-> Zazaa: Koukal jsem teď po eshopech a mívaj ji kolem 17k s 18-105 objektivem.. mall.cz a fotoskoda mám ten pocit..
Jinak k mému dotazu z před pár týdny (D5100 nebo D90).. Byl jsem v sobotu v Megapixelu v Holešovicích a nechal si poradit od tamních expertů. Co se týče jejich showroomu, tak opravdu nádhera, obrovský výběr veškeré techniky (foto, objektivy, stativy, brašny a další příslušenství)..
Položil jsem tam stejný dotaz co tady a byla mi doporučena D5100. Po ošahaní mi teda přišel s tou 18-105 vcelku těžkej, ale to si zvyknu. Akorát tahat to na výletech na krku, tak mě ten krk bude brzo bolet

Další požadavek je ten, že to bude používat i žena, takže pokud možno alespoň trochu user-friendly ovládání.. Bohužel D90 neměli vystavenou, tak jsem nemohl porovnat (to ani v Datartu a ani v Alze), údajně je to už zastaralý model, čili už nenaskladňují..
Přiznám se, že jsem víceméně rozhodnutý pro tu D5100, děkuji tak všem, kdo sem napsal svůj názor na ten či ten model
Další věc, která se mi líbí je knížka, kterou Nikon dodává k zrcadlovkám (
www.megapixel.cz/idif-mis
trovstvi-prace-s-dslr-pro-
nikon ). V Megapixelu jsem do ní nahlédl a je tam plno užitečnejch informací, jak k technice tak i k focení (veškerá nastavení apod.), čili pro mě jako začátečníka je to super..