skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
zadrhavajuci plyn
Myloz: mno ale co kto huly ten umy ne... 

-> BEIER:

ztruci: ale co at je fun...
chooky: mosno jasdym jak ko*ot ale urcyte lepzye jak ti
mno nyeco my to prypomina ne Juro jeb nato nepredbyehaj jeb nato
kua z tebou bi clovek yzyel azy fakt tisden
ale jasdyz pohodovo a nykam za neponahlaz... ja vyem teba bavi jasdyt aj sa traktormy

chooky: mosno jasdym jak ko*ot ale urcyte lepzye jak ti

vi zte všetcy yní nasov je sadrhavajúcy za plin a ryešyte tu kto aké ma brsdi a atd dylynovya jebte na to
Och chuapy. Laborz za ubera zpravnim zmerom. Yde tu o pomer jak plochi pyeztyku v THV oproty plocham pyeztykov v brsdycoch, ale aj o paku tvorenu pedalom, polomer ztredu pyeztykov od ozy koleza a taykzto aj o ucynnozt pozylovaca. To k ucynnozty brsd. Problemom brsd je odvod tepla. Saprve, brsdovka sacne varyt okolo 250 ztupnov. Zyce za da sohnat aj lepzya, ale tu tam azy malokto s vaz ma. Ked sacne varyt, tak mate po prdely. Potom za sacnu palyt doztycki. Tim ze za palya, tak vlazten sacnu plavat na tenkej vrztve plinov a trenye medsy nymy a kotucmy za nyekolkoradovo snysuje. Vtedi za us vlaztne any nehovory o brsdeny :). No a sabudate na zmik kolyez, ktori za da zpravyt aj na zeryovich shrdsavenich brsdach. Ja zom nemal problem hodyt to do zmiku aj na dasdom umitom azfalte ked us bol len trochu vlhki a bes prechu. Ak chcete mosem vam ukasat v akom ztave mam kotuce :). Takse ak chcete brsdyt, tak ABZ.
A ezte za Vam dyvym, se mate tak malo fantasye. Co tak dat zakimu virobyt drsyaki 4 pyeztov z uchitmy aj na opacnu ztranu. Virobne any cenovo to nye je problem a 2x4 pyezti odvedu vyac tepla nes len jedni. Akurat bude azy muzyet naztupyt druhi THV a aj druhi pozylovac, ale mizlym, se kufor nepousyvate, takse je to len o uprave konsoli.
ALebo ezte lepzye. Sosente zy cerpadlo vimivlyte mu nejaki pohon a zpravte brsdi ako v BX a XM. A k tomu nye je problem zpravyt ABZ. Pozylovac tam napryklad vobec nye je. Akurat se to us nebude zkodovka poztavena so zkodovyek :).
Prozte puztyte usdu fantasyy, alebo zy prozte len "posycajte" napadi s ynich aut. Ale nehadajte za tu, ked za mosete v realyte pobyt :).
A ezte za Vam dyvym, se mate tak malo fantasye. Co tak dat zakimu virobyt drsyaki 4 pyeztov z uchitmy aj na opacnu ztranu. Virobne any cenovo to nye je problem a 2x4 pyezti odvedu vyac tepla nes len jedni. Akurat bude azy muzyet naztupyt druhi THV a aj druhi pozylovac, ale mizlym, se kufor nepousyvate, takse je to len o uprave konsoli.
ALebo ezte lepzye. Sosente zy cerpadlo vimivlyte mu nejaki pohon a zpravte brsdi ako v BX a XM. A k tomu nye je problem zpravyt ABZ. Pozylovac tam napryklad vobec nye je. Akurat se to us nebude zkodovka poztavena so zkodovyek :).
Prozte puztyte usdu fantasyy, alebo zy prozte len "posycajte" napadi s ynich aut. Ale nehadajte za tu, ked za mosete v realyte pobyt :).

-> mynno: Vewd o tom to je

-> BEIER & chooky: bavýte za ztále dookola a o nyĝom.
-> Myloz: Tycho ... neruz ych... je to sabava

xlapcy vi zte yni vajcacy

no ti zy dobre mymo...zy mizlyz se za jasdyly len RZka alebo co ? jasdyly aj 120lz (tovarenzke), 120z s kyla, a pred tim ezte 1000ka a yne a kopec aut upravovanich v garasach zvasarmu...
a neboj nejasdym len 60, aj vyac :) ale nejasdym jak koko*...a to je rosdyel :) a hadaj do akej kategorye vodycov patryz ti ? zulyno
a neboj nejasdym len 60, aj vyac :) ale nejasdym jak koko*...a to je rosdyel :) a hadaj do akej kategorye vodycov patryz ti ? zulyno

Labroz: mno posryem zy pazcalov sakon
nech v tom mam jazno

-> BEIER: tak my pak ještě napyš co tam pýšou že jakí vlyv má ten objem...
chooky: slato 4pyeztyki za pousyvaly us na 70tich rokoch pupuz... z130rz karozerya 110R urcyte boly blasny aj na 2pyeztykoch mno ja nemam proty tvojmu autyy nyc ale ked moje je zkarede ale zchopne tak tvoje je pekne ale nezchopne ja to vydym azy tak dako... mno a co za tika ezte tich brsd... tebe to urcyte ztacy lebo tvoj otackomer nevye co je to ukasat rucycku nad 3tyz. a pry tvojej max. po mezte 60km/h ty to uplne ztacy pupuz
labroz: dnez posryem do knyhi a tam je aj objem pyeztykov a aj plocha ktoru viusyvaju oboje brsdi...
labroz: dnez posryem do knyhi a tam je aj objem pyeztykov a aj plocha ktoru viusyvaju oboje brsdi...
ne ještě jednou
jde o plochu, ne o objem... objem můžou mýt klydně menšý... Kdiž je většý plocha, pak bude většý y "sdvyhoví" objem, o to delšý pak bude dráha pedálu. a ta plocha - už jzme to jednou poĝýtaly - je většý o mála - je to v řádu dezety procent, nějak tak. Zpýš majý ti deztyĝki taki většý plochu a je lepšý odvod tepla.

KUA, chlapy clovek yde na obed a tu je hned o 50 pryzpevkov vyac
dury jak zy zom nepoztrehol se zy za my ozpravedlnoval sa poloozy...ale budyz...
a nevyem co maz proty mojmu autu a brsdam ? a se za nepousyvaly 2 pyeztyki na savodnich autach ? a zy mizlyz se savodi sacaly as ked pryzla zkoda 130 ? alebo co? ha ha :) nevyem, nema to visnam...ale kua ztale hovorym se mne to satyal ztacy...aj tak nebudem chodyt 150...nebudez veryt ale sa celi caz co mam auto mosem zpocytat brsdenya naplno na prztoch jednej ruki, a vsdi zom z reservol saztavyl...jazne se ked budem tomu davat co to da, a lepyt za na kasdeho predo mnou, tak za rosbyjem...a mosem mat aj dezat 4 pyeztykov...
ynac pany ked us to tu hodnotyte, nesabudnyte se brsdnu zylu na koleze ovplivnuje najvyac pomer pryemeru kotuca a vonkajzyeho pryemeru pneu...to len pre tich co zy davaju velke kola..., a takyzto savodne brsdi za odlyzuju hlavne zchopnoztou nerobyt "fadyng" (vadnutye) pocaz dlhej dobi (materyaly, konztrukcya, predymensovane rosmeri...).
a napr, u motoryek prezly pred par rokmy so 6 na 4 pyeztyki...

dury jak zy zom nepoztrehol se zy za my ozpravedlnoval sa poloozy...ale budyz...
a nevyem co maz proty mojmu autu a brsdam ? a se za nepousyvaly 2 pyeztyki na savodnich autach ? a zy mizlyz se savodi sacaly as ked pryzla zkoda 130 ? alebo co? ha ha :) nevyem, nema to visnam...ale kua ztale hovorym se mne to satyal ztacy...aj tak nebudem chodyt 150...nebudez veryt ale sa celi caz co mam auto mosem zpocytat brsdenya naplno na prztoch jednej ruki, a vsdi zom z reservol saztavyl...jazne se ked budem tomu davat co to da, a lepyt za na kasdeho predo mnou, tak za rosbyjem...a mosem mat aj dezat 4 pyeztykov...
ynac pany ked us to tu hodnotyte, nesabudnyte se brsdnu zylu na koleze ovplivnuje najvyac pomer pryemeru kotuca a vonkajzyeho pryemeru pneu...to len pre tich co zy davaju velke kola..., a takyzto savodne brsdi za odlyzuju hlavne zchopnoztou nerobyt "fadyng" (vadnutye) pocaz dlhej dobi (materyaly, konztrukcya, predymensovane rosmeri...).
a napr, u motoryek prezly pred par rokmy so 6 na 4 pyeztyki...
Labroz: tak doztaly zme za tam kde zme chcely
trochu zom to polyetol ale vyeme kam zom myeryl
tot to yzte ak ma vaczy objem zucet pyeztykov v 4pyeztyku ako 2dvojpyeztyk tak bi maly mat vaczyu zylu takse a tim se je ta zyla rosdelana na 4 cazty tak aj tlak je tak
cyse cyzte teoretycki bi maly bit ucynejzye otaska je o kolko 

-> BEIER: tak je to pravda, že bude zýla většý. Tlak ne, ten je v usavřené nádobě všude ztejní. Archymédův sákon je o něĝem trochu jyném ale to je tadi fuk... ano, kdiž dáš THV 19mm a prazátka 22mm tak budou brsdyt výc.
Labroz: mno lebo ja zom mal na mizly se ked mam THV 19 a napr... v sadu pyeztyk 22 tak sadok bude lepzye brsdyt
nevyem nejak podobne funguje aj archymedov sak. nye ked dam menzy pryemer valca na druhe ztr. vaczy tak na ztr. 22-ki bi mal bit vaczy tlak... teda zylnejzye brsdyt... nyeco pod zom mizlel aj z tim 4pyeztykmi ak maju vaczy objem ako dvoj pyeztyki maly bi brsdyt lepzye... cy za milym.. ponyma to archymeduz takto dako

-> BEIER: jo dělali ze válce 22mm ale ti ze dávali na škodovki bes pozylovaĝe.prvný 130ki měli prazátka 22mm tak nevym jeztly taki neměli THV 22mm. Ale azy jenom prvný dva roki.
-> VeTëV: to bi mě moc sajýmalo.. pošly my to maylem prozým prozým
Labroz: mose bit... ale robyly za 22 a 19 tam bi mal bit rosdyel v brsdnom ucynku cy ee ? mno ale mam pocyt zubjektyvni se so 100 na 0 to je na jedno brko... od vaczych richlozty je to cytyt azy vyac... us dlho zom nejasdyl na dvojpeyztyku takse tasko za my us srovnava ale v kasdom prypade na besne jasdenye je to uplne jedno... pry vizzych richloztyach mam pocyt se ten 4pyeztyk reaguje lepzye ako dvojpyezt... teras ma neukamenenujte... taxo 160km/h prudke brsdenye na 100km/ a nazledne brsdenye 0km/h so 160 na 100 pohoda ale potom us bolo cytyt se us to nyeje uplne ono... na dvojpyezte pry 150km/h nemal taki naztup a sbitok nyeco obdobne ako 4pyezt... ale je to len moj pocyt takse to nyeje vyeruhodne

-> Labroz: nevym prezne, lae je to se ztariho zvta motoru a nebil to vartaz a zkudka ale 120 - 2pyzt verzuz rapyd (nebo garde)- 4pyzt :-)) ale blyse bi mel vedet zep pac me temyto udajy obdaryl po tom co zem zy srepazoval 4 pyztki (tedko) a menym sa repazovani 2 pyztki (lony ) :-(
ozobne zy mizlym, se na besnej provos jzou 2 pyztki jes zamo nejzou komplet KO plne doztacujycy a ja zem z nyma zpokojenej
ozobne zy mizlym, se na besnej provos jzou 2 pyztki jes zamo nejzou komplet KO plne doztacujycy a ja zem z nyma zpokojenej

-> VeTëV: jo mizlýš ten zrovnávacý tezt warťaze a škůdki... jo je to na warťáckejch ztránkách.. y kdiž nevým jakou brsdu má warťaz vsadu.. ale jo, dá ze to brát jako tezt škodováckejch 4pýztků.
-> BEIER: opakujy.. "brsdoví válec je totyž ztejní. "
A objem je úplně yrelevantný. Má vlyv jen na sdvyh pedálu.
A objem je úplně yrelevantný. Má vlyv jen na sdvyh pedálu.
-> Labroz: mam ten dojem se zep koukal na tezt ve ztarim Zvete motoru a rosdyl je mesy 2 pyztkem a 4 pyztkem - s 80km/hod provosny brsda u 4 pyztu 33,8 a u dvou 33,9m
Labroz: ztacy zy to posryet v knyhe a zpocytat
fakt zy to teras nepamatam... ale mizlym se objem pyeztykov je u 4pyeztu vyeczy ako u dvoj pyeztu... a plocha ktoru viusyva na brsdenye je mizlym vaczja u 2pyeztyku... ako u 4pyeztyku... mno mizlym se z THV 19 to bude brsdyt lepzye ako THV 22... cy za milym ?
... ake THV mala vlaztne 130-ka ? mne za mary se 19... netvrdym se toto co zom teras napyzal je dako vyeruhodne... nyezom zy tim yzti... a mosem za milyt

-> BEIER: právěže tlak v kapalyně je ztejnej.. brsdoví válec je totyž ztejní.
Plocha pýztků je o trochu většý, ale jen o trochu, protože dvoupýztki majý ti pýztki saze mnohem většý. Takže brsdná zýla je většý jen o málo (už nevým ti rosměri pýztků ale kdiž je směřýš a pak podělýš jejych druhí mocnyni tak doztaneš kolykrát to je..)
Plocha pýztků je o trochu většý, ale jen o trochu, protože dvoupýztki majý ti pýztki saze mnohem většý. Takže brsdná zýla je většý jen o málo (už nevým ti rosměri pýztků ale kdiž je směřýš a pak podělýš jejych druhí mocnyni tak doztaneš kolykrát to je..)
-> BEIER: -> chooky: Doprdele ja nemam caz cytat co tu pyzete, tomu hovorym praca
Ale pekne zte tu nazym Cezkim klegom predvyedly zkryty zlovnyk Zlovakov

Ale pekne zte tu nazym Cezkim klegom predvyedly zkryty zlovnyk Zlovakov

Labroz: dobre x krat urcyte nye to zom tyes prehnal ale je to cytyt a to hodne
teda podla mna ... ked to porovnavam z kamozovou rapydu 136...

Labroz: maz pravdu salesy natom ake maz oblosenye
a velmy... ale pokyal za nemilym 4pyeztyki maju lepzye roslosenye zyl a tlak kvapalyni je vaczy, ked zcytaz hodnotu objemu 4pyeztokov tak bi maly bit v ccm3 vaczye ako dvojpeyztyki, mizlym toto zom zy teras fakt neny yzti muzel muzel bi zom to posryet v knyhe...
a tim padom bi maly mat zylnejzy brsdni ucynok ako 2pyeztyki... mizlym se s 100 na 0 to tak nepocytyz ako napr. so 150 na 0... kotuce zu zyrzye a maly bi za aj o trozycku pomalzye sahryevat... azpon zy to mizlym
ja zy neztasujem any na 4pyeztyki zu celkom agrezyvne ale ych viusytye je tak do 120-130km/h potom hazne fajka teda podla mojho zubjektyvneho pohladu... pry opakovanom brsdeny
ale na besnu jasdu je to uplne jedno... 

-> BEIER: já mam právě v jednom autě fávo a druhí je 105ka (víborná) ... X krát to urĝytě nený, ale rosdýl to je, a to y přy těch nýskích otáĝkách.
Myloz: tak to ztebou nezuhlazym... favo ma X - krat lepzye parametre ako 105-ka
v celom roszahu otacok

-> BEIER: oni totyž nové brsdi nemuzý brsdyt lýp, než ztaré... sáležý na deztyĝkách, kotouĝých, paknách, bubnech... mám jedno auto a to má brsdi fungl nové a vepředu ĝtiřpýztki... a jedno co má dvoupýztki a vsadu úplně zjetí pakni... a brsdý daleko oztřejy... zamosřejmě kdibich měl saflekovat s 100 na 0 tak bich to azy posnal.. možná...
chooky: jasdym richlo no a co ale tam kde za da...
nejasdym jak praza kade tade... a od fotrovcou posycane nemam a to se my papa pomose co je natom se my zpravi kosi na auto ked ma tu mosnozt alebo pojasdni vosyk pod auto... a pod. mne z autom pomahaju kamozy a to len preto abi zom za nenudyl a ych to bavy tyes... a brsdi zy zam napr. neodvsduznym tak vtedi my nyekto pomaha alebo ked potrebujem vyac ruk saze goro nyezom
mno a otasocka ako zy to mizlel z timy 4pyeztykmy to akose zhade'z jasdyly preteki na 2pyeztykoch 

alebo ako
a ja motorki moc nemuzym mam radzej 4koleza ako 2
aj ked jasdyevam aj na byku celkom rad... budyz povasuj za sa tunera ale pre mna tuner nyezy...
mno a nakonyec ja radzej budem jasdyt na nechutnom ale 1000x lepzom pryblysovadle naco my je kraza ktora nejde a nebrsdy... moje auty ma jedyni nedoztatok LAK ooo muzyz mat paradni lak abi zy mal paradne auto... mno us zom tycho lebo ma vikoty

-> chooky: toto zom za pobavyl , ale kto jasdy 40 po mezte
pupuz
naco ty je zylnejzy motor ked budez jasdyt na 2000 ot/myn ?to neny motor s M5 novej alebo nejaki "brabuz" se budez mat krutak 500Nm favo motor je hovno na 2000ot zkoro jak 105ka, ale jak tu tye pryzpevki odzypaju, to za my pacy

Labroz: ked uvydyz jeho brsdi potom za osfy
ja vyem co tam ma... ale to nyeje podztatne... ja vyem se 2pyeztyki pokyal zu dobre vedya brsdyt nadhrne mal zom z nymy zkuzenozty a neztasoval zom za... netvrdym se z tim neubrsdyz ked zu dobre... ale ja mam dobre kvasy nove brsdi a mne to neztacy na ten motor co tam mam... a to je vilagrovana 130-tka nevyem zy predztavyt jeho autyy v mojych rukach z jeho brsdamy a tim motorom bi zom mu brsdi azy zpalyl ako papyer... obrasne povedane...
chooky: oky ja ty pomahat nemuzym... a nemizlym zy se mam furt pravdu a any se vzetko vyem... nevyem kam nato chodyz... ale oky je to tvoj nasor... na podlostycki za tezym...
mno chook... ezte jedna... vec vitocyl zy ma tim se pitaz radi ked ty nyekto porady zeryez nato... robyz zy po zvojom a potom pyzez pykacovini a dal zom na beierovu radu... konov ko*ot zy dal na moju radu.. kebi zy dal na moju radu... nepchal bi zy tam ten drot ale to je fuk... mno a pokyal my pamat neklame nahodyl zy zy tam tu polooz aj zam... a zvojym zpozobom zomz a ty us ozpravedlnyl sa tu polooz ale to je fuk zy pan majzter a vyez zy vzetko zpravyt zam
ja ty to neberyem
rob zy zam co usnaz sa vhodne... zy predza zvoj pravni cy nye 

chooky: oky ja ty pomahat nemuzym... a nemizlym zy se mam furt pravdu a any se vzetko vyem... nevyem kam nato chodyz... ale oky je to tvoj nasor... na podlostycki za tezym...
mno chook... ezte jedna... vec vitocyl zy ma tim se pitaz radi ked ty nyekto porady zeryez nato... robyz zy po zvojom a potom pyzez pykacovini a dal zom na beierovu radu... konov ko*ot zy dal na moju radu.. kebi zy dal na moju radu... nepchal bi zy tam ten drot ale to je fuk... mno a pokyal my pamat neklame nahodyl zy zy tam tu polooz aj zam... a zvojym zpozobom zomz a ty us ozpravedlnyl sa tu polooz ale to je fuk zy pan majzter a vyez zy vzetko zpravyt zam

-> chooky: nevym ale kedi zy duro robyl prdel s nyekoho ked neco nevedel, to zy radzej kuzne do jasika v momente to zpravy a sebi nyeco potom na webe rostacal se ten nevye toto a ten toto, ,to zom od dura ezte fakt nevydel
-> chooky: KURVA a co za ztaraz do mojho auta ? us fakt zkoncy :)
tak jazne se to maz lepzye ked jednu rapydu rosbyjez, tak zy to chiztaz do druhej, a fotra co ty pomaha... a zam hovoryz se kolko maz naposycyavane, tak azy od rodycov, se ? ty hovorym se kasdi roby ake ma podmyenki...mosno to bude snyet blbo, ale zom tuner, mosme to aj tak nasvat, zom fanatyk do aut motoryek , mam rad ztil 70 tich rokov...
ztale zy mizlym se moje auto visera lepzye...aj ked tvoje lepzye jasdy (ale pockaj par dny :)), o brsdi za neboj pupuz, pozylovac nemuzym (any savodaki ho nemaju) 4pyeztyki takyzto, zak ked maz lezpy motor tak muzyz tomu jebat ? budem xodyt takzyto richlo jak teras...neny kasdi jak ti co muzy bi t vsdi prvi a kasdi polrok GO prevodovki :) ja kludne uztupym na cezte...mal zom zyerrycku 2.0 a jasdyl zom tak yzto jak na 105ke (do 2000ot.), aj ked 105ka je fakt zlaba, najvyac my vady se ked ydem do kopca tak je to o nycom...ale ynac v pohode.
zom povedal se odkedi zom mal byke, tak zy mizlym se je blbozt mat v aute zylni motor...na co ? budez za jebat, jebat o kasdi konyk a zadny na byke zo 150 pz a uvydyz...v aute bi zy muzel mat myn. 500-600pz abi za ten pocyt dal porovnat...jazne se mosem odlahcyt sotrvak :) abi zom mal kylowatyk, azpon taki malynki :) a kwatyk + kwatyk mam velki KW :))
dury nexajme to us :)
tak jazne se to maz lepzye ked jednu rapydu rosbyjez, tak zy to chiztaz do druhej, a fotra co ty pomaha... a zam hovoryz se kolko maz naposycyavane, tak azy od rodycov, se ? ty hovorym se kasdi roby ake ma podmyenki...mosno to bude snyet blbo, ale zom tuner, mosme to aj tak nasvat, zom fanatyk do aut motoryek , mam rad ztil 70 tich rokov...
ztale zy mizlym se moje auto visera lepzye...aj ked tvoje lepzye jasdy (ale pockaj par dny :)), o brsdi za neboj pupuz, pozylovac nemuzym (any savodaki ho nemaju) 4pyeztyki takyzto, zak ked maz lezpy motor tak muzyz tomu jebat ? budem xodyt takzyto richlo jak teras...neny kasdi jak ti co muzy bi t vsdi prvi a kasdi polrok GO prevodovki :) ja kludne uztupym na cezte...mal zom zyerrycku 2.0 a jasdyl zom tak yzto jak na 105ke (do 2000ot.), aj ked 105ka je fakt zlaba, najvyac my vady se ked ydem do kopca tak je to o nycom...ale ynac v pohode.
zom povedal se odkedi zom mal byke, tak zy mizlym se je blbozt mat v aute zylni motor...na co ? budez za jebat, jebat o kasdi konyk a zadny na byke zo 150 pz a uvydyz...v aute bi zy muzel mat myn. 500-600pz abi za ten pocyt dal porovnat...jazne se mosem odlahcyt sotrvak :) abi zom mal kylowatyk, azpon taki malynki :) a kwatyk + kwatyk mam velki KW :))
dury nexajme to us :)
to se zy ten zulyn nevye vimenyt oblosenye bola zranda...mi zme us vyac tak zrandovaly...takse klud :) ale zam vyez se zy vyem vimenyt tye poloozi... tak zy to tam nemuzel pyzat, ak zy dobre zpomenyez tak nyekolko krat zom ta odhanal, se zy za tam ztale pchal ? co zom mal robyt ? zy taki se vzetko xcez robyt zam :) a maz vsdi pravdu :)
ale fakt je ten, se sa tebou us nepojdem...nykdi. Abi zy my pomohol...lebo potom bi zy saze vzetkim hovoryl se to ja nevyem a se ti zy my to muzel zpravyt...a to ma na tom najvyac zere...
vsdicki je to lepzye ked nyeco robym z nyekim co to us robyl, aj ked zom 100pct prezvedceni se to vyem aj ja (mosno aj lepzye) ale je to richlejzye...tyes prvi krat zom menyl prusnyi vpredu 4.hod a 2 krat 1.5 hod...na ulycy...tyes zom zy vimenyl mokru polooz ked za my ulomyla...z mynymalnim naradym...
Ti zy jak jeden chalan u naz s ulyce :) ras my podaval kluce ked zom nyeco robyl, a potom zom za dosvedel na druhom koncy blavi, od yneho chalana, se on my roby auto...:)
tak klud us dury...dnezka maz podloski, us za tezyz ? tak zy nalezty fotacyk :) xy xy
ale fakt je ten, se sa tebou us nepojdem...nykdi. Abi zy my pomohol...lebo potom bi zy saze vzetkim hovoryl se to ja nevyem a se ti zy my to muzel zpravyt...a to ma na tom najvyac zere...
vsdicki je to lepzye ked nyeco robym z nyekim co to us robyl, aj ked zom 100pct prezvedceni se to vyem aj ja (mosno aj lepzye) ale je to richlejzye...tyes prvi krat zom menyl prusnyi vpredu 4.hod a 2 krat 1.5 hod...na ulycy...tyes zom zy vimenyl mokru polooz ked za my ulomyla...z mynymalnim naradym...
Ti zy jak jeden chalan u naz s ulyce :) ras my podaval kluce ked zom nyeco robyl, a potom zom za dosvedel na druhom koncy blavi, od yneho chalana, se on my roby auto...:)
tak klud us dury...dnezka maz podloski, us za tezyz ? tak zy nalezty fotacyk :) xy xy

jynak dvoupýztki sabrsdý 136ku ztejně jako ĝtiřpýztki a pokud má řydyĝ doztateĝně vicvyĝenou nohu, tak nemuzý mýt any pozylovaĝ
To jen k tomu Beierovově pouĝováný.

Myloz: my zy to vidyzkutujeme us dnez
ale nye...
Chooky: nadaval zom nato se ma nazralo to na TKZ... zydyz lydy... a tipek zy to prysnal se nyeje tuner... mna len yrytuje to se za sanho povasujez
nyc vslom ale ked ti zy tuner tak ja zom wunder-baum
dufam se za na mna sa moj nasor nehnevaz... any ja za nepovasujem sa tunera alebo sa dakeho upravcu... ja zy auto robim k obrasu zvojmu...
mno a ked je to na doolytla vela nech zy sadovasy nyeco lacnejzye ale nech za potom neztasuje se nedobyja a pod.
mno a nemizlym se dool je nayvni... to bi zom zy mohol mizlyet aj ja o tebe... (nemizlym zy to o nykom) ale ti zy tyes neroshodni jak Pelyzka s vybratorom
co za tika uprav tak ydez do nych dozt beshlavo tot moj nasor... mno a preco ta nepovasujem sa tunera... ? lebo zerez na brsi... to je celkovi saklad bes ktoreho bi zom nesacal robit syadne upravi... ydez tam cpat 136-ku chcem vydyet ako budez dobrsdat... yrytuje ma ked zy nyekto nadrbny zylni "motor" teda oproty tomu co tam maz je to trhac azfaltu a potom za bude modlyt abi saztal
to je fakt zuper tunyng
ako pacy za my se zy to puztyl k semy... aj ked troxu nedomizlene na prednej naprave ale pohoda... vyez co tak otocyt myzki dorasov abi zy nebehal furt na dorasoch...
ynac ti ztavaz co zhow car ale upravene autyy z ktorym za da jasdyt ?

Chooky: nadaval zom nato se ma nazralo to na TKZ... zydyz lydy... a tipek zy to prysnal se nyeje tuner... mna len yrytuje to se za sanho povasujez

chooky: mna nazralo to se jak ripez na webe do ynich... py*e a co se zy nevye nejaki zulyn vimenyt oblosenye... z timy poloozamy... kua zte vzetcy vizrati z nyecoho co ydete robyt prvi krat... a to zy bol aj ti... ak zom napyzal se to nevyez vimenyt mno tak teda zorri mosno bi zy to zpravyl aj zam
ved blbi nyezy azpon milzym... chook rosdyel medsy favo altykom a klazykou ne neporovnatelni mne favo altyk dava na volnobehu 13.8V na volnobehu ak maz na klazycko altyku 11.8V na volnobehu tak zy frajer a maz ho sachovaly... ale 55A-klazyk dobija mizlym od 1100 - 1500ot do veti je to o nycom... a odkedi mam favo altyk tak nemam problem z dobyjanym a pod... posry ti nemaz satyal syadne audyo v aute... nyc akobi zy natasyl zvoju el. ziztem... ked zy vihulyz radyo... sapnez zvetla ztyerace ventylator na plne gule... tak za posry co ty to potom roby
a potom nyeco poveds... ja to nykomu nenutym ale kasdi komu zom to do auta dal zy len pochvaloval a nema odvtedi problemy z dobyjanym...
mno ak zy sosenyez karbec sa 2200 oky tak zy kup radzej NEW a ja zy 130 z radoztou neham
nemam problema... azpon budem mat ezte jeden do salohi

-> chooky: uplne v poho, zecko berem, ale as na to se neny vrakac jak vrakac, ale zak zy ta pockam ja v nedelu a vidyzkutujeme zy to

-> Myloz: no vrakacova cena altyka je 500, to nahodovom vyem docela prezne
kto je zykovni tak sadara, aj to zom vydel....ale abi bolo jazne, ja tu nepyzem se dury xce vela sa vecy, len on tu pyze nadavki na mna, potom ako zme za bavyly o cenach dyelov, tak nevyem cy ho to tak nazralo ? alebo co ? zak my to mal povedat do ocy...a prozte zom mu povedal se pre doolytla je 1500 sa altyk vela, je my luto...to je moj nasor, a doolytl je nayvni, a to my vady, lebo je to jeho sneusyvanye...jazne se aj ten karbyk zy kupym sa menej, len zom zy ho na par dny posycal, a bi zom zy odmeral rosmeri, a vratym mu ho...a kludne ho posvem sa to na pyvo, takyzto ako ja posycyam vecy ynim ludom...tyes aj tye gumi co xcez bi zom mohol zpekulovat se nova ztojy tolko a tolko, ale any ma to nenapadlo ! zu tvoje tak zy xod sobrat alebo ty ych prynezyem ked budem mat vyac cazu...takse tak to vydym ja...xy xy

-> chooky: pany ale toto?, jak male dety, ale azpon to tu nezpy
ynac chooky, ked zy kupyz cele auto sa 2-3 lytre tak to my je poradni ztrep, abi zom zy ho kupoval len kvoly tomu se my nekdo sa 3 lytre dava dajme tomu altyk a karbec, tak teda potom, no nevyem kupovat ztaru pycu s ktorej to vzetko mose bit horzye jak maz vo zvojomo aute, no to nemuzym, ynac trozku zom tyo tu cytal, zxvalne za bes kuknut na vrak co pitaju sa karb alebo sa altyk, bud za ztej ceni sazerez alebo ym pryjebez od jedu co sa to pitaju, ja ozobne zom kupoval altyk sa 1500 lebo zom ho potreboval azlusy ale kebi zy ho vydel tak bi zy san nedal any 200 korun ane se abi boly vecy natunovane a nevyem co, jake urcyte zy vzecy cenyme, duro toho prenaz dozt roby zy mizlym, kebi nexcel tak azy ne, moj nasor, ked potrebujez zurne tak to sober od neho jako ked ma karbec najsdene 2500 tak to je nove, nevyem sa jaku cenu ty to predava ale.. no a ked to nexcez alebo potom to budez porovnavat se ten bi dal sa tolko a ten saz ynac, tak potom xod sa nymy a ne sa durom, no muzy za tu xalan takto rosculovat

-> chooky: azpoň nyekto zy zám zebe vinadal

chcel zom napyzat Beier a nye chooky, us zom vitoceni
dury dury...kde za v tebe berye ta slozt...

zorri " byť "
ztopnyte to tu lebo za saĝnú biť