skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak to rozdelat??
-> Pilot 105: Tak tak, to je na zasouvání to pravé.. Náš bývalý dílomistr si s tím pohrál a místo prostého kužele stvořil geometrické cosi, takže to vypadá jako nějaká éro-tická pomůcka..
-> VeTëV: najdi... rád se na to podivám

-> Pavel P.: vim ja mozna na karte neresim to
-> VeTëV: kuuurva
jsou v tom telefonu jo?

-> Pavel P.: obavam se ze fotky jsou ztraceny v propadlisti dejin :-(
-> VeTëV: a ty fotky jak jsi to fotil když jsme montovali motor nebo nápravy nemáš? nebo zustaly v K750 když spáchala sebevraždu skokem z okna

-> Syny: no jo to tady majkl rozebiral princeznu a plakal kazdemu an rameni - pak se cela Praha schazela u nej na parkpúlace a zoufale hledela na jeho vybaveni :-))
-> Majkl: Čus Michale, tak jak to jde?
Jak pokračuješ, už se to podařilo vymlátit? Ale ta zima teďka venku je prevít, co 

-> Pilot 105: Na to je v chytrejch knihách luxusní lisovací přípravek. Nechal jsem si ho udělat sice jen z hliníku, ale jde to i v obyč svěráku jak po másle. Teda po technickým benzínu (nebo Regumu).
Hej tak to je historie jak sviň

sakryš to je nostalgie,koukám že už to je skoro 2,5 roku
co jsem dělal nápravu.dnes bych ji udělal ještě líp,ale toho se dočká náprava na erku

-> Majkl: já když to rozebýral kuli svařování poloos tak jsem to zadní víčko vyklepl a pak už to šlo samo,a že jsem to párkrát rozebíral hlavně levou stranu.ale vím že to má jít i jinak ale to jsem nezkoušel
-> Labros:
třeba shánění momenťáku po všech místních servisech

Jó to byly časy... To mi připomíná sessiony na Majklově parkplace 

Hele, to ještě Majkl řešil montážní a demontážní problémy
a taky rarita - Majklova fotka s nenaleštěnou kapotou

-> Syny: už je přetavenej na nočníky

Krasny tema :) Zajimavy je, ze tu vsichni dokazali poradit... Kdybych tu tohle zalozil dneska, tak se zas ozve 20 lidi, co tu zakladam za hovna a ze sem nejvetsi exot kterej je neschopnej cokoliv udelat 

-> Majkl: elegantni drzacek na kulicky 

vela uzitocneho infe a krasne fotky -> Mantrabeach: oveho Go naprav.....dufam ze to niekomu pomôze

-> Rudo (MDY): jj popisu, to do clanku

-> Majkl: Tak to podrobne popis nech to vedia aj ostatni.

-> DuriQ: hurááá tak se podařilo :-)) sem rad ze sem do toho šel.. Kubina poradil a je to...
-> DuriQ: jj me to je jasny :-)) dneska jestli to nerozdelam tak uz na to seru a hodim to ze skaly
bane, vyplachnu to TB a kaslu na to...

Majkl: sak v pohode ja si robim len prdel a trosku ripkam 

-> DuriQ: jo ten jo, ale ne ze by tam bylo primo nejaky lozisko, jako je treba na naboji vepredu... loziskovej kloub jo... to se omlouvam...
este detail ked tam niesu loziska tak co tam je elektromagneticke pole alebo co
sa pozri na ten obrazok o ktorom vravis ze ho ovladas na spamet
ja tam vidim loziskovy klb neviem ako ty ale ked nie zajdi k ocnemu 

-> DuriQ: jasne nafotim to vsechno a dam treba sem nebo do clanku

Majkl: skus velke kladivo + velke kladivo = destuction
ked nato prides ako to rozobrat a zase zlozit v domacich podmienkach daj vediet 

-> Labros: nestaci, ten prach bych z toho vytrenim nedostal... proste to chci rozdelat tak to nereste, a poradte mi jak

-> Majkl: ale jo, v podstatě jsou (válečkový) a je pravda, že to stačí vytřít a neodmašťovat
-> DuriQ: tam ale nejsou loziska

Majkl: pokial v tom nemas piesok a podobny bordel tak sa nato vyser vytri ten sajgon co tam ostal a natlac novy ale loziska sa neodporucaju odmastnovat... tak preto pokial v tom nemas piesok tak ser-nato

-> Pavel Korbelář: ne ja to chci rozdelat, kdyz uz to mam venku at se podivam dovnitr, jindy uz nebude prilezitost

-> Majkl: vykašli se na to, vazelinu vymej TB, když to nebudeš pitvat alespoň to nezničíš
nikdo nevite jak na to?
hele sem zoufalje fakt nevim jak to rozdelat.. ta segrovka tam zezhora zadna neni vysunout to nejde a to viko taky sundat nejde, co stim??? prosiiiim
-> Pavel Korbelář: a proc ne??
no abych se neco priucil, a abych mohl dokonale vymejt tu starou vazelinu...

no abych se neco priucil, a abych mohl dokonale vymejt tu starou vazelinu...
-> Majkl: proč to chceš rozebírat?
-> Tuxik: to jo, ja do toho riznu, a budu shanet novou poloosu

-> Majkl: velikost problemu je primo umerna velikosti pouziteho kladiva tak asi tak

-> Labros: segrovku prozkoumam az budu doma
-> Tuxik: tenhle obrazek znam zpameti, ale tam nepisou jak to vyndat

-> Tuxik: tenhle obrazek znam zpameti, ale tam nepisou jak to vyndat

-> Majkl: No a nejde teda vyndat ta ségrovka co je v katalogu, kdyz vyndáš to víčko?
-> Majkl: Ale dělal bych to jen kdybych tu poloosu chtěl pak jen vyhodit.
-> Majkl: No v té zadní části je takový jako plechový víčko tak bych vzal hodně velký kladivo, rozběhl bych se a pořádně bych MRDNUL do té tyčky až by vyběhla tím víčkem ven.
-> Majkl: -> Labros:

-> Majkl: Ne, nesmí na to sahat jen odborník
Ne, na některý oblasti tuningu už odborník jseš

-> Tuxik: nesmi jo?? takze sem na to nemel sahat?

-> Majkl: citace ze servisni knizky ke skode 130: "klouby uhlove kyvadlove napravy svepomoci nerozebirame, klouby nesmi rozebirat ani odbornik"