-> P@nis: Jenomže si vem, že ve stroji třeba nenadhodíš na biceps a zrovna tak neodrazíš od prsou, jak se taky dělává.
Jinak souhlasím, že ve volné je to těžší, taky je to pak 2x těžší, když ti to padne na hubu.
Jak říkám, cvičím ve volné všechno kromě koz, protože mi na benchi činka jednou vyskočila a naštípla nosní přepážku, krom toho tam chodí někdy takový typy, že mě ani nehne je žádat o jištění.
Jinak na ten nos mi padla tyč naložená 2x 20, 2x 10 a 2x 5 kg, což je docela dost na rypák. Jednou rukou jsem ji ještě držel a druhou zachytil v pádu, ale už neměl sílu ji zachytit před nosem. Nakonec mi pomohl kolega, kterej už tam nechodí ji sundat poté co jsem ji sesunul na stranu. Kdybych ji jednou rukou nedržel a druhou nezachytil a nezbrzdil, tak jak tady píšu, tak nepíšu.

Bylo to poprvé, co kámoš vypustil, protože něco měl a vždycky jsme se vzájemně jistili. Tyhle lavice od KWK mají na můj vkus krátký držáky na činku (jen takový malý vybrání) a tak jsem se prostě blbě trefil při zakončování serie a na jedné straně ji blbě pověsil a ona vyklouzla.
Div je, že mě to nezabilo. Měl jsem pak nos na stranu no a pak se to nějak srovnalo. Nicméně od té doby mám blok a cvičím to jen na stroji.