Tak to jsem nežral.
Emko se chovalo už delší dobu jak s vylágrovanym sedrem, váhavej nic moc a vysokej volnoběh, nic moc starty, přechody, odpověď na plyn... a nedávno se k tomu přidalo že mu v zátěži nad cca 3,8k prostě došel dech, jak kdyby došel benzín... kdekoliv pod zase dobrý, a na volný běh jakoby se kolem 4k prostě vyrobil elektronický omezovač, že pak vynechává a pálí každá x-desátá komprese, kdekoliv pod zase vcelku čistý chod.
Už jsem si říkal, jestli nejde benzín do oleje, nebo někde neteče proudem, ale auto nijak výjmečně benzínem nesmrdělo, ani se nějak extra nezvedla spotřeba, v oleji se neobjevoval, tak že se teda konečně pujdu podívat do karbu jestli se někde něco nepřicpalo, pohrát se šroubky, možná udělat po delší době předstih... ikdyž jsem si nedokázal představit co by se mohlo přicpat aby se to chovalo zrovna takhle, tak vemu za čistič (mám polskej čistič styl fiat / lada čtyřmi šrouby na víku karburátoru), a s čistič má vakl. Za okamžik čumim jak pero z gauče, protože všechny šroubky na víku karbece byly vycouvaný o 3-4 mm, víko se mohlo naprosto libovolně nadzvedávat a hopsat, a naprosto jediný efekt co to na běh mělo byl, že se to chovalo "trošku divně"...
Po dotažení se motor zase chová naprosto kulturně, teplý start po 20 min na brnk bez plynu, volnoběh pianko 850 rpm, projev výkonu je teď o nědo hladší a kulturnější... A přitom kdyby mi to měl někdo popsat, tak čekám že je z auta už dávno ohnivá koule, potažmo že to vůbec neni schopný jezdit. A podotýkám, že chovat trošku nekulturně už se to opravdu mohlo začít před více tisíci km, ale připisoval jsem to SEDRu co jde do kopru...
Je to socík výroba typ z TAZky 1500