakt,že dost aut co vidím na rally má třeba i 6Q a SP 4,5 a takto tam kvalty nepadají..."Kalmar&q
uot; řekl,že to mám špatně,ale pořád to auto musí i někam dojet a s maximálkou 140km/h,která je na rally dostačující se to nedá...WRC jezdí 200,tak proč by 100hp felda měla jezdit 160 že jo.
K čemu tady bude mít smysl dávat záběr na tachometr,nepotřebuju to řešit...letos Pohofest 2-místo na sprintu a to byla maximálka skoro 200km/h kůli převodům,teď to na 5-ku "zaštěká" mnohem mnohem dříve + se udělal upgrade motoru trochu.Necháme se překvapit příští rok a za mě je tahle kombinace uplně super,silnější motor by se už přetáčel všude,delší převodovka by to opět zabila....na Mostě to bude asi stále přetočené na 5-ku,ale na okrsky to je prostě sranda.
A jo,je to z kopce,proto taky jedu i nahoru (doporučuji stáhnout v HD a pustit na 150cm úhlopříčce a kvalitní zvuk,...je vidět auto a i slyšet,jak se řadí),ale podělali to těma sloupama,dřív sem nahoře skoro lítal do pole,teď se to musí ubrzdit,dole to jde aspoň pustit na druhou plochu...ale ono to moc velký rozdíl není momentálně.
-> MVM: dostal jsem zakázáno měnit název videa,označení "hewland" je familiární
skoda.virt.cz odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Grafy motorů
12:09:30
09.11.2020
09.11.2020
Václav Vašák
10:58:27
09.11.2020
09.11.2020
Petr Urban
Jen uraženecké řeči ukazující na každého kdo je a co ho trápí A já sem rád že mě všechny věci kolem aut už netrápí.
Jarda Urban (krom jména nemáme nic společného) si bral kdysi 2ks stejných vaček s požadavkem na krouťák. Dostal informace i nabídku, informace dle toho jak to funguje se tedy do motoru zřejmě úplně nepřenesli a když volal Pepa, vždy chtěl jen informace co má dát do karb. a co jezdím tam a tam, vždy sem mu řekl že se auto na dálku neladí, chce to minimálně zpětnou vazbu od měření mísícího poměru v zátěži, také nevyslyšeno a pak už se roky neozývali. Víc o tom já nevím. Výsledek toho zda a jak něco funguje je souhra spousty věcí, vačka tam dělá jeden střípek z mnoha proměnných.
Jarda Urban (krom jména nemáme nic společného) si bral kdysi 2ks stejných vaček s požadavkem na krouťák. Dostal informace i nabídku, informace dle toho jak to funguje se tedy do motoru zřejmě úplně nepřenesli a když volal Pepa, vždy chtěl jen informace co má dát do karb. a co jezdím tam a tam, vždy sem mu řekl že se auto na dálku neladí, chce to minimálně zpětnou vazbu od měření mísícího poměru v zátěži, také nevyslyšeno a pak už se roky neozývali. Víc o tom já nevím. Výsledek toho zda a jak něco funguje je souhra spousty věcí, vačka tam dělá jeden střípek z mnoha proměnných.
22:19:05
08.11.2020
08.11.2020
Tuner#2 - zrušená registrace
-> pavucina 08.11.20 22:15:10: je to z kopce
22:15:10
08.11.2020
08.11.2020
pavucina
-> Václav Vašák: Jak moc ta prevodovka je pokracená ?
A ten prvni rozjezd, tak by jsi na konci radil 5 ? A v kolika otackach radis ?
A jentak na okraj, neni to v tomhle smeru nahodou z kopce ?
ASi to nejede zle, ale jak sam rikas z videa to je prd poznat, mozna bych ocenil i zaber na tachometr.
A ten prvni rozjezd, tak by jsi na konci radil 5 ? A v kolika otackach radis ?
A jentak na okraj, neni to v tomhle smeru nahodou z kopce ?
ASi to nejede zle, ale jak sam rikas z videa to je prd poznat, mozna bych ocenil i zaber na tachometr.
21:48:13
08.11.2020
08.11.2020
Václav Vašák
-> MVM: onboard je bohužel nepoužitelný,..."že to jede jako kráva" zde fakt nečekám kamaráde na názvu nezáleží,nejsou to propagační videa,spíš aby se mohl dotyčný sám na sebe podívat,já bych do hewlanda nešel.Se spojkou to nemá cenu a bez spojky bych tam vrazil něco jinýho,...auto jsem řídil několikrát,hlavně když se ladilo,ale teď už ne,je to moc drahá sranda
Víš ono to moc krátká skříň není,...jasně,nejede to 200km/h ve 3000ot jako většina dnešních aut,ale na feldě dávám 5-ku při 140km/h...proto píšu i tu plochu,jaká je k dispozici...takže na 300m z 0-140 s neodlehčeným autem a tak mizerným výkonem?Lada je něco podobnýho,akorát tam je ta 5-ka už na hraně omezovače,protože těch 40hp a 60Nm někde musí být poznat.
Mě to může být jedno,ale pouze nemám rád bláboly a dost často se tady objevují a to především od lidí,kteří jsou spojeni nějak zase s tvým kamarádem,...ale o tom jak jsem řekl můžeme někdy pokecat.Já jsem otevřený všemu a rád bych se podíval na 160-170hp škoda blok a bylo by mě už jedno,co v tom je za obsah a za střeva...ale něco už mám za sebou a tak mě prostě nepřesvědčí nějaký "graf".Na druhou stranu na moje podle mě reálné hodnoty zde každý plive,že to umí ze sériové 105-ky výměnou trysek...prostě nevim no,někde ta pravda být musí a opět zde nechci tahat brzdu,ale hodnotám co brzdím já se nikdo se škodovkou na oné brzdě ani nepřiblížil,...ano,můžu to "fejkovat",ale to samé přece platí i o ostatních ne?
-> Tuner#2: s těma co mají 85hp (a to ti teda ještě myslím fandím) se nebavím Já to s tebou myslím dobře,nech si udělat tu 1,4 na "Moravě",ať nemáš hned zkaženou radost při první konfrontaci,...ideální by byl Most...a jo,video klame,...felda jede teď s novou převodovkou stejně,jako Martinovo hnědá,i když ztrácí nemalé procento výkonu,ale převody to dohání,...no a jak tys zde dával odkaz na sprinty z Pohofestu,tak nalistuj ty letošní a zjistíš,že Martinovo 1,3 byla nejrychlejší atmosféra a třeba Čokin s 1,5,na vstřikování a s větší vačkou se ho za každou cenu snažil udělat,až ho to stálo na 3-pokus spojku...co z toho plyne?No přece,že s největší pravděpodobností se o toto prvenství (byť třetí místo ve speciálech) popereme my dva (felda a hnědá) Ale je možné,že někdo vytáhne nějaké ESO a já bych byl rád,...být "nejlepší" znamená zakrnět
PS: "Vilíka" ses držel,protože motor stavěl nějaký jouda a 2x padnul,...já byl pouze přizván na kontrolu bohatosti,...než sem jí stihl pořádně udělat,motor opět přestal mazat...ve chvíli,kdy na to šáhly moje ruce a třeba vyměnily původní vačku kopčenou z nějaký jetý a dokurvený 320° továrny za 280° od Krejbicha,všechny díly Vika za KS,písty řezaný "napůl" flexou za série atd.,by ses při podobném testu k tomu autu nikdy už ani nepřiblížil,...ale ty bys napsal,že tomu nešlapeš,kdyby mu třeba upadlo kolo
-> StepaNoFUN: o hodnocení nikdo nic nepsal,...je to pouze pro porovnání.Ale aspoň můžu dát graf a auto a je na mém svědomí,že to tak je.Jinak souhlas ve všech bodech,...dá se polemizovat,proč ta 1,5 jede stejně jako ta 1,4,nebo naopak,...ale mě osobně to nijak neuspokojí.Auto prostě funguje,jezdí,majiteli přináší radost...bohužel zde někteří lidé nedokáží přijmout fakt,že by někdo mohl mít něco rychlejšího (nemyslím teď přímo toto auto),ale na závody už dotyčný nemá finance,popřípadě ho to nebere a chce to jenom pro svojí potěchu,ne se někde ukazovat a porovnávat si velikost pindíků počtem pohárů,protože ho třeba má až ke kolenům Myslím,že každého věc a tak by to mělo být,...hele jestli se s majitelem nějak znáš,tak vyřiď,že moje nabídka "brzdy zdarma" stále platí,...stačí dokázat víc jak 100hp z litru,protože na tuhle "metu" já v M+H ještě čekám V opačném případě to je myslím jasné a moje přítomnost podmínkou.
Víš ono to moc krátká skříň není,...jasně,nejede to 200km/h ve 3000ot jako většina dnešních aut,ale na feldě dávám 5-ku při 140km/h...proto píšu i tu plochu,jaká je k dispozici...takže na 300m z 0-140 s neodlehčeným autem a tak mizerným výkonem?Lada je něco podobnýho,akorát tam je ta 5-ka už na hraně omezovače,protože těch 40hp a 60Nm někde musí být poznat.
Mě to může být jedno,ale pouze nemám rád bláboly a dost často se tady objevují a to především od lidí,kteří jsou spojeni nějak zase s tvým kamarádem,...ale o tom jak jsem řekl můžeme někdy pokecat.Já jsem otevřený všemu a rád bych se podíval na 160-170hp škoda blok a bylo by mě už jedno,co v tom je za obsah a za střeva...ale něco už mám za sebou a tak mě prostě nepřesvědčí nějaký "graf".Na druhou stranu na moje podle mě reálné hodnoty zde každý plive,že to umí ze sériové 105-ky výměnou trysek...prostě nevim no,někde ta pravda být musí a opět zde nechci tahat brzdu,ale hodnotám co brzdím já se nikdo se škodovkou na oné brzdě ani nepřiblížil,...ano,můžu to "fejkovat",ale to samé přece platí i o ostatních ne?
-> Tuner#2: s těma co mají 85hp (a to ti teda ještě myslím fandím) se nebavím Já to s tebou myslím dobře,nech si udělat tu 1,4 na "Moravě",ať nemáš hned zkaženou radost při první konfrontaci,...ideální by byl Most...a jo,video klame,...felda jede teď s novou převodovkou stejně,jako Martinovo hnědá,i když ztrácí nemalé procento výkonu,ale převody to dohání,...no a jak tys zde dával odkaz na sprinty z Pohofestu,tak nalistuj ty letošní a zjistíš,že Martinovo 1,3 byla nejrychlejší atmosféra a třeba Čokin s 1,5,na vstřikování a s větší vačkou se ho za každou cenu snažil udělat,až ho to stálo na 3-pokus spojku...co z toho plyne?No přece,že s největší pravděpodobností se o toto prvenství (byť třetí místo ve speciálech) popereme my dva (felda a hnědá) Ale je možné,že někdo vytáhne nějaké ESO a já bych byl rád,...být "nejlepší" znamená zakrnět
PS: "Vilíka" ses držel,protože motor stavěl nějaký jouda a 2x padnul,...já byl pouze přizván na kontrolu bohatosti,...než sem jí stihl pořádně udělat,motor opět přestal mazat...ve chvíli,kdy na to šáhly moje ruce a třeba vyměnily původní vačku kopčenou z nějaký jetý a dokurvený 320° továrny za 280° od Krejbicha,všechny díly Vika za KS,písty řezaný "napůl" flexou za série atd.,by ses při podobném testu k tomu autu nikdy už ani nepřiblížil,...ale ty bys napsal,že tomu nešlapeš,kdyby mu třeba upadlo kolo
-> StepaNoFUN: o hodnocení nikdo nic nepsal,...je to pouze pro porovnání.Ale aspoň můžu dát graf a auto a je na mém svědomí,že to tak je.Jinak souhlas ve všech bodech,...dá se polemizovat,proč ta 1,5 jede stejně jako ta 1,4,nebo naopak,...ale mě osobně to nijak neuspokojí.Auto prostě funguje,jezdí,majiteli přináší radost...bohužel zde někteří lidé nedokáží přijmout fakt,že by někdo mohl mít něco rychlejšího (nemyslím teď přímo toto auto),ale na závody už dotyčný nemá finance,popřípadě ho to nebere a chce to jenom pro svojí potěchu,ne se někde ukazovat a porovnávat si velikost pindíků počtem pohárů,protože ho třeba má až ke kolenům Myslím,že každého věc a tak by to mělo být,...hele jestli se s majitelem nějak znáš,tak vyřiď,že moje nabídka "brzdy zdarma" stále platí,...stačí dokázat víc jak 100hp z litru,protože na tuhle "metu" já v M+H ještě čekám V opačném případě to je myslím jasné a moje přítomnost podmínkou.
18:06:38
07.11.2020
07.11.2020
StepaNoFUN
-> Václav Vašák: Sam rikas, ze vidao klame a osobne jsi (mnou zmineny auto) nevidel. A presto chces, aby to nekdo tvoje hodnotil z videa?
Edit: Lidi co to auto znaj, tak můžou povyprávět. Ale když někdo kdo to vidí v Brně volá někomu, kdo se v těhlech autech pohybuje (jednomu pánovi do muzea v Boleslavi) - "Hele vole lítá tady nějaká tisíciovka - co to je zač? Jede to neskutečně." o něčem svědčí. Ne. Tunu to fakt nemá, kolik to váží v současný chvíli nikdo (ani majitel) neví. Jede se už na gramy, který stojej dost peněz a času. A i když je to auto hodně za poločasem rozpadu (po 20ti letech v závodním nasazení se není čemu divit), tak na něm sem tam proběhne nějaká úprava, protože na postavení novýho prostě není čas a priority jsou momentálně jinde. :-/
Edit: Lidi co to auto znaj, tak můžou povyprávět. Ale když někdo kdo to vidí v Brně volá někomu, kdo se v těhlech autech pohybuje (jednomu pánovi do muzea v Boleslavi) - "Hele vole lítá tady nějaká tisíciovka - co to je zač? Jede to neskutečně." o něčem svědčí. Ne. Tunu to fakt nemá, kolik to váží v současný chvíli nikdo (ani majitel) neví. Jede se už na gramy, který stojej dost peněz a času. A i když je to auto hodně za poločasem rozpadu (po 20ti letech v závodním nasazení se není čemu divit), tak na něm sem tam proběhne nějaká úprava, protože na postavení novýho prostě není čas a priority jsou momentálně jinde. :-/
17:03:49
07.11.2020
07.11.2020
-> MVM 07.11.20 16:57:41: taky jsme to nepochopil, úplně stejně jsem tam jezdil když ladil Vilika od Bez komprese a celkem bez problémů jsem mu stačil. Z videa z venku to jede stejně
16:57:41
07.11.2020
07.11.2020
MVM
No a jakej maji tyhle videa význam? Dyt co z toho ma jako člověk vysledovat? Auto odjede vysklada tam kratkou skříň,a zmizi v dali , a potom se priřítí a ve stylu hewland tam nasype na prase dva kvalty dolů do nezpomalenyho auta ze to kvika jako kdyz slapnes kocce na ocas. A ted se ceka ze jako nekdo napise ty kravo to jede jako svině? A uz jen ten popis, panove Hewland je vyrobce značka převodovek. Delal jsem jich dost. (Spravne by to melo být Dog Kit Gearbox...)
16:15:49
07.11.2020
07.11.2020
Václav Vašák
-> StepaNoFUN: ne z 1,4 rozhodně,...je myslím na čase si uvědomit,že pro tyhle motory je 100hp z litru totální maximum a to za určitých podmínek.Ano,pri použítí delších ojnic,kratších pístů,jiných pístních kroužků atd...jsem ochoten připustit něco víc.Ale vidět tady grafy se 160-170hp z fábií,měli by jste se probrat.
O příspěvek dál tady máš krásný příklad,kde je pravda a to jsem hodně lidí slyšel říkat,že "urbanovci" mají aspoň 150hp...když tady dával Martin graf se 127 a 124Hp z 1,3 pro porovnání brzd,každý se tomu smál.
Onu tisícovku znám,ovšem osobně jsem neviděl,video klame a nepředpokládám,že to auto má 1000kg,jako jsem dával já video...ano,felda nemá tunu,ale já se svýma téměř 210cm nejsem zrovna žádný drobek,takže to je váha,se kterou se musí počítat a je to téměř jako bych jel ve dvou Letiště má přesně 400m od zátarasů,mezi odbočkama 300m,takže na akceleraci je reálných max. 250m.Na této vzdálenosti auto akceleruje o cca 100km/h...na 400m předpokládám cíl těsně před maximální rychlostí tj. 160km/h...lepší převodovka,motor o výkonu téměř dvou sériových,...myslím,že stojím oběma nohama na zemi když tvrdím,že to je realita.
-> jate-line 06.11.20 17:44:51: krásný příklad reality,...jsem rád,že se zde najde ještě někdo takový Nemám tušení,co tam mají za motor a jaký to má Nm,ale hodnota 123hp + dané výsledky,..."kde jsou všechny ty 160hp motory" Tuhle větu mám fakt rád
Jo a pro všechny ještě jedno video,protože jsem tam nebyl sám,jak je vidět,...tady je těch 150hp velice reálných (graf zde také je) a na žigula to je také podle většiny směšné a mělo by to mít tak 200koní,aby to nějak jelo...tak stačí opět zase poslechnout a porovnat,...před brzdama tam je +/- 150km/h.
Takže vemte tenhle motor a dejte ho do auta,co má řekněme o 1/4 až 1/3 tuny méně,...osobně jsem stále ještě nevstřebal pocit z jízdy a navíc při představě takového odlehčení by to bylo auto co má z 0-100 tak za 4s...aktuální hodnota je asi 6s.
Tady to nepíšu proto,abych si dělal reklamu (opravdu jí netřeba),ne abych přesvědčil místní sortu,protože ty s těma 170hp žijou v uplně jiné dimenzi vesmíru a v posledních příspěvcích je krásně vidět,kdo má hlavu v čí prdeli Ale třeba nebudou tak smutní ti,co mají jenom těch 100hp a zdá se jim,že to nejede
O příspěvek dál tady máš krásný příklad,kde je pravda a to jsem hodně lidí slyšel říkat,že "urbanovci" mají aspoň 150hp...když tady dával Martin graf se 127 a 124Hp z 1,3 pro porovnání brzd,každý se tomu smál.
Onu tisícovku znám,ovšem osobně jsem neviděl,video klame a nepředpokládám,že to auto má 1000kg,jako jsem dával já video...ano,felda nemá tunu,ale já se svýma téměř 210cm nejsem zrovna žádný drobek,takže to je váha,se kterou se musí počítat a je to téměř jako bych jel ve dvou Letiště má přesně 400m od zátarasů,mezi odbočkama 300m,takže na akceleraci je reálných max. 250m.Na této vzdálenosti auto akceleruje o cca 100km/h...na 400m předpokládám cíl těsně před maximální rychlostí tj. 160km/h...lepší převodovka,motor o výkonu téměř dvou sériových,...myslím,že stojím oběma nohama na zemi když tvrdím,že to je realita.
-> jate-line 06.11.20 17:44:51: krásný příklad reality,...jsem rád,že se zde najde ještě někdo takový Nemám tušení,co tam mají za motor a jaký to má Nm,ale hodnota 123hp + dané výsledky,..."kde jsou všechny ty 160hp motory" Tuhle větu mám fakt rád
Jo a pro všechny ještě jedno video,protože jsem tam nebyl sám,jak je vidět,...tady je těch 150hp velice reálných (graf zde také je) a na žigula to je také podle většiny směšné a mělo by to mít tak 200koní,aby to nějak jelo...tak stačí opět zase poslechnout a porovnat,...před brzdama tam je +/- 150km/h.
Takže vemte tenhle motor a dejte ho do auta,co má řekněme o 1/4 až 1/3 tuny méně,...osobně jsem stále ještě nevstřebal pocit z jízdy a navíc při představě takového odlehčení by to bylo auto co má z 0-100 tak za 4s...aktuální hodnota je asi 6s.
Tady to nepíšu proto,abych si dělal reklamu (opravdu jí netřeba),ne abych přesvědčil místní sortu,protože ty s těma 170hp žijou v uplně jiné dimenzi vesmíru a v posledních příspěvcích je krásně vidět,kdo má hlavu v čí prdeli Ale třeba nebudou tak smutní ti,co mají jenom těch 100hp a zdá se jim,že to nejede
21:13:33
06.11.2020
06.11.2020
Bery
nikdo mu nebrani vyjádřit se. te další části komentáře nerozumím
21:10:53
06.11.2020
06.11.2020
-> Bery 06.11.20 20:12:00: on se Petr vyjádří sám k vačce pokud bude chtít, ale co se týče motoru, na úkor životnosti to pobavilo. Caffe late se na jejich FB objevuje poměrně často a ten motor čistě nejde zejména v zatáčkách. To, že to dohání nasazením a sekvencí, to je pravda...
20:12:00
06.11.2020
06.11.2020
Bery
jak ta Urbiho vacka v Pepy autě pekne rube od 4600,co.
to je Haryho motor? životnost,výdrž na úkor výkonu?který dohání převodovka a Pepy ruce.
to je Haryho motor? životnost,výdrž na úkor výkonu?který dohání převodovka a Pepy ruce.
17:44:51
06.11.2020
06.11.2020
jate-line
Sice již starší informace, ale mohlo by to některé zajimat...
00:37:50
06.11.2020
06.11.2020
Jindas
-> Čokin: no jasan, Láďa je rozumnej a všechno ti k tomu řekne :-)
23:51:24
05.11.2020
05.11.2020
Petr Urban
-> Václav Vašák:
22:15:01
05.11.2020
05.11.2020
StepaNoFUN
-> Václav Vašák: A jako co chceš slyšet. Že 150-160Hp je nereálnejch? Nevím... Kolik má ten motor v jedný blbý tisícovce co občas servisuju teď nevím. Ten se neměřil. Asi 2 roky zpátky tam byla 1500 s odbržděnejma 153HP. (Po naladění, předtím o kus míň, kolik si nepamatuju, nedůležitý). Po naladění to auto na velmi podobnejch závodech poskočilo vpřed (v celkovým pořadí).
Pak následovala koupě jinýho motoru - trochu pod cenou (takže slušnej kup), jeden motorář (zde asi nezmiňovanej) si to stavěl pro sebe (snad pro syna) a změnily se plány. Jelikož 1500 po těch několika sezonách nikdo nevěřil ani slovo že "zejtra" neklekne, tak šla do "depozitu" a jezdí se s "novou" 1400. Vysledky stejný, jede to pocitově stejně.
Naposledy jsme s tím byli asi blbnout na jedný narozeninový párty na okruhu (letos to se závodama stálo za hovno), kde to bylo samý Subaru BRZ, Porsche, Mercedes a podobný káry a z 50let starý tisícovky nikdo moc nechápal. Bylo to (neoficiálně - nikdo to neměřil, ale od pohledu byly rozdíly propastný, i když je pravda že svoje udělaly mokrý gumy, geometrie, podvozek) vyhlášený za nejrychlejší auto dne a všichni "smekali", že 50 let starý auto je na týhle technický trati konkurent moderním supersportům...
Pak následovala koupě jinýho motoru - trochu pod cenou (takže slušnej kup), jeden motorář (zde asi nezmiňovanej) si to stavěl pro sebe (snad pro syna) a změnily se plány. Jelikož 1500 po těch několika sezonách nikdo nevěřil ani slovo že "zejtra" neklekne, tak šla do "depozitu" a jezdí se s "novou" 1400. Vysledky stejný, jede to pocitově stejně.
Naposledy jsme s tím byli asi blbnout na jedný narozeninový párty na okruhu (letos to se závodama stálo za hovno), kde to bylo samý Subaru BRZ, Porsche, Mercedes a podobný káry a z 50let starý tisícovky nikdo moc nechápal. Bylo to (neoficiálně - nikdo to neměřil, ale od pohledu byly rozdíly propastný, i když je pravda že svoje udělaly mokrý gumy, geometrie, podvozek) vyhlášený za nejrychlejší auto dne a všichni "smekali", že 50 let starý auto je na týhle technický trati konkurent moderním supersportům...
21:28:28
05.11.2020
05.11.2020
Václav Vašák
Někdo tady chtěl vidět,jak dané auto jede v akci a tak se může podívat,jak jede Vašákovo usmolených 114hp a zhruba si představit,co by to dělalo s Péťovo (nebo někoho jiného) 160hp Už se tady objevilo i víc.Někdo tomu bude stále věřit,někdo se možná konečně chytne za nos a přestane se za něj nechat tahat.Mě to může být nakonec zcela jedno a vím proč nejsem a nikdy se nestanu "závodníkem",..
.mám totiž alergii a jak se někoho zeptám na výkon,v tu ránu se mu hrozně práší z pusy
17:51:51
05.11.2020
05.11.2020
Čokin
-> Jindas: Už jsem se dival a rád bych nějaké info, takže mu cinknu
22:51:12
03.11.2020
03.11.2020
Jindas
Ahoj všichni, nevěděl jsem přesně kam to dát, ale kamarád mě poprosil o sdílení a myslím si že toto téma je tomu nejbližší.
stroje.bazos.cz/inzerat/. ../valcova-zkusebna-vykonu .php
Kdyby jste měli jakékoliv otázky neváhejte a obraťte se prosím přímo na něj - veškerý kontakt je inzerátu.
stroje.bazos.cz/inzerat/. ../valcova-zkusebna-vykonu .php
Kdyby jste měli jakékoliv otázky neváhejte a obraťte se prosím přímo na něj - veškerý kontakt je inzerátu.
13:02:08
11.10.2020
11.10.2020
Bery
-> TTomas: co mam info- než se k tomu třeba vyjadri konstrukter,...vzhledem k parametrům motoru a povaze české kotliny je graf anonymní. což určitě nahraje zpochybňovačům., ale ani se nedivím. je to jako lepší kuchařka. chuť dle použitých ingrediencí.. nebo jako motor od Ladi hrušky- za 5,50
10:02:09
11.10.2020
11.10.2020
TTomas
I pro mne je ten graf až neuveritelny, proto jsem to raději nekometoval. Rad bych viděl a slyšel ty motory v akci. Kde a kdy to bude možné? Jinak klobouk dolu a velká gratulace k výsledkům.
19:26:19
09.10.2020
09.10.2020
MVM
-> Bery 09.10.20 19:14:39: Tak to je ale přece jasny
19:14:39
09.10.2020
09.10.2020
Bery
-> MVM: ano, úspěšnost motoráře nemusi korespondovat s úspěšností pilota, ale Petr ma auta, která se díky jeho vývoji umísťují, nebo zákazníkovi přináší radost z jízdy. a třeba o to me jde.
18:37:56
09.10.2020
09.10.2020
MVM
-> Bery 09.10.20 12:33:46: A to je právě ono. Ten graf dava motorař zakaznikovi. Nebo je zakaznik u dynama. Grafy od Petra jsou ze Superflow dynamometru. Ktery je z podstaty přesnější než válce. Ja u Petra ty dily (v dílně viděl a žádný kouzla se nekonají. Na nic jinyho - když pominu pro "mě" na převodovaní a nastaveni řadicích světel- tak graf smrtelnikovi je k nicemu. Leda ze by s tim pobihal a chlubil se kolik má "nabržděno". Načež ho konfrontuje jina jitrnice ( taky s papirem v ruce), že to není možný. Div si neroztrhaji občanky. A je clovek kterej tam může mit 150PS a stejne zajede ovno,nebo ma na 3,14ču převody a těžký auto.. Takže je to cely o ničem.
14:16:56
09.10.2020
09.10.2020
Eidy
-> Petr Urban 09.10.20 13:22:53: Tohle je komentář na úrovni a hoden mistra.
13:42:16
09.10.2020
09.10.2020
pavucina
-> Petr Urban: Docela jsem cumel, ze uz mu nekontrujes stejným stylem a to je dobře.
13:22:53
09.10.2020
09.10.2020
Petr Urban
-> Bery: Děkuji. Co na to chceš říct, dyť sem ti po těch bržděních volal a i pro mě to bylo docela neuvěřitelný čísla a skoro bych řekl to samý, proto mi museli po brždění přes kalibrační tyč ukázat kolik to ukazuje Nm, sedělo to na +- 1 Nm, navíc to bylo 2x po sobě takto, takže konečně po letech zkoušení, bádání, počítání, sem rád za vychytaný set up a víš sám co vše už tam dělám a jaká je s tím práce, aby se toho dosáhlo. Ještě sem zvědavý na 2 žigulíky vfts co sem dělal, zatím Hráček vyhrává i s problémy s nevychytanými mouchami... To se brzdit má, ale sem to přidávat nebudu, jediný co si přečteš, že to není pravda a něco komusi dokazovat a vychloubat se... docela se za minulost tímto stylem stydím... Jsou tady na to jiní matadoři, ale takovým stylem osloví jen skupinu lidí stejně chudých duchem jako jsou oni.
12:33:46
09.10.2020
09.10.2020
Bery
-> Petr Urban: Vana to má určitě nepřesný ti řekne západní expert.
Po dlouhé době pěkný graf a tady ticho,tma...
Po dlouhé době pěkný graf a tady ticho,tma...
06:53:48
09.10.2020
09.10.2020
Petr Urban
-> Václav Vašák: chápu že je to neuvěřitelné, i pro mě bylo. Odpovídá to mému danému úsilí však. Je to graf 1430ccm a takové byly 2 motory za sebou na přesné motorovce u Vančíka, kterého mám kousek. Co si zrovna ty o tom myslíš je mi opět zcela lhostejné a ano lidi mě věří, když byli u toho co jsem jim dal do motoru.
15:51:46
08.10.2020
08.10.2020
Václav Vašák
-> Bery: ale mě to baví víc tady a narozdíl od "ostatních" mám raději realitu,než pohádky
-> Petr Urban: 160Hp/170Nm z 1,4+,...keci,prdy,beďary. ..ale tak když ti to lidi žerou Každopádně nemáš koule na to,abys dokázal,že to co tvrdíš je pravda...s nějakýma vítězstvíma to nemá vůbec nic společnýho,tam je motor pouze jedna z mnoha součástek a kopytu ani 500 koní nepomůže
-> Petr Urban: 160Hp/170Nm z 1,4+,...keci,prdy,beďary. ..ale tak když ti to lidi žerou Každopádně nemáš koule na to,abys dokázal,že to co tvrdíš je pravda...s nějakýma vítězstvíma to nemá vůbec nic společnýho,tam je motor pouze jedna z mnoha součástek a kopytu ani 500 koní nepomůže
16:36:08
06.10.2020
06.10.2020
Petr Urban
Podobné 3 grafy tento rok z motorovky. 1430ccm, čínský webry, kovaný motor. 7 motorů první místa v 7mi různých kat. a disciplínách rally, vrchů, autokrosu, slalomů.
-> Václav Vašák: u mě si jen puberťák co se ještě nedohonil nad sebou samým, lži a trapnohejty na prvním místě. Nemám potřebu komukoliv co dokazovat. To je tvůj ubohý ego pohled a je mi lhostejný.
-> Václav Vašák: u mě si jen puberťák co se ještě nedohonil nad sebou samým, lži a trapnohejty na prvním místě. Nemám potřebu komukoliv co dokazovat. To je tvůj ubohý ego pohled a je mi lhostejný.
14:23:51
06.10.2020
06.10.2020
Bery
-> Václav Vašák: říkám ze mas jít s těma kecama do politiky. je to dlouhý...A Na posílání lidi do prdele musíš mít lepší výsledky. dlouhá cesta před tebou ještě...
12:43:10
06.10.2020
06.10.2020
Václav Vašák
-> Petr Urban: takže máš plný kalhoty,kdyby se výsledek nepovedl....já bych k tobě klidně jel,kdybys mě tohle nabídnul Samozřejmě v tvém i mém případě je dohled toho druhého samozřejmostí...
22:33:41
05.10.2020
05.10.2020
Petr Urban
-> Václav Vašák: Já se s ubožáky nemám o čem bavit a už vůbec potřeby egoisticky něco dokazovat.... To je tvoje soutěž.
22:16:05
05.10.2020
05.10.2020
Václav Vašák
-> Tuner#2: a co jako?...které auto je ode mě?Jako nějaká výsledková listina má co společnýho s tím,jaký postavím motor?
Prosimtě podívej se,kde jsem měl vrchol výkonu já na bílý1,kde měl Roman,kde měl Martin...vše to bylo min. na 6500ot a atakovalo hranici 7000ot na 280-ce,popřípadě motor neumíral.Roman má teď taky 304°,protože už neni kde brát na hlavě a světe div se,špičku výkonu uplně stejně...ale ono na tom,kde je posazen výkon si rozhoduju sám při dělání hlavy a vačka už na to takový vliv nemá...ale na to se jdi zeptat jinam.
Dodělej auto,ať můžeš zůstat v prachu ve zpětným zrcátku...co ti na to mám jinýho říct Necháš si udělat 1,4 na Moravě a výsledek bude uplně stejný,...ale ano,nemůžu možná machrovat nějakou výsledkovou listinou a kdybych tam měl 10 aut,nebudu to tady bez souhlasu majitelů psát,abych udělal dojem na koho?...tebe?Prober se...převedu to trochu jinak,...Urban tam má jedno auto byť na prvním místě (nijak jeho úspěch nezlehčuju),...kdo dělal ty zbylý desítky aut?Neni úspěch mít 5 aut v 1-desítce větší,než jedno auto na 1-místě?...protože má 5x větší možnost,že to nedojede...to je trochu příklad.
A uděláme petici "Frei na brzdu v M+H"...naposledy tam bylo 103kW nebo kolik tady bylo prezentováno,kurňa to by bylo,aby aspoň 100hp nebylo
PS: když už to tady probíráme,...nedělal motor i Šimurdovi a byl s ním pak Šimurda spokojen?...zrovna ty si tady hned dával info o tom,jak se neuvěřitelné stalo skutkem...chtělo by to brát v trochu širším kontextu.
Prosimtě podívej se,kde jsem měl vrchol výkonu já na bílý1,kde měl Roman,kde měl Martin...vše to bylo min. na 6500ot a atakovalo hranici 7000ot na 280-ce,popřípadě motor neumíral.Roman má teď taky 304°,protože už neni kde brát na hlavě a světe div se,špičku výkonu uplně stejně...ale ono na tom,kde je posazen výkon si rozhoduju sám při dělání hlavy a vačka už na to takový vliv nemá...ale na to se jdi zeptat jinam.
Dodělej auto,ať můžeš zůstat v prachu ve zpětným zrcátku...co ti na to mám jinýho říct Necháš si udělat 1,4 na Moravě a výsledek bude uplně stejný,...ale ano,nemůžu možná machrovat nějakou výsledkovou listinou a kdybych tam měl 10 aut,nebudu to tady bez souhlasu majitelů psát,abych udělal dojem na koho?...tebe?Prober se...převedu to trochu jinak,...Urban tam má jedno auto byť na prvním místě (nijak jeho úspěch nezlehčuju),...kdo dělal ty zbylý desítky aut?Neni úspěch mít 5 aut v 1-desítce větší,než jedno auto na 1-místě?...protože má 5x větší možnost,že to nedojede...to je trochu příklad.
A uděláme petici "Frei na brzdu v M+H"...naposledy tam bylo 103kW nebo kolik tady bylo prezentováno,kurňa to by bylo,aby aspoň 100hp nebylo
PS: když už to tady probíráme,...nedělal motor i Šimurdovi a byl s ním pak Šimurda spokojen?...zrovna ty si tady hned dával info o tom,jak se neuvěřitelné stalo skutkem...chtělo by to brát v trochu širším kontextu.
21:06:56
05.10.2020
05.10.2020
-> vhml 05.10.20 06:58:36: lépe to vystihnout nešlo.
21:06:16
05.10.2020
05.10.2020
-> Václav Vašák 05.10.20 20:34:45: kdy jsem tě proboha oslovil? Možná jsem to utrousil první rok co jsme se znali, ale rozhodně by to ze mě nevypadlo teď a mám k tomu mnoho důvodů...
21:04:21
05.10.2020
05.10.2020
-> Václav Vašák 04.10.20 08:55:35: ano věštím z křišťálové koule, protože tady nezazněl ani přesný popis motoru a grafama tady házíte jak s pískem do míchačky, takže absolutně není jasné, co je felda, co hnědá a co třeba úplně něco jiného... Když jsem viděl jeden graf co končil s vrcholem skoro v 7500rpm, tak jsme z toho usoudil, že tam máte jinou vačku než doposud obligátní 280tku přebrus od Krejbicha.
Co se týče MČR HA, tak Honza Frei je 3 x mistr republiky, motor mu stavěl Petr Urban a světě div se postavil mu teď nový, protože Honza byl maximálně spokojený a to to má k němu doslova přes celou republiku. Které, že to auto je od tebe, když to podle tebe klukům nejede?
Co se týče MČR HA, tak Honza Frei je 3 x mistr republiky, motor mu stavěl Petr Urban a světě div se postavil mu teď nový, protože Honza byl maximálně spokojený a to to má k němu doslova přes celou republiku. Které, že to auto je od tebe, když to podle tebe klukům nejede?
20:54:54
05.10.2020
05.10.2020
Václav Vašák
-> Bery: říkáš,že mám přitvrdit a taky poslat pár lidí jako kokoty do prdele,abych byl na úrovni zdejšího osazenstva?
20:53:49
05.10.2020
05.10.2020
Václav Vašák
-> Petr Urban: a teď ještě tu o Karkulce a létajícím ševci A přijeď na brzdu,neměj strach...
20:34:45
05.10.2020
05.10.2020
Václav Vašák
-> vhml: hele Vašku nevím,....to je taková otázka,jako se zeptej lesbičky,proč se jí líbí frndy a buzíka proč klobásy,když od přírody sme všichni nastaveni stejně...asi každýho věc ne? A ty to taky nemáš daleko a známe se léta,víš,že když třeba Roman doveze auto v jednom kuse,že ho doveze na bedně,víš jak mě jezdila Bíla1 kdyby mě nevyškrtávaly ze startovky a nemáš taky vačku od "Urbana?"
Hele já tohle neřeším,lidi dneska kouknou na net,tam si přečtou 20 komentářů,jak je Urban nejlepší (i když je možná napsal sám) a jdou za ním...proč by to mělo zrovna mě trápit?Další podle mě nejdůležitější věc je,že sem se zbavil škodovky a stejně jako na netu,i v reálu uděláš nejvíc reklamu sám sobě...lidi o mě prostě neví (je to možná tak lepší)...to,že sem byl u Bezkompresáka ve videu se X-lidí od nás ozvalo,že neví,že dělám auta a já to dělám víc jak 10let...a ono lepší reklama mezi normálníma,než náctiletýma na facebooku a podobný sračky...takže se svezu tady ve feldě,tamhle v 603-ce,550 spyderu a to je styl,co se mě líbí...tohle tady je jenom sport na nudný večery,kdy sem utahaný po práci a zrovna se nesoudím s bývalkou o děti
Ale aby se nekončilo zase tak vážně,...asi chodí na Moravu,aby to měli daleko Tady Honza (T2) mě taky oslovil "možná od tebe budu něco chtít,protože seš kousek",...tak jestli udělal chybu nebo ne se zjistí až časem,...já auto nemám,Martin neumí řídit,s odladěnou 613-kou na okruh nikdo nepojede,...tak je rychlejší s 80hp,...co by nebyl...možná proto se postavila felda,protože mě to za ty leta začalo prostě už srát Zadohrab podle mých představ je mimo moje finanční možnosti a kompromisní auto už stavět nehodlám...ale ono to s tou "dálkou" je i opačně možná proto,že už ho všichni znají
Hele já tohle neřeším,lidi dneska kouknou na net,tam si přečtou 20 komentářů,jak je Urban nejlepší (i když je možná napsal sám) a jdou za ním...proč by to mělo zrovna mě trápit?Další podle mě nejdůležitější věc je,že sem se zbavil škodovky a stejně jako na netu,i v reálu uděláš nejvíc reklamu sám sobě...lidi o mě prostě neví (je to možná tak lepší)...to,že sem byl u Bezkompresáka ve videu se X-lidí od nás ozvalo,že neví,že dělám auta a já to dělám víc jak 10let...a ono lepší reklama mezi normálníma,než náctiletýma na facebooku a podobný sračky...takže se svezu tady ve feldě,tamhle v 603-ce,550 spyderu a to je styl,co se mě líbí...tohle tady je jenom sport na nudný večery,kdy sem utahaný po práci a zrovna se nesoudím s bývalkou o děti
Ale aby se nekončilo zase tak vážně,...asi chodí na Moravu,aby to měli daleko Tady Honza (T2) mě taky oslovil "možná od tebe budu něco chtít,protože seš kousek",...tak jestli udělal chybu nebo ne se zjistí až časem,...já auto nemám,Martin neumí řídit,s odladěnou 613-kou na okruh nikdo nepojede,...tak je rychlejší s 80hp,...co by nebyl...možná proto se postavila felda,protože mě to za ty leta začalo prostě už srát Zadohrab podle mých představ je mimo moje finanční možnosti a kompromisní auto už stavět nehodlám...ale ono to s tou "dálkou" je i opačně možná proto,že už ho všichni znají
06:58:36
05.10.2020
05.10.2020
vhml
-> Václav Vašák 04.10.20 21:42:56: ty Veno, to mi řekni jednu věc, který pořád nějak nerozumím. Proč lidi z Plzeňska a takhle tvýho okolí teda jezdí pro motory a jejich díly na Moravu a ne k tobě, když máš tak skvělý výsledky a mají to přes kopec
06:09:23
05.10.2020
05.10.2020
Bery
-> Václav Vašák: píšeš dlouze, nudně - zkus to v politice
22:05:56
04.10.2020
04.10.2020
Petr Urban
-> Václav Vašák: ses ubožák co jen žvaní nesmysly, lži a rád ty své pubescetní arogantní věci poslouchá
21:42:56
04.10.2020
04.10.2020
Václav Vašák
-> Petr Urban: já bych to viděl tak,že za chvíli tady napíšeš,že sem karbeci přišrouboval nátrubkama k sání a proto to nejelo ...Ziga nemám důvod řešit,má karbeci defakto zadarmo,tak tady nemel nesmysly.A co sem tak viděl na aktuálním videu,tak mu to nějak extra nejelo,zvuk to mělo jak vysypaný pendlovky a nakonec 4-varovný...možná to byl nějaký šotek ode mě ještě,ty si přece BŮH
A co tady vůbec prudíš?...val sem 10 motorů se 100kW z 1,3,to přece děláš jeden za druhým,všechno tě bolí,seš chudák souchotinář,jak tě každý ojebává a děláš defakto zadarmo,...kurva to už musí celá republika jezdit jenom motory od tebe,když seš tak pracovně vytížený,jak každýmu tvrdíš...tady nemůžeš být vystresovaný z nějakých 85-90kW z 1,3,to mají tvoje motory na sedru,150Nm z 1,3 na tvých vačkách na tuning motorech uplně levou zadní,...tak kde to všechno je?Pošli někoho taky sem (a ať má aspoň 1,5 litru),nabídka s brzdou jako pro MVM a nebo někam na sraz,ať se ukáže,jak mu to jede...já nemůžu za to,že nedělám pro závodníky (většinou),ale obyčejný lidi,tak se nemůžu chlubit pohárama z MČR jako to tady děláš ty,...na druhou stranu možná tim líp pro tebe :-) Osobně bych třeba držel zobák,protože motor je k hovnu bez zbytku auta,ale ty seš z toho evidentně vystříkaný...mě seš uplně volný,ale já ti nejspíš stojím na kuřím oku,když ti nestačí tvoje výsledky a musíš navíc roznášet lži o ostatních,aby ses uživil...jak bych to řekl,...trotlem,co pomlouvá cizí práci pohrdám a pokud si tady z tebe mám veřejně udělat prdel,tak váhat nehodlám :-)
A co tady vůbec prudíš?...val sem 10 motorů se 100kW z 1,3,to přece děláš jeden za druhým,všechno tě bolí,seš chudák souchotinář,jak tě každý ojebává a děláš defakto zadarmo,...kurva to už musí celá republika jezdit jenom motory od tebe,když seš tak pracovně vytížený,jak každýmu tvrdíš...tady nemůžeš být vystresovaný z nějakých 85-90kW z 1,3,to mají tvoje motory na sedru,150Nm z 1,3 na tvých vačkách na tuning motorech uplně levou zadní,...tak kde to všechno je?Pošli někoho taky sem (a ať má aspoň 1,5 litru),nabídka s brzdou jako pro MVM a nebo někam na sraz,ať se ukáže,jak mu to jede...já nemůžu za to,že nedělám pro závodníky (většinou),ale obyčejný lidi,tak se nemůžu chlubit pohárama z MČR jako to tady děláš ty,...na druhou stranu možná tim líp pro tebe :-) Osobně bych třeba držel zobák,protože motor je k hovnu bez zbytku auta,ale ty seš z toho evidentně vystříkaný...mě seš uplně volný,ale já ti nejspíš stojím na kuřím oku,když ti nestačí tvoje výsledky a musíš navíc roznášet lži o ostatních,aby ses uživil...jak bych to řekl,...trotlem,co pomlouvá cizí práci pohrdám a pokud si tady z tebe mám veřejně udělat prdel,tak váhat nehodlám :-)
21:27:47
04.10.2020
04.10.2020
Václav Vašák
-> Petr Urban: ty něco hulíš kámo?
21:23:39
04.10.2020
04.10.2020
Šediváček
-> Petr Urban 04.10.20 21:01:31: No ještě, že si ten komentář doplnil o další věci, jinak bych se divil proč bys mě tak napadl za to, že jsem sem dal graf s nějakym povídáním. Jak to teď čtu, tak nevim o kom mluvíš tudíž to mělo bejt asi k Václav Vašák, ale co, vypadá to že sis spletl nick. Jo a jestli je ten p. Zigo ten s tou felicií, co nechtěl vůbec nic zkoušet, tak vlastně vim o kom je řeč, přijel jsem se na ně na letiště podívat ale už se nic nedílo.
21:01:31
04.10.2020
04.10.2020
Petr Urban
-> Šediváček: Ty si normální chudák čímkoliv co píšeš pro vynuceni pozornosti, lačnění po navyšování ega.... Nechceš se léčit na jiném webu? Kdykoliv se setkávám s tvou prací, odbyté dokurvené předražené věci... Viz. jak si chtěl u p. ZIGA sundavat hlavu, když si v webrech otočil naoak smesovač a vzal sis za opravu dvou webru víc než kolik stojí nový. Jdi už do hajzlu s tím tvým trapno povyšováním.
20:33:10
04.10.2020
04.10.2020
Šediváček
Aby se to tu trochu rozjelo. Tak jsem dám taky graf s M+H aby bylo nějaké porovnání, když už jsem tu taky zmíněný. Rozdíl je tedy minimální, mezi grafy. Ano mam nějakého koně dolů ale je to rozdíl neznatelný při jízdě. Vačku opravdu nemám 304° ale zbytek je pravda. Motokarbeci, T-písty. A pár jistých úprav od Vaška V. aby se to nezaměnilo za jinýho Vénu. Prostě požitek z jízdy je nepopsatelnej. Že to jede jako prase už mi pár lidí potvrdilo, co jsem je svezl. I jejich výraz ve tváři to řekl za ně. Ale je možný že se to někomu zdá pořád málo z venku.
Nějaké video aby bylo na co kouknout kromě grafu.
Jinak Hodnoty: 138,96Nm při 5699ot. 91,5kW při 7027ot.
Nějaké video aby bylo na co kouknout kromě grafu.
Jinak Hodnoty: 138,96Nm při 5699ot. 91,5kW při 7027ot.