skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Asistenti a ovládání moderních aut
-> Nwkt: Aké testy?
-> Milan 136 19.04.25 20:59:24: Nevím jak na MQB, ale na nový platformy takový testy máme
-> Syny 18.04.25 17:11:02: 1.5tsi.evo2 si uz pri akceleraci nesmi obohatit smes. Jede porad jen a pouze na lambda 1. Plus samozrejme pomaly otvírání klapky apod co už mela jednickova fabie
-> Milan 136 19.04.25 20:59:24: Nevypne se to samo po nejaky dobe? U Transita treba jo. Pecka, kdyz spustis automatickej test vsech jednotek, kterej trva dyl, nez auto vyhodnoti ze ma zapnuty zapalovani na howno...
BTW - Dneska jsem zastavil s Kamiqem pred vratama, sel je otevrit a vubec si nevybavuju, ze bych to ja chcipal. Vypnul to start-stop, ja otevrel dvere a odesel s klickama par metru. To to definitivne chcipne jako samo?
BTW - Dneska jsem zastavil s Kamiqem pred vratama, sel je otevrit a vubec si nevybavuju, ze bych to ja chcipal. Vypnul to start-stop, ja otevrel dvere a odesel s klickama par metru. To to definitivne chcipne jako samo?
-> Nwkt 19.04.25 18:19:15: Baterka vyzerá byť stále v pohode, i keď má už 7 rokov. Ale nejazdím krátke trasy, inteligentné dobíjanie mám odstavené, baterka je skoro furt plne nabitá, nebol zatiaľ žiadny problém.
-> Milan 136 19.04.25 20:59:24: jj, asi sa to len splašilo. Dnes som to pozeral cez diagnostiku a v niekoľkých RJ bola zapísaná chyba v komunikácii s RJ volantu: "chyba komunikace".
Ad. "Není moc počítáno s tím, že to bude několik dní odemknuté." - to by snáď nemalo robiť žiadny problém, jednotky sa časom aj tak uspia, nie?
Neche sa mi to zbytočne zamykať a odomykať, keď je to zavreté v garáži.
-> Milan 136 19.04.25 20:59:24: jj, asi sa to len splašilo. Dnes som to pozeral cez diagnostiku a v niekoľkých RJ bola zapísaná chyba v komunikácii s RJ volantu: "chyba komunikace".
Ad. "Není moc počítáno s tím, že to bude několik dní odemknuté." - to by snáď nemalo robiť žiadny problém, jednotky sa časom aj tak uspia, nie?
Neche sa mi to zbytočne zamykať a odomykať, keď je to zavreté v garáži.
-> Nwkt 19.04.25 18:19:15: Taky se to dost možná prostě jen splašilo. Není moc počítáno s tím, že to bude několik dní odemknuté.
Teď jsem řešil přitažený Citigo iV. Bába zajela do garáže a nechala celej víkend zaplý zapalování
Teď jsem řešil přitažený Citigo iV. Bába zajela do garáže a nechala celej víkend zaplý zapalování

-> minno 18.04.25 14:50:00: auto radsej zamkni to ze si ho nezamkol bateriu nesetri

-> minno: ne, spíš počítej s umírající baterkou
-> minno: prides potme mhdckou k garazi ze zoberes auto nech je zajtra ready, a ides zase potme na autobus. Proste ked to nenatocis je jedno ako moc je to vybite 

-> Syny: Škoda, že nemám možnosť to vyskúšať. Všetci z kolegov a známych fičia na naftách v kombíku

-> darklord: Dva týždne je myslím celkom v pohode (hlavne v zime), záleží ako moc vymláti.

-> darklord: Dva týždne je myslím celkom v pohode (hlavne v zime), záleží ako moc vymláti.
-> Syny 18.04.25 17:11:02: je to v sw. Cimbu tohle odstraňuje.
-> minno: mne turecko japonsky nezmysel vymlati za dva tyzdne baterku ked ho nezamknem. Zamknuty vydrzi aj dva mesiace. Tak holt auto musim aj garazi zamykat 

Proc dnesni TSIcka po slapnuti na plyn nic nedelaj? To je kvuli Euro normam? To mi hrozne toci na tom motoru co mam. Clovek slapne na plyn a akcelerace skoro zadna, tak slapne vic a furt nic, tak jeste vic a v tom to s autem skubne a jede se. To same dela kolegovo 2,0 TSI v O4. Si pripadam jak kdyz ridim s drevenou nohou vzdycky... Nejdriv jsem si myslel, ze to je nejaka turbodira, ale spis to bude asi nejaka SW zalezitost, coz?
-> minno 18.04.25 14:50:00: to je jak v tom IT vtipu... " A zkoušeli jste vystoupit a nastoupit?" 

-> Milan 136 18.04.25 14:16:30: Auto som odstavil nezamknuté v garáži. O 1,5 dňa som prišiel, naštartoval a vypísalo hlášku o nedostupnom front assist - nešlo nič na MF volante (preto aj ten FA). Jediné, čo na volante šlo, bol klakson. Tlačítka nesvietili a nereagovali.
Zhasnutie motora a nanovo naštartovanie nepomohlo (ani nemohlo, s motorom to nesúviselo, ono sa ten volant nezobudil už po zapnutí zapaľovania)
Potom ma napadlo auto vypnúť, vystúpiť, zamknúť a odomknúť. To pomohlo a volant sa zobudil a znova všetko funkčné
Zhasnutie motora a nanovo naštartovanie nepomohlo (ani nemohlo, s motorom to nesúviselo, ono sa ten volant nezobudil už po zapnutí zapaľovania)
Potom ma napadlo auto vypnúť, vystúpiť, zamknúť a odomknúť. To pomohlo a volant sa zobudil a znova všetko funkčné

-> minno 18.04.25 14:13:19: Jak se to projevilo?
-> David29: Tak nemusí sa jednať zrovna o jednotku potrebnú k jazde, ale nejakú komfortku.
Mne sa to včera zrejme stalo. Auto ako také bolo samozrejme pojazdné.
Mne sa to včera zrejme stalo. Auto ako také bolo samozrejme pojazdné.
-> minno: Podle mě by nové auto na základě toho prostě nejelo, protože by nechtělo a ty si řidiči polib prdel
Môže sa stať, že nejaká RJ v aute zaspí a na prvú dobrú sa nezobudí?

-> StepaNoFUN:
Jsou i u D3
Jsou i u D3
-> ajok 08.04.25 19:07:46: Pokud rekne Kosice, tak ho to doveze kousek od Chlumce nad Cidlinou. A kousek odtamtud je i Trnava...
Jinak za Košice jsem uz 2x vyhral sazku. Jednou s klukama na benzince v KH ze jsem do hodiny v Košicích. Podruhy, kdyz jsme meli jet do tech na slovensku a rekl jsem, ze se zejtra do Košic schvalne dojedu podivat. Je to asi 8km za Kutnou Horou...
Jinak za Košice jsem uz 2x vyhral sazku. Jednou s klukama na benzince v KH ze jsem do hodiny v Košicích. Podruhy, kdyz jsme meli jet do tech na slovensku a rekl jsem, ze se zejtra do Košic schvalne dojedu podivat. Je to asi 8km za Kutnou Horou...
-> David29 08.04.25 18:25:21: tak blizi se doba, kdy ridic nebude muset mit ridicak, protoze pro vysloveni cile to nebude treba, horsi, az rekne Kosice a misto strednich cech ho to doveze na Slovensko :)
-> Syny: Platí u všech aut?
-> minno: Pokyn řidiče má být nadřazený všemu - třeba i tak, jak píše Syny
-> minno: Pokyn řidiče má být nadřazený všemu - třeba i tak, jak píše Syny
-> David29 08.04.25 15:25:55: Čo ty vieš, štatisticky skrz bezpečnosť to vychádza pomerovo možno lepšie s asistenčnými systémami, ako bez
To máš ako s bezpečnostnými pásmi, v 98 (či koľko)% situácii pomôžu, ale občas sa vyskytne prípad, kedy uškodia.
A zas sme len pri tom, že dokonalosť v ničom nehľadaj. Zlyhať môže vždy ako technika, tak i ľudský faktor.

To máš ako s bezpečnostnými pásmi, v 98 (či koľko)% situácii pomôžu, ale občas sa vyskytne prípad, kedy uškodia.
A zas sme len pri tom, že dokonalosť v ničom nehľadaj. Zlyhať môže vždy ako technika, tak i ľudský faktor.
-> David29 08.04.25 15:49:06: A nebo musis vedet, jak ten moderni kram ovladat a ze kdyz pustis plyn a znovu zmacknes, tak i pres pipani jedes dal :)
-> palinator: Je to regulérní útok, ujetí v zájmu ochrany života, zdraví a majetku by bylo zcela v pořádku.
Nikdo jim nenařídil se zdržovat v okolí soupravy, navíc při útoku musíš s nějakou obranou počítat
Analogicky - když začne na mě kdokoliv útočit a já budu sedět v autě - pochopitelně že prostě se pokusím odjet, i s útočníkem na kapotě. Ovšem nesmím mít novej krám, kterej zapípá "překážka před vozidlem"
Nikdo jim nenařídil se zdržovat v okolí soupravy, navíc při útoku musíš s nějakou obranou počítat
Analogicky - když začne na mě kdokoliv útočit a já budu sedět v autě - pochopitelně že prostě se pokusím odjet, i s útočníkem na kapotě. Ovšem nesmím mít novej krám, kterej zapípá "překážka před vozidlem"

-> David29:
V ideálním světě by z metra vylezl nějaký David a utnul veškeré trestné činnosti tipec. A nebo taky ne, protože by nechtěl mít problémy, stejně jako by nechtěl mít problémy strojvedoucí, kterej by se s tim s otevřenejma dveřma rozjel.
V ideálním světě by z metra vylezl nějaký David a utnul veškeré trestné činnosti tipec. A nebo taky ne, protože by nechtěl mít problémy, stejně jako by nechtěl mít problémy strojvedoucí, kterej by se s tim s otevřenejma dveřma rozjel.
-> Milan 136 05.04.25 16:13:07: ano ..aj to funguje...ale zatial som nemusel nic kanibalizovat...co potesi ako mna tak zakaznika.
-> ajok 05.04.25 17:20:31: ano auto na nabijacke ...a kto isiel okolo tak sa hral z ovladacom a mlatil do klucky...
Ale podarilo sa...a potom rychla vymena...lebo -fajront-
-> ajok 05.04.25 17:20:31: ano auto na nabijacke ...a kto isiel okolo tak sa hral z ovladacom a mlatil do klucky...

-> SO545 05.04.25 16:02:38: Většinou to jde. Odemykat/zamykat a případně bouchat do dveří v místě zámku. Už jsem ale párkrát musel rozebrat dveře a poklepat kladívkem přímo na zámek.
skus sa hrat s dialkovym...nam sa zatial vzdy podarilo otvorit.
Je pravda ze kolegov golf odolaval skoro 6h.
Je pravda ze kolegov golf odolaval skoro 6h.
-> ajok 05.04.25 08:43:32: Jde to rozebrat bez zničení? Na Octavii to máš? Nebo na Fabii?
-> Milan 136 04.04.25 21:34:59: jj... zkusim
ale ten "seklej", to nevim, co s tim, prinejhorsim zlikviduju tapec a budu muset sehnat jinej...
ale ten "seklej", to nevim, co s tim, prinejhorsim zlikviduju tapec a budu muset sehnat jinej...
-> ajok 04.04.25 21:33:03: Myslím že ano. Si to zkus uvnitř. Na jakém autě ten SAFE? Octavia?
-> Milan 136 24.03.25 14:29:54: aha, i u fab a o1? protoze kolikrat si se zamknutim nejsem jistej, tak to zmacknu jeste jednou
a je nejaka moznost neznicit tapec, kdyz safe zustalo u jednech dvezi viset?

Nebo se safe deaktivuje opakovaným zamknutím DO.
-> minno 24.03.25 13:11:58: Vodní čerpadlo je hnané řemenem od vačky jak říkáš.
Elektrické přídavné tam myslím budeš mít taky.
-> minno 24.03.25 13:11:58: Vodní čerpadlo je hnané řemenem od vačky jak říkáš.
Elektrické přídavné tam myslím budeš mít taky.
-> StepaNoFUN: Aha, chápu, tak to má smysl
Safe se deaktivuje po zapnuti zapalovani. Kdyz jsi v aute a je zapnuty zapalovani, zamyka to jen jednou. Aby jsi se z auta pripadne dostal, kdyz potrebujes.
Tak stačí mít prostě zámkovej mechanismus, který po zamknutí vyřadí i vnitřní kliku, ne? 
Já to tak mám v Saabu, ale nechápu k čemu to je, když tam jsou klasický kolíky ve dveřích, který stačí vytáhnout
Ale už jsem je sundal, takže po zamknutí to nejde bez klíče/dálky odemknout

Já to tak mám v Saabu, ale nechápu k čemu to je, když tam jsou klasický kolíky ve dveřích, který stačí vytáhnout

-> David29 24.03.25 13:35:09: Tak ak chápem správne, sú v tej zámke 2 motorky, jeden klasicky zamkne a druhý lockne vnútornú kľuku. Niečo ako detská poistka na zadných dverách Š120L :) Ale zas cvakať by to mohlo naraz.
-> David29: Nechtěné zamknutí někoho v autě? Třeba. 

-> David29 24.03.25 12:54:44: by mě zajímalo, zda to jde vypnout, nebo to je vlastnost toho systému......
-> vhml: To chápu, ale proč to to cvaká dvakrát (co jsem odtud pochopil) nebo co je na tom tak extra, že je to jako speciální výbava?
-> saskyn2 23.03.25 23:17:12: Hm, máš pravdu s tou vodnou pumpou. A ja som bol v tom, že je elektrická, keďže je na strane od prevodovky. To by ma potom zaujímalo, čím je tá pumpa remeňom hnaná. Vačkou? Zvonka remeň nevidno.
www.skoda-diely.sk/nahrad ny-diel/04e121600cs-vodne- cerpadlo-so-skrinou-regula tora-skoda-31864.html
www.skoda-diely.sk/nahrad ny-diel/04e121600cs-vodne- cerpadlo-so-skrinou-regula tora-skoda-31864.html
-> David29 24.03.25 12:54:44: no nejde to odemknout kusem dratu zatazenim za vnitrni kliku
Prosím vás, k čemu je ten safe lock?
Jakože nejde otevřít zevnitř, kdyby tam někdo vlez?
Nebo mi spíš uniká, co je na tom tak specielního, že se za to musí připlácet
Jakože nejde otevřít zevnitř, kdyby tam někdo vlez?
Nebo mi spíš uniká, co je na tom tak specielního, že se za to musí připlácet
-> minno: Jinak u Passatu z roku 2007 jsem došel k 10ks motorku navíc oproti tvému golfu
navíc:
4ks safe
1ks egr
1ks elektrická opěrka
4ks rse (dvd výsun, točení dvd, přesun hlavičky, větrák)
1ks ostřikovač světel
2ks boční natáčení světel
1ks zámek volantu
1ks sahara
možná něco v dsg? to nevím jistě kolik
naopak nemám:
madlo kamery
čerpadlo podtlaku brzd
regulace turba je podtlaková
čerpadlo dochlazení
klapka klima dozadu
tvl to je zase téma tohleto

navíc:
4ks safe
1ks egr
1ks elektrická opěrka
4ks rse (dvd výsun, točení dvd, přesun hlavičky, větrák)
1ks ostřikovač světel
2ks boční natáčení světel
1ks zámek volantu
1ks sahara
možná něco v dsg? to nevím jistě kolik
naopak nemám:
madlo kamery
čerpadlo podtlaku brzd
regulace turba je podtlaková
čerpadlo dochlazení
klapka klima dozadu
tvl to je zase téma tohleto