Na jedno auto v zivote to Gude staci ja s tim udelal asi 4 a nejake drobnosti.
Je to cinska cina, podavac stoji za howno a cela elektronika taky ale zas za ty penize je to v klidu na to jedno auto to v klidu vystaci a drat 0.8 je na autoplechy az az. Opet plati to o te rzi.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Svářeči (a sváření)
-> Eidy: Ok, rozumím. Jsem rozhodlej pro něco svyho, ale protoze mam zkusenosti jen s elektrodami a trafem, zacinal jsem koukat po invertorech...
Za tu cenu invertoru je i tato Güde MIG 155/6W - avšak umi jen draty 0,6 a 0,8. Neni to zase na auto malo? www.svarecky-obchod.cz/sv arecky-co2-mig-mag/3978-sv arecka-co2-mig-155-6-w.htm
Vim, že nemá eurokonektor a další praktické vychytávky, je to opravdu základ, avšak zas na to jedno auto za život a šolich okolo domu mě pak nebude mrzet, když to bude stát většinu času v koutě...
Za tu cenu invertoru je i tato Güde MIG 155/6W - avšak umi jen draty 0,6 a 0,8. Neni to zase na auto malo? www.svarecky-obchod.cz/sv arecky-co2-mig-mag/3978-sv arecka-co2-mig-155-6-w.htm
Vim, že nemá eurokonektor a další praktické vychytávky, je to opravdu základ, avšak zas na to jedno auto za život a šolich okolo domu mě pak nebude mrzet, když to bude stát většinu času v koutě...
-> Peca: Já si tak rozumně troufnu elektrodou na věci od 4mm. A toho na autě moc není. A stejně vařím všechno do 6mm ceočkem. Vypadá to, že už jsi rozhodnutej, ale nějaká 1,5 plech bude tímhle jen tak slepená. Když opravdu dobře neočistíš strusku, začne to rychle reznout. Podle mě je to blbost.
-> Eidy: No jde mi o opravy takových těch věci co nejsou ve finále vidět, většinou bytelnejsi části. To solichani zaplat a nosniku se kterým se nebude chtít Klempíř mazat. Toho bych si nechal na spasovani plechariny a jiné “fajnove” věci...
-> Peca: Obalenou elektrodou vařit plechařinu? To tak na lodi ale ne na autě.
-> StepaNoFUN: Ja prave chtěl pouzit prioritně s MMA.
A tedy nic mnou zmiňovaného tím pořádně neudělám?
A tedy nic mnou zmiňovaného tím pořádně neudělám?
-> Eidy: Navíc je to prioritně pro MMA a TIG je jen "doplňkovej". Takže bez HF s ventilem na plyn přímo v hořáku. Oblouk se zapaluje škrtnutím a tlačítko je jen na pouštění plynu.
-> Peca: například tady... www.svarecky-obchod.cz/sv arecky-co2-mig-mag?orderin g=m...
-> Peca: například tady... www.svarecky-obchod.cz/sv arecky-co2-mig-mag?orderin g=m...
-> Peca: Všiml sis, že to není MAG (ceočko), ale TIG? Jako nic proti TIGu, je to super technologie, jen potřebuješ drahej argon a je to dost pomalá metoda. A všechno musí dost dobře lícovat. Blbě se vyvařují mezery.
Jo bude to fungovat dobre, zakladni predpoklad u kazdeho blikani je mit cisty plech od koroze.
I sebelepsi stroj na rezavem plechu prska a propaluje.
Na domaci pouziti je tech 160A dostacujici.
I sebelepsi stroj na rezavem plechu prska a propaluje.
Na domaci pouziti je tech 160A dostacujici.
Poradíte mi, jestli Kühtreiber KITin 165 je vhodný na domácí flikování kastle v místech, co nejsou ve finále vidět? (Nosníky, držáky, vnitřní plechy, podlaha..)? Pročítám recenze, je to dost doporučováno pro domáci použití, ale u aut minimum zmínky. Jednou za život si to chci zkusit něco polepit sám, dražší mašinu nevyužiju, jen by stála v koutě. Dosud jsem držel v ruce jen trafo na takový ty sloupky, trubky, jekly a tak :)
kuhtreiber.cz/produkty/.. ./kitin-165
kuhtreiber.cz/produkty/.. ./kitin-165
-> Eidy: Kdysi dávno si pamatuju, že myslím Mazda vymyslela bodový svařování nikoli průchodem proudu, ale tím, že se 2 hroty protiběžně roztočej a tím vytvořej telpotu pro bodovej svar. Spotřeba energie minimální, opotřebení hrotů (můžou bejt z lepšího materiálu, než měď) daleko menší.
-> Eidy: znám, měli jsme to na VŠ, tuším, že tím jdou svařovat různé materiály, když budou splňovat technologické podmínky (tuším podobná teplota tání).... mě nejvíc bavilo difuzní svařování, to byla nejlínější technologie co si pamatuju :D.
-> Maxx: Snad stihnu zejtra, nebo v tejdnu uklidit. :-D Příští sobotu by jsme pro to měli do Rakovníka jet.
-> StepaNoFUN: to nee ,se nějak domluvime :-)) někdy se stavím , Beryho LoRa je už u tebe nebo u něho? že bych prohlídnul...
-> Maxx: Děkuju??? Za to otravování po telefonu. Nebo kdybys měl plonkovou CORGON 18 8l, tak nepohrdnu. Ale děkuju a případný další rady stačej.
-> StepaNoFUN: jj 50l no sice jí nepotřebuji ale klidně jí vezmu,někdy se na přepouštění hodí velká lahev,co za to?
-> StepaNoFUN: 20l nebo 50l ?
-> Maxx: Nechceš tu velkou Argonovku? Od Linde? Jen mi tu překáží...
Tak kecám... Od Messra... Nějak zmizela z jejich evidence.
Tak kecám... Od Messra... Nějak zmizela z jejich evidence.
-> Antony: hele já jsem s Jasicem začínal a žádný problém mě nepotkal,už jsem jich pro známé sháněl asi 16 kusů a zatím v pohodě, mám známého který má ve svářečkách velký obrat a má velice slušné ceny,kdyby si potřeboval stačí se ozvat.... jinak Argon není problém fouknout ideálně do 20l lahve menší nemá smysl.
-> StepaNoFUN: to je hodně pěkná cena 

-> Antony: Falšku umíme za 2k... www.hasic-servis.eu/tlako
va-lahev-argon-48-8l-vc-na
plne-200-bar-p-1526.html
Náplň pak 600,-
Náplň pak 600,-
-> Klubko_: V těch mašinách z 99% je prostě přerušený jiskřiště (kostka se svorkama, kde vzniká ta HF jiskra). A většinou se dá úpravou vzdálenosti elektrod docela pomoct funkci.
-> Maxx: díky, vzhledem k tomu, na kolik TIG budu využívat bych se činy nebál. Podle postřehů z netu to asi nesváří špatně. Kdybych se vešel i s 8-mi litrovou lahví do 20,byla by to paráda. Ty s ní máš zkušenosti?
-> StepaNoFUN 27.02.20 07:54:29: co to je přihnout jiskřiště?
-> Antony: všechno je to čína a z nich nejlépe funguje www.svarecky-obchod.cz/in
vertory/.../4241-jasic-tig
-200p-ac-dc-e101.htm a jde sehnat za ještě lepší peníze...
-> StepaNoFUN: já už to měl na opravě v záruční době. Tvrdili, že zkalibrovali proudy. Pak to chvíli fungovalo.
Slyšel jsem názory, že tam mají konstrukční chybu a nepřiznají to. Rozeberu, zkusím. Díky za tip!
Slyšel jsem názory, že tam mají konstrukční chybu a nepřiznají to. Rozeberu, zkusím. Díky za tip!
-> radekp: rozeber to a prihni jiskriste. Tohle tak nejak funguje.
-> StepaNoFUN: a funguje to? Já mám KITin 165 a spokojený nejsem - dlouhodobě spolehlivě nefunguje vysokofrekvenční zapalování.
Jako nečekal jsem od toho zázraky, na složitější věci můžu využít mašiny v práci, ale pořád si ničit hrot škrtáním mě nebaví...
Jako nečekal jsem od toho zázraky, na složitější věci můžu využít mašiny v práci, ale pořád si ničit hrot škrtáním mě nebaví...
-> StepaNoFUN: časem bych se přijel podívat, zatím to nespěchá 

-> Antony: to je stejny. Jen modry. Cina. Klidne si to prijed zkusit.
To moje je taky oficialne Kuthenbier... Ale je to (s)prostej preprodej ciny.
Ted koukam znovu, jedna uprava oproti mymu tam je. Moznost zmeny AC frekvence. Jen nevim duvod, proc s timhle hejbat.
To moje je taky oficialne Kuthenbier... Ale je to (s)prostej preprodej ciny.
Ted koukam znovu, jedna uprava oproti mymu tam je. Moznost zmeny AC frekvence. Jen nevim duvod, proc s timhle hejbat.
-> StepaNoFUN: www.svarecky-chrudim.cz/e
shop/.../1191-svarovaci_in
vertor_tig_201p_ac_dc_sher
man_profi
Plus teda láhev a redučák
Plus teda láhev a redučák
-> Antony: jestli uvazujes o cine AC/DC za 20 celou sadu, tak si to prijed zkusit.
-> SO545: velkyho TIGa máme v práci, kdybych potřeboval, domů by mě stačil menší, ale i ten má 200A zatížitelnost. Teď jde jen o to si tu investici sám sobě obhájit 

-> StepaNoFUN 26.02.20 21:01:06: dobra moznost...ja som ten argon akosi nehrotil chcel som klud aspon cez sviatky.

-> SO545: Na tohle mam kliku, protoze dokazu koupit argon klidne i v nedeli. Rekneme od 8mi rano, do 7mi vecer. A mam to asi 15km, ceny lidske.
-> Antony - zrušená registrace 26.02.20 20:32:51: podla toho co chces zvarat.
Zvarat nerez MIGom ide.
Zvarat hlinik to chce trosku inu zvaracku.
Ak spekulujes zvarat nejaku motorarinu ...odliatky atd tak TIG aspon 200A a vyssie.
Cez sviatky som spotreboval vsetko argon.
Vola manik ze potrebuje zazvarat obal DSG prevodovky
OK ale nemam argon.
Manik ze ma...
Dosiel napojil som sa nastavil zvaracku a ani prd...
Nahodila obluk trosku odpalilo wolfram a zhasla
Po asi minute som sa pozrel na flasu a bol ti mix tusim 98%argon 2%co2....
Jednoducho to zvaracka rozpoznala a vypla...inac by som len odpalil wolframovu elektrodu...
Zvarat nerez MIGom ide.
Zvarat hlinik to chce trosku inu zvaracku.
Ak spekulujes zvarat nejaku motorarinu ...odliatky atd tak TIG aspon 200A a vyssie.
Cez sviatky som spotreboval vsetko argon.
Vola manik ze potrebuje zazvarat obal DSG prevodovky
OK ale nemam argon.
Manik ze ma...
Dosiel napojil som sa nastavil zvaracku a ani prd...
Nahodila obluk trosku odpalilo wolfram a zhasla
Po asi minute som sa pozrel na flasu a bol ti mix tusim 98%argon 2%co2....
Jednoducho to zvaracka rozpoznala a vypla...inac by som len odpalil wolframovu elektrodu...
-> SO545: díky za potvrzení. Přemýšlím, jestli upgradovat svoji svářečku na možnost svářet nerez a hliník (hořák, kladky, redučák a láhev) nebo koupit rovnou TIGa.
-> Antony - zrušená registrace 25.02.20 07:03:04: Tigom iba cisty Argon. Kludne cistota 4.8
4,8 pouzivam ako na nerez tak na hlinikove zliatiny...
4,8 pouzivam ako na nerez tak na hlinikove zliatiny...
-> Eidy: já právě taky. Proto mě to zmátlo, že u MIGu to nejde. Neřeším nějaké hi-tech vlastnosti svaru.
varime jak v 98% - špína, tak v čistým - 99.7% Ar. ale v tomhle jsem čistě pozorovatel.
-> Antony: Dá. Viděl jsem názory, že musí být čistý argon i že trocha CO2. Ale obojí je možné.
Jedna taková otázka pro fajnšmekry. Dá se TIGem v čistým argonu (4.8) svářet nerez? U MIGu to nejde, tam musí být 98%argonu a 2%CO2.
-> SO545: presne na také veci som chcel
-> suri 15.02.20 20:59:48: tak na toto bude idealna...ja som zvaral ocelove siete do betonu preklady atd...
akurat ta moja je o trosku vacsia...
akurat ta moja je o trosku vacsia...
-> SO545: radšej by som využil na stavbe ak sa podarí , na také domáce veci
-> suri 15.02.20 20:54:23: ak makas v garazi budes to pouzivat castejsie ako si si myslel.
ja mam rad TIG neprska to a nemusim sa ani prezliekat ked si odbehnem od zakusku...
ja mam rad TIG neprska to a nemusim sa ani prezliekat ked si odbehnem od zakusku...
-> SO545: jj keby sú normálne elektrody tak sa dá ... co2 je super ,na to moje grcanie