-> Eidy:
Co je zač ten Powermat? Nepodařilo se mi vygooglit výrobce ani žádné další relevantní informace...
Jak jsem psal, chtěl bych něco, co mi vydrží a ne, že se to pár let po záruce vysype a nepůjde opravit kvůli nedostupnosti dílů.
Třeba něco od Omicronu - od tohoto výrobce mám ten invertor (Gama 1550) - sice se také pár let po záruce porouchal (někdy zcela náhodně nešel zapnout), ale díly na něj byly dostupné. Tehdy to byla firemní svářečka, šla na pozáruční opravu, v servise po ohledání stavu nacenili opravu - vadná základní deska za 6000 díl plus práce - víc, než půlka ceny nové svářečky...
...nabídl jsem šéfovi, že se na ní doma mrknu a zkusím opravit, až budu mít čas, ale šéf mne vytěžoval natolik, že jsem se domů chodil jenom vyspat, takže u mne nějakou dobu ležela a než jsem si na ní našel čas, tak šéf koupil novou.
Oprava studeňáku na základní desce mi pak, když jsem se k ní dostal, zabrala půlhodinu i s vyčištěním...
Pak mi šéf řekl, že si ji můžu nechat (i když jsem mu nabízel odkoupení), že už jí nevěří a od té doby funguje v mém vlastnictví
Co se týče kukly, tak používám klasickou nestmívací, ale kdyby byla nějaká samostmívací, která funguje, tak by to bylo fajn. V práci k té nové svářečce šéf tehdy koupil i samostmívací kuklu - za 1200Kč nějakej Kowax - a ta byla tak naprd (rudé oči), že jsem raději používal původní nestmívací kuklu. Jinak k té značce Kowax - zrovna tento týden, když jsem dělal obruby z pásoviny na jedné zahradě, tak jsem zaúkoloval kolegu, když jel do Kondora pro materiál, aby vzal i elektrody - přivezl nějaké Kowax

a taky se s tím nedalo pracovat - oproti ESAB, které jsem používal předtím, i nějakým noname z hobbymarketu, když byla v sobotu nouze - blbě to chytalo oblouk, příliš tekutá struska často oblouk "zaplavila" - naštěstí u těch ocelových obrub je to fuk a nejde vůbec o estetiku, ale i tak - Kowax už raději ne-e
A zpět k původnímu dotazu - ideálně bych nějaký komplet set, aby k tomu bylo vše, co potřebuji - nebo doporučit nějakou kamennou prodejnu v okolí, kde mi dobře poradí. Vím jen ve Vestci o "Sadílek - svářečské potřeby", odkud byly ty firemní Omicrony a párkrát, když jsem jel kolem, jsem se tam stavil pro elektrody...
A ještě dotaz, jak je to s lahvemi a jejich plněním, případně skladovatelností, totéž s drátem? Ideálně asi mít minimálně dvě flašky, když jedna dojde a pár špulek drátu skladem...
...jak velké se dělají lahve, kolik to tak vydrží hodin/špulek drátu atd? A drát pro svařování se liší jenom průměrem a vše je jeden materiál, nebo se liší i složením?
Možná hloupé otázky, ale jsem opravdu naprostý laik