-> Syny: Koukal jsi na ten druhý odkaz?
Špatně je to proto, že si rozhodíš 45° úhel zrcátka a pouze změnou jeho polohy se oddálíš/přiblížíš AF senzoru. Jenže tím to celé rozhasíš a rozhodíš si i to co vidíš v hledáčku. AF snímač je dole a správný postup je na tom druhém odkazu co už funguje.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Foťáky a příslušenství
prohledat
3699 příspěvků (zobrazeno 2301 až 2350) od 29.06.2007 do 22.01.2024, založil/a Tuner#2 - zrušená registrace
10:02:17
19.09.2013
19.09.2013
Tuner#2 - zrušená registrace
09:59:34
19.09.2013
19.09.2013
Syny
-> Stepan FUN: No a to se mi prave nechce, protoze kazdej kdo tam kdy mel fotak, tak na ne nadava... Ale predpokladam, ze todle ofiko poresej jen v autorizaku.
Spis mam obavy, ze se tam s tim stejne nikdo srat nebude a nastelujou to +/- autobus, tak aby to nebylo jeste horsi pak...
Spis mam obavy, ze se tam s tim stejne nikdo srat nebude a nastelujou to +/- autobus, tak aby to nebylo jeste horsi pak...
09:56:39
19.09.2013
19.09.2013
StepaNoFUN
-> Syny: Jelikož se u Tebe jedná o foťák v záruce, tak si asi po návratu z UK budeš muset udělat vejlet do Prahy...
09:52:20
19.09.2013
19.09.2013
Syny
-> Tuner#2: BTW: Proc myslis, ze ten Stepanovo postup je spatne?
Vcera jsem si tedy otestoval jak na tom jsem s ostrenim a s hruzou jsem zjistil, ze tam mam krasnej back focus. Na testovacim papiru to delalo na nejdelsi ohnisko (105) a nejmensi clonu (5.6) cca 6mm za. Tak by me docela zajimalo co s tim budu delat. Stourat se imbusem par mm od cipu se mi moc nechce teda. Ale co jsem projizdel net, tak ten zpusob, co delal Stepan tam uvadi docela dost lidi. Sice to Nikon nedoporucuje, ale to je docela logicky, kdyz se stouras ve fotaku par milimetru od odkryteho cipu. A jelikoz tam ficuru na dolazeni jako D7000 nemam, tak by me zajimalo co s tim asi tak vyvedu.
Vcera jsem si tedy otestoval jak na tom jsem s ostrenim a s hruzou jsem zjistil, ze tam mam krasnej back focus. Na testovacim papiru to delalo na nejdelsi ohnisko (105) a nejmensi clonu (5.6) cca 6mm za. Tak by me docela zajimalo co s tim budu delat. Stourat se imbusem par mm od cipu se mi moc nechce teda. Ale co jsem projizdel net, tak ten zpusob, co delal Stepan tam uvadi docela dost lidi. Sice to Nikon nedoporucuje, ale to je docela logicky, kdyz se stouras ve fotaku par milimetru od odkryteho cipu. A jelikoz tam ficuru na dolazeni jako D7000 nemam, tak by me zajimalo co s tim asi tak vyvedu.
15:47:26
18.09.2013
18.09.2013
-> Nwkt: Stejně to ale váhá při pohyblivém objektu i když teda o dost méně než Sony
15:36:18
18.09.2013
18.09.2013
Nwkt
Když tu byla řeč o tom videu www.megapixel.cz/jak-pri-
videu-zaostruje-canon-70d-
v-porovnani-se-sony-a77
10:28:04
18.09.2013
18.09.2013
-> Syny: Já Tě Tvůj názor neberu, ale konkrétně mě není jasné, proč by video zhoršovalo kvalitu fotek?
To, že mový model může být horší než ten starý to je klidně možné, Mpix. jdou nahoru a ne vždy úplně logickým směrem viz. třeba kompakty P300, 310 a 330. Začli na 12, pak dali 16 vše na malé čipu a 330 už má čip větší a opět "jen" 12Mpix. Zde se naštěstí poučili a to samé platí mnohdy o zpracování atd.
V komoře právě šťourat nemáš viz. ten druhý odkaz, který už dnes jede. V servisu neudělají nic jiného a pokud tomu vyčleníš půl neděle a udržíš nervy na uzdě jak tam píše, tak si to 100% nastavíš lépe jak servisní technik, který s tím hne, udělá cvak, cvak, dobrý a vyinkasuje 1500,- za seřízení. Já naštěstí na to šahat nemusím, mě to teď na obě skla maká perfektně, ale je dobré vědět co a jak a jak vidíš první návod na netu je chybný.
To, že mový model může být horší než ten starý to je klidně možné, Mpix. jdou nahoru a ne vždy úplně logickým směrem viz. třeba kompakty P300, 310 a 330. Začli na 12, pak dali 16 vše na malé čipu a 330 už má čip větší a opět "jen" 12Mpix. Zde se naštěstí poučili a to samé platí mnohdy o zpracování atd.
V komoře právě šťourat nemáš viz. ten druhý odkaz, který už dnes jede. V servisu neudělají nic jiného a pokud tomu vyčleníš půl neděle a udržíš nervy na uzdě jak tam píše, tak si to 100% nastavíš lépe jak servisní technik, který s tím hne, udělá cvak, cvak, dobrý a vyinkasuje 1500,- za seřízení. Já naštěstí na to šahat nemusím, mě to teď na obě skla maká perfektně, ale je dobré vědět co a jak a jak vidíš první návod na netu je chybný.
08:58:46
18.09.2013
18.09.2013
Syny
-> Tuner#2: Neberu to jako dogma, jen jsem uvedl to co si myslim, ze by mohlo byt pravdivy. Pokud neni, ok, beru to... Ale do dobynez mi to nekdo vyvrati si holt myslim neco jinyho :)
Tyvole imbusem stourat do fotaku, tak na to bych kule asi nemel. Staci lepici tycinka, kterou jsem taky jeste nepouzil :)
Tyvole imbusem stourat do fotaku, tak na to bych kule asi nemel. Staci lepici tycinka, kterou jsem taky jeste nepouzil :)
08:29:30
18.09.2013
18.09.2013
StepaNoFUN
-> Tuner#2: Zkoušel jsem to na tom papíře se všema třema sklama a ostřej všechny stejně... A jak jsem psal - spodní ostřící bod funguje teď líp, než předtím.
22:12:44
17.09.2013
17.09.2013
-> Stepan FUN: Dělal jsi od té doby nějaké přesné měření a nebo jen subjektivní pocit? Já tomu prostě nevěřím a tím co jsi to dělal to rozhodně správně není.
-> Syny: Tak takhle NE: www.howtoshot.com/82/how- to-fix-front-focus-nikon-d 90-d80-back-focus-problem
Když už ladit AF, tak tam kde se to má a to na spodku foťáku 3 šroubkama, protože ladíš jak zdálenost měřícího prvku od zrcátka, tak i jeho náklon, aby seděli jak středové body, tak i krajní. Bohužel stránka jak je to správně aktuálně nejede: buckscorner.com/home/niko n-d90-autofocus-calibratio n
-> Syny: Tak takhle NE: www.howtoshot.com/82/how- to-fix-front-focus-nikon-d 90-d80-back-focus-problem
Když už ladit AF, tak tam kde se to má a to na spodku foťáku 3 šroubkama, protože ladíš jak zdálenost měřícího prvku od zrcátka, tak i jeho náklon, aby seděli jak středové body, tak i krajní. Bohužel stránka jak je to správně aktuálně nejede: buckscorner.com/home/niko n-d90-autofocus-calibratio n
22:05:41
17.09.2013
17.09.2013
-> Syny: nedělám si prdel z toho co píšeš, ale z toho, že to co je na netu bereš jako dogma. Ze své branže vím, že se dá věřit tak 1/10 toho co se na netu a v různých recenzích dočteš...
Ohledně Canon 650 a 700D. Nechápu kde vidíš ty rozdíly, to tělo, respektive použitý čip vykazují naprosto stejné výsledky. Má stejný dynamický rozsah a jediné v čem je nepatrný rozdíl (prot ten rozdíl 1 bodu v hodnocení) je ten, že 650 umí jít bez šumu a velké ztráty dynamiky do většího ISA, ale 40 - to taky může být při výrobě jinou sérií čipu a je to hned tak jako jsou rozdíly v LCD panelech, tak tady to bude něco podobného. Z toho bych teda já netvrdil, že 700vka fotí hůř...
www.dxomark.com/index.php /.../Canon
Ohledně Canon 650 a 700D. Nechápu kde vidíš ty rozdíly, to tělo, respektive použitý čip vykazují naprosto stejné výsledky. Má stejný dynamický rozsah a jediné v čem je nepatrný rozdíl (prot ten rozdíl 1 bodu v hodnocení) je ten, že 650 umí jít bez šumu a velké ztráty dynamiky do většího ISA, ale 40 - to taky může být při výrobě jinou sérií čipu a je to hned tak jako jsou rozdíly v LCD panelech, tak tady to bude něco podobného. Z toho bych teda já netvrdil, že 700vka fotí hůř...
www.dxomark.com/index.php /.../Canon
18:31:28
17.09.2013
17.09.2013
StepaNoFUN
-> Tuner#2: Třeba jsem ladil AF nesmyslným způsobem, ale postupným testováním jsem zjistl, že i když je to možná blbost, tak to teď kupodivu funguje líp, než předtím... Za mě zatím spokojenost. ;-)
17:59:09
17.09.2013
17.09.2013
Syny
-> Tuner#2: No delas si tu prdel z toho co pisu :) Ja to netvrdim jako fakt o kterem jsem presvedcenej ja, ale pouze pisu, ze na tyhle nazory jsem narazil pri procitani recenzi. Konkretne tohle bylo na nejakym serveru verohodnejsim, ale ted uz fakt nevim kde. Pokud to najdu, tak to sem dam. Ale nemam duvod si tu vymejslet... Jak pisu, mozna to bylo mysleno v duchu, ze se Canon zameruje spis na vylepsovani kvalit videa nez fotek. Ac tedy dle toho odkazu ma parametry ta 700D o malilinko horsi. Ale kdo vi jak to testujou.
BTW: Jak se da ladit AF? To je asi nejaka ficura pro "dospelejsi" fotaky, co? Jako psal Vetevka, ze si muze poladit back/front focus na tej jeho D7000.
BTW: Jak se da ladit AF? To je asi nejaka ficura pro "dospelejsi" fotaky, co? Jako psal Vetevka, ze si muze poladit back/front focus na tej jeho D7000.
17:51:56
17.09.2013
17.09.2013
-> Syny: Kde vidíš, že do Tebe reju? Já se jen ptal kde jsi to vyčetl, zda to nebyla recenze hodna toho, že 18-105tka je horší než seťák apod. jak je dnes dost často vidět. Bohužel net se plní snůškou blbostí, ostatně Štěpán by o tom mohl vyprávět, když ladil AF na své D80tce dle jednoho zavedeného bludu...
A teď k věci. Z odkazu je patrné, že oba foťáky jsou úplně stejné a v podstatě i se stejným ohodnocením: snapsort.com/compare/.../ score
To že jeden umí jít malinko níž v ISO je fakt neznatelné. Opravdu mě není jasné, čím by funkce video degradovala fotky? Pravda teď Canon vymyslel nějaký jiný systém ostření u toho videa v režimu live view kde to zatím bylo právě dost žalostně pomalé (tam má náskok proti Nikonu nepochybně), ale proč by to mělo vliv na fotku? Třeba někdo objasní...
A teď k věci. Z odkazu je patrné, že oba foťáky jsou úplně stejné a v podstatě i se stejným ohodnocením: snapsort.com/compare/.../ score
To že jeden umí jít malinko níž v ISO je fakt neznatelné. Opravdu mě není jasné, čím by funkce video degradovala fotky? Pravda teď Canon vymyslel nějaký jiný systém ostření u toho videa v režimu live view kde to zatím bylo právě dost žalostně pomalé (tam má náskok proti Nikonu nepochybně), ale proč by to mělo vliv na fotku? Třeba někdo objasní...
17:46:07
17.09.2013
17.09.2013
Syny
-> Tuner#2: A mimochodem, to ze D90 byla prvni s videem jeste neznamena, ze to Nikon neudelal prave kvuli konkurenci. Stejne do ted (nevim tedy jak vyssi modely, ale od 5xxx niz) nema Nikon pro video samostatnou funkci. Je to pouze moznost v rezimu LV. Canony maj primo na kolecku rezim videa, Nikon (alespon ty co jsem videl) ne.
Tim netvrdim, ze to co jsem psal je pravda. Taktez to bylo prevzato z recenzi, kterejch sem tenkrat precetl docela slusny hafo vsude mozne. Pouze pisu to co jsem tam cetl. Jen jsem dal za pravdu tomu, ze maj Canony urcite vic "user friendly" rezim videa vcetne jeho moznosti nastaveni v prubehu (a u poslednich modelu i ostreni) oproti Nikonu.
Co se tyce toho, ze se Canon ubira spis cestou vylepsovani videa nez vylepsovani foceni, to jsem cetl nekde u recenze 700D. Dost mozna to bylo mysleno spis v tomto duchu, ac plati to co jsem psal niz, ze nevim jestli nejaka komponenta pro lepsi vlastnosti videa muze nepatrne zhorsit kvalitu fotek. Mozna jo, kdyz 700D hodnoti kvalitou fotek o malinko hur nez 650D.
Tim netvrdim, ze to co jsem psal je pravda. Taktez to bylo prevzato z recenzi, kterejch sem tenkrat precetl docela slusny hafo vsude mozne. Pouze pisu to co jsem tam cetl. Jen jsem dal za pravdu tomu, ze maj Canony urcite vic "user friendly" rezim videa vcetne jeho moznosti nastaveni v prubehu (a u poslednich modelu i ostreni) oproti Nikonu.
Co se tyce toho, ze se Canon ubira spis cestou vylepsovani videa nez vylepsovani foceni, to jsem cetl nekde u recenze 700D. Dost mozna to bylo mysleno spis v tomto duchu, ac plati to co jsem psal niz, ze nevim jestli nejaka komponenta pro lepsi vlastnosti videa muze nepatrne zhorsit kvalitu fotek. Mozna jo, kdyz 700D hodnoti kvalitou fotek o malinko hur nez 650D.
17:36:30
17.09.2013
17.09.2013
Syny
-> Tuner#2: Koukni na ruzne recenze. Dokonce i v porovnavani to boduje novejsi Canony hur nez predchozi verze. Myslim, ze to bylo i v tom odkazu cos mi sem jednou daval na to srovnavani. A tady je to taky:
snapsort.com/compare/Cano n-EOS-650D-vs-Canon-EOS-70 0D
Nevim proc do me rejes Jen pisu co jsem cetl, kdyz jsem vybiral fotak sam. Ja to porovnat nemohl, tak se pouze spoleham na to, ze ten kdo to testoval tu sanci srovnani mel. Navic jsem to cetl asi ve dvou recenzich - respektive to bylo psano v tom smyslu.
Do vyvoje Canonu fakt nevidim a nevim jestli nejaka komponenta ve fotaku, ktera tam je kvuli videu muze naopak zhorsit kvalitu fotek. Fakt nevim. Pouze jsem to nekde cetl jako nazor nekoho na zaklade provedeneho testu pri recenzovani.
Jak vis, tak jsem pri vybirani fotaku z duvodu sluzebni cesty nemel moc sanci nekde fotaky zkoumat a porovnavat fotky z nich.
snapsort.com/compare/Cano n-EOS-650D-vs-Canon-EOS-70 0D
Nevim proc do me rejes Jen pisu co jsem cetl, kdyz jsem vybiral fotak sam. Ja to porovnat nemohl, tak se pouze spoleham na to, ze ten kdo to testoval tu sanci srovnani mel. Navic jsem to cetl asi ve dvou recenzich - respektive to bylo psano v tom smyslu.
Do vyvoje Canonu fakt nevidim a nevim jestli nejaka komponenta ve fotaku, ktera tam je kvuli videu muze naopak zhorsit kvalitu fotek. Fakt nevim. Pouze jsem to nekde cetl jako nazor nekoho na zaklade provedeneho testu pri recenzovani.
Jak vis, tak jsem pri vybirani fotaku z duvodu sluzebni cesty nemel moc sanci nekde fotaky zkoumat a porovnavat fotky z nich.
17:11:36
17.09.2013
17.09.2013
V návaznosti na diskuzi videa škodovek:
Syny jak může video degradovat focení? Nebyl to jen výkřik někoho na netu asi stejné úrovně, jako, že Nikon tam dal video, protože ostatní?
Syny jak může video degradovat focení? Nebyl to jen výkřik někoho na netu asi stejné úrovně, jako, že Nikon tam dal video, protože ostatní?
08:43:10
15.09.2013
15.09.2013
Shader
-> Klubko_ 15.09.13 08:33:21: Jo tak je to ono, jsem to ale vůl!! Kartu nikdy nevytahuju, to byl nouzový stav, takže mě to nějak neťuklo . Dík.
08:33:21
15.09.2013
15.09.2013
Klubko_
-> Shader: nejspis sis ji jen "uzamknul pro zápis". Pokud mas SD kartu, tak je tam posuvny jezdec, kterym jde posunout viz obrazek.
07:56:06
15.09.2013
15.09.2013
Shader
Hoši mám takový problém. Jelikož tomu vůbec nerozumím, doufám, že mi nějaká dobrá duše poradí. Když jsem měl ve foťáku už plnou paměť, vytáhl jsem kartu, hodil do čtečky v PC a přetáhl fotky. Když jsem pak dal kartu nazpět do foťáku, objevila se hláška "karta uzamknuta", takže na ní teď nemůžu fotit? Co s tím? Dík za rady.
11:40:21
11.09.2013
11.09.2013
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Nwkt: Jenomže já jsem potřeboval jen určitý města, ne kamkoliv. Ale jak říkam, vždycky to bylo kam rozepsat, jen bylo těžký se neopakovat. :)
11:37:37
11.09.2013
11.09.2013
Nwkt
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Jako žes zadal km a on se vygeneroval zbytek sám
11:22:04
11.09.2013
11.09.2013
-> Nwkt: Generátorů na co? Na ty km do knihy jízd? Nebylo nikdy potřeba, stejně jsem lítal v jednom kuse do Phy neplánovaně a pokaždý na zadání někoho jinýho a stejně si to nikdo nepamatoval kdy, takže to bylo jedno. A vedení si to psalo stejným způsobem taky. :)
11:12:35
11.09.2013
11.09.2013
Nwkt
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Tak na netu je na to dost generátorů ne?
11:11:23
11.09.2013
11.09.2013
-> Syny: Tak já samozřejmě vím, jak to chodí se služebákem... to byla jen sranda.
Ale tak nějaký to Kábro mi dovízt můžeš a benzín ti klidně zaplatím.
Co jsem měl já služebáka, tak tam jsme stejně všichni dopisovali knihu jízd měsíc zpátky jen kvůli tomu, kdyby byla nějaká kontrola z finančáku nebo z čeho, jinak to nikdo neřešil. Stačilo za ten měsíc napsat párkrát cestu o Prahe a zpátky a bylo to. Jen se nesmělo nikde nic stát no... Ale už toho tady raději necháme. :)
Ale tak nějaký to Kábro mi dovízt můžeš a benzín ti klidně zaplatím.
Co jsem měl já služebáka, tak tam jsme stejně všichni dopisovali knihu jízd měsíc zpátky jen kvůli tomu, kdyby byla nějaká kontrola z finančáku nebo z čeho, jinak to nikdo neřešil. Stačilo za ten měsíc napsat párkrát cestu o Prahe a zpátky a bylo to. Jen se nesmělo nikde nic stát no... Ale už toho tady raději necháme. :)
16:03:18
10.09.2013
10.09.2013
Nwkt
-> Syny: Easy, kup třeba Cupru nebo RS šikovně ťuklou (nárazník, blatníky ....) za pár pencí, odjezdi, dojeď s tim do čr a prodej. Myslim že neproděláš, ještě bych řek že slušně vyděláš
15:25:56
10.09.2013
10.09.2013
Syny
-> rOMAN 10.09.13 13:46:35: To tak :) Jeste si tady budu kupovat nejakej kram a platit za nej. Staci ze mam jeden doma... Ted si tu vozim prdel v relativne schopnym aute a mensi vylety se nechaji, takze neresim. Sice bych se rad vydal na kukacku treba do Skotska, ale to si holt necham zajit chut...
14:38:31
10.09.2013
10.09.2013
rOMAN
-> Luky: ja mel asi 30liber za mesic ..kdyz jsi prokazal ze uz jezdis nejaky ten rok :)
13:56:38
10.09.2013
10.09.2013
Luky
-> rOMAN 10.09.13 13:46:35: jj, ideálně nějakýho Rapida bez střechy, pak ho tady může ještě zpeněžit
Ale tamní pojistka by to trochu prodražila, ne?
Ale tamní pojistka by to trochu prodražila, ne?
13:46:35
10.09.2013
10.09.2013
rOMAN
-> Syny: si kup auto za 100 liber s motkou na pul roku a muzes jezdit kam jen se te bude chtit kdyz si zaplatis benzin :)
13:32:12
10.09.2013
10.09.2013
Syny
-> M@rtin: GPS tam nastesti neni (snad ), ale plno lidi si mysli, ze kdyz tu mam sluzebni auto, tak si muzu jezdit kam chci, kdy chci a vsecko mi to firma zaplati a nebude nikomu nic divny :)
13:13:08
10.09.2013
10.09.2013
Nwkt
-> M@rtin: Co řešíš aukro.cz/anti-tracker-gps
-rusicka-signalu-novinka-i
3505352708.html
12:51:19
10.09.2013
10.09.2013
M@rtin
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : No to určitě má Syny stejný jako u nás. Každej kilometr navíc se musí zdůvodnit, nemůžeš služebákem jezdit jak se ti zachce. Ještě u nás, když jsou všechny auta hlídaný GPS. Mám problémy zdůvodnit i parkování 400m od baráku v garáži, když nejsem celý víkend doma
12:41:55
10.09.2013
10.09.2013
Nwkt
-> Syny: Bych možná něco měl a přímo v Coventry
12:10:41
10.09.2013
10.09.2013
Syny
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Ja bych pouze zareagoval na to, ze sluzebak sice mam, ale v Anglii :) Ja s nim nejezdim pravidelne do CR To zparve a zadruhe mam knihu jizd, takze nejaky vylety nad 50km jsou drobet problem.
Autem jsem jel do UK a ted po 2 - 3 tydnech litam jen na vikendy letadlem zpatky (auto zustava na letisti). A zpatky do CR pojedu autem zase az v pulce prosince, kdy budu doma na Vanoce (+ dovolena). No a po novem roce auto zase nadlabnu a trada zpatky. No a dej se bude opakovat. Litat litat litat a nakonec zase karou zpet.
Ale uprimne, uz mi to tady zacina fakt srat. Zaprvy je tu stejne prd co delat (nemam ani s kym jit na pivko), za druhy absolutne vubec nestiham nejaky zajmy v CR a za treti se to cely (a to jsem do prace chodil i o dovolenej, vsecky lety mam ve svem volnu bez naroku na prescas - ba covic, jeste jsem predtim v praci a po praci jedu na letiste - doma v CR jsem tak ve 2 rano) na vejplatni pasce projevilo naprosto minimalne... Asi budu muset zatlacit
Takze info pro vsechny - privezt neco z UK mozne je, ALE ! Pokud to bude neco vetsiho, tak jedine autem a to az v polovine prosince (+ se musi brat ohled na to, ze uz tak mam auto natriskany mejma vecma). Male veci je mozne dotahnout letadlem (pokud to bude neco co mi do letadla vemzou a narvu to do kufru k mejm vecem). Ve vsech pripadech ale plati, ze tady nemuzu zas tak moc volne jezdit i kdyby mi nekdo nabizel, ze naftu zaplati, tak mam hlidane kilometry. Samozrejme male sumy jdou rozepsat, ale 200km uz ukecam blbe. Jedna moznost jeste je, ze muzu poskytnout adresu hotelu a tam mi muze nekdo v ramci Anglie poslat balicek, ktery nasledne privezu do CR, ale otazkou je, jestli se to dotycnemu pak porad vyplati. Tod vse
Autem jsem jel do UK a ted po 2 - 3 tydnech litam jen na vikendy letadlem zpatky (auto zustava na letisti). A zpatky do CR pojedu autem zase az v pulce prosince, kdy budu doma na Vanoce (+ dovolena). No a po novem roce auto zase nadlabnu a trada zpatky. No a dej se bude opakovat. Litat litat litat a nakonec zase karou zpet.
Ale uprimne, uz mi to tady zacina fakt srat. Zaprvy je tu stejne prd co delat (nemam ani s kym jit na pivko), za druhy absolutne vubec nestiham nejaky zajmy v CR a za treti se to cely (a to jsem do prace chodil i o dovolenej, vsecky lety mam ve svem volnu bez naroku na prescas - ba covic, jeste jsem predtim v praci a po praci jedu na letiste - doma v CR jsem tak ve 2 rano) na vejplatni pasce projevilo naprosto minimalne... Asi budu muset zatlacit
Takze info pro vsechny - privezt neco z UK mozne je, ALE ! Pokud to bude neco vetsiho, tak jedine autem a to az v polovine prosince (+ se musi brat ohled na to, ze uz tak mam auto natriskany mejma vecma). Male veci je mozne dotahnout letadlem (pokud to bude neco co mi do letadla vemzou a narvu to do kufru k mejm vecem). Ve vsech pripadech ale plati, ze tady nemuzu zas tak moc volne jezdit i kdyby mi nekdo nabizel, ze naftu zaplati, tak mam hlidane kilometry. Samozrejme male sumy jdou rozepsat, ale 200km uz ukecam blbe. Jedna moznost jeste je, ze muzu poskytnout adresu hotelu a tam mi muze nekdo v ramci Anglie poslat balicek, ktery nasledne privezu do CR, ale otazkou je, jestli se to dotycnemu pak porad vyplati. Tod vse
11:56:45
10.09.2013
10.09.2013
-> Nwkt: Sme měli taky zeměpis... když se kouknu na mapu európy a na plán Prahé, tak to je velký asi jako Střelečák, tak to nemůže bejt nijak velký.
11:47:37
10.09.2013
10.09.2013
Nwkt
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Tak pro to nepojede někam x stovek mil ne ono to zase neni tak malej ostrov
11:18:43
10.09.2013
10.09.2013
-> Nwkt: Dyť má služebák, tak ti to přiveze cestou domů. :)
09:55:16
10.09.2013
10.09.2013
Nwkt
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : To je buřt, jestli by to posílal do vnitrozemí nebo ke mě. Cenovka za dopravu stejná
23:58:23
09.09.2013
09.09.2013
-> Nwkt: Ti to mohl Venca přivízt, když říkal jak to tam maj všechno levný a dopravu bys měl grátis. :)
19:33:43
09.09.2013
09.09.2013
Nwkt
-> MerHanz: cca 210 i s dopravou z Anglie. Jenom kus plastu, tak na tom snad neni co zkurv*t pasovat na to pasuje
19:22:42
09.09.2013
09.09.2013
MerHanz
-> Nwkt: origo, nebo tchajfan ? A kolik takovej kus Polyethylenový roury koštuje ?
11:13:06
09.09.2013
09.09.2013
Nwkt
-> Syny: Sluneční clona na tu 70-200, ale rozměrově spíš okapová roura
11:12:18
09.09.2013
09.09.2013
Syny
-> Nwkt: Co to je?
11:00:22
09.09.2013
09.09.2013
Nwkt
Nic zásadního, jenom konečně kus nějaký plastový trubky taky to mohlo přijít už v pátek
10:24:08
09.09.2013
09.09.2013
-> M@rtin: Však nedovnitř, ale do tý boční kapsy z venku. Když budu tahat pití v ruce, čím budu fotit? A vyrazit někam na X hodin bez pití je blbost.
10:11:39
09.09.2013
09.09.2013
oppik
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : dokonce.to už není návratu zpět
08:32:11
09.09.2013
09.09.2013
M@rtin
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Do fotobatohu takové věci nepatří.
22:28:42
08.09.2013
08.09.2013
-> oppik: Štěpán se nerozjel, on se urval ze řetězu...
21:56:20
08.09.2013
08.09.2013
oppik
má někdo canon 500D a podobný?