skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Diskuze k Černobylu
-> CHIP: btw...bud to bol sklad vyhoreteho paliva alebo odpad...teraz niesom isty...no ale bordel to bol

-> DuriQ: A co to ma spolecnyho s tim co jsem predtim psal ja ? Jsi nemocnej ?
rolls: omg mno osobne by som radsej prijal gulku ako sa rozpadat za ziva...
-> DuriQ: jag ze nie? len sa jej dozili o cosi skor no

-> rolls: No to verim .. musi to byt opravdu velmi pekne .. prectu si to ... katastrofy ty ja rad .. 

CHIP: jj ty co to robili to o com vravis ty sa nedozili staroby....
-> CHIP: no ja mam ten dokument po cesky alebo slovensky davali to tusim na dicovery a je to chutnucke

-> rolls: To si v pondeli v praci proctu .. to muze bejt zajimave ..
-> DuriQ: Kamarade .. ty o tom vazne nic nevis .. tento cas pracovali vojaci zakladni sluzby, kdyz odklizeli jaderne palivo a grafitovou vyztelku reaktoru .. tim si odkroutili sluzbu, kterou by jinak museli ve znacne delsi dobe podstoupit nekde v Azerbajdzanu, ci jinde .. Ted uz je to samozrejme jine ...
CHIP: argumeny
pici ty si to predstavujes jak Hurvinek valku 

-> CHIP: ee...vedla...reaktor to nebol
www.logtv.com/films/.../i
ndex.htm
mam to na paske...som to dakedy davnejsie nahral, malo sa o tom vie, tam buchol sklad vyhoreteho paliva, neskutocny bordel, cernobyl bol len slaby odvar pigi caju

mam to na paske...som to dakedy davnejsie nahral, malo sa o tom vie, tam buchol sklad vyhoreteho paliva, neskutocny bordel, cernobyl bol len slaby odvar pigi caju

-> rolls: Ale ta nebyla vetsi nez Cernobyl .. takze to asi neni to prave orechove ...
CHIP: mno uz presne nepametam pracovne casy ale len tak matne okolo udrziavania sarkofagu mohli pracovat max 2-5min denne... cim dalej od neho tym bol cas vyssi...
-> rolls: Cetl jsem o podobne probihajici havarii, ale samozrejme ne tak nicive, v Litve .. na podobnem typu reaktoru . ale bohuzel to ututlali, takze operatori cernobylu o tom nevedeli .. mozna kdyby vedeli, nemuselo k takove rozsahle havarii vubec dojit ..
CHIP: ake by si chcel ?
Mr.Lumpy: omg to uz inu kokotinu ako s tymy prispevkamy si si vymyslet nevedel 

mno takze kto pocul alebo vie o vetsej katastrofe v rusku ako cernobyl?

-> kekulo: ja teba? ty oponujes mne tak ma oprav v tych vyjadreniach co som uvidol

-> PeterP136: Kvuli tem strankam te divciny to tu vsechno zacalo .. 
-> DuriQ: Nikdo netvrdil ze tam pracuji osm a pul hodiny, ale opravdu tam pracuji .. a do roku 2000 pracovali na rizeni 3. reaktoru, ktery do te doby normalne jel ... boze .. co kdyby jsi dal konecne nejake argumenty a nevykrikoval tady nejaky nesmysly ...

-> DuriQ: Nikdo netvrdil ze tam pracuji osm a pul hodiny, ale opravdu tam pracuji .. a do roku 2000 pracovali na rizeni 3. reaktoru, ktery do te doby normalne jel ... boze .. co kdyby jsi dal konecne nejake argumenty a nevykrikoval tady nejaky nesmysly ...
-> Mr.Lumpy: sorry ale čo maju spoločne táto tema a počet príspevkov, o že má iba tolko príspevkov tak nemá právo písať do tématu?
k téme sa nevyjadrujem kedže sa v nej nevyznám a nemali by sa ani tí čo o nej tiež nevedia
k téme sa nevyjadrujem kedže sa v nej nevyznám a nemali by sa ani tí čo o nej tiež nevedia

mno tak ma pouc.
-> DuriQ: no a co si myslis ze na nich sa zakonik prace nevztahuje ci co?

-> PeterP136: jasne, je to vec kazdeho ci ide do toho rizika ci nie

-> PeterP136: jasne, je to vec kazdeho ci ide do toho rizika ci nie

este sa mi pacila jedna reakcia ze sak oni tam normalne pracuju
heheheh... jasne urcite tam maju 8 1/2 hodinovu pracovnu dobu ako u nas 

Pred nejakym casom tusim to bolo doknca tu (alebo na inom fore) prebehla tiez diskusia o cernobyle. Zaujimava bola stranky nejakej ruskej dievciny ktora tam chodi vyblaznit sa na sportovom motocykli a nie je jedina. Pamatam si z toho len ze su tam nejake "checkpoiny" kde vas odmoruju nejakou zbrndou, potom ze asfaltky su bezpecne, poda okolo uz tak velmi nie, ale ze dazde to uz zvacsa splavili do hlbsich vrstiev zeminy. A ze asi najnebezpecnejsie je ist sa pozriet do domov, pretoze tie boli nevetrane a nesplavovane dazdami, takze sa v nich drzi radioaktivny prach.
Osobne nemam rad adrenalinove sporty takze netuzim ani po tom ist sa tam pozriet a nedopatrenim sa nadychat nejakeho fajneho svinstva.
Osobne nemam rad adrenalinove sporty takze netuzim ani po tom ist sa tam pozriet a nedopatrenim sa nadychat nejakeho fajneho svinstva.
-> kekulo: no tak sa vyjadri k problematike a oprav ma
hlavne ma zaujima ci v tomto obore pracujes

pocet prispevkov nie je rozhodujuci... nad niektorimi sa vazne bavim. do diskusie zasahujem len zriedka. musi to stat za to. a toto veru stoji.
fakt ma niektore prispevky mierne pobavili. Nechcem tu nikoho urazat ani ociernovat ide mi len o to ze problematika je dost vazna, hlavne ak chce niekto cernobyl navstivit.
fakt ma niektore prispevky mierne pobavili. Nechcem tu nikoho urazat ani ociernovat ide mi len o to ze problematika je dost vazna, hlavne ak chce niekto cernobyl navstivit.
sorry..6 A4
-> kekulo: par? zoznam mam na 5 A4...takze si od fachu alebo len sa snazis rozmyslat?
tu si tiez trochu zaperlil: kua...toho moze byt hafec...niekde skusim najst zoznam lenze to moze byt skoro cele periodicka sustava prvkov...zalezi na polcase rozpadu. celá periodicka sustava? nie nahodov par izotopov?
-> kekulo: koukám že si docela aktivní člen... .... za dva roky 15 příspěvků 

-> kekulo: ked som mu odpovedal nemal som na mysli dolet jednotliveho typu ziarenia priamo z reaktora....tiez si mohol zauvazovat kedze reaktor sa nachadza na niekolkych kilometroch stvorcovych

-> kekulo: btw... si jadrovy fyzik, robis stym alebo nieco podobne?
-> kekulo: jaj..... no ide o to ze v tej vzdialenejsie oblasti je predpoklad vetsieho vyskytu beta a alfa radionuklidov, hlavne teda sekundarnych predpokladam, preto ta oblast viac svieti, teda ak si narazal na toto
co je aj celkom logicke teda, kedze obsah reaktora vyletel do luftu tak v smere vetra by to malo byt horsie ako okolo neho

to rolls: wo to go. zauvazuj.
-> kekulo: no a co stym..to je jasne...vsak preto som odpovedal tak ako som odpovedal tak vo co gou? cudoval sa nad tym, ze oblast okolo reaktora je viac strazena ako ostatok tak co sa ti nezna na tej odpovedi?
okolo sarkofagu gama a dalej alfa a beta? ziarenie alfa ma zivotnost niekolko milimetrov a zastavi ho papier. ziarenie beta par centimetrov a je to podobne ako s alfa. jedine co je nebezpecne je gama. siri sa ddaleko a prechadza zivim tkanivom bez prekazky len z miernym oslabenim. vid rentgen.
-> kekulo: Jak můžeš poučovat někoho kdo to dělá jako povolání?
-> kekulo: wo co gou?
btw...kto vie aka bola vetsia katastrofa v rusku..myslim vetsia ako cernobyl?

toto je pekna perla
11.2007
rolls
[id] [zpráva] vložit: [nick] [datum] [oboje] [citovat] [odkaz]
[Nahlasit zavadny prispevek]
-> Don Carlos: aha...no tak to ti neviem presne povedat, problematikou cernobylu som sa nezaoberal, ale je to mozno kvoli sarkofagu a moznej pritomnosti gama ziarenia okolo neho, v tej vzdialenejsej oblasti ide pravdepodovne len o alfa a beta, ktore v pripade vonkajsieho oziarenia zanedbatelne
11.2007
rolls
[id] [zpráva] vložit: [nick] [datum] [oboje] [citovat] [odkaz]
[Nahlasit zavadny prispevek]
-> Don Carlos: aha...no tak to ti neviem presne povedat, problematikou cernobylu som sa nezaoberal, ale je to mozno kvoli sarkofagu a moznej pritomnosti gama ziarenia okolo neho, v tej vzdialenejsej oblasti ide pravdepodovne len o alfa a beta, ktore v pripade vonkajsieho oziarenia zanedbatelne
-> kekulo: Tak začni. Jsi v této diskuzi nový, tak prosím. Máš volné pole působnosti.
Páni dosť sa bavím. Vidim ze jadrových fyzikov je tu hafo. Co takto trosku zapojit tie oriesky v hlave a potom tukat do klaves???
-> Don Carlos: Vime ..
Zde mapa zamorení: www.poutnik.cz/evropa/...
/cernobyl_zamoreni.jpg

-> CHIP: AHA.
Já měl původně napsáno i za 30, 40, a více let. A pak mi to připadalo dlouhé, tak jsem to umazal a ejhle, souvislosti..

-> rolls: Já vím. Jen sem chtěl poukázat, že druhá zóna má mírnější pravidla, než první i když je tam nebezpečnějc.Vím, jaké problémy měla Evropa po výbuchu Černobylu.
-> Don Carlos: No bouchlo to v roce 86 .. ted je 2007 .. tedy je to 21 let ... nebo budu muset vratit diplom .. sakra .. 

CHIP 16.11.07 19:57:36 napsal:
-> Don Carlos: Neni to jenom 20 let ... respektive 21
-> Don Carlos: Neni to jenom 20 let ... respektive 21
-> Don Carlos: takyto typ reaktora obsahuje cca 150 ton paliva...mozno viac neviem presne kolko mal tento, co si myslis, dostane sa dalej lahsia castica alebo tazka? kusy popadali okolo elektrarne, tie pozbierali a zbytok....zafukal vetricek a fini sa radovali
aj po vybuchu atomky sa z mraku uvolnuju castice podla toho kam mrak smeruje

-> Don Carlos: Cim co chci rict ? Nechapu ..
Zamítnuté přispívání mají:
- DuriQ (udělil U-Geen), důvod: poruseni pravidel