skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
skoda v zahranici
Přidám také něco z Kréty, i tam jezdí Škodovek spousta a například "dálniční" policie má Octavie RS. Dálniční v uvozovkách, protože to tak nazývají ale do dálnice to má daleko.
Nikoliv český SOR, ale licenční výroba v Maďarsku pod názvem CREDO.
-> lokaj: Mám stejnou zkušenost. V Rumunsku jsem viděl jen jedno ARO, ale viděl jsem tam Škodu 1000MB, stojí za hranicemi s Maďarskem u železniční trati v jedné zahradě, evidentně nepojízná. Absence Oltcitů mě nepřekvapila, ty už shnily, ale víc AR potkám i v ČR. Třeba v horách jich bude více.
Co se Maďarska týká, tam je to opravdu ráj veteránů. Policie, respektive Rendörség, má už i Rapidy a pamatuji i Felicie a hojně jedničkové Octavie. A civilních Škodovek tam jezdí pomalu jako tady..
Co se Maďarska týká, tam je to opravdu ráj veteránů. Policie, respektive Rendörség, má už i Rapidy a pamatuji i Felicie a hojně jedničkové Octavie. A civilních Škodovek tam jezdí pomalu jako tady..
-> PAV-PO: Hezký, a co tam píšou? 

V poslednim cisle francouzského Gazoline jsem objevil zajimavou fotografii
www.finn.no/finn/.../obje
ct?folderId=2... za 150,- konečně rozumná cena 

-> lokaj: neboj se a per to sem!

-> lokaj: je chudo, a tak se udržuje a "tuní".. doufám že bude galerka aspon nějaká
Zdravím, přidávám jednu fotku za všechny fotky které mám. Vyfoceno v jižním maďarsku. Zaujaly mně originál poklice Škoda pasující pouze na starší favority. Jinak cestováním po maďarsku a rumunsku, jsem si odnesl nejen spoustu zajímavých zážítků a fotek, ale i zjištění, že se rumunska opravdu nemusíte bát. Všechny známé mýty padly. Až na jeden. Že to jsou sebevrazi a vrazi za volantem. Co se týká škodovek. Rumunsku sice vládnou Dacie, Romani, Dacy a různé traktory, koně s povozy apod (včetně všech druhů sedanů od nejpočetnějšího Megana až po P206 sedan či zánovní Polo sedan).. Ale Octavií I. gen. fabií a výše by jste tam napočítali také docela dost. Dokonce tam byl docela vysoký počet jedničkových superbů vč. faceliftu. Felicia a Favorit se tam objevila sem tam asi tak jako u nás často jezdí Dacia Solenza.. Po starších modelech než je favorit, nebylo v rumunsku ani památky, sem tam vykoukla stará Avia, Tatra, Liaz nebo Trabant či Wartburg. Je ale zajímavé, že tam nebylo vidět ani jedno ARO, a pouze jeden jediný pojízdný Oltcit a jedna jediná prapůvodní chromovaná Dacia 1300. Za to vrakoviště a louky byly plné starých Opelů, Fordů, Mercedesů,Citroënů z 50-60 .let a to i nákladních aut.
Za to maďarsko je opravdu rájem starých aut. Už se nedivím, že si tam ti němci jezdí pro veterány. Trabantů a Wartburgů tam jezdí po silnicích nespočet. I dost těch z přelomu 80. a 90. let co už mají ta velká světla vzadu a 1.3 VW motory. Pak se tam pohybují novodobější škodovky klasika, ale potkal jsem tam i jednu béžovou užovku s kulatými blinkry v blatnících a eMkovým zadkem a černou střechou s C - sloupky, či starou paní v krásné modré stovce, či zaparkovanou Š 1000 MB v červené barvě s malým úsměvem. Zajímavé bylo, že chrom doplňky nebyly chromované, ale buď černé nebo v barvě auta - ale v na první pohled docela kvalitním laku. Všechny ty škodovky byly jako nové.
Co se týká Policie. V Rumunsku jezdí staré Logany, ale celní správa má modré Octavie I.gen.fcl a v maďarsku má policie úplně nové Octavie III. gen. a Škody Yeti. (Nepočítam Astry apod..) Pokusím se přidat do vozidel spojů.
Za to maďarsko je opravdu rájem starých aut. Už se nedivím, že si tam ti němci jezdí pro veterány. Trabantů a Wartburgů tam jezdí po silnicích nespočet. I dost těch z přelomu 80. a 90. let co už mají ta velká světla vzadu a 1.3 VW motory. Pak se tam pohybují novodobější škodovky klasika, ale potkal jsem tam i jednu béžovou užovku s kulatými blinkry v blatnících a eMkovým zadkem a černou střechou s C - sloupky, či starou paní v krásné modré stovce, či zaparkovanou Š 1000 MB v červené barvě s malým úsměvem. Zajímavé bylo, že chrom doplňky nebyly chromované, ale buď černé nebo v barvě auta - ale v na první pohled docela kvalitním laku. Všechny ty škodovky byly jako nové.
Co se týká Policie. V Rumunsku jezdí staré Logany, ale celní správa má modré Octavie I.gen.fcl a v maďarsku má policie úplně nové Octavie III. gen. a Škody Yeti. (Nepočítam Astry apod..) Pokusím se přidat do vozidel spojů.
Vrak odkudsi z jižní Evropy včetně původního obyvatele a jeho nové chýše 

-> Tuner#2: tak to je pekne
Je to vlastně Škoda v zahraničí...:
Před chvilkou jsem potkal cestou domů nějakou Polskou expedici - červené eMko a červenej Žuk
Jeli nejspíš do kempu ve Vraném, tak kdyby někdo chtěl pokecat, tak dnes večer má možnost...
Před chvilkou jsem potkal cestou domů nějakou Polskou expedici - červené eMko a červenej Žuk

Jeli nejspíš do kempu ve Vraném, tak kdyby někdo chtěl pokecat, tak dnes večer má možnost...

-> Jarda: nemohol som spať tak som brúzdal po Google a nejak som sa dostal k tvojej fotke 

-> Enggik: Nikdy jsem to moc nezkoumal, ale podle me od urcity doby nebylo mozny ve skandinavii zadny auto bez nich prodat.
-> dragon_cb_cz: Ale na eRku/kile je taky vidím prvně.
-> Tomaso435: Na severu bezna vec...
-> Marty227: ty mas v merku takhle stary prispevky?
jj to fávo si pamatuju...

-> Enggik 08.08.14 22:45:01: jojo je to jeden z mnoha verzí panelů. je nižší i užší má ty bočnice šiší a je celej pruhlednej, aby to bylo reflexní sou v něm z boku vložený dvě odrazky. na to jak bych řek že je to křehký tak je docela bytelnej :) a ještě byl jede typ ještě zdrclejší a ten nebyl pruhlednej vubec, ale lakovanej tmavo červenou.. a ten je asi nejhezčí no :) míval sem oba dva, ale nejsou prostory na to držet všechno :D
-> Radek Retro eLeSo: da sa v kratkosti popisat co je upravede ?
-> Lukáš Mitro: -> castrol: vyřídim,šlo to vyfotit i líp ale nebyl čas,je tam hodně předěláno 

-> Radek Retro eLeSo: že chvalim

-> Enggik 08.08.14 22:41:46: raritka to tam potkat 

-> Enggik: jo jo měl sem nějaký body co chci navštívit když tam budem a povedlo i víc než sme chtěli
jen mladá už pak brblala že furt samí škodovky
a jinak mrkni i do vraků(byli sme oškubat kilo) a pak do co jste našli(tam je pár artefaktů,zbytek si bral Toni)

jeden detail pro Tomasa. Zdá se mi to, nebo je ten středovej panel nějakej ,,zdrclej" 

-> Radek Retro eLeSo: Tak jsi j-> Radek Retro eLeSo 03.08.14 22:32:17: Našel
Docela slušnej kus, což?
To kilčo vypadá parádně.
A já se byl v úterý projít po Berlíně. Asi desetikilometrovej okruh a až na cestě zpět, asi 500metrů od místa kde jsem parkoval tenhle Formelín. Hodně slušnej kus, jen levej zadní lem drblej a pravý př. blatník vyměněn.

A já se byl v úterý projít po Berlíně. Asi desetikilometrovej okruh a až na cestě zpět, asi 500metrů od místa kde jsem parkoval tenhle Formelín. Hodně slušnej kus, jen levej zadní lem drblej a pravý př. blatník vyměněn.
-> Nwkt: ale jo je tam 

Fakt pěkná Felda, pravda... :)