Tak nakonec letos žádná exotika, ale osvědčená klasika...
Kamarádka se zmínila, že by se jela mrknout do Finska do provozovny jednoho z jejích dodavatelů merina a že manžel s ní odmítl jet, prý ať si půjčí dodávku a sežene druhého řidiče...
...tak jsem se jí nabídl, že bych jel, s jedinou podmínkou - pojedeme mým vozem
Ve Finsku jsem ještě nebyl, ale mám rád sever Skandinávie, tak jsem navrhl, že to vezmeme přes Dánsko do Švédska, přes Norsko do Finska...
...cestou že se můžeme stavit ještě v Německu, kde má největšího dodavatele látek (Langenhagen - předměstí Hannoveru - byl po cestě), ve Švédsku zase má kamaráda, který nějakou dobu pobýval u nich v jižních Čechách a má tam ještě nějaké věci, které bychom mu mohli dovézt (loďák, helmu, neopren, plynová kamínka a loď - tu jsme nebrali, pro ni si prý přijede někdy po kovidu) a pár dní u něj pobýt (původem je z Holandska, ženu má Švédku a ve Švédsku má malou usedlost, kde pořádá různé akce a dobrovolníci z celé Evropy mu tam pomáhají s prací), od něj že pojedeme na sever dle časových možností a pak přes Finsko, kde asi 200 km od Helsinki navštívíme jednu rodinnou firmu a dle skladových zásob nakoupíme merino, pak ještě někde u Helsinki před naloděním na trajekt předáme tři obrovské tašky krámů (pro vnoučata - ale měl jsem sto chutí to nechat v ČR - vozit přes půl Evropy tolik blbostí, které lze koupit v každém krámu, oblečení ze sekáče, levné hračky, sladkosti atd, zabralo to celý příruční zavazadelník za zadními sedačkami - někteří lidé prostě nemají soudnost), které poslala přes mou kamarádku maminka jedné do Finska provdané paní, a pak přes pobaltské státy a Polsko domů...
V sobotu večer jsem se vrátil z tábora, v neděli v podvečer (po sbalení usušeného prádla) jsme vyráželi směr Německo (kolem šesté), ještě jsme chytili kolonu a přes objízdnou trasu se nakonec dokodrcali zpět na dálnici o 20 km dál a kolem jedenácté večerní zakempili někde cca 100 km před místem, kde kamarádka druhý den ráno měla domluvenou návštěvu...
...prvních pár dní jsem při transformaci vozu na lůžkovou úpravu musel nejdřív vyhodit plynová kamna z auta...
První ráno před snídaní na odpočívadle někde poblíž Wolfsburgu: