skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
za posledne dni....nahodene zimne gumy a vymena tlmicov :) este geometria a moooze byt
-> ToHo: pekne
-> K1NYO: jednoznacne ano

Včera, uklidil jsem a urovnal garáž. Při té příležitosti jsem musel vystrčit pár škodovek ven 

mimo jiné přezul dva spotřebáky a kabro na zimní kola
pak uložil k zimnímu spánku
pak uložil k zimnímu spánku

Práce na spotřebáku za poslední týden,promáčknutý a rezavý lem
Tak opět nevím jestli to není vedle, ale dneska jsme se po cca roce a půl a rovných deseti tisících km rozloučili s GLSou... byl to věrnej stroj, tak snad bude stejně věrně sloužit i novému majiteli. No ale skoro zamačkávám slzu 

-> Fén: Taky fakt, ale najít si tu hodinu každej den, resp. se k tomu donutit, to je stejně obdivuhodný - přitom je to vlastně doporučovaná denní dávka..

-> Jozka: Takhle v celku se to zdá hodně, ale v průměru cca 6 km na den je nic moc.
-> Fén: To si vůbec nedovedu představit.. to jsou cca hodiny na dva měsíce šichet osmiček..

Dneska na spotřební 120L výměna těsnení pod kohoutem a to jsem tam dam dal novou nemrzku tak mě hned vytrestala
A ted vecer jsem musel rozhybat ventilator topení používám ho každý den a dnes uplně zakousnutý
No naštestí jsem ho rozhybal tak snad nebude stavkovat 

-> Jozka: 345 hodin :o)
-> Fén: Ty jo.. to je nějakejch 400 hodin chůze, nebo vlastně u tebe míň, ale i tak..
Tak mnoho úspěchu do dalších (k)roků..

-> Jozka: Je to pěškobusem. Dal jsem si za cíl obejít zemský rovník, tak mám ještě na pár roků o zábavu postaráno. Už to chce jenom 34483 km. :o)
-> dragon_cb_cz: Tak to slušný.. já nechodit ročně na 2-3 čundry, tak mám takovýhle grafy nejspíš v metrech..
-> Jozka: Řekl bych, že pěškobusem...
-> Fén: A čím že jsou ty kilometry odpohybovaný, že jseš tak spokojenej..?
-> Zeke-ten šestý 21.11.14 13:00:59: Tyhle ložiska se mažou jen při montáži, ty jsou mazaný až až.. A výměnou tohohle venkovního gufera ve víčku nic nezkazíš, ale nic moc ani nevyhraješ. A ještě je tamve víčku taky O kroužek, když už by ses v tom vrtal..

-> Zeke-ten šestý 21.11.14 13:00:59: Tyhle ložiska se mažou jen při montáži, ty jsou mazaný až až.. A výměnou tohohle venkovního gufera ve víčku nic nezkazíš, ale nic moc ani nevyhraješ. A ještě je tamve víčku taky O kroužek, když už by ses v tom vrtal..
-> Karel.: Tak na dáčii, to bych klidně ucpal ponožkou :D.
-> Karel.: demence lidí nezná meze
-> dragon_cb_cz: Hele taky jsem to četl, že někdo hledal to Synyho téma...
Ba né, do tohodle se investuje jen to potřebné, žádná GO
(doufám!)

Ba né, do tohodle se investuje jen to potřebné, žádná GO

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : No já jen že se tu zrovna vytahuje kam vede výměna gufera na kyfce, jinak jsem jak hrob 

-> dragon_cb_cz 21.11.14 13:26:52: Myslíš kdy to rozebere a odveze do šrotu? 

jsem se musel zasmát v práci. Borcovi objednávám víčko na logana na servo, že stojí 130kč a pouze original, borec mně volal 2x a ujišťoval se s cenou. Po třetí volal, že jestli je to ze zlata, že to za to nedá. Podotýkám velká stavební firma srubů, takže by mě zajímalo kdo je větší debil jestli ten borec a nebo jejich správce vozovýho parku

-> MOLSO 21.11.14 10:44:55: Nekde jsem to tady popisoval jeste lip, ale nevim kde :) Todle si uz ani nepamatuju :)
-> Zeke-ten šestý: Kdy jdeš dělat kompletní generálku ve stylu Syny? 

Neměl sem to otvírat
prase na jedný straně zarezlý a na druhá prochcaný brzdovkou. A to se vyplatí
EDIT: jelikož nejsem kyvkař ale byl jsem donucen se do toho podívat, to ložisko se něčím maže z týhle strany? Dám rovnou nový gufero, tohle není už moc přesvědčivý :D

EDIT: jelikož nejsem kyvkař ale byl jsem donucen se do toho podívat, to ložisko se něčím maže z týhle strany? Dám rovnou nový gufero, tohle není už moc přesvědčivý :D
-> Syny: slibil jsem to kolegovi jak jsme se o bavili o autech 
-> Vojťas: no děkuji za upřesnění ale i tak to kvůli tekoucímu guferu je dobrý výkon
-> MOLSO: Děkuji pěkně pane

-> Vojťas: no děkuji za upřesnění ale i tak to kvůli tekoucímu guferu je dobrý výkon

-> MOLSO: Děkuji pěkně pane

-> Vojťas: Jeste napravy jsem mel hotovy z novejch dilu :)
-> Majki: a neskončilo to go celyho auta, ale jen rozebranim a vyvarkou

-> Majki: A na co to chces jako?
Jinak nebylo to lozisko, ale tekouci gufero :)

chlapci, je někdo schopen mi hodit odkaz na "článek" jak Syny (snad si nepletu nick) dělal ložisko na nápravě a skončilo to go celého auta? kdysi jsem to četl a teď nemůžu najít kde to bylo.
Nevím jestli to nepatří spíš do vedlejšího tématu, každopádně ponořil jsem se do hlubin zákona č. 586/1992 Sb. a kupodivu jsem se uklidnil. Pokud to chápu správně, možná budu moci výměnu bytů zrealizovat způsobem který bude vonět bance a kupodivu se kvůli tomu ani nebude muset platit lehce přes milion na dani z příjmu, jak jsem původně myslel... jupí jau!

-> Tuner#2: jo to věřim, že namíchat ten správný postup chvíli trvá a znamená fůru nepotřebnýho kamení...
Kdyby jste se tím někdo chtěl zabývat, tak tady zrovna jeden strojek je www.omilani.cz/omilaci-st
roje/.../omilaci-stroj-na-
disky-kol.aspx
Nebo pokud máte někdo starou tlakovou nádrž, dva motory a pár pružin... Není na tom nic těžkýho...
Nebo pokud máte někdo starou tlakovou nádrž, dva motory a pár pružin... Není na tom nic těžkýho...
-> m8rinek 20.11.14 21:40:51: A jééé tady zas někdo slovíčkaří. Mimochodem než našel to správné abrazivo (které tahá z venku) to stálo poměrně dlouhou dobu vývoje a začátky rozhodně nevypadali ani tak jako teď jeho práce zalakovaná lakem.
-> Tuner#2: Ne, leštění kol je jedna věc... Že první koupil stroj na leštění kol (kruhovou omílačku) a začal s tim v ČR je klidně možný...
Nicméně samotný omýlání není žádnou novinkou... ani u nás...
Nicméně samotný omýlání není žádnou novinkou... ani u nás...
-> m8rinek 20.11.14 21:36:36: Máš snad jiné informace? a nebo věříš těm bludům od konkurenšní firmy od Prahy 

-> Tuner#2: to asi těžko :D
Že tim začal leštit kola první je dost možný, nicméně technologie omílání je stará asi tak jako svět a třeba oblíbenej sedr takovou ,,leštičkou,, prošel taky...
Že tim začal leštit kola první je dost možný, nicméně technologie omílání je stará asi tak jako svět a třeba oblíbenej sedr takovou ,,leštičkou,, prošel taky...
-> vhml 20.11.14 21:30:14: Dudu tady měl leštičku jako první v ČR: www.lestimekola.cz/cenik
-> vhml: www.lestimekola.cz/cenik
-> Tuner#2 - zrušená registrace 20.11.14 21:23:13: koukám jak blázen, netušil jsem, že se to dělá v nějaký ,,pračce". Moc pěkný. Co třeba stojí takový leštění sady kol?
-> exwrcteam 19.11.14 22:28:47: Pekna picovina jsou ty tvoje posty poslední dobou tady... začlo to EDDA cupem, pak to šlo přes "tuningovou" 450 a teď tady čtu tenhle nesmysl...
Pro ostatní kdo se chtějí o leštění a případném zalakování dozvědět něco víc doporučuju tohle téma: www.autohificlub.cz/forum /.../1246234-dudu-lesti-o- 106
Člen Dudu tak píše o tom jak to s lakování je a sám vím, že i profi leštěná plocha není jen o omytí vodou...
Pro ostatní kdo se chtějí o leštění a případném zalakování dozvědět něco víc doporučuju tohle téma: www.autohificlub.cz/forum /.../1246234-dudu-lesti-o- 106
Člen Dudu tak píše o tom jak to s lakování je a sám vím, že i profi leštěná plocha není jen o omytí vodou...
-> Chali: já si myslim že toho taky moc nenajedu, jezdim většinou jen do školy a pak okolí ale stojí to venku před barákem to je pak na ho... když na to bude účinkovat počasí