Větrák topení

prohledat
56 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 21.11.2008 do 22.01.2009, založil/a street-dog
řadit dle data
20:09:23
22.01.2009
kubalundi
tak větráček už funguje. byl špatnej kontak v ty rozdvojce co je u větráku. takže už to fouká6 všem dík za rady
22:33:52
16.01.2009
Klubko_
Bobesh 16.01.09 22:23:37 napsal: → kubalundi: spínač,svorkovnice spínače,kostra motorku,váznoucí uhlíky,možností je…moc
22:23:37
16.01.2009
Bobesh
-> kubalundi: spínač,svorkovnice spínače,kostra motorku,váznoucí uhlíky,možností je...
01:23:00
16.01.2009
Syny
-> kubalundi: ten muj taky funguje, ale jen v urcitej poloze... Kdyz je pridrenej tak to takhle blbne... Zkratka se proste netocil a kdyz sem ho podeprel, tak bezel normalne... Ale casem prestaval i tak a ke konci uz nebezel vubec - tedy v jednej poloze jo, ale delal strasnej ramus... Normalne to vymen...
upraveno 1x, naposled 16.01.2009 01:26:19
16:31:59
15.01.2009
kubalundi
tak větrák je venku, ale špatná zpráva - funguje, takže větrákem to nebylo. nevíte čim by to ještě mohlo bejt popřípadě jak to zjistim???8
19:41:32
06.01.2009
kubalundi
dík za rady. ted nebude čas ale o víkendu na to určitě mrknu. zatim dík...6
20:28:12
04.01.2009
Bobesh
-> kubalundi: Tak jak Petr praví,nátrubek jest z hmoty umělé a pokud řádně nepovolíš sponu při stahování,může se snadno ulomit.
19:17:13
04.01.2009
petr s
-> kubalundi: A pozor abys neulomil hadičku na odvzdušnění ja u volantu
19:05:09
04.01.2009
Nwkt
-> kubalundi: Jo, zespoda co drží topení, jsou 4
18:55:34
04.01.2009
kubalundi
u rapida je to stejný? nak nemůžu přijít na to který šrouby povolit. nebo nemáte někdo foto?8
15:59:23
20.12.2008
Syny
-> King: Ja zase nepovoloval topeni no 1
12:23:57
20.12.2008
King
-> Syny: Šrouby topení povoleny, větrák vydán horem, šrouby topení utačeny - žádný fikání, žádný vaření2

Tuhle jsem vyndával světlomet na feldě a musí se kvůli tomu sundávat čelo, tak jsem si říkal, že bych si moh vyřezat do toho čela větší díry a vyvrtat díry do blinkru, aby to příště šlo líp 2
11:23:26
20.12.2008
kubalundi
-> Syny: čuně3
14:38:30
19.12.2008
Syny
Ufiknuto, vymeneno, zavareno 47 A fungujeme :)
19:25:42
18.12.2008
Bobesh
-> minno: V této souvislosti mi nedá nevzpomenout scénu z filmu "Slavnosti sněženek" kde Zdeňku Svěrákovi kleknul Trabant a okolojdoucí Jaromír Hanzlík se pustil do rozborky se slovy:"Máte štěstí,že jdu právě kolem-kamarádi říkají,že jsem odborník!" Jak ta oprava nakonec dopadla asi všichni víte1
Slavnosti sněženek - Říkají, že jsem odborník
14:39:19
18.12.2008
kubalundi
větrák topení mi taky nejde. čim by to ještě mohlo bejt? než se pustim do výměny větráku tak by mě zajímalo v čem ještě může bejt problém. dík za rady
22:25:48
28.11.2008
minno
"popoustet ho nebudu pac uz vidim jak by to dopadlo. Uplne stejne jako vymena paken na svetlusce. Vymena paken zkoncila generalkou zadni napravy a kdyz uz sem se rejpal v tej zadni a daval eMkovou, tak uz sem dal eMkovou i predni a kdyz uz sem mel napravy dole, tak sem sundal i prevodovku a motor a kdyz uz sem to mel takhlesundany, tak sem to rozebral cely a uz rok mi to stoji rozebrany"

tak táto hláška nemá poruchu 3 3 3 nič lepšie som za posledné obdobie nečítal 3
19:07:27
28.11.2008
suri
-> Bobesh: ale je to marný je to marný je to marný meteleskublesku.cz/?movie =12&a...
19:03:17
28.11.2008
Bobesh
-> Nwkt: Já mu říkal:"Neber úplatky,neber úplatky,nebo se z toho zblázníš!"3 3 3
15:23:19
28.11.2008
Nwkt
-> Labros: Bohužel krutá pravda 3 hlavně jsem mu to řikal na začátku, dej rovnou hřeben a vlečku 3 Ne, to do tejdne pojede 3
15:22:06
28.11.2008
Labros
-> Syny: 3
12:36:31
28.11.2008
MOLSO
-> Syny: ja som pouzil pakny staré z 2 náprav - z kazdej najhrubsiu dvojicu 1

a napravy som nechal uzke a teraz na zimu mam rozobraty zadok auta a na jar sa uvidi 47 47
12:34:49
28.11.2008
Syny
-> Labros: ale ja si fakt nedelam prdel :) Sundal sem buben a chtel vymenit pakny, zjistil sem ze tece gufero a ze sem svou sikovnosti na tej samej poloose oddelal zavit jelikoz sem na ni natocil pokurvenou matku :) Tak sem se jal tedy vymenit celou poloosu, ale proc vracet uzkou, kdyz tam muzu dat eMkovu. Tak sem tedy udelal eMkovej zadek. Ale udelat eMkovej zadek a uzkej predek je blby, tak sem tedy sehnal i eMkovej predek (matice), kdyz sem to ale mel uz sundany sel dolu i motor a prevodovka. Prece to nebudu pak azse rozebirat kvuli 5q :) Mno a kdzy uz sem mel tak pekne odstrojeno, tak uz to rovnou i vyvarim :) A kdyz uz budu v tom vareni, tak prevarim i pruchod volantovy tyce podlahou a misto matice dam hreben :)

Takze ponauceni pro ostatni - nemente pakny 3
12:26:00
28.11.2008
Labros
-> Syny: 3 3 tak to jsem ještě neslyšel - chtěl měnit pakny a rozebral celou škodovku 3

tož když to auto stejně směřuje k celkovému rozřezání - tam si opravdu nemá smysl dělat nějaké násilí s tím topením 4
12:16:14
28.11.2008
Syny
Jo a pokavad mi to necha nekde 200km od baraku v pustine v -20ti a ve vanici. Tak budto se an to vyseru a pojedu dal s tim ze tece topeni, nebo to na miste opravim, nebo vypnu topeni a bude mi holt zima a nebo v nejhorsim pripade, zastavim, zavolam kamosovi na odtah a nez prijede tak si zahraju golf na telefonu, ale nemyslim si ze by kapajici openi byla zase tak velka zavada aby auto nemohlo jet dal. Popoustet ho nebudu pac uz vidim jak by to dopadlo. Uplne stejne jako vymena paken na svetlusce. Vymena paken zkoncila generalkou zadni napravy a kdyz uz sem se rejpal v tej zadni a daval eMkovou, tak uz sem dal eMkovou i predni a kdyz uz sem mel napravy dole, tak sem sundal i prevodovku a motor a kdyz uz sem to mel takhlesundany, tak sem to rozebral cely a uz rok mi to stoji rozebrany 1 Take popoustet topeni ee :) Uplne vidim generalku chladiciho okruhu. To ze zadek temer nebrzdi uz taky odmitam resit, protoze uz vidim, ze bych stahnul bubny a pak resil axialni vuli loziska ktera by urcite vznikla a zjistil bych ze tece gufero atd atd. Ne diky 4 Uz se nehodlam rejpat v necem co funguje uspokojive... A pokud to prestane fungovat, tak udelam vse pro to aby to zacalo fungovat co nejmensi praci... U tohohle auta jo, pac tam uz nema cokoloiv zachranovat cenu 4
12:07:13
28.11.2008
Syny
Tak u ty bily skodovky kde ten vetracek budu menit, myslim, ze uz chybi podstatnejsi vyztuhy nez kdyt vetracku proti vode :) Jelikoz to auto ma TK do 1.2010 a jina nebude, tak je mi celkem u prdele i to, ze tam flexou neco uriznu :) Jde mi o to aby to predposledni nebo mozna i posledni zimu topilo a nezamlzovalo se mi predni okno. Vic ke stesti nepotrebuju :)
10:53:45
28.11.2008
Labros
-> Bobesh: 3
19:57:24
27.11.2008
King
-> Bobesh: Taky bych to skoro nazval generační konflikt, ale LiMak je věku mýho bráchy :)

-> LiMaK: Tak to klobouček dolů, já jsem se v tom při proběhu 35-40tkm/rok musel vrtat skoro každej měsíc :)
17:39:47
27.11.2008
Bobesh
-> LiMaK: Dobrý,takže až píchneš,upálíš koláky fričkou ?1

-> Labros: -> King: Nová doba,taky mám starý myšlení5
14:30:55
27.11.2008
LiMaK - 742 forever
heh, tak to ja v lednu usadil new motor, komplet GOpredelavka fabie do kastle 130LSE.

musim rict, ze jsem letos krom pikacovin, teda myslim nesmysly typu vysavani Auta,lesteni atd....neopravoval zadnou zavadu,jen lil olej,kontroloval tekutiny,zflakal tlumexem fsecko co slo, jednou vymenil brzdove desky a jednou dotahl sedadlo...

Je pravda, ze pred 3léty jsem do mazlika investoval nemale penize, jelikozu na holou,nikdy nejetou kastli, jeste dokonce bez vyrobniho cisla jsem osazoval nove komponenty, neco jako ve foru DNESNI NAKUP :-) takze dalo by se rict, ze auto je pred 3mi lety nove, od prednich svetel,pres tapeciry,posilovac,trubky ,proste skoro vsecko, teda rafky jsem pouzil z bejvalky a palubku taky....kazdy sroubek nejen v prevodovce byl momentakem utazen a prekontrolovan 3x

mesicne s mazlikem najezdim 3000km jen na soukromych popojizdkach. takze se da rict, ze mam taky auto ke kazdodenimu pojezdu.

co jsem tim chtel rict? v -20ti stupnich, 200kilaku od domova mi hadice praskne mozna za dalsich 15let, za to rucim, ale jedno je jiste....VENTILATOR na topeni at si kazdy meni jak je mu libo, ale ta metoda s popoustenim mi pripada stejne logicka, jako bych dostal defekt na zadni kolo, a nejprve oddelal poloosu z prevodovky, sundal polonapravu i s defektem, prehodil kolo na polonapravu doma v obyvaku a zase montil celou polonapradu zpet do kastle....na 50let starem veteranu bych to pochopil, ale nikdo me nedonuti na mazlikovi zbytecne sdelavat topeni kvuli ventiši :-)...kdybych uz byl puntickar, tak ten plech vymyslim na srouby a mam klid absolutne...ale ja jsem stary funkcionalista, blok motoru sem lestil do stribrna, ale kousek barvy ani na ventildeklu nenajdes. da se z bloku sice žrát, ale barevný cirkus pokladam za hovadinu k nicemu...tak samo jako ten plech u ventše :-)
12:06:27
27.11.2008
Labros
Ale pánové, klídek. Vždyť ať si to každý dělá, jak je mu to nejpohodlnější. My se snažili radit po dobrým, zvlášť když se to týká študáků, kteří běžně na koleji nemají flexu a COčko. Ale když někdo rád řezá do auta, bránit mu nebudeme.
09:56:44
27.11.2008
King
-> LiMaK: Hmmm :) Povím to takhle - větrák jsem opravoval dvakrát za období 9ti let,co jsem měl shade. Povolit 4 matky pod palubkou - dobrá řekněme 5 minut. To s tím modlením ohledně nebezpečí, že to poteče nekomentuju4 Já měl shade na každenní dojíždění, takže jsem se ji snažil mít ve stavu, kdy na ni byl spoleh. Jestli někomu začne topení chcát jenom po 5cm změně polohy, něco je prostě špatně a stát se pak klidně může někde uprostřed pustiny 200km od baráku v -20C ve sněhový vánici4 Takže stejně jako Labros, tuhle filozofii nikomu nevnucuju, klidně se považuj za toho chytřejšího a mě za siláka- každej svýho štěstí strojvůdcem2
08:29:21
27.11.2008
LiMaK - 742 forever
hovno vyztuha....

jedinou funkci co to má odedavna plnit, je ta, ze pokud prsi, tak to po tom plechu stika do rantlu a pryc. nekape voda primo do ventase.

fako a fela ma uz vyresene odvodneni, ventilator je tam taky jinak danej, ale skodovka musi mit nejakou strisku, pak by jinak teklo primo do rotoru.

Pro váhace...podivejte se pozorne na tvar toho plechu a zamyslete se proc to tak asi je :-)

a to ze, to plni jakousi pochybnou pricku, mezi kufrovou stenou a oknovou stenou.....to opravdu nenazývejte výztuhou.....

to je jen vedlejsi efekt....protoze kdyz uz to tam dali pro vode,tak je jasne ze jako vedlesi efekt bude ukotveni volne kufrové steny k necemu dalsimu...

--> KING.... na silny a premyslejici rikas?

tak to ja radeji budu PREMYSLET, fiknu plech,vymenim ventilator, nasadim kryt nasavace na kapotu a jdu na piwo...oprava cce 15 minut.

navic pri kazde dalsi oprave se ona doba rapidne zkracuje, jelikoz uz nemusim nic rezat.

a ted mi rekni,v cem jsi SILNY, kdyz se s tim dupes 3 hodiny,popoustis topeni,modlis se o hadice, piwo se mnou nestihnes, bo se neco pojebe a musis to zpravit....heh...fakt si myslim ze chytrejsi sem ja, bo v tu dobu co ty opravu dokoncujes, ja uz mam sve veselé 3 promile kalvadosu a spinkam v postylce :-)

Samozrejme na veteeranovi bych tohle nerezal ani ja, ale priznejme si, kolik lidi tu ma veterana, ze ?!
13:47:45
26.11.2008
Karel.
-> Labros: myslel jsem to tak, že do budoucna se to dá zavařit, prč k lakýrovi? Polovina lidí tady má cočko, tak si to udělá doma, ale výztuha? hmmm to pochybuju to fakt ne.......
13:43:19
26.11.2008
Labros
-> Karel.: právě že to podle mě výztuha je - ale proč řezat a vařit, brousit a tmelit nebo lakovat sváry, když se dá použít běžné nářadí? Mně je to jedno, ať si to každý udělá sám, ale jezdit kvůli výměně větráčku ke klempíři by se mi fakt nechtělo.. Ať každý činí jak je mu libo 4
13:38:32
26.11.2008
Karel.
-> Labros: tak ono proč prasárna4 žádnou funkci, jako vystužvací to stejně neplní, jde o to jen aby tam netekla voda, navíc není problém to přibodovat znova, jinak zčásti máš pravdu4
11:04:32
26.11.2008
Labros
3
23:10:56
25.11.2008
Syny
-> Labros: aha, takze rezu ten plech :)
21:09:14
24.11.2008
King
-> street-dog: Mno, s nefungujícím termostatem se skutečně dá jezdit roky a spousta matějů to i dokáže :) Ta dečka jenom zmírňuje následky závady, ale lepší je řešit prvotní příčinu.

Nezbejvá mi než zdůraznit Labrosův příspěvek, že sekání onoho plechu je zbytečná prasárna. Nikomu to nevnucuju, ale než něco sekat, pak to pracně vrtat a sešroubovávat, mi přijde malinko jednodužší povolit 4 matičky a po opravě zase utáhnout. Ale co pamatuju ještě z dob zlatýho věku konfery S120 na jahůůů, tak škodovkářská komunita se odnepaměti dělí ohledně onoho ventilátoru na ty silný a na ty přemýšlející :) Já měl kliku, že před první opravou větráku jsem problém konzultoval se svým dvorní automechanikem, kterej patří do 2. skupiny :)
16:47:13
24.11.2008
Labros
-> Karel.: no ono je opravdu třeba popustit to topení, je to trochu opruz, ale menší prasárna, než uřezávat tu výztuhu.
16:43:00
24.11.2008
street-dog
-> MOLSO: dečku už jsem tam dneska dal, ale ještě jsem to nezkoušel no teplota je kousek před 70 zdá se mi to divný ale tatík říkal že to tak je od té doby co to auto máme tak nevím :(
22:23:27
23.11.2008
MOLSO
-> street-dog: skus dečku pred chladič - chladič bude odvádzat menej tepla (kvvoli zmensenej chladiacej ploce) a o to viac bude kurit kurenie ... alebo moze byt zly termostat 6

v mojom aute pri kupe nebol termostt v domčeku a chladič bol celý zastriekaný farbou s polámanými lamelami - bolo optimum motor sa zohrial ... potom som kupil iny chladič a ejha motor nedokazal zohriať viac ako 60°C. absolutne vobec nekuril. Dal som tam termostat, ktory ale držal teplotu 110°C a kurilo to ako žigul 3
21:55:43
23.11.2008
street-dog
taky mě napřed napadla pojistka, ale pak jsem si zjistil co na ní všechno je tak jsem to vyloučil6 ... přepínač jsem taky zkoušel ten je taky OK ... takže asi nejjednodušší bude odříznout ten plech6 ... a ještě jedna otázečka zdá se mi že topení chvilku fouká teplej vzduch a pak zase studenější, prostě už se to nedá tak krásně rozpálit jak minulou zimu čím to může být ??
14:09:05
23.11.2008
vaclav785
-> King: ok psal jsem že možná blbá otázka
12:41:09
23.11.2008
King
-> vaclav785: Vzhledem k tomu, že větrák topení je tuším na 2. pojistce, tak její přerušení má i spoustu dalších projevů, který se obtížně přehlížej4
11:50:08
23.11.2008
vaclav785
-> street-dog: jen taková blbá otázka než to vyndáš koukal jsi na pojistku????
09:27:38
22.11.2008
james.bond
taky sem vloni menil asi pri -5°, fajnova prace:)
23:52:10
21.11.2008
Syny
-> Bobesh: kdepak, vsecko bylo vymeneny, ale proste zacalo tect, u cerveny mi zacalo 3x... pokazdy slo vse krom vlozky novy a zacalo zas 8 Takze s topenim si hrat radsi nebudu...
22:31:21
21.11.2008
Bobesh
-> Syny: Ale jdi,ty kecko,to nemohlo bejt topením ale tvrdejma hadicema a volnejma sponama a furt lepší,když se to rozteče při opravě větráku,než pak v zimě za mrazů.
20:42:07
21.11.2008
Syny
-> Pedros: jo a kdyz popustis topeni, tak mas pravdepodobnost 90%, ze zacne chcat :) Alespon u me to tak bylo 2x :) To to radsi ufiknu 3
Extreme Tyres