Kůrka je gumová

prohledat
161 příspěvků (zobrazeno 151 až 161) od 02.08.2023 do 05.02.2024, založil/a Matthes, záškodník z TechWebu
řadit dle data
23:04:47
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 23:02:50: Akorát tedy za mne nepřiklápět, nikdo koho znám kuře nepřiklápí.
23:02:50
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: -> gim: Tak fajn, zkusim si s tim priste vyhrst trochu... Diky :-)
22:55:55
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 22:13:50: Tak zkus kuře vyndat z lednice a nechat ho venku odstát, aby nešlo z lednice hned do trouby. Samozřejmostí je ho omýt, osušit a pak důkladně osolit (nebát se toho). Někdo ještě říká, do něj sem tam lehce ďobnout špičatou vidličkou, to třeba my neděláme. Troubu předehřát na 180. Nepřiklápět. My k tomu žádnou zeleninu nedáváme, tím spíše ne rajčata. Jenom to pouští vodu a kazí ten výpek/ chuť šťávy. Na dno pekáče dáme trochu vody, ono totiž hodně vody pustí i dnešní kupované kuře. A protože je každá trouba jiná, chce to vychytat, kdy je vhodné začít průběžně polévat výpekem. Kolikrát to není i klidně třičtvrtě hodiny - hodinu potřeba. Ale prostě podle trouby. Na posledních cca třeba 30 minut dáme na kousky kuřete slabý proužek másla a pečeme dál. Někdy je dobré na závěr zvýšit teplotu třeba na 200.

A jak říkám, tu kůžičku a krustu ti dělá právě sůl a máslo. Průběžně polévat, nepřehánět to úplně s množstvím vody, ať se kuře sice nepřipálí zespodu, ale zase ať neplave, to chce vychytat. Trochu horké vody z konvice, když se to vypeče, jde cmrndnout vždycky. Na konci by to mělo být tak, abys s tím ochutil / polil přílohu. Ke konci poléváme častěji, klidně co 10 - 15 minut.



Jak vidíš, kuře jde udělat v pohodě jen se solí na vodě. Nezapomeňte ten pekáč mít vymazaný. My to děláme jen máslem a pár proužků dáváme i do vody, kterou lehce podlijeme před dáním do trouby. Nejčastěji máme s rýží, kterou pocmrndáme tím výpekem. Není vysušené. Hlavně se takhle, když omezíš množství maziva, dá připravovat i při nařízené dietě.
upraveno 3x, naposled 02.08.2023 23:11:27
22:44:09
02.08.2023
gim
-> Matthes, záškodník z TechWebu: teploty naopak. Pomalu upéct pod deklem a nakonec to okouřit na kůrčičku
upraveno 1x, naposled 02.08.2023 22:44:31
22:13:50
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: Klasicka elektrika Mora.
22:06:48
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 21:55:44: Tak v první řadě velmi málo soli a přiklápění. Teploty taky špatně. Jakou máte troubu? Klasickou elektrickou a nebo horkovzdušnou?
21:55:44
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: Sul od oka no. Pecu tak hodinu a pul a z toho je to odklopeny posledni pulhodinu. Teplota ba zacatku 200 °C a pak po treba 15 minutach 150.
21:28:19
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 21:17:58: A kolik soli tam dáváš? A když už ho tedy přiklápíš, jak dlouho ho máš odklopené? Jak dlouho ho cca pečeš?
upraveno 1x, naposled 02.08.2023 21:43:18
21:17:58
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Jirik_Tuňák1983: Nijak, vemu ho z lednice, naplacam na nej sul, koreni a vlozim na cibulovy loze. Okolo nahazim papriku a rajcatka.
21:15:11
02.08.2023
Jirik_Tuňák1983
A jak to kuře připravuješ před pečením? Asi vím, kde děláš chybu.
21:04:44
02.08.2023
Matthes, záškodník z TechWebu
A to to kuře polejvám, peču ke konci odklopený, kůže je na x místech propíchnutá... 10 Nějaká rada?
zvětšit Kůrka je gumová - obrázek od Matthes, záškodník z TechWebu vložen 02.08.2023 21:04:44
Extreme Tyres