skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> Majki: O5 hádám - felda...
-> Milan 136: z čeho jsou ty loziska? vím že horní uložení ale jake auto?:-D
-> krtik 30.01.14 22:29:13: přípravek na lisování silentbloků na fabii 

-> Stepan FUN: nojo, to mě nenapadlo 

-> krtik: Viděl bych to na přípravek pro lisování silentbloků do ramen (nejen) fabia...
-> Placko: -> Stepan FUN: Děkuji pánové.
-> Milan 136: copak to je? jediné co mě napadá nějaký testovátor pevnosti ventilových pružin? Ale to bude asi blbost vzhlede k vlastnímu tření přípravku...?
-> saskyn2: to je keramika ne?
-> Tommyk: BKP ale mam to v Passatu, soudruzi tam cpali obojí voltáž, já mam zrovna 7V a to vyrábí jen NGK D-power 55
-> saskyn2: jakej máš kod motoru?
-> Tommyk 30.01.14 21:29:59: No jo, ty se máš, ty BKD mají svíčky snad jen 4,4V a je jich všude mraky, ale já mam 7V který dělá jen NGK a jsou drahý jak pr.ase, na kelly asi litr jedna, já umím za polovic ale stejně se mi to nechce investovat, tak jezdím ty co tam jsou ještě od výroby, zatím to startuje tak na to se.ru.
-> suri: a šikovný ruce :D
-> Tommyk 30.01.14 21:41:30: treba dlhý a tenký nástrčák a je to hned
-> suri: tak to určitě :-) jinak to šlo hezky, nemůžu si stěžovat.. 

-> Tommyk 30.01.14 21:36:03: stávajú sa horšie veci
Dneska jen vyměnil u Octavie ložisko PP kola - pokud zítra dopadne testovací jízda OK (nebude nic hučet), tak prohlásím Octavii do jara za provizorně hotovou a vrátím ji tátovi.
Na jaře ještě vyměnit výfuk, tlumiče, brzdové trubky a provozní kapaliny...
...a na korozi se asi vykašlu

Na jaře ještě vyměnit výfuk, tlumiče, brzdové trubky a provozní kapaliny...
...a na korozi se asi vykašlu

-> suri: dát žhaviče pod ventil dekl
-> Tommyk 30.01.14 21:29:59: čo kdo ako vymyslel?
Dneska nový žhaviče + olej a filtr samozřejmě. Na 2.0tdi BKD. By mě zajímalo, kdo to takhle vymyslel
tak jsem zvědavej jaký budou studený starty, poněvadž 2 žhaviče byly k.o.

tak jsem zvědavej jaký budou studený starty, poněvadž 2 žhaviče byly k.o.
-> exwrcteam:
Jo, ty plochy by si hnedle zasloužily zápis do katastru..

zajimalo by me kdo vymyslel ze tatra je krasny auto..hrozna prace,...
-> dragon_cb_cz: Taky gratulace. ;-)
-> dragon_cb_cz: gratulace 

Jinak já dneska sice se štěstím, ale zkoušku ze statistických metod rozpoznávání... tak už jen jedna, tři zápočty a finito... ufff.
-> dragon_cb_cz: no přiznám se že syslit nove dily neni pro me tudíž ani nevím dostupnost a ceny 

-> Majki: Nový obal tu byl nedávno v inzerci, ale pokud to chceš na stolek, tak ti klidně nějakej starej vypucuju a ty mi můžeš za něj dát ten novej 

-> stepan: když vybouram podlahu tak jsem rázem o 19cm níže takže to budu potřebovat i s 4q vikem 

eště mě napadlo jde někde sehnat novy obal? asi to bude jednodušší nez vymyt starý...
-> Majki: Vybourat podlahu a zapustit. 

-> stepan: spíš 5 cm dolů, to by nešlo nějakým nástavcem? 

-> Majki: A o 3cm to můžeš zvednout nástavcem na 5q kdyby byl nízkej. 

-> stepan: super Děkuji!!! jako noha ke konferenčnimu stolku ideální 

-> Majki: 50cm +- nějakej milimetr.
-> Majki: Bude stačit metrem? A jenom teda tu hlavní část, bez víka a nástavce na 5q, jo?
rychly dotaz.
Víte někdo nebo dokáže někdo z vás změřit delku obalu převodovky na zadohrab? jedná se mi čiště jen o obal bez krytu na tahlo.
Víte někdo nebo dokáže někdo z vás změřit delku obalu převodovky na zadohrab? jedná se mi čiště jen o obal bez krytu na tahlo.
-> U-Geen: U nás byly povinný dva předměty - jeden byla natvrdo lineární algebra, druhej si moh člověk vybrat buď ekonomickej mix (mikro, makro, ekonometrie) nebo informatickej (algoritmizace, něco o architektuře PC ve smyslu instrukční sady intel CPU atd), což byla i moje volba. U inženýrskejch je tuším jeden okruh ekonomickej, druhej matematickej (hlavně statistika a navazující obory) a třetí informatickej - a možná čtvrtej co už si nepamatuju. Ale brzo bych to měl začít řešit. Snad zítra předposlední zkouška, v úterý poslední a pak už zbydou jen tři zápočty a doprasit diplomku...
-> dragon_cb_cz: tj.. na UPce byly u Bc. dva okruhy - Mikro+Makro a IT (asi 6 predmetu dohromady typu Umela inteligence, GIS, Teorie systemu...). Z kazdeho okruhu dve otazky, cili dohromady 4. Obhajoba bak. prace probihala rozpravou, vicemene vedouci navrhl nejake doplnujici otazky k praci, ty byly nadhozeny na zacatek a clovek se na ne mel pripravit a pak byla dalsi debata. Otazky z tech okruhu vybirali zkousejici a mely mit nejakou vazbu na predmet bakalarske prace.
-> m8rinek: tak taky gratuluju, kolego Bc. :)
-> m8rinek: tak taky gratuluju, kolego Bc. :)
-> m8rinek: taky gratulace!
-> m8rinek: Ugh, nehezký... představa že se znova učím prvácký matiky...
-> m8rinek: Aha, tak to mate jinak nez jsme to meli my. Ja mel 3 teoreticky otazky z odbornejch predmetu - teoreticka cast a potom prezentaci diplomky s otazkama a rozpravou - prakticka cast :)
-> dragon_cb_cz: My žádný daný okruhy neměli... Žádný otázky, nic... umět jsi musel všechno :D.
-> m8rinek: Zajímavý, jinej kraj, jinej mrav... u nás jsou třeba státnicový okruhy na bakalářskejch a magisterskejch státnicích úplně jiný.
-> dragon_cb_cz: Předemnou byli diplomanti a ty to měli uplně stejný, jen komplikovanější otázky...
-> dragon_cb_cz: Taky tak, akorát že bakalářské a závěrečné jsou víceméně stejné, jen závěrečné více do hloubky a více specializované.. Celá státnice 45 minut potítko + 45 minut zkoušení 

-> m8rinek: Aha, novinka. U nás jsou státnice ze dvou odbornejch okruhů ve vpodstatě maturitním formátu (příprava+zkouška před komisí), následně čtení posudků a pak obhajoba, tím to hasne. U diplomek stejné, akorát okruhy jsou 4 místo dvou 

-> dragon_cb_cz: U nás se to jmenuje odborná rozprava, kde na Tebe střílej různý otázky... Tak asi tak...
-> m8rinek: Ústní se myslí státnice?
-> m8rinek: Tak CG :)