skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
počítač problém
-> Nwkt: Jediny problem je s poctem neomezenych kombinaci OS a prohlizecu, v ruznych kombinacich se to chova ruzne, takze kdyz delame nejaky update na webu, tak to co mas hotovy za dva dny, musis "4 dny" kontrolovat :) Proste je to pekelny oser :-( Navic jsou rozdily i v prohlizecich ktery bezi na webkitu.. coz je taky na hovno. K tomu si pripocites archeologicky verze OS a prohlizecu co nasi uzivatele pouzivaj a je to uplne v prdeli :-) On je problem i udrzovat na virtualech ty mozny kombinace verzi... :-(
-> m8rinek: Avasta zas odinstaluj a dej radeji antivir od Microsoftu. A vyplo se jak ? jako ze naraz jako kdyz vypadne proud nebo klasicky jako kdyz das vypnout? Pokud naraz mohl by to klidne byt zdroj nebo bordel uvnitr (prach apod).
-> jourin: Jaký máte problémy s responzivností?
-> m8rinek: tak největší problém Woken je v tom, ze jsou instalovatelne na jakýkoliv HW. Tím padem jsou z podstaty věci skryty pruser. Pro jednotlive komponenty vytvářejí ovladače různé firmy. Tím padem jakákoliv chyba v ovládačích nebo instrukcich ovlivňuje stabilitu celého systému. U zdánlivě funkčního systému stačí udělat SW update čehokoli a následkem toho se muže cokoliv posrat :-( díky tomu výše popsanemu existuje nekonečno HW kombinaci a na to nejsou zadní výrobci SW nebo OS udělat řádné testy :( tím padem jim to asi ani nejde vyčítat. Jen u nás v práci děláme testy pro webové stránky a z množství kombinaci operačních systému a jejich verzi s kombinacemi webových prohlížečů a jejich verzi bych se poblil :-( k tomu si přidej responsivni a adaptivní design pro různá rozlišení monitoru a je to úplně v prdeli :( divil by jsi se kolik lidi ma dneska Win 98 a na tom poslední verzi firefoxu a k tomu používají dobovou verzi IE :-))))
-> m8rinek: všechny tyhle problémy jsem vyřešil cca v roce 2010, původně jsem se tomu šílené bránil a nevěřil tomu. Pak mě se mi opět něco posralo, chytil jsem nervy a ten nenáviděny .Mac koupil :) první 3 dny mě to stvalo, pak jsem se s tím smířil :-) dneska v případe počítačů stále chystám nervy v pravidelných intervalech. Pokaždé kdyz za mnou přijde žena nebo dcera s tím, ze ji na PC něco nefunguje :-D
Průser průser. Na mym PC se mi teď 2x za sebou stalo to, že se neočekávaně vyplo, při zapnutí nenajde USB klávesnici, tak musím dát PS2, pak normal najede. Ve W7 padne hláška o neočekávanym vypnutí, najede USB klávesnice.
Jediná změna co se nedávno udala byla instalace Avastu.
Jediná změna co se nedávno udala byla instalace Avastu.
-> dragon_cb_cz: Ví bůh, ale je hozená někde ve skříni ještě
-> Nwkt: Záleží s jakou, tohle je karta někdy z hloubky devadesátejch let... SB Live je souhrný označení pro X různejch karet.
-> dragon_cb_cz: Jsem s ní běhal pod W7
-> profman: To je SB Live? Tak přímo od Creativu ne
prosím jak nainstalovat přídavnou zvukovou kartu ct4830 (sound master) na visty? nemůžu nikde žádný ovladač najít a když tak to je zavirovaný :( integrovaná zvukovka asi KO.
-> Fén: Hmm, tak to už mi docházej nápady a jelikož tu nemám počítač s Windows tak nemám jak vyzkoušet.
Ale dohromady to žere pár MB RAM, takže bych to klidně nechal puštěné pořád...
Ale dohromady to žere pár MB RAM, takže bych to klidně nechal puštěné pořád...
-> Nwkt: To bych mohl, ale dělám v tom asi tak 2 až 3 hodiny denně, takže to zapínám jenom po tu dobu.
-> dragon_cb_cz: Pořád stejný výsledek. To "cmd /k" tam mám pro kontrolu, protože okno zůstane otevřené.
-> dragon_cb_cz: Pořád stejný výsledek. To "cmd /k" tam mám pro kontrolu, protože okno zůstane otevřené.
-> Fén: Spíš bych to udělal takhle:
runas /user:Administrator "net start Apache2.4"
Pokud se tvůj administrátorský účet jmenuje jinak, příslušně uprav. To "cmd /k" je zbytečný, tím říkáš že má spustit další CLI okno.
runas /user:Administrator "net start Apache2.4"
Pokud se tvůj administrátorský účet jmenuje jinak, příslušně uprav. To "cmd /k" je zbytečný, tím říkáš že má spustit další CLI okno.
-> Fén: A proč to nenechat jako službu s automatický spuštěním?
-> Nwkt: Protože takhle spustím jedním vrzem i MySQL.
-> Fén: Proč startuješ Apache takhle?
-> dragon_cb_cz: Pokud myslíš takhle, tak to taky nejde.
runas /user:%computername%\Admi n "cmd /k net start Apache2.4"
runas /user:%computername%\Admi n "cmd /k net start Apache2.4"
-> Fén: A pokud zkusíš spustit ty jednotlivé "net start" příkazy pomocí runas se stejnými parametry, tak to funguje?
-> dragon_cb_cz: Ano, příkazy pro spuštění Apache a MySQL jsou v tom "Start.cmd".
-> aDAm: Já právě nechci Apache a MySQL spouštět automaticky po startu počítače. Proto používám dávkový soubor pro ruční spuštění. Mě se jedná o to, aby se ten dávkový soubor automaticky spouštěl jako správce bez nutnosti klikat v kontextovém menu na "Spustit jako správce".
-> aDAm: Já právě nechci Apache a MySQL spouštět automaticky po startu počítače. Proto používám dávkový soubor pro ruční spuštění. Mě se jedná o to, aby se ten dávkový soubor automaticky spouštěl jako správce bez nutnosti klikat v kontextovém menu na "Spustit jako správce".
-> aDAm: To předpokládám má, když se to pokouší spustit přes net start.
-> dragon_cb_cz: tak ještě řešení je to zaregistrovat jako službu.
-> aDAm: To ale není řešení...
-> Fén: proč si nenahodíš nějaká all in one? Nebo si to jebni rovnou do po spuštění ne?
-> Fén: Chápu to správně, že ty příkazy pro spuštění Apache a MySQL jsou součástí toho Start.cmd souboru?
-> Fén: Nějak nerozumím... runas přece umožňuje zadání hesla přímo v parametrech.
-> Fén: Divný ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> Nwkt: Asi zůstanu u toho pravého tlačítka. :o/
runas /user:%computername%\Admi n "cmd /k D:\...cesta...\ServerStar t.cmd"
Po zadání hesla to přes runas projde, ale u dávkového souboru to hodí chybu odmítnutí přístupu.
runas /user:%computername%\Admi n "cmd /k D:\...cesta...\ServerStar t.cmd"
Po zadání hesla to přes runas projde, ale u dávkového souboru to hodí chybu odmítnutí přístupu.
Dá se nějak u dávkového souboru nastavit, aby se spouštěl přímo jako správce? Dělat to pokaždé přes pravé tlačítko je celkem nekomfortní.
-> Stepan FUN: děkuji už stahuji :) zítra to vyzkouším a napíšu co mi nejde a jde :))
-> Nwkt: OK. Sorry. Smazáno... ;-)
-> Stepan FUN: sry takhle veřejně ne
-> darklord: Jsem línej hledat. Radši to tam pošlu sám. A vím, že je to funkční...
-> Stepan FUN: ono u XP uz aj tak za chvilku nebudu, takze no stress btw naco odkaz ked je toho plna prdel na ulozto aj s klucom a aktivatorom? ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> tunerlada: Tak licenční klíč není problém najít na netu. Ale zapomeň pak na automatický aktualizace...
Každopádně cca za 20 minut sem hodím odkaz pro stažení WIN XP Proffesional, bez SP... A rovnou si asi začni stahovat ovladače na grafiku, základní desku atd...
Každopádně cca za 20 minut sem hodím odkaz pro stažení WIN XP Proffesional, bez SP... A rovnou si asi začni stahovat ovladače na grafiku, základní desku atd...
-> tunerlada: SP - Service pack. Musel bys ho pak doinstalovat. SP pro XP je max verze 3...
-> Stepan FUN: jee co je SP ?
na těch komplech sem měl původně xp profesional co si pamatuju a byly tam origo ale krabice a papíry už sou vyhozený a nálepka s kodem tam není.. brácha to přehrál W7 protože si myslel že se to zrychlí a samože se to ještě víc zpomalilo
![42](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/42.gif)
-> tunerlada: Přesně tak. Instalace XP byla origo bootovatelná. Chceš Home SP2, nebo Proffesional bez SP? Licenční kód máš?
-> Stepan FUN: data zachovat nepotřebuju.. takže řikáš najít někde na netu boot cd s XP a vypálit to a přes to to něak pujde jo?
-> ZdeněkH: Pak mě napadá ještě VirtualDub (www.virtualdub.org/), ale je to bez češtiny.
-> Fén: No zkoušel jsem verze 32 vs 64. Nižší verze má jakousi pseudočeštinu. Vyšší vůbec. No snad se tím nějak prokousám. Zkrátit video se mi už povedlo, ale dát dvě videa dohromady ne. Nebo vyjmout reklamu. Musím zkoušet, ale dík
-> ZdeněkH: Naposledy jsem s tím dělal někdy loni a umělo to vše, co jsem potřeboval pro klasickou editaci videa. Češtinu by to mělo mít taky.
-> Fén: Fakt funguje? Stáhnu a zkusím. V češtině to asi nebude co?
-> ZdeněkH: Avidemux avidemux.sourceforge.net/
Mám ještě počítačový dotaz, ale spíše z části softu.
Hledám nějaký blbuvzdorný a nejlépe česky komunikující program na editaci videa. Střih, spojování.
Mám pár dílů seriálu, které potřebují upravit například začátek nebo chci spojit dva díly co patří k sobě a případně vyjmout reklamu.
Zkoušel jsem něco najít na stahuj.cz, ale nějak mi to nejede jak by mělo
Hledám nějaký blbuvzdorný a nejlépe česky komunikující program na editaci videa. Střih, spojování.
Mám pár dílů seriálu, které potřebují upravit například začátek nebo chci spojit dva díly co patří k sobě a případně vyjmout reklamu.
Zkoušel jsem něco najít na stahuj.cz, ale nějak mi to nejede jak by mělo