-> Jarda/felda 21.10.20 22:49:30: ale no tak. ZAlezi co kupis a aka je to kombinacia.
V praci mame od Telwinu kombo za 3500e vsetko MIG. 3 horaky v jednej masine Cusi3 , Fe a Al
ovladanie ako pre debilov /obcas ma pocit ze je to naschval/ ale aj moznost vlastneho nastavenia
a ulozenia -jobov-
A v podstate kazda Tigovka je tiez kombo...dokaze MMA a TIG.
Mam rehm a MMA dokaze neskutocne luxusne...to zvara samo aj tenke plechy.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Svářeči (a sváření)
-> Jarda/felda: Tak odejít může cokoli, znáš více lidí, kteří měli problémy s combi svářečkou?
-> Shader 22.10.20 09:30:07: viz třeba níže eidyho minulá mašina, něco odejde a nikdo to neopraví nebo to bude stát jako jiná mašina 

-> Jarda/felda 21.10.20 22:49:30: Mám doma cca 15 let a nevšiml jsem si 

-> Eidy: Dneska jsem koukal na yt na ty rozdíly v zapalování. TIG LA už vypadá použitelné, není to HF, ale pro občasné použití asi dostačující. Jo, tak za 45k už by to něco umět mohlo, ale to už je cenově jinde. Když si vezmu, že do teď jedu na Einhellu za šestku
.
-> Jarda/felda: Důvod?

-> Jarda/felda: Důvod?
-> Shader 21.10.20 21:44:44: kombinace je cesta do servisních pekel 

-> Shader: Moje Gama 176L už má LF, ale ještě jsem nezkoušel. Tak nevím. Kazdopádně slušná kombinace všeho je Alfain za asi 45K. Tu má milanrejpid a to už svařuje moc hezky. Aspoň na domácí žvýkání.
-> Shader: Ty kombinace... To o čem jsem psal byl nějakej Fronius (MIG/MAG, MMA, TIG Lift) a moc se mi to líbilo. Jen to s příslušenstvím (hořáky, bez vozejku) stálo asi 120k. :-/ Základní cena byla asi 80k
To radši nějakej TIG/MMA na 20 a MIG/MAG za 30.
To radši nějakej TIG/MMA na 20 a MIG/MAG za 30.
-> StepaNoFUN: Koukal jsem na nějaké kombinované svářečky mma, mig, mag, tig. Proto se ptám, podle toho co píšete by bylo super mít ten TIG s HF, ale víc jak 20tis. se mi dávat nechce. Na to moje občasné svařování 

-> Shader: Tak záleží co od toho čekáš. S LIFTem jsem to osobně ještě nezkoušel (i když jsem to v praxi viděl a ta mašina se mi moc líbila, jen po zjištění rozpočtu jsem si nechal zajít chuť - prostě uni servisní mašina a moc krásnej všestranej stroj). To škrtací je taková "z nouze ctnost".
I za 20 koupíš pěknej DC TIG s HF, nebo čínu s AC/DC (mám ji doma)...
EDIT: Jinak je to klasickej DC TIG. Jen si tu elektrodu prostě od začátku mrvíš "honěním" oblouku.
I za 20 koupíš pěknej DC TIG s HF, nebo čínu s AC/DC (mám ji doma)...
EDIT: Jinak je to klasickej DC TIG. Jen si tu elektrodu prostě od začátku mrvíš "honěním" oblouku.
-> StepaNoFUN: -> SO545: Krom toho zapálení, je to klasický TIG? S tím HF to už bud asi taky jiná cena co?
je dost rozdiel v TIG zapaleni skrtanim /starsie masinky/ a Lift...tam sa dotknes zvaraneho povrchu a po oddialeni elektrody zacne horiet obluk. Nieje to HF ale je to uz pouzitelne.
-> Shader: Nemá HF zapalování. HF je že nad plechem zmáčkneš čudlítko a za pomoci VN oblouk naskočí. Škrtací je že se musíš elektrodou dotknout na kontakt (nebo podle typu "škrábnout" jako s elektrodou), čímž ji (podle elektroniky více či méně) kurvíš. "Skrtací Tig" umí dneska 99% invertorů. Pár jich má i elektroventil na plyn.
-> Eidy: Co znamená škrtací TIG?
Ne, že bych chtěl, ale v Sharksu to vzdala nějaká součástka spojená s posuvem drátu. Dal jsem tedy šanci Gamastaru 176L. Digitální nastavení, velký proudový rozsah a škrtací TIG. Dneska jsem ho prvně zkusil a funguje pěkně. Skoro to neprská. Zatím jsem spokojený.
-> StepaNoFUN: No, je to láce oboje - mám doma podobnej, ale asi slabší kus (bez eura a síťovýho vypínače) nějakých 15 let.. a tehdy novej snad za 14.. nebo možná i 16 tisíc..
-> Jozka: No je to Cebora... :-D Slušný mašiny... Spíš mě překvapuje ta napůl plná autogenní souprava za 2k... Skoro někdo asi potřebuje nutně prachy. Jenom acetylén stojí ofiko kolem 4k za lahev.
-> Jarda/felda: To je kradený ? Že ani neví, jak se stroj správně jmenuje..

pokud jste ještě nekoupili stroje.bazos.cz/inzerat/.
../svareci-aparat-gebora-v
aha-cca-40-50-kg.php
-> Peca 15.05.20 07:50:03: Pořádnou housenku snese leda tak nápravnice nebo jiný podvozkový díly (pokud tedy zadomotory), plechy se buď dělají "na lem" anebo bod po bodu jak zmíněno - a ještě často tak, že se postupuje s pauzama jedním směrem a do mezer se vrací po vychladnutí..
-> Peca 15.05.20 07:50:03: boduješ jeden vedle druhýho takže to pak vypadá jako housenka 

-> Peca: Slabý plechy pouze bodovat. Housenkou to hodně zkroutíš a taky to po chvilce ukápne.
A v principu - co na autě se jen boduje a co snese pořádnou housenici? Pro někoho možná banální dotaz, ale těch videí z renovaci jsem viděl docela dost a přesto mi přijde, ze to každý má dělaný trochu jinak...
-> Peca: Je to čína, ale z těch kvalitnějších a dá se s tím rozumně dělat. Na profi práci to není, na hobby využití 10x do roka vydrží navěky.
-> Eidy: Akorát to je asi jedna z řady “no name” produktů se stejným čínským vnitřkem a jinak barevným obalem, co? 

-> Peca 12.05.20 09:26:54: Ne, to nneí on. Tenhle má už 2 displaye. Ten bude o něco novější, ale jinak asi to stejný.
-> Eidy: Toto je ten Sharks co mas ty?
www.sbazar.cz/Radka.Sille rova/.../103789768-prodam- svareci-invertor-sharks-20 0igbt
www.sbazar.cz/Radka.Sille rova/.../103789768-prodam- svareci-invertor-sharks-20 0igbt
-> Peca: Já nejsem vyučenej, ale 0,8 plechy vařím cca na 55 - 60A, dle potenciometru. Po půl vteřině je bod zalitej a svítí i plech okolo, tak si myslím, že to musí bejt ok.Když jsem zkusil přidat, tak už sem spíš dělal díry, než svářel.
-> Peca 11.05.20 21:32:03: každý to dělá podle sebe, á třeba nemam displej na svářečce tak konkrétní čísla nevim
co byl v práci kitin 205 tak tam skákali občas zajímavý čísla 

-> Jarda/felda: -> Borderer: Takže panove plecharinu na kolik, co mi poradíte jako zlatou střední? 

-> Borderer 11.05.20 15:09:06: spíš tak na 100A i víc, potřebuješ to ohřát rychle bodově 

-> radekp: Beztak při bodování plechařiny na autě člověk vaří kolem 50A při 0,8mm drátu, ne?
-> Peca: zrovna na tenké plechy by to mělo stačit. Stejně je nevaříš v kuse. Ale jako jediné CO2 domů bych vzal něco zatížitelnějšího.
Není toto na plecharinu slabé?
Kuhtreiber Kit 169
Zatěžovatel 100% 55 A
Zatěžovatel 25/15% 155 A
Zatěžovatel 60% 70 A
Kuhtreiber Kit 169
Zatěžovatel 100% 55 A
Zatěžovatel 25/15% 155 A
Zatěžovatel 60% 70 A
-> Borderer 06.05.20 12:27:47: no právě díly a servis bude problém
pravděpodobně to při nějaké větší závadě zahodíš a půjdeš pro novou
kdežto ten odbočkovej 3f kitin bude "nesmrtelný" 

Jako výkřik do tmy bych za sebe volil invertorovou svářečku na 1F. Do dvaceti se člověk vejde se vším a hlavně se to pak dá přenášet. Na doporučení Eidyho sem loni koupil Sharkse 160tku a na to domácí lepení je to super. Pár prahů z 0,8 mm plechu sem s tím už zalátal a i 0,5mm se dal, aniž by se to nějak strašně propalovalo. Z druhýho konce sem pak řízeně ukápnul 12ctku roxor. :-D
A při tom všem je to sympaticky malý, takže když bylo potřeba vyvařit prahy na korejci skoro tchána, vešlo se to do kufru užovky se vším všudy (flašku mám malou 5,5l). Netuším teda, jak to bude s budoucí dostupností dílů, ale 1F trafa jsou oproti tomu tragédie a kloudný 3F trafa ve stejné cenové relaci neexistují.
A při tom všem je to sympaticky malý, takže když bylo potřeba vyvařit prahy na korejci skoro tchána, vešlo se to do kufru užovky se vším všudy (flašku mám malou 5,5l). Netuším teda, jak to bude s budoucí dostupností dílů, ale 1F trafa jsou oproti tomu tragédie a kloudný 3F trafa ve stejné cenové relaci neexistují.
-> Jarda/felda 05.05.20 20:48:57: horší to bude až dojde plyn
propadla revize flašky a to bude nějakou dobu trvat než udělají novou 

-> Jarda/felda: nezrezla. Slusny vyrobci to balej do vakuovanyho igelitu.
-> Jarda/felda: Jo no, vitej v klubu :-D
-> StepaNoFUN 05.05.20 21:54:02: poslední pětikilová cívka mi vydržela asi 4 roky
to by mi náhradní asi zarezla v regálu 

-> Jarda/felda: tak sahnu do regalu a vyndam druhej. Nasere to. Vyfoukani bowdenu, znovuzavedeni dratu... zdrzi to. Jinej problem nevidim. Vse se snazim mit v zaloze. Jen jednou mi o vikendu dosel argon a muj dodavatel (pracujici bezne i o vikendu) odjel hodinu pred tim na vikend pryc. Od ty doby mame i 2 argonovky.
tak zákon schválnosti funguje
potřeboval jsem doject ještě jeden svar a ..... došel drát 

-> Peca: Tak prý jsou přede mnou dva zájemci - od Kyjova a od Karviné. Paní mi do zítřka dá vědět, zda to prodala, nebo pojedu na vyjížďku - na Moravě jsem už dlouho nebyl

-> Bukaj: Dej pak vědět jak jsi pochodil...
-> Peca: Možná v pondělí bych tam zajel. V neděli nebudu otravovat telefonáty cizí lidi - to považuji za neslušné

-> Bukaj: No ja tam snad pojedu a vemu to misto tebe :-D
Zvedni telefon a zitra ji zavolej, mozna je to nejaky bazar ale bral bych to jako prodej od soukrome osoby a klidne volal i v neděli
Pak třeba budeš vědět víc 
Zvedni telefon a zitra ji zavolej, mozna je to nejaky bazar ale bral bych to jako prodej od soukrome osoby a klidne volal i v neděli

-> Peca: Divný - jednou Alena, pak Alice - to je volaké čudné...