-> Bukaj: Kravit se dá s ledasčím, ale stále náctiletej řidič v litrový Fabii nebo Felicii je potencionálně míň nebezpečnej, než když si za letní brigádu koupí trojkový nebo pětkový BMW. A díky nevalnému výkonu se naučí předvídat a používat za volantem mozek. Viděl jsem to na sobě, kamarádech a díky příbuzným to vidím i na týhle generaci. Naprostá většina v 18ti přemýšlí přirozením a chtějí hned auto, co má koně, dají se s tím dělat kraviny bez ohledu na jejich zkušenosti a schopnosti.
Hlavní problém tví v tom, že ještě když jsem ještě dorůstal já, cenově dostupný auto byla 120tka, se kterou se dalo blbnout leda tak na parkovišti nebo zasněžený silnici. Vidím to u nás poměrně často a jakmile je podzim, mokro a začíná zima. V pěkných zatáčkách každou chvíli vyvalený auto, nejčastěji starý BMW nebo 4x4 OI, dehtový Fabie a u toho smutně koukající "řidič" s rovným kšiltem a ustupujícím akné. Jakmile nasněží, tak tyhle závodníky tahaj na silnici cestou na Ještěd skoro denně.
Opravdu nemam rád svazování zákony, buzeraci, ale tady si myslím, žeby to pomohlo a nemuseli by se vymejšlet hovadiny, který odskáčou všichni.
edit: Zrovna jeden takovej nám pár dnů zpátky lítal kolem baráku (v obci), kilo + a jeho kamarád si ty jeho "průjezdy" točil na mobil a fotil to.
edit: A ještě jeden edit. Fakt mi nevadí, když někdo dělá kraviny na silnicích, taky se neřídím předpisy. Ale vadí mi, když to někdo dělá a nemá na to.... Ty seš zrovna ukázkovej případ, vyvádíš se škodovkou neskutečný věci, ale nikdy sem se s tebou v autě nebál.
![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)