skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Diskuze k Černobylu
-> DuriQ: Co znamená konc?
Don Carlos: omg dalsi konc iny...
Climber: zdielam napodobny nazor ako ty je pravda ze som to inac podal ale je to da sa povedat to iste len krajsie povedane
Climber: zdielam napodobny nazor ako ty je pravda ze som to inac podal ale je to da sa povedat to iste len krajsie povedane

Mě by taky lákalo shlédnout Černobyl (je to přirozená lidská zvědavost), ale když jsem si prohlédnul těch Xfotek, si bych se styděl sám před sebou, že jsem se za něčím takovým hnal a bude mi stačit nějakej dokument v televizi.
Přijde mi to dost nehumání a hienistický jezdit se koukat na tahle místa.
Co se týká té radiace, domnívám se, že tenhle výlet by člověka nakrmil za několik generací dopředu a když se to neprojeví přímo na návštěvnících, tak dost možná na jejich potomstvu. Nejde jen o to, co ukazuje dozimetr, chce objektivně vyhodnotit hodnoty radiace vzhledem k pobytu v danejch lokalitách, což si myslim nikdo z těch "turistů" nezvládá. V dnešní době, kdy vás rozumnej doktor při úrazech pohybovýho aparátu pošle na opakovanej rentgen s jistou rozpačitostí, i když je to záření o jiný vlnový délce...si myslim je to zbytečnej hazard a nezodpovědnost. Tohle se na člověku může projevit třeba za 40 let, nebo až na dalších generacích.
Kdyby to tam bylo tak OK, jak tady někteří neznalí borci píší, vypadalo by to v tom městě a ve směru, kterým tehdá postupovaly rozvířený radioaktivní mraky asi trošku jinak. Většina stávajících obyvatel co tam zůstává je tam jen z toho důvodu, že prostě nemaj kam jít, nebo jsou prostoduššího ražení.
Jinak velmi málo lidí tuší něco o vlivu vlnových dálek na živé organismy a na tuhle problematiku nelze pohlížet pouze z pohledu klasické medicíny.
Přijde mi to dost nehumání a hienistický jezdit se koukat na tahle místa.
Co se týká té radiace, domnívám se, že tenhle výlet by člověka nakrmil za několik generací dopředu a když se to neprojeví přímo na návštěvnících, tak dost možná na jejich potomstvu. Nejde jen o to, co ukazuje dozimetr, chce objektivně vyhodnotit hodnoty radiace vzhledem k pobytu v danejch lokalitách, což si myslim nikdo z těch "turistů" nezvládá. V dnešní době, kdy vás rozumnej doktor při úrazech pohybovýho aparátu pošle na opakovanej rentgen s jistou rozpačitostí, i když je to záření o jiný vlnový délce...si myslim je to zbytečnej hazard a nezodpovědnost. Tohle se na člověku může projevit třeba za 40 let, nebo až na dalších generacích.
Kdyby to tam bylo tak OK, jak tady někteří neznalí borci píší, vypadalo by to v tom městě a ve směru, kterým tehdá postupovaly rozvířený radioaktivní mraky asi trošku jinak. Většina stávajících obyvatel co tam zůstává je tam jen z toho důvodu, že prostě nemaj kam jít, nebo jsou prostoduššího ražení.
Jinak velmi málo lidí tuší něco o vlivu vlnových dálek na živé organismy a na tuhle problematiku nelze pohlížet pouze z pohledu klasické medicíny.
-> Milos: Víš ono je velmi jednoduché označit člověka za blbečka za to, že si to aspoň prostudoval na netu. V podstatě máš ale pravdu. Jen mi je divné, že si se sám přiznal, že o tom ho.no víš a sám za to je.eš druhé.
-> King: Konečně mu někdo střelil přímo na terč. To jeho vyjadřování náramně referuje o jeho sebejistých vědomostech z jaderné fyziky.
-> King: Konečně mu někdo střelil přímo na terč. To jeho vyjadřování náramně referuje o jeho sebejistých vědomostech z jaderné fyziky.
-> aDAm: taky zajímaví:-P

chlapi tohle by vas mohlo zajimat ;) letos tam nekdo byl karou:
pauza.zive.cz/viewtopic.p hp?t=4786&...
a foto:
terminator3.rajce.idnes.c z/Cernobyl
pauza.zive.cz/viewtopic.p hp?t=4786&...
a foto:
terminator3.rajce.idnes.c z/Cernobyl
-> rolls:

fakt zaujimave citanie, mozno ty co maju ktomu blizsie, rolls a kekulo, ale ostatni, s prepacenim viete tiez o tom kulove, proste len to co ste si precitali a potom stavate na tom nove teorie

-> gabo00000: -> rolls:

zas vysoko odborna diskusia

-> DuriQ: -> King:

-> DuriQ: ????
King: ty si tez konc iny....
-> DuriQ: Vidím, že já jsem se dle tebe ve škole naučil písať, ale nenaučil písať.......zatímco u tebe je to spíš naopak, že feši?
Dostane se nám teda aspoň nějakýho odkazu na informace pana "informovanýho" ?
Jediná relevantní informace se zatím objevila v příspěvku od rollse.
Ad Češi v Tatrách: přijde mi vcelku logický, že když drtivá většina turistů v Tatrách jsou Ćeši, pak
na ně zřejmě bude připadat většina úrazů tamtéž. Stejně tak, že asi v případě, že tam jezděj řádově desetitisíce Čechů, pak je vysoce pravděpodobný, že tam párkrát ročně přijede i skupinka dementů
V Čechách maká přes 100 tisíc Slováků, přesto mě nikdy nedapadlo na základě mých nákupních zkušeností napsat, že Slováci se hoděj tak leda jako obsluhy čteček čárových kódů v OBI nebo v Bille
-> Assassin: To je to o čem tady je řeč - víme hovno, jak bude po letech účinkovat to a ono. Je fajn tady označovat ty, co by se do Černobylu letech rádi koukli div ne za dementy, na druhou stranu autor ví kulový o tom, jak se třeba na generaci našich dětí projeví nošení
mobilu kolusek od koulí nebo jak dopadneme, když houfně tlačíme do řepy žrádlo ohřátý několika sty Wattů centimetrovejch vln z mikrovlnky.....

Dostane se nám teda aspoň nějakýho odkazu na informace pana "informovanýho" ?
Jediná relevantní informace se zatím objevila v příspěvku od rollse.
Ad Češi v Tatrách: přijde mi vcelku logický, že když drtivá většina turistů v Tatrách jsou Ćeši, pak
na ně zřejmě bude připadat většina úrazů tamtéž. Stejně tak, že asi v případě, že tam jezděj řádově desetitisíce Čechů, pak je vysoce pravděpodobný, že tam párkrát ročně přijede i skupinka dementů

V Čechách maká přes 100 tisíc Slováků, přesto mě nikdy nedapadlo na základě mých nákupních zkušeností napsat, že Slováci se hoděj tak leda jako obsluhy čteček čárových kódů v OBI nebo v Bille

-> Assassin: To je to o čem tady je řeč - víme hovno, jak bude po letech účinkovat to a ono. Je fajn tady označovat ty, co by se do Černobylu letech rádi koukli div ne za dementy, na druhou stranu autor ví kulový o tom, jak se třeba na generaci našich dětí projeví nošení
mobilu kolusek od koulí nebo jak dopadneme, když houfně tlačíme do řepy žrádlo ohřátý několika sty Wattů centimetrovejch vln z mikrovlnky.....
-> Pedros: jaj jasne...zodpovedna to robota

-> Syny: No ono se mu do dneska rika cervenej ... presto ze je davno zase zelenej ...
-> Rapid135: No jo no 

-> Syny: nevidels ten smajl na koncu myho prizpevku? rekl bych ze moc vazne se netvari
.sem to placnul jen tak bo se naskytala prilezitost 

-> Rapid135: Co mate s tim cervenym lesem? Podivej se na ty fotky a rekni mi kde je cervenej...
-> rolls: Konkrétně dělá defektoskopii prostě prozáření (rentgen) svarů a nádob na vady a trhliny materiálu,co se používají v reaktorech..Jde i třeba o chladící okruhy a tak..Občas má i přednášky na ZČU :)
-> Syny: a ty se nebojis proto do cervenyho lesa vlezes 

-> Rapid135: Kdo se boji nesmi do lesa
Ja bych mel taky strach ale precijen bych tma vlez - zvedavost je silnejsi 

co sem videl a cetl na strankach te holky je celkem mazec.ja osobne bych se bal tam vubec jet
-> strucy: nic 

Fakt by to bolo zaujímavé pozrieť si to tam. Mesto duchov, to nikde inde neuvidíš. Ale problém je v tom, že to buchlo pred 21 rokmi. Turisti tam chodia kolko? Posledných pár rokov? Možno za 20 rokov začnú umierať na rakovinu. Jasné nie všetci, každý má inú odolnosť. Ale ide o to, že tie problémy sa môžu ukázať sakra neskôr, to že to vypadá že turisti sú v pohode je len pre to, že zatial sa to nestihlo prejaviť. Ja by som si trebárs ani nebol istý bezpečnosťou mobilov. Masovo sa používajú pár rokov, nevieme či nejak negatívne neovplyvnia zdravie. Zoberte si trebárs azbest, v pohode sa používal, potom sa zistilo že to je bordel a všetko sa vyhadzuje, ale to už je neskoro.
-> Pedros: co konkretne robi? technika alebo nieco ine?
-> DuriQ: promiň,ale akorát tu rozmazáváš hovno po zdi..
Fotřík by mohl něco vědět,je to jeho obor,dělá v tom (reaktor. sály a tak),zkusim z něj něco dostat
Fotřík by mohl něco vědět,je to jeho obor,dělá v tom (reaktor. sály a tak),zkusim z něj něco dostat

-> kekulo: btw...zasa netvrdim ze vsetky izotopy tam mozu byt, ale z bordelu z reaktora ani pan boh nevie, hlavne nezabudat na sekundarne ziarice, rozpadove rady atd
-> kekulo: stale sa pytam, co som uviedol nespravne? hlinik 26 ma polcas rozpadu 10 na 6 rokov, sira 35 - 89 dni, vapnik 45 - 165 dni a takto by som mohol pokracovat, tvrdil som a tvrdik ze izotopove zlezenie je podstatnejsie ako radioaktivita, lebo tu si okamzite zmeras zarial co alfa alebo gama spektrometer nema zo sebou kazdy, takze sa zasa pytam v com som sa sekol- konkretne please

mno to je jasne. ide o vyznamne izotopy z hladiska nebezpecia akutnej otravy z oziarenia. prvky s polocasom rozpadu od niekolko milisekund po desiatky minut su nevyznamne. ide o to. ak tam niekto chce ist musi vediet do coho ide. objektivne.
-> kekulo: jj...ale nie v oblastiach kde ta vodia, urcite si nechce dovolit aby turista obdrzal nejaku davku

-> DuriQ: kamos uz si trapny stymi tvojimi recami .
-> kekulo: uff...vodik, uhlik, sodik, horcik, hlinik, fosfor, sira chlor, argon, draslik, vapnik, stroncium, mangan, zelezo, nikel, med, zinok...som len na druhej A4... ked o tejto problematike cosi vies, take vies ze kazdy prvok ma izotopy...no a niektore bohuzial svietia...viac ci menej

DuriQ 16.11.07 18:06:55 napsal:
p.b.: co mam ja z atomovou fyzikou ? co je teba do toho

staci ti taka odpoved ? alebo minimalne sa to tyka, aspon atomov, ked ti bude stacit aspon takato odpoved 
Zajímalo mě jak moc fundovaný informace můžeš dodat, ale když ti dělá problém odpovědět na jednoduchou otázku.... :)) Já se taky občas zabejvám atomama a o jaderný energii vím docela kulový (dle mě)
p.b.: co mam ja z atomovou fyzikou ? co je teba do toho

Zajímalo mě jak moc fundovaný informace můžeš dodat, ale když ti dělá problém odpovědět na jednoduchou otázku.... :)) Já se taky občas zabejvám atomama a o jaderný energii vím docela kulový (dle mě)

...hodnota obdrzanej davky je nezaujimava ale izotopove zastupenie urcite ano. to nie je celkom tak. su tam oblasti kde plati opacny vzorec.
-> CHIP: ale ten clovek moj je celkom vplyvny na ukrajine .
-> Kloggie: auto neni problem otec vlastni 9 miestny microbus
petr s: a ty vies k tomu co ?
okrem likov z netu ?

-> kekulo: Vykašli se na periody a řekni co k tomu ty víš
mno skus mi nieco o tej celej perodickej. pokial viem tych vyznamnych izotopov je par. neviem ci pises to co mas na mysli, ale znie to inak.
-> kekulo: 

CHIP: jak si vedel ja aspon nepijem jak ty šató dé čúúučo 

mno skusam citat. pride
-> DuriQ: Za to ty jsi vonavec sam ..

-> kekulo: ziadna reakcia ci ako?
-> CHIP: jj..stacilo sa vylozit na lehatko a vpokoji relaxovat

CHIP: ty si iny ale konc iny... ty co upratovali nazvymeto jadrovy odpad co tvrdis ty tak ano ty pracovali 2-5 minut ale nedozili sa staroby ale ty co udrziavaju sarkofag tak ty tam donedavna mali a zrejme aj maju este stale v blizkosti reaktora tento pracovny cas... omg ty mi nehovor ze ja si mam nieco studoat ty vies o tom take hovno ze to smrdi aj po kabloch...
-> DuriQ: no ale takto by si mal moznost si za ziva pobozkat vlastny zadok a olizat si v pokoji gule

-> rolls: Na kazdopadne by v okoli mohli otevrit solarni salony ...

Zamítnuté přispívání mají:
- DuriQ (udělil U-Geen), důvod: poruseni pravidel