-> Jarda/felda 02.05.20 09:36:25: Jo, to vypadá dobře, preferuji ten Omicron (hlavně proto, že je to český výrobek), jen obě tyto svářečky jsou 3F, což sice není úplně problém, ale spíš bych preferoval něco 1F.
Ovšem pokud by jednofáze měla nějak negativně ovlivnit poměr kvalita/cena, tak bych raději třífáz
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Svářeči (a sváření)
09:48:30
02.05.2020
02.05.2020
Bukaj
09:37:34
02.05.2020
02.05.2020
Bukaj
-> Peca 02.05.20 09:27:47: No, asi tak
Jinak jak psal Štěpán - pro extra dlouhé sváry abys nedostával křeče do zápěstí, ale to u oprav škodovky snad nehrozí - stejně je asi potřeba plechy svařovat po kouskách kvůli deformacím, ne?
To já spíš dostávám křeče do levé ruky od držení masky (na hlavě mi překáží a když dělám jen krátké svary, tak mi přijde praktičtější ji držet v ruce a uhnout, když potřebuju chytit další oblouk...
...a samostmívačce nevěřím po jediné (bohužel špatné) zkušenosti...
...ale k COčku bych si ji asi pořídil, ale něco, co funguje a nevypálí mi oči...
Jinak jak psal Štěpán - pro extra dlouhé sváry abys nedostával křeče do zápěstí, ale to u oprav škodovky snad nehrozí - stejně je asi potřeba plechy svařovat po kouskách kvůli deformacím, ne?
To já spíš dostávám křeče do levé ruky od držení masky (na hlavě mi překáží a když dělám jen krátké svary, tak mi přijde praktičtější ji držet v ruce a uhnout, když potřebuju chytit další oblouk...
...a samostmívačce nevěřím po jediné (bohužel špatné) zkušenosti...
...ale k COčku bych si ji asi pořídil, ale něco, co funguje a nevypálí mi oči...
09:36:25
02.05.2020
02.05.2020
Jarda/felda
-> Bukaj 01.05.20 21:54:50: kouknul bych po kit 205, omi 206, nebo třeba i most J5, powermat nejni dobrá volba
09:31:56
02.05.2020
02.05.2020
Bukaj
-> StepaNoFUN 02.05.20 09:25:12: Díky za osvětu Tato funkce by mi asi nevyhovovala...
09:27:47
02.05.2020
02.05.2020
Peca
-> Bukaj: Powermat je Čína a našel jsem tuto značku jen u zlomku prodejců; dokonce někdo v recenzi psal, že musí dodatečné díly objednávat na Aliexpressu, protože u nás nejsou k dostání
Já asi nakonec půjdu do nejbližší kamenné speciálky a nechám si poradit. Jak říkáš, aby to mělo dostupné díly a záruční/pozáruční servis.
K tomu 2T a 4T - sám vím prd, a tak stýček Google poradil:
REŽIM 2T/4T
Dvoutakt (2T) - stisknutím tlačítka na hořáku se uvede svářečka do chodu, puštěním tlačítka se zastaví. Používá se u krátkých svarů.
Čtyřtakt (4T) - stisknutím tlačítka na hořáku se zdroj spustí, pak se tlačítko uvolní a svářečka zůstává v činnosti. Dalším stisknutím a uvolněním tlačítka na hořáku se svářečka zastaví. Tento režim se používá při dlouhých svarech. Funkce 4T bývá často doplněna ještě o funkcí BI - LEVEL
Spíš mi není jasné, co je to za extra výhodnou funkci, když prostě krátký a dlouhý svár mohu ovlivnit svou rukou
Já asi nakonec půjdu do nejbližší kamenné speciálky a nechám si poradit. Jak říkáš, aby to mělo dostupné díly a záruční/pozáruční servis.
K tomu 2T a 4T - sám vím prd, a tak stýček Google poradil:
REŽIM 2T/4T
Dvoutakt (2T) - stisknutím tlačítka na hořáku se uvede svářečka do chodu, puštěním tlačítka se zastaví. Používá se u krátkých svarů.
Čtyřtakt (4T) - stisknutím tlačítka na hořáku se zdroj spustí, pak se tlačítko uvolní a svářečka zůstává v činnosti. Dalším stisknutím a uvolněním tlačítka na hořáku se svářečka zastaví. Tento režim se používá při dlouhých svarech. Funkce 4T bývá často doplněna ještě o funkcí BI - LEVEL
Spíš mi není jasné, co je to za extra výhodnou funkci, když prostě krátký a dlouhý svár mohu ovlivnit svou rukou
09:25:12
02.05.2020
02.05.2020
StepaNoFUN
-> Peca: 2takt - zmáčknu, svařuje, pustímm nesvařuje.
4takt - zmáčknu, svařuje, pustím, svařuje pořád. Zmáčknu znovu, svařuje pořád, pustím, nesvařuje.
Je to jen ulehčení, když svařuješ nějakej třeba metrovej svár na silným železe, rozlejváš ho tak abys neměl za chvíli dřevěnej palec.
4takt - zmáčknu, svařuje, pustím, svařuje pořád. Zmáčknu znovu, svařuje pořád, pustím, nesvařuje.
Je to jen ulehčení, když svařuješ nějakej třeba metrovej svár na silným železe, rozlejváš ho tak abys neměl za chvíli dřevěnej palec.
09:14:19
02.05.2020
02.05.2020
Bukaj
-> Peca 02.05.20 08:55:35: To 2T a 4T jsem z popisu u té svářečky nepochopil, oč jde. Navíc E-shop, kde mají půlku odstavců popisu zkopírovaných dvakrát, ve mne nevzbuzuje zrovna důvěru...
09:12:42
02.05.2020
02.05.2020
Bukaj
-> Eidy:
Co je zač ten Powermat? Nepodařilo se mi vygooglit výrobce ani žádné další relevantní informace...
Jak jsem psal, chtěl bych něco, co mi vydrží a ne, že se to pár let po záruce vysype a nepůjde opravit kvůli nedostupnosti dílů.
Třeba něco od Omicronu - od tohoto výrobce mám ten invertor (Gama 1550) - sice se také pár let po záruce porouchal (někdy zcela náhodně nešel zapnout), ale díly na něj byly dostupné. Tehdy to byla firemní svářečka, šla na pozáruční opravu, v servise po ohledání stavu nacenili opravu - vadná základní deska za 6000 díl plus práce - víc, než půlka ceny nové svářečky...
...nabídl jsem šéfovi, že se na ní doma mrknu a zkusím opravit, až budu mít čas, ale šéf mne vytěžoval natolik, že jsem se domů chodil jenom vyspat, takže u mne nějakou dobu ležela a než jsem si na ní našel čas, tak šéf koupil novou.
Oprava studeňáku na základní desce mi pak, když jsem se k ní dostal, zabrala půlhodinu i s vyčištěním...
Pak mi šéf řekl, že si ji můžu nechat (i když jsem mu nabízel odkoupení), že už jí nevěří a od té doby funguje v mém vlastnictví
Co se týče kukly, tak používám klasickou nestmívací, ale kdyby byla nějaká samostmívací, která funguje, tak by to bylo fajn. V práci k té nové svářečce šéf tehdy koupil i samostmívací kuklu - za 1200Kč nějakej Kowax - a ta byla tak naprd (rudé oči), že jsem raději používal původní nestmívací kuklu. Jinak k té značce Kowax - zrovna tento týden, když jsem dělal obruby z pásoviny na jedné zahradě, tak jsem zaúkoloval kolegu, když jel do Kondora pro materiál, aby vzal i elektrody - přivezl nějaké Kowax a taky se s tím nedalo pracovat - oproti ESAB, které jsem používal předtím, i nějakým noname z hobbymarketu, když byla v sobotu nouze - blbě to chytalo oblouk, příliš tekutá struska často oblouk "zaplavila" - naštěstí u těch ocelových obrub je to fuk a nejde vůbec o estetiku, ale i tak - Kowax už raději ne-e
A zpět k původnímu dotazu - ideálně bych nějaký komplet set, aby k tomu bylo vše, co potřebuji - nebo doporučit nějakou kamennou prodejnu v okolí, kde mi dobře poradí. Vím jen ve Vestci o "Sadílek - svářečské potřeby", odkud byly ty firemní Omicrony a párkrát, když jsem jel kolem, jsem se tam stavil pro elektrody...
A ještě dotaz, jak je to s lahvemi a jejich plněním, případně skladovatelností, totéž s drátem? Ideálně asi mít minimálně dvě flašky, když jedna dojde a pár špulek drátu skladem...
...jak velké se dělají lahve, kolik to tak vydrží hodin/špulek drátu atd? A drát pro svařování se liší jenom průměrem a vše je jeden materiál, nebo se liší i složením?
Možná hloupé otázky, ale jsem opravdu naprostý laik
Co je zač ten Powermat? Nepodařilo se mi vygooglit výrobce ani žádné další relevantní informace...
Jak jsem psal, chtěl bych něco, co mi vydrží a ne, že se to pár let po záruce vysype a nepůjde opravit kvůli nedostupnosti dílů.
Třeba něco od Omicronu - od tohoto výrobce mám ten invertor (Gama 1550) - sice se také pár let po záruce porouchal (někdy zcela náhodně nešel zapnout), ale díly na něj byly dostupné. Tehdy to byla firemní svářečka, šla na pozáruční opravu, v servise po ohledání stavu nacenili opravu - vadná základní deska za 6000 díl plus práce - víc, než půlka ceny nové svářečky...
...nabídl jsem šéfovi, že se na ní doma mrknu a zkusím opravit, až budu mít čas, ale šéf mne vytěžoval natolik, že jsem se domů chodil jenom vyspat, takže u mne nějakou dobu ležela a než jsem si na ní našel čas, tak šéf koupil novou.
Oprava studeňáku na základní desce mi pak, když jsem se k ní dostal, zabrala půlhodinu i s vyčištěním...
Pak mi šéf řekl, že si ji můžu nechat (i když jsem mu nabízel odkoupení), že už jí nevěří a od té doby funguje v mém vlastnictví
Co se týče kukly, tak používám klasickou nestmívací, ale kdyby byla nějaká samostmívací, která funguje, tak by to bylo fajn. V práci k té nové svářečce šéf tehdy koupil i samostmívací kuklu - za 1200Kč nějakej Kowax - a ta byla tak naprd (rudé oči), že jsem raději používal původní nestmívací kuklu. Jinak k té značce Kowax - zrovna tento týden, když jsem dělal obruby z pásoviny na jedné zahradě, tak jsem zaúkoloval kolegu, když jel do Kondora pro materiál, aby vzal i elektrody - přivezl nějaké Kowax a taky se s tím nedalo pracovat - oproti ESAB, které jsem používal předtím, i nějakým noname z hobbymarketu, když byla v sobotu nouze - blbě to chytalo oblouk, příliš tekutá struska často oblouk "zaplavila" - naštěstí u těch ocelových obrub je to fuk a nejde vůbec o estetiku, ale i tak - Kowax už raději ne-e
A zpět k původnímu dotazu - ideálně bych nějaký komplet set, aby k tomu bylo vše, co potřebuji - nebo doporučit nějakou kamennou prodejnu v okolí, kde mi dobře poradí. Vím jen ve Vestci o "Sadílek - svářečské potřeby", odkud byly ty firemní Omicrony a párkrát, když jsem jel kolem, jsem se tam stavil pro elektrody...
A ještě dotaz, jak je to s lahvemi a jejich plněním, případně skladovatelností, totéž s drátem? Ideálně asi mít minimálně dvě flašky, když jedna dojde a pár špulek drátu skladem...
...jak velké se dělají lahve, kolik to tak vydrží hodin/špulek drátu atd? A drát pro svařování se liší jenom průměrem a vše je jeden materiál, nebo se liší i složením?
Možná hloupé otázky, ale jsem opravdu naprostý laik
08:55:35
02.05.2020
02.05.2020
Peca
2T a 4T funkce - dlouhý a krátký svár - to není jen o "rukách" svářeče, ale i extra funkce??
23:39:43
01.05.2020
01.05.2020
Peca
Tak mam smolika - dostupnost nulova, leda na dotaz a kdy kdovi...
22:16:01
01.05.2020
01.05.2020
Eidy
-> Bukaj: Hmm, tak buď něco, co se tu teď probíralo svarecky.heureka.cz/power
mat-pm-img-220t-mma-img-ti
g/specifikace nebo můžeš zkusit něco se synergií a učit se nastavení. Já to nikdy neštudoval. Třeba tohle: www.maxtechnika.cz/p/powe
rmat-pm-imgs-230l-synergy-
svarecka-mig-mag-mma
To už umí taktovat. Na bodování fajn. Ale spousta toho se dá dělat prstem na spoušti. Pokud má člověk rozumnou mašinu, tak je to stejně nejvíc v rukách. Nešika nesvaří nic ani s mašinou za milion.
Rozhodně bych si koupil rychlou (zatmavení) kuklu s velkým průhledem. To se pak vaří o dost líp a nebolí oči.
Pokud plánuješ vařit i v zimě, tak je dobrý mít vyhřívání ventilu proti zamrzání.
To už umí taktovat. Na bodování fajn. Ale spousta toho se dá dělat prstem na spoušti. Pokud má člověk rozumnou mašinu, tak je to stejně nejvíc v rukách. Nešika nesvaří nic ani s mašinou za milion.
Rozhodně bych si koupil rychlou (zatmavení) kuklu s velkým průhledem. To se pak vaří o dost líp a nebolí oči.
Pokud plánuješ vařit i v zimě, tak je dobrý mít vyhřívání ventilu proti zamrzání.
22:14:31
01.05.2020
01.05.2020
venni
Doma máme už od revoluce nějaký 140A COčko svařovalo se s tim úplně všechno.Hlavně teda karosařina,ale pár překladů,traverz atd už to taky zavařilo.Vždycky jsem si říkal jak to pěkně šlape a na to jak je to starý tak pěkný.... až do nedávna,kdy jsem si do práce pořídil Omicron omi 385 ...původně byla v plánu 200-250,ale prodejce mě tak nějak ukecal a vůbec toho nelituju,sice to využiju sporadicky ale tahle mašina,to je jinej Svět :)
21:57:46
01.05.2020
01.05.2020
Eidy
-> Peca: YT není úplně blbej, ale praxe je praxe. Nejlepší by bylo, kdyby ti to někdo dobře nastavil a pak si budeš zkoušet hejbat sem a tam, abys viděl ten rozdíl. Pak s tím budeš točit jak s kolotočem, než poznáš vydřenej průvlak. Pak moc plynu, pak málo plynu. Pak zjistíš, že plech musí být opravdu čistej. Taky je dobrý, umět správně nastavit přítlak na podavači. Není to složitý, ale má to svoje.
21:54:50
01.05.2020
01.05.2020
Bukaj
Tak se taky přidám:
Zvažuju koupi COčka - použití především na auta (škodovky s motorem vzadu) a nechci úplně tu nejlevnější srágoru...
...jsem ale laik, s COčkem jsem nikdy nedělal (vlastně jednou, když mi Jarda přivezl jeho malou svářečku CO na opravu špatně sbodovaného nosníku/podběhu), sem tam něco smrkám invertorem (nepohledové věci, jako obruby záhonů z pásoviny, sem tam něco upadlého opravit, sousedovi jsem před lety vyrobil bránu, nějaké zábradlí atd), ale i tak jsem v tomto oboru nevzdělaný samouk a třeba všechno, co jsem kdy svařil, je blbě...
Ideální by pro mne byl asi co nejmenší stroj (kvůli skladování), cenově bych se sakumprásk s vybavením rád vešel do 20 tisíc, ideálně do 15ti. Stroj by mi měl vydržet do smrti (umřít v nejbližší době nemám v plánu :) ) - abych se s ním do té doby naučil...
Co byste mi tak doporučili?
Zvažuju koupi COčka - použití především na auta (škodovky s motorem vzadu) a nechci úplně tu nejlevnější srágoru...
...jsem ale laik, s COčkem jsem nikdy nedělal (vlastně jednou, když mi Jarda přivezl jeho malou svářečku CO na opravu špatně sbodovaného nosníku/podběhu), sem tam něco smrkám invertorem (nepohledové věci, jako obruby záhonů z pásoviny, sem tam něco upadlého opravit, sousedovi jsem před lety vyrobil bránu, nějaké zábradlí atd), ale i tak jsem v tomto oboru nevzdělaný samouk a třeba všechno, co jsem kdy svařil, je blbě...
Ideální by pro mne byl asi co nejmenší stroj (kvůli skladování), cenově bych se sakumprásk s vybavením rád vešel do 20 tisíc, ideálně do 15ti. Stroj by mi měl vydržet do smrti (umřít v nejbližší době nemám v plánu :) ) - abych se s ním do té doby naučil...
Co byste mi tak doporučili?
21:43:56
01.05.2020
01.05.2020
Peca
-> Eidy: Zrovna kuklu neřeším, mám dobrou. Tak jdu objednat tuto A vstrebavat instrukce a návody pri práci s CO na YouTube
21:34:46
01.05.2020
01.05.2020
Eidy
-> Peca: Zase tam není kukla (aspoň dle fotek). Jako taky by to nemuselo bejt špatný. Zatěžovatel velmi podobný, jako jo. A ono ten TIG můžeš v podstatě připojit na jakýkoliv MIG/MAG (taky jsem s tím dělal pokusy), když budeš mít správnej konektor na hořáku. Ale ta elektronika to moc neumí.
21:20:37
01.05.2020
01.05.2020
Peca
-> Eidy: Aha, takže pro mě zbytečný řešit.
A posledni tip: tato vypadá dobre a je ještě za méně www.maxtechnika.cz/p/powe rmat-pm-img-210s-svarecka- mma-mig-mag
TIG nevyuziju a 3m bowden je taky ok, MMA to na ty moje roxory a kari sítě u rajčat taky má. Jinak mi to přijde stejný jako ta předchozí za sedmičku...
A posledni tip: tato vypadá dobre a je ještě za méně www.maxtechnika.cz/p/powe rmat-pm-img-210s-svarecka- mma-mig-mag
TIG nevyuziju a 3m bowden je taky ok, MMA to na ty moje roxory a kari sítě u rajčat taky má. Jinak mi to přijde stejný jako ta předchozí za sedmičku...
21:03:58
01.05.2020
01.05.2020
Eidy
-> Peca: Nikdy mi ani trochu nepřišlo, že by mi to chybělo. Ale zase jsem nikdy nezkusil stroj, který to umí. Takže porovnat nedokážu.
21:00:43
01.05.2020
01.05.2020
Peca
-> Eidy: A co samostatně nastavitelna rychlost prodavače drátu, je to výhoda nebo pro laika spíše nevýhoda když to stroj nemá? Někde v diskuzi u toho Powermatu jsem na to narazil, ze to prý citelně chybí
19:59:35
01.05.2020
01.05.2020
Eidy
-> Peca: S tou 0,6 je to takový jemnější. Já ji zkoušel, ale měl jsem moc volný bovden a starý hořák, takže dost záleželo na zakřivení. V jedný poloze to bylo naprd a v další pohádka. Se správným bovdenem to bude paráda. Nejlíp si kup oba dráty (cívka je asi za 300Kč) a oboje průvlaky a zkus si to. Ono je to i o cviku.
19:59:03
01.05.2020
01.05.2020
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Peca: Oboji je v pohode. 0,8 mm je min nachylna na spatnej podavac a zadelanej bovden. Co se tyka samotnyho svarovani tak je to jedno.
19:41:12
01.05.2020
01.05.2020
Peca
-> Eidy: A 0,6 nebo 0,8 drát na auto?
19:39:35
01.05.2020
01.05.2020
Eidy
-> Peca 01.05.20 16:06:48: jo a ta indukčnost, já to mám naplno. Oblouk je pak měkčí.
19:34:53
01.05.2020
01.05.2020
hans1
-> Peca 01.05.20 13:07:02: jít s elektrodou na škodovku je čiré šílenství.Plech aby šel bodovat musí být min 1+1mm..jinak bylo téměr vše řečeno pokud máš tu svářečku jen na auto případně práci v dílně nekombinoval bych ji zbytečně s elektrodou kterou stejně nevyužiješ mám invertor ten používám pokud potřebuji mobilně nějaký svár (brána atd)jinak výhradně coočko dlouho mi trvalo než jsem se dokopal ke koupi a teď nechápu jak jsem bez ní mohl žít .
19:25:13
01.05.2020
01.05.2020
Eidy
-> Peca 01.05.20 16:34:14: To by mohlo být podobné. Za ty prachy je to až divný. Samostmívací kukla, 4m bovden, celkem slušnej hořák. Jako když už něco levnýho, tak určitě tohle.
16:34:14
01.05.2020
01.05.2020
Peca
-> Eidy 01.05.20 15:22:30: Tato je asi hodne podobna, ne?
svarecky.heureka.cz/power mat-pm-img-220t-mma-img-ti g/specifikace
Ten "powermat" bude asi stejna Čina jako ten TWINMIG 200-IG, to asi nemá cenu řešit v této cenové hladině, že...
svarecky.heureka.cz/power mat-pm-img-220t-mma-img-ti g/specifikace
Ten "powermat" bude asi stejna Čina jako ten TWINMIG 200-IG, to asi nemá cenu řešit v této cenové hladině, že...
16:28:10
01.05.2020
01.05.2020
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Eidy 01.05.20 15:22:30: Ja bych konzervativne radsi zustal u trafa a diod nez IGBT, ale tak proc ne...
Jinak na auto urcite MAG (CO2), TIG je v tomto pripade jako jit na komara s brokovnici. Dobra MAG svarecka ma vzdy eurokonektor, celokovovej podavac, elektromagnetickej ventil na plyn (ne manualni v horaku) a slusny zatezovatel (ne ze svarujes minutu na 100 A a pak chladis 5 minut)...
Jinak jsem svaroval vzdy dratem 0,8. Az ted jsem zkusil 0,6 a na slabsi masine to je dobry. Jen musi bejt cistej bovden a kvalitni podavac. Silnejsi drat ma vyznam u profi masin kdy se svaruje vysokym proudem atd.
Jinak na auto urcite MAG (CO2), TIG je v tomto pripade jako jit na komara s brokovnici. Dobra MAG svarecka ma vzdy eurokonektor, celokovovej podavac, elektromagnetickej ventil na plyn (ne manualni v horaku) a slusny zatezovatel (ne ze svarujes minutu na 100 A a pak chladis 5 minut)...
Jinak jsem svaroval vzdy dratem 0,8. Az ted jsem zkusil 0,6 a na slabsi masine to je dobry. Jen musi bejt cistej bovden a kvalitni podavac. Silnejsi drat ma vyznam u profi masin kdy se svaruje vysokym proudem atd.
16:06:48
01.05.2020
01.05.2020
Peca
-> Eidy: Jo, tak ta vypadá dobře.
Jen jsem se trochu v textu ztratil přibližně tady: “... Vhodně zvolen parametr indukce svařování snižuje hladinu rozstřiku. Záleží na průměru svařovacího drátu, ochranného plynu, proudu a svařovací pozici. Snížením indukčnosti se oblouk se stává stabilnější a zahustí se, a zvýšení přispívá k tvorbě více roztavené svarové lázně a ke snížení rozstřiku.
Při vhodné volbě má stabilní oblouk, stálý převod kapek roztaveného kovu, konstantní velikost tavné lázně a charakteristický opakující se zvuk rozstřiku a exploze....”.
Nerozumím řeči jeho kmene To znamená proste ze to svařuje dobre, předpokládám?
Jen jsem se trochu v textu ztratil přibližně tady: “... Vhodně zvolen parametr indukce svařování snižuje hladinu rozstřiku. Záleží na průměru svařovacího drátu, ochranného plynu, proudu a svařovací pozici. Snížením indukčnosti se oblouk se stává stabilnější a zahustí se, a zvýšení přispívá k tvorbě více roztavené svarové lázně a ke snížení rozstřiku.
Při vhodné volbě má stabilní oblouk, stálý převod kapek roztaveného kovu, konstantní velikost tavné lázně a charakteristický opakující se zvuk rozstřiku a exploze....”.
Nerozumím řeči jeho kmene To znamená proste ze to svařuje dobre, předpokládám?
15:22:30
01.05.2020
01.05.2020
Eidy
-> Peca 01.05.20 13:44:12: koukám na parametry a je to děsná m*dka. Přihoď 2 tácy a kup tohle dum.bazos.cz/inzerat/.../
svareci-invertor-3v1-co2-m
igmagmma-welder-fantasy.ph
p
Je to stejný jako muj Sharks a třeba zatěžovatel je násobně větší. Má to eurokonektor, IGBT, plynulé nastavení a svařuje to neporovnatelně líp. Lahev, kuklu, drát, sprej a náhradní hubice a průvlaky musíš dokoupit k oběma. Nakonec přitlačíš jen trochu víc a výsledek bude 10x lepší.
Je to stejný jako muj Sharks a třeba zatěžovatel je násobně větší. Má to eurokonektor, IGBT, plynulé nastavení a svařuje to neporovnatelně líp. Lahev, kuklu, drát, sprej a náhradní hubice a průvlaky musíš dokoupit k oběma. Nakonec přitlačíš jen trochu víc a výsledek bude 10x lepší.
14:00:24
01.05.2020
01.05.2020
11mAjA11
Na jedno auto v zivote to Gude staci ja s tim udelal asi 4 a nejake drobnosti.
Je to cinska cina, podavac stoji za howno a cela elektronika taky ale zas za ty penize je to v klidu na to jedno auto to v klidu vystaci a drat 0.8 je na autoplechy az az. Opet plati to o te rzi.
Je to cinska cina, podavac stoji za howno a cela elektronika taky ale zas za ty penize je to v klidu na to jedno auto to v klidu vystaci a drat 0.8 je na autoplechy az az. Opet plati to o te rzi.
13:44:12
01.05.2020
01.05.2020
Peca
-> Eidy: Ok, rozumím. Jsem rozhodlej pro něco svyho, ale protoze mam zkusenosti jen s elektrodami a trafem, zacinal jsem koukat po invertorech...
Za tu cenu invertoru je i tato Güde MIG 155/6W - avšak umi jen draty 0,6 a 0,8. Neni to zase na auto malo? www.svarecky-obchod.cz/sv arecky-co2-mig-mag/3978-sv arecka-co2-mig-155-6-w.htm
Vim, že nemá eurokonektor a další praktické vychytávky, je to opravdu základ, avšak zas na to jedno auto za život a šolich okolo domu mě pak nebude mrzet, když to bude stát většinu času v koutě...
Za tu cenu invertoru je i tato Güde MIG 155/6W - avšak umi jen draty 0,6 a 0,8. Neni to zase na auto malo? www.svarecky-obchod.cz/sv arecky-co2-mig-mag/3978-sv arecka-co2-mig-155-6-w.htm
Vim, že nemá eurokonektor a další praktické vychytávky, je to opravdu základ, avšak zas na to jedno auto za život a šolich okolo domu mě pak nebude mrzet, když to bude stát většinu času v koutě...
13:35:13
01.05.2020
01.05.2020
Eidy
-> Peca: Já si tak rozumně troufnu elektrodou na věci od 4mm. A toho na autě moc není. A stejně vařím všechno do 6mm ceočkem. Vypadá to, že už jsi rozhodnutej, ale nějaká 1,5 plech bude tímhle jen tak slepená. Když opravdu dobře neočistíš strusku, začne to rychle reznout. Podle mě je to blbost.
13:07:02
01.05.2020
01.05.2020
Peca
-> Eidy: No jde mi o opravy takových těch věci co nejsou ve finále vidět, většinou bytelnejsi části. To solichani zaplat a nosniku se kterým se nebude chtít Klempíř mazat. Toho bych si nechal na spasovani plechariny a jiné “fajnove” věci...
12:59:19
01.05.2020
01.05.2020
Eidy
-> Peca: Obalenou elektrodou vařit plechařinu? To tak na lodi ale ne na autě.
11:35:11
01.05.2020
01.05.2020
Peca
-> StepaNoFUN: Ja prave chtěl pouzit prioritně s MMA.
A tedy nic mnou zmiňovaného tím pořádně neudělám?
A tedy nic mnou zmiňovaného tím pořádně neudělám?
11:22:26
01.05.2020
01.05.2020
StepaNoFUN
-> Eidy: Navíc je to prioritně pro MMA a TIG je jen "doplňkovej". Takže bez HF s ventilem na plyn přímo v hořáku. Oblouk se zapaluje škrtnutím a tlačítko je jen na pouštění plynu.
-> Peca: například tady... www.svarecky-obchod.cz/sv arecky-co2-mig-mag?orderin g=m...
-> Peca: například tady... www.svarecky-obchod.cz/sv arecky-co2-mig-mag?orderin g=m...
11:11:23
01.05.2020
01.05.2020
Eidy
-> Peca: Všiml sis, že to není MAG (ceočko), ale TIG? Jako nic proti TIGu, je to super technologie, jen potřebuješ drahej argon a je to dost pomalá metoda. A všechno musí dost dobře lícovat. Blbě se vyvařují mezery.
10:17:36
01.05.2020
01.05.2020
11mAjA11
Jo bude to fungovat dobre, zakladni predpoklad u kazdeho blikani je mit cisty plech od koroze.
I sebelepsi stroj na rezavem plechu prska a propaluje.
Na domaci pouziti je tech 160A dostacujici.
I sebelepsi stroj na rezavem plechu prska a propaluje.
Na domaci pouziti je tech 160A dostacujici.
10:08:46
01.05.2020
01.05.2020
Peca
Poradíte mi, jestli Kühtreiber KITin 165 je vhodný na domácí flikování kastle v místech, co nejsou ve finále vidět? (Nosníky, držáky, vnitřní plechy, podlaha..)? Pročítám recenze, je to dost doporučováno pro domáci použití, ale u aut minimum zmínky. Jednou za život si to chci zkusit něco polepit sám, dražší mašinu nevyužiju, jen by stála v koutě. Dosud jsem držel v ruce jen trafo na takový ty sloupky, trubky, jekly a tak :)
kuhtreiber.cz/produkty/.. ./kitin-165
kuhtreiber.cz/produkty/.. ./kitin-165
21:29:33
02.03.2020
02.03.2020
StepaNoFUN
-> Eidy: Kdysi dávno si pamatuju, že myslím Mazda vymyslela bodový svařování nikoli průchodem proudu, ale tím, že se 2 hroty protiběžně roztočej a tím vytvořej telpotu pro bodovej svar. Spotřeba energie minimální, opotřebení hrotů (můžou bejt z lepšího materiálu, než měď) daleko menší.
20:54:42
02.03.2020
02.03.2020
m8rinek
-> Eidy: znám, měli jsme to na VŠ, tuším, že tím jdou svařovat různé materiály, když budou splňovat technologické podmínky (tuším podobná teplota tání).... mě nejvíc bavilo difuzní svařování, to byla nejlínější technologie co si pamatuju :D.
20:26:49
02.03.2020
02.03.2020
Eidy
22:10:41
28.02.2020
28.02.2020
StepaNoFUN
-> Maxx: Snad stihnu zejtra, nebo v tejdnu uklidit. :-D Příští sobotu by jsme pro to měli do Rakovníka jet.
22:06:39
28.02.2020
28.02.2020
Maxx
-> StepaNoFUN: to nee ,se nějak domluvime :-)) někdy se stavím , Beryho LoRa je už u tebe nebo u něho? že bych prohlídnul...
22:01:53
28.02.2020
28.02.2020
StepaNoFUN
-> Maxx: Děkuju??? Za to otravování po telefonu. Nebo kdybys měl plonkovou CORGON 18 8l, tak nepohrdnu. Ale děkuju a případný další rady stačej.
21:55:01
28.02.2020
28.02.2020
Maxx
-> StepaNoFUN: jj 50l no sice jí nepotřebuji ale klidně jí vezmu,někdy se na přepouštění hodí velká lahev,co za to?
21:50:09
28.02.2020
28.02.2020
Maxx
-> StepaNoFUN: 20l nebo 50l ?
21:45:06
28.02.2020
28.02.2020
StepaNoFUN
-> Maxx: Nechceš tu velkou Argonovku? Od Linde? Jen mi tu překáží...
Tak kecám... Od Messra... Nějak zmizela z jejich evidence.
Tak kecám... Od Messra... Nějak zmizela z jejich evidence.