-> Pavel P@nkáč 26.01.18 09:01:52: protoze tam vetsina zajimavejch veci je prave mimo asfalt

stejne tak na vychode, ted cestu po stredni asii, 90% bych projel i feldou nebo rapidem, ale na tech zbylych 10 % bych si ani s octavou 4x4 ani neskrtnul, blbe je, kdyz ma clovek terenni auto, nekam chce a technicky stav mu to neumoznuje :/ to se mi parkrat uz stalo, ale tentokrat byl brzdou kolega s cervenou nivou, docela jsem se tesil na kanon cheryn v kyrgyzstanu a jemu tam nedrzela zadni naprava, takze se zacaly vybirat ty nejlepsi cesty :( buchanka ma listaky, uveze tunu... Ten podvozek proste musi drzet a to je pro me nejdulezitejsi.
Tendle nemec na pamiru mi rikal, vy*er se na nivu a porid landcruisera, on to pry koupil z GB za v prepoctu cca 200tis. kc a nechal si k tomu udelat obytnou nastavbu za cca 300tis. kc (jeste pres kamarada)... jako tank dobrej, ale cenove uz to je zas nekde jinde a tezko si mohu dovolit to, co nemeckej duchodce :)
Chtel jsem na zajimavy misto v Rumunsku (bylo to cca 40km, po kamenite misty vymlete ceste) - cervenym MTX jsem to vzdal po 5km, ze bych to auto znicil, pak jsem si rikal rapidem tam dojedu, vzdal jsem to po 10km uz s nejakyma poskozenima auta :(. Nakonec jsem tam dojel nivou, mistni mi rekl, ze tam spat radeji nemame kvuli medvedum, tak zpatky do mesta a druhy den jsem tam jel znovu, celkem teda pres 200km, jak nic, v noci jsem tam teda jeste pojezdil a objevil krasnej drevenej pravoslavnej kostel....
Docela me ted laka na Velikonoce jet do Rumunska hledat kostel, pod jehoz prahem ma byt hlava hrabete Draculy :), uz jsem se o to pokousel kdysi zlutym rapidem, ale bohuzel nemel na to - mel jsem celo pod autem :/.