skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak to rozdelat??
haló? nikdo neví?
-> Czert: no čistím je ve stolní brusce jemným lamelákem.To je na to nejlepší,hlavně na závity
-> Mantrabeach: jak ty srouby cistis ? ja jsem se je pokousel brat dratakem, ale to je na dlouho :-/
-> Tuxik: ahoj.Jo dík.Na normální ježdění nemá cenu dávat všechny šrouby nový.Stačí vybrat ty nejlepší a nechat je nazinkovat.A i na´auta co budou jezdit jen někdy by to stačilo.Stejně nikdo nevidí jestli máš šroub novej nebo ne
-> Mantrabeach: musim rict ze smekam, ty sroubky vypadaj mooc pekne
asi si stary budu taky schovavat, protoze novy jsem zatim nesehnal vsechny

asi si stary budu taky schovavat, protoze novy jsem zatim nesehnal vsechny

-> VeTëV: ted je toho mnohem vic ale uz to sem nepisu :-(
-> Majkl: ty vole pane se bavim

-> Mantrabeach: to ja necham opiskovat, zarove pohlinikovat a natru alkytonem
jj, ty novy asi budou z tim stribrnym zinkem

jj, ty novy asi budou z tim stribrnym zinkem
-> Majkl: když budeš n s něčím potřebovat poradit nebo sehnat něco na nápravu tak stačí říct nebo radši napsat na 736100248.Ulož si mě protože jsem na mobilu pořád a sem chodím jen když mám čas.Zatím čau
To platí pro všechny.Kdo bude co potřebovat tak se zkusím zepat.Ten chlápek tam má tolik věcí a nejen na nápravu.Hlavně se chce hodně věcí zbavit protože má bordel všude.
To platí pro všechny.Kdo bude co potřebovat tak se zkusím zepat.Ten chlápek tam má tolik věcí a nejen na nápravu.Hlavně se chce hodně věcí zbavit protože má bordel všude.
-> Majkl: no já si myslím že když už je seženeš nový tak už budou zinkovaný alespoň myslím.Tuším že ve stříbrném zinku.Jinak jestli bys nesehnal tak jak říkám vem starý,projeť na nich závit a pak mi je dáš a já ti to nechám udělat.Na rovinu ti říkám že nebude žádnej rozdíl mezi novým a starým.Pokud mi nedáš nějaký sežraný.Samozřejmě taky na nich mám malinky dírečky jak to začalo žrát,ale to vůbec nic není a stejně asi tu nápravu pak nechám stříknout tlumexem
a takhle vypadaj kozlíky a čepy na nápravě,podotýkám všechno starý+šrouby promazaný vazelínou s hliníkem
-> Mantrabeach: joo to vypada krasne, az je budu mit koupeny tak se potkame v jaromeri a ty mi to nechas v ramci skodovkarske vypomoci udelat jo?

-> Majkl: no je mě to jasný protože ty to auto nemáš na normální ježdění tak dáš všechno nový,ale já teď prakticky stavím dvě auta,jedno na normal ježdění a jedno jako leštěnku.To na normální ježdění samozřejmě nebude nijak moc zaostávat ale spousta věcí se dá zachovat.Dám sem zase fotku a ukážu ti jak vypadaj ty dlouhý čepy.Stačilo projet závit a nechat nazinkovat.
-> Gryzly: s tou moji taky ne... ale zato ji garazoval

-> Gryzly: no člověče já jsem k němu přivezl nápravu co jsem koupil a jak říkám do půl hodiny byla na stojanu jen nápravnice.Mám všechno zdokumentovaný tak přidám foto jak vypadala.I ty čepy se vyrazily a úplně v klidu a na každý nápravě co jsme dělali a že to nebyli vždycky krasavci
-> Mantrabeach: hmm pekna fotka :-)
jachci koupit vsechno novy...a srouby koupit uz pozink nebo neco blbe reznouciho
jachci koupit vsechno novy...a srouby koupit uz pozink nebo neco blbe reznouciho

-> Majkl: seznam bohužel nemám.Nový šrouby prakticky nemám a nebo to nejsou originál.Jediný co mám nový je čep horního ramene a pár podložek a pérovek a možná pár menších šroubů co držej kozlíky.Všechno mám od toho chlápka akorát se to nechalo nazinkovat a je klid.I tzy dlouhý čepy co držej v kastli.Dali by se ale udělat na soustruhu o čemž možná popřemýšlím až budu dělat druhou nápravu.Dám ti ilustrační foto jak to vypadá.Usoudil jsem totiž že na normální ježdění nepotřebuju moc věcí nových(myslím šrouby)
žárové zinkování
žárové zinkování
-> Mantrabeach: Hmm já to povolil taky všechno krásně, ale ty čepy prostě ven nešli a nešli a ani 15ti kilovým kladivem, to už jsemse bál že ty ramena ohnu, takže nekonec jsem odřízl ty silentbloky u svisláku a zbytek jsem už nějak vymlátil, s tou nápravou asi nikdo nikdy nic nedělal.
-> Mantrabeach: jj, ja nemam problem ale s povolovanim, to jde vsechno krasne az sem se divil, ale nejdou vyndat ty cepy jak na hornich tak dolnich ramenech...
kdyz uz mas praxi, to bys mohl vedek kde sehna VSECHNY srouby so sou potreba novy vid? kde to shanis v jaromeri?? nemas nejakej komplet seznam ?
kdyz uz mas praxi, to bys mohl vedek kde sehna VSECHNY srouby so sou potreba novy vid? kde to shanis v jaromeri?? nemas nejakej komplet seznam ?
-> Majkl: Jestli ti můžu poradit tak za
a:dal bych to na montážní stojan na nápravu
b:moc těch věcí na rozebrání nepotřebuješ tak klid,
já jsem použil hlavně klíč na kola(kříž s 17,19,22)pak 24,něco na to vytlučení horního čepu(žádnej stahovák),flexa nikdy nebyla potřeba a další běžný nářadí co má každej.
Ten klíč na kola je fakt super,s ráčnou jsem se nechytal,ale tohle
.
Jinak nápravu rozhozenou komplet,že zbyla jen nápravnice na stojanu jsme měli s tím chlápkemm co mi to pomáhal za půl hodiny.
Koukal jsem na to taky jak puk,ale je to tak.Doma jsem se s tím s..l dva dny a nic jsem nepovolil.
Těch náprav jsme spolu za týden rozložili asi 5 a složili asi 3 nový.Jde to jak po másle když máš všechno připravený
k obrázku:tady máš ten stojan,s ním se to dělá o sto procent líp,nic si nemusíš přidržovat
a:dal bych to na montážní stojan na nápravu
b:moc těch věcí na rozebrání nepotřebuješ tak klid,
já jsem použil hlavně klíč na kola(kříž s 17,19,22)pak 24,něco na to vytlučení horního čepu(žádnej stahovák),flexa nikdy nebyla potřeba a další běžný nářadí co má každej.
Ten klíč na kola je fakt super,s ráčnou jsem se nechytal,ale tohle

Jinak nápravu rozhozenou komplet,že zbyla jen nápravnice na stojanu jsme měli s tím chlápkemm co mi to pomáhal za půl hodiny.
Koukal jsem na to taky jak puk,ale je to tak.Doma jsem se s tím s..l dva dny a nic jsem nepovolil.
Těch náprav jsme spolu za týden rozložili asi 5 a složili asi 3 nový.Jde to jak po másle když máš všechno připravený
k obrázku:tady máš ten stojan,s ním se to dělá o sto procent líp,nic si nemusíš přidržovat
-> Majkl: a ještě jedna šikovná slečna pomocnice mě napadla Vrtačka:o)
-> Bagrr: tak silu jako veš mám, tak to zkusim tou vší silou...

-> Majkl: ježiš von je tu zas
Se tě vždycky tak strašlivě leknu:o) A kdyžtak to nejdřív zkusit vší silou:o)

-> Bagrr: jo diky moc za rady..
-> Majkl: Jediná rada, bachamr to jistí, a když nepomůže bachamr, tak už jedině Big Brother od Bachamra (kalač, 10kg palice):o) A když ani tito ochotní pomocníci nepomůžou tak nastoupiti může miss Flexa:o) a pokud i ona slže, tak jedině Mistr lis na šrot:o)
-> U-Geen: nojo, vidis jak sem blbej

Majkl: 

-> DuriQ: kdybys mel cestu kolem

Majkl: a co ti to mam prist odrezat 

-> DuriQ: nee, me nejde ani o svislak ani o cep jde mi o to rezani :-)) to se mi nechce...
jinak cepy a srouby matky a uplne co pujde prijde novy...
jinak cepy a srouby matky a uplne co pujde prijde novy...
Majkl: a zvyslak chces nehat stary ? ak hej tak to ani nerozoberaj 

Majkl: na ten cap sa vyser to kup potom nove... zas taka polozka to nieje a usetris si matky... vytlct to pojde velmo tazko pretoze to pruzi v tom silenbloku...
a odporucam pouzit rucnu pilku flexou na 90% chytis aj rameno... teda zavislosti na hrubke a velkosti rezneho kotuca
mno uvidis ako ti to pojde pilkou sa namakas ale ide to 

-> Majkl: svislak budes davat stejne novej ne?
Ma to zbrouseni kvuli utahovani matky asi ne? :-)
Ma to zbrouseni kvuli utahovani matky asi ne? :-)
-> U-Geen: nojo, ale tam se flexou nedostanu, leda ze bych to vzal i se svislakem
pilku zkusim, az to nepude vymlatit...
a proc ma ten cep hlavicku zbrousenou na 17klic?

pilku zkusim, az to nepude vymlatit...
a proc ma ten cep hlavicku zbrousenou na 17klic?
-> Majkl: kdyz prefiknes ten cep tak uz vetsinou ty zbytky z ramena vymlatis, casto to drzi v tom silentbloku. Pri rezani bacha na rameno - bud tenkej kotouc do flexy nebo pouzij normal pilku.
-> DuriQ: me uz to drzi jen na romle cepu...
takze to mam skusit vybouchat jo? (pres matku samozrejme)
rez je, ale vsechno slo zatim krasne povolit, az sem se divil...
takze to mam skusit vybouchat jo? (pres matku samozrejme)
rez je, ale vsechno slo zatim krasne povolit, az sem se divil...
Majkl: mno bud mas stahovak nato ale to predpokladam ze nemas
tak skusit najprv vytlct a ked nie odrezat flexou a odvrtat...
inac ked budes davat dole horne rameno tak si zanadavas ked to tam mas krasne orezle

-> Bagrr: jj, presne jak rikas :-)))
-> Majkl: musíš překonat svůj strach:o)n Neboj sa, šak ono to ňák sedne a ten pocit bude něco jako když sis koupil první auto:o) Tak se na to těšim, až budou lítat kladiva po dílně, občas pdne ňáký to pivko, sprostý slova a pak když to bude hotový ten klid, že to je jako by to sjelo z linky:o) Mno a pak si vylejt držku v tom sklípku:o)

-> Pilot 105: no to je to ceho se bojim, potom co sem si recetl postup repase predni napravy na 742.wz.cz/ tak me malinko polil pot...bojim, bojim
-> Majkl: Počkej až budeš chtít narvat nové gumy a rozpěrné trubky do horních ramen.

-> Bagrr: to bych taky potreboval ten sklipek :-))
no ja sem k tomu uz byl rozhodnutej at to stoji co to stoji, proste je to zabava a konicek a taky dost srdecni zalezitost
tak vyckej az to budu mit a pak ti reknu svoje pocity... ale asi to nebue nic pozitivniho spis jen neco jako vy*er se na to
ja nad tim nepremyslel, je lepsi o tom nic neved do ceho des, jinak bych se nikdy neodvazil... takhle uz neni cesty zpet a clovek to musi nejak vyresit pri "provozu"
no ja sem k tomu uz byl rozhodnutej at to stoji co to stoji, proste je to zabava a konicek a taky dost srdecni zalezitost

tak vyckej az to budu mit a pak ti reknu svoje pocity... ale asi to nebue nic pozitivniho spis jen neco jako vy*er se na to

ja nad tim nepremyslel, je lepsi o tom nic neved do ceho des, jinak bych se nikdy neodvazil... takhle uz neni cesty zpet a clovek to musi nejak vyresit pri "provozu"
-> Majkl: to chce klid a nohy v teple
Taky sem měl kdysy nálady na komplet G.O. elisy, ale pak mě to přešlo, protože sem si řek, a kde si vylisuješ pouzdra, kde uděláš to a to.... Mno, ale jak tak zjišťuju, že moje elisa zašíná mít opět vlastnosti žebřiňáku, tak nad tím začínám docela silně uvažovat a začínám schánět co nejvíc novejch věcí na podvozek, a chystam překopnout to na 130covej vodvozek, už jen ty tlumiče.... Mno a pak mě čeká to samýá co tebe, takže si plánuju po tomhle všem si dát dovču někde ve sklípku:o)

-> Majkl: ale s tím převložkováním snad nebude tak zle... s tim se dá k někomu sjet, nebo v nejhorším do servisu
-> Majkl: jako co na to říct
nepouštím se do něčeho, na co nemám zázemí..

-> Bagrr: to je mi jasny... jako fakt nevim kde budu vlisovavat novy vlozky cepu kdyz na to nemam naradi... ty woe to je vopruz.. :-((
-> Majkl: už víš proč sem ti přál hodně pevnejch nervů a štěstí:o) A tohle je ještě odvárek.... Přijdou horší časy:o)
-> Labros: nevim, rikam, podivam se na to a uvidim... sam sem zvedavej...