-> Matthes, záškodník z TechWebu 03.12.23 11:06:14: Jinak my máme Electrolux LIT60433, ta už se nedělá, ale tohle vypadá na její novější verzi a s tou slevou je cena dost v pohodě: www.datart.cz/indukcni-va
rna-deska-electrolux-lir60
433-cerna.html Speciálně pokud máte ještě nějakou extra slevu v datartu.
Jen nevím, jestli umí spojit plotýnky... to jsme nikdy nepotřebovali.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kůrka je gumová
prohledat
199 příspěvků (zobrazeno 101 až 150) od 02.08.2023 do 30.01.2025, založil/a Matthes, záškodník z TechWebu
12:07:33
03.12.2023
03.12.2023
dragon_cb_cz
11:45:52
03.12.2023
03.12.2023
dragon_cb_cz
-> Matthes, záškodník z TechWebu 03.12.23 09:41:17: Co si tak pamatuju, tak když jsem vybíral desku k existující troubě (a následně troubu k existující desce), tak jsem ty zástavbové rozměry trochu řešil, ne vždy to úplně přesně vycházelo - ale už nevím jestli spotřebičům jako takovým, nebo předepsaným mezerám ve skříňce, od zdi atd. Vyplatí se tomu chvilku dát.
Jinak desky vedle dřezu bych se zas tak moc nebál (nevím teda jak z pohledu norem ohledně elektroinstalace) - při vaření na to stejně kolikrát něco vyteče atd. Ta indukce má právě výhodu, že je to prostě kus skla (a ten lem má zespod gumové těsnění, aby nezatékalo pod ní), tzn na údržbu je to v pohodě. Jediné co, tak to dotykové ovládání je na tohle docela citlivé (alespoň u té naší) - když na něj něco vyteče, nebo ho setřeš mokrým hadrem, tak blbě reaguje, nebo se to třeba celé vypne a tak. Ale stačí setřít papírovou utěrkou a dobrý.
Jinak jak píše -> gim 03.12.23 10:36:40: , tu turbo funkci určitě chceš (my jí máme na všech plotýnkách a používáme jí dost), ovládání máme plus/mínus a to mi nijak nevadí teda. Ale samostatné pro každou plotýnku. A co používáme fakt hodně je ta vestavěná minutka - taky samostatná pro každou plotýnku (že se sama vypne). A co jsme si zvykli používat hodně - ta minutka lze použít i samostaně, aniž by plotýnka byla zapnutá. Speciálně teď v zimě to používám při vaření čaje, aby se mi nestalo, že si půl hodině práce vzpomenu, že mám v kuchyni uvařený čaj, dávno studený a navíc přelouhovaný.
-> Bukaj 03.12.23 10:30:49: S tou tloušťkou to není až tak jednoduché - ty indukce zase mají předepsanou nějakou mezeru zespod kvůli chlazení. Že se to fyzicky vleze je jedna věc, ale všechny ty povinné odstupy atd je věc druhá.
Jinak desky vedle dřezu bych se zas tak moc nebál (nevím teda jak z pohledu norem ohledně elektroinstalace) - při vaření na to stejně kolikrát něco vyteče atd. Ta indukce má právě výhodu, že je to prostě kus skla (a ten lem má zespod gumové těsnění, aby nezatékalo pod ní), tzn na údržbu je to v pohodě. Jediné co, tak to dotykové ovládání je na tohle docela citlivé (alespoň u té naší) - když na něj něco vyteče, nebo ho setřeš mokrým hadrem, tak blbě reaguje, nebo se to třeba celé vypne a tak. Ale stačí setřít papírovou utěrkou a dobrý.
Jinak jak píše -> gim 03.12.23 10:36:40: , tu turbo funkci určitě chceš (my jí máme na všech plotýnkách a používáme jí dost), ovládání máme plus/mínus a to mi nijak nevadí teda. Ale samostatné pro každou plotýnku. A co používáme fakt hodně je ta vestavěná minutka - taky samostatná pro každou plotýnku (že se sama vypne). A co jsme si zvykli používat hodně - ta minutka lze použít i samostaně, aniž by plotýnka byla zapnutá. Speciálně teď v zimě to používám při vaření čaje, aby se mi nestalo, že si půl hodině práce vzpomenu, že mám v kuchyni uvařený čaj, dávno studený a navíc přelouhovaný.
-> Bukaj 03.12.23 10:30:49: S tou tloušťkou to není až tak jednoduché - ty indukce zase mají předepsanou nějakou mezeru zespod kvůli chlazení. Že se to fyzicky vleze je jedna věc, ale všechny ty povinné odstupy atd je věc druhá.
11:06:14
03.12.2023
03.12.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> gim: Diky za postrehy, mrknu po jjny desce jeste. Vedet to driv, tak jsem mohl zrestaurovat tu tvoji troubu, cos vyhazoval
-> Bukaj: Me slo o to, ze jsem nechtel mit tu desku mokrou Ale jinak naprd no. Pak ani profici kolikrat nemaj potrebny info a ruzne to prasej... Jako treba kamosovi, jehoz rodice si nechali udelat novou kuchyn. Dali jim tam takovej ten pseudokameninovej drez s baterii stojatou. Drez ma z vyroby vepredu a vzadu naznaceny otvory pro baterii a ty si pri instalaci vyrazis diru tam, kde potrebujes. Tahle firma to spletla a vytukli to blbe, pak museli vytuknout i tu druhou diru a jedna dira zbyla... Kamosovi rikali, at si tu nevyuzitou diru zalepi necim Tak jsem mu poradil, ze to ne picovina a at to vymenej cely na zaruku, kdyz jsou dementi... Nastesti neprotestovali.
To ze tam nechali v krasny kuchyni za vic jak 100 litru stary kabely hlinikovy v TN-C a zarostly trubky na vodu, ze jim tam netece tepla...
-> Bukaj: Me slo o to, ze jsem nechtel mit tu desku mokrou Ale jinak naprd no. Pak ani profici kolikrat nemaj potrebny info a ruzne to prasej... Jako treba kamosovi, jehoz rodice si nechali udelat novou kuchyn. Dali jim tam takovej ten pseudokameninovej drez s baterii stojatou. Drez ma z vyroby vepredu a vzadu naznaceny otvory pro baterii a ty si pri instalaci vyrazis diru tam, kde potrebujes. Tahle firma to spletla a vytukli to blbe, pak museli vytuknout i tu druhou diru a jedna dira zbyla... Kamosovi rikali, at si tu nevyuzitou diru zalepi necim Tak jsem mu poradil, ze to ne picovina a at to vymenej cely na zaruku, kdyz jsou dementi... Nastesti neprotestovali.
To ze tam nechali v krasny kuchyni za vic jak 100 litru stary kabely hlinikovy v TN-C a zarostly trubky na vodu, ze jim tam netece tepla...
10:36:40
03.12.2023
03.12.2023
gim
-> Matthes, záškodník z TechWebu: varná deska by neměla překážet troubě a naopak. Desky mají zastavbovou hloubku cca 5,5cm a trouby jsou shora uskočené cca o 10cm. Ze zkušenosti doporučuju u varné desky - hledej tu co má samostatné ovládání pro jednotlivé plotýnky. Nejlépe kde je celá stupnice (ne jen +/-), stupnici mají většinou Electroluxy. Ideálně turbo funkce aspoň na 2 plotnách (tím nahradíš tu rychlovarku) a spojitelnost dvou ploten pro vaření v pekáči. S indukcí chybu neuděláš, je to jak vaření na plynu, ale bezpečnější.
10:30:49
03.12.2023
03.12.2023
Bukaj
-> Matthes, záškodník z TechWebu: To mne taky sejří - všude je hromada spotřebičů, ale zjistit k nim technické info (jako třeba přesný montážní tvar nebo aspoň fotku, jak vypadají z nepohledových stran) - to je poměrně nadlidský úkon.
Ale co se týče trouby a desky, tak buď v klidu - jsou to standardizované rozměry a trouby počítají i s použitím plynových desek, takže tam je dost místa - ty elektrické desky rozměrem přesahují jen o kousíček přes hloubku pracovní desky v lince (pracovní desky mají obvykle tloušťku 3,5-5 cm a ty varné desky většinou kolem 6 cm...
Když jsem dělal mámě před rokem kuchyň, tak trouba nebyla problém, ale sehnat kloudnou plynovou varnou desku dle požadavků, to už problém byl - aby měla vyvýšený rantlík, jako klasické sporáky (když něco "uteče" z hrnce při vaření, aby to nepřeteklo na pracovní desku a na podlahu), aby nepřekážely ovládací knoflíky (klasický sporák je má na panelu vpředu, ale to u vestavné desky "nejde" - tedy vyjma kompletů s troubou, kterých je málo a jsou za nesmysl - to už by byl lepší klasický sporák) a sehnat něco s knoflíky na levé straně (máti je levák a "sporák je v pravém rohu místnosti) - to už je opravdu no-go...
Jinak sporák vedle dřezu je fajn - kdybych dělal kuchyň z gruntu, tak si to tak udělám - po dovaření/dosmažení rovnou sleju vodu z brambor/těstovin a umeju nádobí a nemusím běhat po kuchyni. A taky když mi něco uteče nebo vycákne, tak to mám snazší na očistu.
Takže být Tebou, tak to spíš beru jako plus...
Ale co se týče trouby a desky, tak buď v klidu - jsou to standardizované rozměry a trouby počítají i s použitím plynových desek, takže tam je dost místa - ty elektrické desky rozměrem přesahují jen o kousíček přes hloubku pracovní desky v lince (pracovní desky mají obvykle tloušťku 3,5-5 cm a ty varné desky většinou kolem 6 cm...
Když jsem dělal mámě před rokem kuchyň, tak trouba nebyla problém, ale sehnat kloudnou plynovou varnou desku dle požadavků, to už problém byl - aby měla vyvýšený rantlík, jako klasické sporáky (když něco "uteče" z hrnce při vaření, aby to nepřeteklo na pracovní desku a na podlahu), aby nepřekážely ovládací knoflíky (klasický sporák je má na panelu vpředu, ale to u vestavné desky "nejde" - tedy vyjma kompletů s troubou, kterých je málo a jsou za nesmysl - to už by byl lepší klasický sporák) a sehnat něco s knoflíky na levé straně (máti je levák a "sporák je v pravém rohu místnosti) - to už je opravdu no-go...
Jinak sporák vedle dřezu je fajn - kdybych dělal kuchyň z gruntu, tak si to tak udělám - po dovaření/dosmažení rovnou sleju vodu z brambor/těstovin a umeju nádobí a nemusím běhat po kuchyni. A taky když mi něco uteče nebo vycákne, tak to mám snazší na očistu.
Takže být Tebou, tak to spíš beru jako plus...
09:41:17
03.12.2023
03.12.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> StepaNoFUN: Jj, koukal jsem do návodu, to co jsem vyhlídnul má 7,5 kW a dá se stáhnout na 6.
Jinak Když si vyberu tyhle komponenty:
trouba: www.alza.cz/electrolux-eo f3h50bk-600-surroundcook-d 7423160.htm
deska: www.alza.cz/gorenje-it641 bsc7-powerboost-d7170162.h tm
skříňka: www.asko-nabytek.cz/46154 75.7-kuchynska-skrinka-pro -vestavnou-troubu-bordeaux -60-cm-dub-bordeaux
Je to vše vždycky tam standardizovaný, že to bude sedět k sobě? Nestane se, že třeba indukce bude kolidovat s troubou?
Ještěě řeším poslední detail, že sporák je bohužel hned vedle dřezu. Stará furt něco vehementně meje a cáká vodu všude. Tak aby mi to nešlo na tu indukci. Rád bych tam alespoň nějakou mezeru... Asi budu muset vyměnit i ten dřez s odkapávačem.
Jinak Když si vyberu tyhle komponenty:
trouba: www.alza.cz/electrolux-eo f3h50bk-600-surroundcook-d 7423160.htm
deska: www.alza.cz/gorenje-it641 bsc7-powerboost-d7170162.h tm
skříňka: www.asko-nabytek.cz/46154 75.7-kuchynska-skrinka-pro -vestavnou-troubu-bordeaux -60-cm-dub-bordeaux
Je to vše vždycky tam standardizovaný, že to bude sedět k sobě? Nestane se, že třeba indukce bude kolidovat s troubou?
Ještěě řeším poslední detail, že sporák je bohužel hned vedle dřezu. Stará furt něco vehementně meje a cáká vodu všude. Tak aby mi to nešlo na tu indukci. Rád bych tam alespoň nějakou mezeru... Asi budu muset vyměnit i ten dřez s odkapávačem.
08:52:37
03.12.2023
03.12.2023
Bukaj
-> StepaNoFUN 03.12.23 08:40:14: Aha, to zní logicky :)
08:49:44
03.12.2023
03.12.2023
StepaNoFUN
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak indukci kdyztak omezis vykon. Lepsi desky to umej. Nastavis max a ona si to ohlida.
08:46:33
03.12.2023
03.12.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> StepaNoFUN: Akorat ma bejt ta deska jistena B16. Hlavni jistic mam jik 18, tak snad to nebude padat. Ale sklokeramika na to funguje no. Horsi kdybych musel jistic vymenit za 3B20.
08:40:14
03.12.2023
03.12.2023
StepaNoFUN
-> Bukaj: dvoufazova je proto, ze treti faze ti zbyde na troubu.
22:10:41
02.12.2023
02.12.2023
Bukaj
-> StepaNoFUN: -> Matthes, záškodník z TechWebu:
Já tu mám už pár let zánovní varnou desku od klienta, kterému ji zapojoval elektrikář a taky ji odpálil...
Taky mne překvapilo, že je 2f - čekal bych buď 3f nebo u malejch dvouplotýnek 1f...
...doteď jsem se nedostal k tomu, abych ji zkusil opravit - myslím, že kdysi jsem ji rozebral a viděl odpálenej nějakej SMD rezistor a diodu, ale kvůli tomu, že nemám tucha, jaká byla původní hodnota onoho rezistoru (rozpadl se), tak jsem to odložil a už to bude 6 nebo 7 let, co mi tu ta varná deska leží...
Já tu mám už pár let zánovní varnou desku od klienta, kterému ji zapojoval elektrikář a taky ji odpálil...
Taky mne překvapilo, že je 2f - čekal bych buď 3f nebo u malejch dvouplotýnek 1f...
...doteď jsem se nedostal k tomu, abych ji zkusil opravit - myslím, že kdysi jsem ji rozebral a viděl odpálenej nějakej SMD rezistor a diodu, ale kvůli tomu, že nemám tucha, jaká byla původní hodnota onoho rezistoru (rozpadl se), tak jsem to odložil a už to bude 6 nebo 7 let, co mi tu ta varná deska leží...
19:51:43
02.12.2023
02.12.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> StepaNoFUN: Jako ze by pripojili na L1 a L2 faze a na N daj L3? To chapu, ze deska shori, ale tak snad vim na co mam kterej drat pripojenej na druhy strane, ne?
Edit: jinak modra faze je normalni na jihu i dnes... To chce bejt ostrazitej.
Edit: jinak modra faze je normalni na jihu i dnes... To chce bejt ostrazitej.
19:46:56
02.12.2023
02.12.2023
StepaNoFUN
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ze by nase stara norma, ktwra povolovala pouzit modrou jako fazovej vodic?
EDIT: A proste spraky jsou trifazovy... Navod se cte az potom.
EDIT: A proste spraky jsou trifazovy... Navod se cte az potom.
19:05:45
02.12.2023
02.12.2023
U-Geen
-> dragon_cb_cz 02.12.23 16:12:32: tak prosim o argumentaci pred moji zenou :-)
18:11:07
02.12.2023
02.12.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> dragon_cb_cz: Husty s rychlovarkou, to me nenapadlo.
Jinak stara mysli, ze to je zbytecna akce na ty 2-3 roky, ale me ta sklokeramika sere a stejne vic varim ja... A troubu i indukci pak muzu dat do novy linky zejo. Nemluve o tom, ze ted je mezera mezi sporakem a skrinkou se drezem a je tam furt hroznej heges.
Jinak by me zajimalo, proc ffurt lidem pri zapojovani ty indukce shorej, dyk je to v navodu popsany jak pro debily.
Jinak stara mysli, ze to je zbytecna akce na ty 2-3 roky, ale me ta sklokeramika sere a stejne vic varim ja... A troubu i indukci pak muzu dat do novy linky zejo. Nemluve o tom, ze ted je mezera mezi sporakem a skrinkou se drezem a je tam furt hroznej heges.
Jinak by me zajimalo, proc ffurt lidem pri zapojovani ty indukce shorej, dyk je to v navodu popsany jak pro debily.
16:12:32
02.12.2023
02.12.2023
dragon_cb_cz
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Jako musíš dávat pozor, ale zase se ti nestává to co na klasice, že to zapneš, ono se nic neděje, tak začneš něco dělat a zapomeneš na to a najednou se něco děje A taky se to daleko líp udržuje - prakticky nic se na tom nepřipaluje, setřeš to jen mokrým hadrem a hotovo.
A taky jsme mohli vyhodit rychlovarnou konvici, protože obyčejná nerezová konvice na té indukci je daleko rychlejší, takže o jeden krám v kuchyni míň.
A taky jsme mohli vyhodit rychlovarnou konvici, protože obyčejná nerezová konvice na té indukci je daleko rychlejší, takže o jeden krám v kuchyni míň.
07:19:22
02.12.2023
02.12.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> U-Geen: Ja tak nejak cejtim, ze indukce je asi nejlepsi... Ze mas proste velkej vykon rychle dostupnej... Akorat musi clovek davat pozor, kdyz zvysi volume, tak to hned hori oproti sklokeramice ja na indukci delal jen parkrat na dovoleny v apartmanu nejakym.
00:12:04
02.12.2023
02.12.2023
U-Geen
-> Matthes, záškodník z TechWebu: no prave... bude to sice rok dva hnusny... ale my to meli opacne, nedokazal jsem presvedcit zenu ze chceme desku a troubu, takze vedle novy linky stal starej sporak... nastesti mu pak odesla plotynka, takze jsem 2 mesic e presvedcoval ze indukce bude fajn, pak se dala nova deska a skrinka (nastesti ikea zas tolik neinovuje, jen nebyl k sehnani stejnej dezen na supliku pod troubu, ale to vyresil nerez, co zas sedi s troubou) a od ty doby si nemuze indukci vynachvalit :)
23:10:39
01.12.2023
01.12.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> U-Geen: No zas kdybych ty spotrebice koupil, tak je pak lze premontovat do novy kuchyne... neni to spatny napad.
23:05:52
01.12.2023
01.12.2023
U-Geen
-> Matthes, záškodník z TechWebu: leda fakt jak psal dragon koupit jednu 60ku kuchynskou skrinku (jetou nebo novy torzo v ikee) a ty pristroje do toho nasazet
20:04:42
01.12.2023
01.12.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> dragon_cb_cz: No bohuzel potrebuju nejdrov vykurvit obyvak a zamkovku na zahrade :-(
S tou kuchyni je bohuzel spojeny to, ze musim zaroven vybourat i hajzl a koupelnu To je tak si vzit dovolenou na dva tejdny a starou s klukem poslat taky pryc, asi k jejim rodicum...
S tou kuchyni je bohuzel spojeny to, ze musim zaroven vybourat i hajzl a koupelnu To je tak si vzit dovolenou na dva tejdny a starou s klukem poslat taky pryc, asi k jejim rodicum...
19:24:39
01.12.2023
01.12.2023
dragon_cb_cz
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Na to bych se vykašlal, alespoň budeš namotivovanej tu kuchyň udělat co nejdřív
19:17:16
01.12.2023
01.12.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
Stara me od novyho sporaku zrazuje, ze to nema ted smysl- mozna atlz s tou novou kuchyni. No asi mate recht.
Max koupit plotynku od Silverchřestu na test: www.lidl.cz/p/.../p100367 054
Max koupit plotynku od Silverchřestu na test: www.lidl.cz/p/.../p100367 054
11:57:10
01.12.2023
01.12.2023
palinator
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
Tak snad to není vyboulený o centimetr... Stejně je tam přes to sklo, takže fungovat to bude. Rozhodně to bude menší problém, než špatnej dotyk u klasický plotýnky.
Tak snad to není vyboulený o centimetr... Stejně je tam přes to sklo, takže fungovat to bude. Rozhodně to bude menší problém, než špatnej dotyk u klasický plotýnky.
11:31:29
01.12.2023
01.12.2023
dragon_cb_cz
-> Matthes, záškodník z TechWebu: To asi těžko říct, dokud to nevyzkoušíš Jako úplně stoprocentně přilepený to být nemusí, ale jak to reálně bude fungovat nevím.
11:23:10
01.12.2023
01.12.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> dragon_cb_cz: No nádobí už léta kupuju prozřetelně univerzální, ale třeba pánve mám uproustřed trochu vyboulený, takže střed pánve nepřiléhá na tu sklokeramiku. Dosáhnou tam ty elektromagnetický vlny přes tu mezeru?
11:16:38
01.12.2023
01.12.2023
dragon_cb_cz
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Jen bacha, že možná budeš muset obměnit i nádobí A za 12000, to bych si snad sehnal nějakej kusy vyřazený linky a koupil rovnou desku a troubu a ten kombinovanej sporák si takhle na dobu než bude nová kuchyně "vyrobil", ať to pak nemusíš vyhazovat... my dávali za desku a troubu dohromady podobně myslím. ale už je to pár let oboje.
EDIT: Tak kecám, deska asi osmičku a trouba byla za 7 asi, ale platil jsem část dárkovým šekem, takže ve výpisu vypadala za míň...
EDIT: Tak kecám, deska asi osmičku a trouba byla za 7 asi, ale platil jsem část dárkovým šekem, takže ve výpisu vypadala za míň...
11:10:31
01.12.2023
01.12.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> dragon_cb_cz: No dělaj, sporák je za 12000 s daní. Stará by měla mít nějaký zaměstnanecký slevy v Datartu, tak tam mrknu pak... Taky z tý elektriky chcípám no...
11:10:00
01.12.2023
01.12.2023
vhml
-> palinator 01.12.23 10:48:24: jako máš pravdu, že střídač je z toho divokej, ale kolipa elektriky v tý indukci propálíš...
10:58:01
01.12.2023
01.12.2023
dragon_cb_cz
-> Matthes, záškodník z TechWebu 01.12.23 10:39:48: Jo aha, to ani nevím jestli kombinovanej sporák s indukcí dělají. Každopádně já při vaření na klasické elektrice vždycky umírám, setrvačnost to má jak česká státní správa. Zlatá indukce nebo plyn.
10:48:24
01.12.2023
01.12.2023
palinator
-> dragon_cb_cz:
Indukce prej má svý kouzlo v baráku s FVE. Střídače zapojený na grid dělaj dost slušný špičkový toky tam a zpátky podle toho, jak ta indukce zrovna spíná. A 4Q elektroměr je svině která neodpouští.
Řešením je mít elektrárnu defaultně v ostrovu s tim, že ty špičky cloumaj s trafem ve Victronu, možná i s nějakými zvukovými efekty
Indukce prej má svý kouzlo v baráku s FVE. Střídače zapojený na grid dělaj dost slušný špičkový toky tam a zpátky podle toho, jak ta indukce zrovna spíná. A 4Q elektroměr je svině která neodpouští.
Řešením je mít elektrárnu defaultně v ostrovu s tim, že ty špičky cloumaj s trafem ve Victronu, možná i s nějakými zvukovými efekty
10:45:13
01.12.2023
01.12.2023
palinator
-> jok3r 01.12.23 05:50:31:
To má jeden Vietnamec co v nákupáku v PCE celej svůj dosavadní profesní život smaží na woku rýžové a vaječné nudle.
To má jeden Vietnamec co v nákupáku v PCE celej svůj dosavadní profesní život smaží na woku rýžové a vaječné nudle.
10:39:48
01.12.2023
01.12.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> dragon_cb_cz: Jako chtěl bych indukci, ale třeba za 2-3 roky bych chtěl překopat kuchyň s tím, že se vykope i podlaha kvůli pokládce nové odpadní roury ze záchoda, co je za zdí... A že bych pak pořídil novou linku a do díry v pracovní desce bych dal jen desku... Takhle bych zase musel koupit kombinovanej sporák, což nevím, jestli má cenu na ty 2-3 roky. Ale samozřejmě s mojí rychlostí to může být i 5 let Takže asi objednám tu kombinaci
08:31:04
01.12.2023
01.12.2023
dragon_cb_cz
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Zahoď obyč sklokeramiku velkým obloukem a pořid si indukci. To je nebe a dudy. Ve všech ohledech.
05:50:31
01.12.2023
01.12.2023
jok3r
-> palinator: chce to cvik a všechno jde, jakmile budeš mít na jedný ruce vetší sval než na druhý tak rád vaříš
-> Matthes, záškodník z TechWebu: taky máme sklokeramiku (3fázi gorenje) a reakční čas na pokles teploty je smutnej, na 230 by to prej bylo jestě horší
-> Matthes, záškodník z TechWebu: taky máme sklokeramiku (3fázi gorenje) a reakční čas na pokles teploty je smutnej, na 230 by to prej bylo jestě horší
21:45:56
29.11.2023
29.11.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> jok3r: -> palinator: Jasně, rozumím tomu, že tenká pánev nemá kam naakumulovat moc tepla, ale je mi divný, že to ta plotýnka sklokeramická není schopná dohnat no.
08:01:09
28.11.2023
28.11.2023
palinator
-> jok3r:
Já mám teda litinovou pánev na bramboráky, kupoval jsem jí aby se mi líp dělalo na kamnech. Ale pohazování si s ní teda vůbec nedovedu představit. Váží totiž asi 3 kg a rukojeť je všechno, jen ne ergonomická.
Já mám teda litinovou pánev na bramboráky, kupoval jsem jí aby se mi líp dělalo na kamnech. Ale pohazování si s ní teda vůbec nedovedu představit. Váží totiž asi 3 kg a rukojeť je všechno, jen ne ergonomická.
07:19:51
28.11.2023
28.11.2023
jok3r
-> Matthes, záškodník z TechWebu: to se mi stávalo s lehkou tenkou pánví, zkus sehnat pořádnou litinu, sice to "pohazování" začne být lehčí fitko a nesmíš sní moc klepnout o sklokeramiku ale nebude tak náchylná na rychlý pokles teploty
20:18:56
27.11.2023
27.11.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> palinator: Velka a lehka. Spodek zabira celou velkou plotynku ty sklokeramiky. Jako ta panev si moc tepla nenaakumuluje no.
-> Eidy: Odhad no. Vytvori se mezi kouskama masa varici voda.
-> Jirik_Tuňák1983: Ja to obcas taky slejvam no Prave jsem to chtel delat jak u cinanu - pekne orestovat... Maso se udela, mam ho obvykle na maly kousky.
-> Eidy: Odhad no. Vytvori se mezi kouskama masa varici voda.
-> Jirik_Tuňák1983: Ja to obcas taky slejvam no Prave jsem to chtel delat jak u cinanu - pekne orestovat... Maso se udela, mam ho obvykle na maly kousky.
20:08:36
27.11.2023
27.11.2023
SO545
-> Jirik_Tuňák1983 27.11.23 11:12:47: dost draha voda co ?
11:12:47
27.11.2023
27.11.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 26.11.23 20:30:57: Já jenom, že nám se někdy stane, že musíme tu pánev slejvat, jak je to kuře nalitý vodou.
Jinak u Číňana mají ty pánve rozpálené, že jim z toho kolikrát šlehne plamen. Já bych se u kuřecí bál jedné věci. Ono zatáhnout je fajn, ale aby bylo uvnitř hotové. Ona Kampylobakterióza není úplně sranda.
Jinak u Číňana mají ty pánve rozpálené, že jim z toho kolikrát šlehne plamen. Já bych se u kuřecí bál jedné věci. Ono zatáhnout je fajn, ale aby bylo uvnitř hotové. Ona Kampylobakterióza není úplně sranda.
10:44:17
27.11.2023
27.11.2023
Eidy
-> Matthes, záškodník z TechWebu: 20 ml? To je polívková lžíce.
10:09:01
27.11.2023
27.11.2023
palinator
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
Jak je ta pánev velká a těžká?
Jak je ta pánev velká a těžká?
20:30:57
26.11.2023
26.11.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: Tyjo nevim, tak 500 g masa dá 20 ml vody? Hrubej odhad... Možná míň.
19:55:14
26.11.2023
26.11.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 26.11.23 19:23:20: A kolik ti pustí to kuře vody?
19:23:20
26.11.2023
26.11.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
Jinak jsem zkousel kure dle mistnich rad a ma to zlepsujici se tendenci
Ve svym kulinarskym fuserstvi narazim jeste na dalsi problem, co me sere... kdyz delam svou povestnou pseudocinu, tak jakmile dam na velkou panev (wok) maso, tak na panvi rychle pada teplota, maso se nezatahne, pusti stavu a akorat se vari/dusi. Dneska jsem zmeril teplotu panve po chvili, co na ni bylo maso a mela jen 130 °. Pritom pred pridanim masa byla rozpalena dost... Panev je hlinikova s neprilnavym povrchem, ale delala mi to i stara s keramikou. Mam podezreni, ze to je kvuli debilni sklokeramice, ktera nestiha dodavat vykon do panve... Je to mozny?
Ve svym kulinarskym fuserstvi narazim jeste na dalsi problem, co me sere... kdyz delam svou povestnou pseudocinu, tak jakmile dam na velkou panev (wok) maso, tak na panvi rychle pada teplota, maso se nezatahne, pusti stavu a akorat se vari/dusi. Dneska jsem zmeril teplotu panve po chvili, co na ni bylo maso a mela jen 130 °. Pritom pred pridanim masa byla rozpalena dost... Panev je hlinikova s neprilnavym povrchem, ale delala mi to i stara s keramikou. Mam podezreni, ze to je kvuli debilni sklokeramice, ktera nestiha dodavat vykon do panve... Je to mozny?
23:21:50
29.09.2023
29.09.2023
růža
-> Matthes, záškodník z TechWebu: -> Syny: Navíc to vypadá, že to každou chvíli exploduje
23:19:44
29.09.2023
29.09.2023
Syny
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Přesně, todle bych si tedy fakt nedal
23:07:02
29.09.2023
29.09.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jindas: Nevim no, plastovej pytlik a vysoka teplota... Neni lepsi sklenena misa s poklopem nebo zakrytej pekac?