skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Favorit a raritní díly-detaily,zajimavosti
-> Bigger7: tak nahoď lepší fotky
-> Bigger7: Ha, takže existovala, pokud je to opravdu černej plast, tak bych to typnul na SLX feldu ...
Koupil jsem Favorita a má palubku z Felicie - černou. Nejdřív jsem si myslel že je to jen klasika Felda ale přestříkaná na černo, ale ovladače, výdechy a celá palubka je černá originálně. Zatím mám foto jen z inzerátu ale kdyžtak udělám lepší. Ta bílá část ale byla pravděpodobně klasicky šedá. Z čeho pochází, popř. z jakého modelu ? Díky

-> Tony Outland: něco je origo export někam a něco českej tuning
Setkal se už někdo stímto logem ???
Logo je sundáno z 5tých dveří , pro porovnáni je vyfoceno s klasickým logem
Logo je sundáno z 5tých dveří , pro porovnáni je vyfoceno s klasickým logem
-> Lukaso358: Jo, tohle jsem myslel - asi bych měl popůlnoční příspěvky omezit, možná bych pak nezaměnil 742 a 781..

-> Gryzly: ano. podnik. tam to auto jezdilo. a od tama se pak odkoupilo...
-> Gryzly: Nevím jak to bylo u favoritů, ale u předchozích modelů se auta z ověřovacích sérií fakt přidělovaly na testování různejm podnikům (hlavně dodavatelskejm, třeba ČZM Stakonice, Koramo Kolín apod.), od podobný akce k 742 tu koluje i nějaký slovenský video..
-> Tomaso435: Tak už tu nesedí to, že by to mělo být ve firmě která to testovala než šel Favorit do prodeje.
Zaprvé tenkrát nebyli firmy, ale jen podniky. Testování si dělala škodovka sama. Jestli to bylo před zahájením prodeje, tak to musel obýt před 08/87
Zaprvé tenkrát nebyli firmy, ale jen podniky. Testování si dělala škodovka sama. Jestli to bylo před zahájením prodeje, tak to musel obýt před 08/87
-> Tomaso435 05.03.15 16:09:19: Kdysi byl v Plzni na vrakáči forman se stejným interiérem, ale řidičovo sedačka byla bohužel roztrhaná 

.....dotaz. Setkal se někdo s favoritem z let 87 a počátek 88 ?
totiž, setkal sem se s člověkem kterej ho měl z druhý ruky odkup z firmy kam byl původně přidělen na testování než se favorit dostane do prodeje.. byla to šedá barva... no ale to je jedno... Pán mi tvrdí že v tej době mu to divný nepřišlo, že byl zvyklej ze škodovek, ale že to mělo mechanickej sytič, kterej teda nikdo nedodělával, ale byl tam stejně jako u škodovky na středovým tunelu s páčkou zdvíhací....
může to někdo potvrdit či vyvrátit?
totiž, setkal sem se s člověkem kterej ho měl z druhý ruky odkup z firmy kam byl původně přidělen na testování než se favorit dostane do prodeje.. byla to šedá barva... no ale to je jedno... Pán mi tvrdí že v tej době mu to divný nepřišlo, že byl zvyklej ze škodovek, ale že to mělo mechanickej sytič, kterej teda nikdo nedodělával, ale byl tam stejně jako u škodovky na středovým tunelu s páčkou zdvíhací....
může to někdo potvrdit či vyvrátit?
-> Tomaso435: hele rakouskej panel

zajimavééé 92 ka z němec
-> Bigger7: Tyhle dvě tlačítka mám přebytečný doma ....
-> Bigger7: Verze bez regulace výhřevu, zapneš, natopí určitou teplotu, vypne, až vystydnou, tak se samy zapnou, dokud je nevypneš tlačítkem.
-> Bigger7: Starší verze
Sice felda, ale tyhle čudlíky na výhřev jsem ještě neviděl - ví někdo co to je zač ? kdy se montovalo atd ?
favoritklub.cz/vodoznak/b
azar.php?id=105&...
....má někdo více info ? resp.... fotek ? či seznam dílů?
zajimá mě hlavně chladič, čerpadlo, kabeláž schéma a kolínka co jsou do podlahy.
....má někdo více info ? resp.... fotek ? či seznam dílů?
zajimá mě hlavně chladič, čerpadlo, kabeláž schéma a kolínka co jsou do podlahy.
-> ondie: to je jakejsi dobovej tuning... podobný znáčky to dělalo na škodovky CSky CZky atd... výrobce ti povim až najdu tu novou sadu kde je i lejstro..
jinak tolik abych ulejval jich zase nemám no :)))
jinak tolik abych ulejval jich zase nemám no :)))
-> Tomaso435: Tak to je mi jasný,že to všechno máš,proto říkám,že to měříš na kýble :)
A k tomu "FAVORIT 136L" něco bližšího ?
Nějak mi to designem nezapadá ani do konceptu GB,ani Benelux,ani CS trhu ... neni to třeba nějakej aftermarket ?
Neusypal bys mi z kyblíku po jednom kousku štítky na fotce "od tebe" a od "Cáby" ?
Shánim je pro jednoho sběratele štítků (co je ještě větší magor než já :) ze zahraničí.
A k tomu "FAVORIT 136L" něco bližšího ?
Nějak mi to designem nezapadá ani do konceptu GB,ani Benelux,ani CS trhu ... neni to třeba nějakej aftermarket ?
Neusypal bys mi z kyblíku po jednom kousku štítky na fotce "od tebe" a od "Cáby" ?

Shánim je pro jednoho sběratele štítků (co je ještě větší magor než já :) ze zahraničí.
-> ondie 30.10.14 15:55:22: fotka od cáby. mám .
-> ondie 30.10.14 15:55:59: moje fotka. mám :D
a toho posledního mám taky tunu k ničemu :D
jinak ten favorit k tomu škoda od tebe nemám stále. ale pár jich tu v okolí jezdí, počítám že brzy dojezdí
-> ondie 30.10.14 15:55:59: moje fotka. mám :D
a toho posledního mám taky tunu k ničemu :D
jinak ten favorit k tomu škoda od tebe nemám stále. ale pár jich tu v okolí jezdí, počítám že brzy dojezdí
-> Tomaso435: Já myslel ten nahoře vlevo "FAVORIT 1.3L" v jednom kuse. To sem ještě neviděl. A vyloženě pasuje k tomu ode mne.
Ostatní tak nějak chápu,že měříš na kýble
Ostatní tak nějak chápu,že měříš na kýble

-> ondie: toto plus mám škoda na oválným plastu, 1.3L na plastu, 1.3S na plastu 1.3LS na plastu, favorit forman pickup škoda 135L 135LS 136L 136LS na alu štítku..... a tak dále :-D .. jediný co ani nevim jesi bylo tak 135LE na alu štítku.
-> Tomaso435: hele jentak..tohle znáš/máš? :)
fotka neni moje,štítky nemám..ale myslim ten benelux .. ten "škoda" sem ti kdysi nechával,tak tady je pokračování
fotka neni moje,štítky nemám..ale myslim ten benelux .. ten "škoda" sem ti kdysi nechával,tak tady je pokračování

-> ondie 08.08.14 19:36:07: Sice už mám, ale než abys to vyhodil, tak to ti raději zaplatím to poštovné ke mě. 

-> Tomaso435:
Takový křídlo jsem už kdesi viděl, myslel jsem, že je to jen namontovaný naopak
Takový křídlo jsem už kdesi viděl, myslel jsem, že je to jen namontovaný naopak
-> Tomaso435: Rok je 91,ale jestli to tam bylo originál to nevím.
-> Chali: takže originál ? co si měl za rok ?
-> Tomaso435: Když jsem koupil svýho Formana tak měl plechový obložení taky, i kolem bočního okna.
.... forman 92. LS. předělávka z nějakýho praktika? samodomo? prototyp? jinak bočnice zadních podběhů - ty co v plastovém provedení rády prasknou.. tohle je plech.
-> Tomaso435: no pekne teda
-> castrol: nene není, je to dobovka. dřív to vozil kde kdo, ale ted už to má málo kdo.
a prahy vyráběl ks motorsport.
a prahy vyráběl ks motorsport.
-> Tomaso435 28.04.14 15:23:19: taketo kridlo malo jedno facko u nas ,bol som v tom ze je to opacne nalepene 

simte to je ze stary sierry a ty to hnes sunes do rarit na fazola, ty rarito 

ale ty prahy, ty mě oslovily :) kdyby měl někdo na prode neponičené neprasklé. tak beru :)
-> oojirka: je to možný, ja to jen několikrát vidět, a nijak mě to nezaujalo.. považuju to spíš za kýč:)
jinak jedno z nejhnusnějších ale o to raritnějších křídel na fáva :D
jinak jedno z nejhnusnějších ale o to raritnějších křídel na fáva :D
-> Tomaso435: Mám to od člověka, který v devadesátých letech dělal u vývojů aut v MB a byl i u crash testů prvních felicií. Údajně někdy v letech 93/94, když se dělaly nárazové zkoušky na tuhost karoserie felicií, tak do karoserie felicia se dával vnitřek z favoritů(palubky, sedadla, prostě komplet favorit) a na zadní dveře do lišty se dával tento znak(trochu mi to přijde zbytečný, pokud ještě nebyly znaky felicia vyrobené, tyto znaky tam snad ani dávat nemuseli). Přesný počet těchto štítků není znám, ale prý je jich velmi málo.
-> oojirka: už sem to parkrát viděl skoda-virt.cz/cz/.../1343
97-k-o-u-p-i-m-n-a-f-a-v-o
-r-i-t-a?gotopost=3... zřemě čína se činila :-D
Tak schválně, už se s tímhle někdo někdy setkal a ví na co se to používalo?. Jen chci říct, že to není domácí výroby, ale je to "origo". A je to na milimetr stejné a i ze stejného materiálu jako nápis FELICIA, který všichni dobře známe z modelů Felicií 94-97, ze zadní lišty.
-> U-Geen: nechápu ale í tam má bejt měký no 

-> Tomaso435: kdyz uz, tak i s tvrdym L ne?
-> Nwkt: ellry.
-> Pavel P..: Jak píše Tomaso
Jako jiná informace musí postačit moje tvrzení, sám jsem měl anglickýho favorita s původníma origo štítkama- stříbrnýma...