-> ondie 22.07.17 02:10:47: Tak ak by to chytalo trochu horšie po krátkom vypnutí motora po dlhej jazde, tak to aj celkom chápem, aj bratove 1,9tdi po mnohokilometrovej štreke po pár minútovej odstávke chytá akoby trochu ťahšie.... dá sa to chápať.
Ale u mňa to teraz robilo práveže pri vychladnutom motore po pár dňovom stání. To musí vtedy chytiť na brnk. A ak sa mi niekedy tento problém objavil pri potrebe znova štartovať ohriaty motor po krátkej prestávke, tak to bolo prevažne len po jazde pár km po meste alebo okolo komína, kedy motor určite nebol rozhoručený.
-> darklord: Hm, možno je problém naozaj niekde ako píšeš, ale záhada je, že prečo to robí len pri prvom štarte a potom už nie. Chyba v čerpadle alebo v regulátore tlaku by sa podľa mňa potom musela prejaviť aspoň niekedy aj za jazdy. Inak doprava paliva je tam riešená asi inak. Myslím, že regulátor tlaku aj prepad je rovno pri nádrži vzadu a dopredu k motoru už ide tlakovo vyregulované palivo, lebo do vstrekovacej lišty (celkovo k motoru) ide len jedna hadica, tá je pripojená na vstup do lišty a na druhom konci je lišta uzavretá, tam je už len zrejme odvzdušňovací ventil, viď. foto.
-> palinator: Nie, čerpadlo sa spustí až po zapnutí zapaľovania.
Tak dnes sa problém so štartom znova vyskytol a to auto stálo len 24 hodín po včerajšej 200 km jazde. Štartovalo dlho a po štarte sa to pomaly prebralo. Ale neštartovalo to zas až tak dlho ako včera po 5 dňoch.
Posledujem ďalej a uvidím.