-> Bukaj: Z toho si nic nedělej.
Jezdím po Praze, věř že na řidiče osobáků tu můžu nadávat daleko ve větším.
Třeba: Kbelská * Poděbradská semafory. Padne zelená a nemůžu se před kopcem rozjet, protože to všichni brblaj na spotřebu. Když v tom kopci fakt jedu povolených 70, dojedu další co jede 65 - předjíždět tam nesmím, a ani nemůžu, protože souběžně se mnou vedle mě jede další osobák.
Nahoře na kopci už jedu 70, šup osobák přede mě s brzdama, aby odbočil.
Mám pokračovat? A to jsem ujel možná kilometr
Nebo podívej se na měřený úseky. Tam osobáky zdržujou zcela normálně - a narozdíl od kamionu na tu rychlost došáhnou - to je v pořádku?
Proč když jedu po jižní spojce (nebo tunely), musím vždy dojet nějakou brzdu co jede i 60...?
K tvýmu příběhu. Nepopírám, někteří (hlavně PL a H a SK) předjížděj jak prasata.
Ale na druhou stranu - je normální, že osobák jede v levém pruhu, i když pravý je prádzný (tj. nemá tam co dělat). V tu chvíli, pokud začne kamion předjíždět, osobák má počkat - přesněji řečeno má dojet v pravém pruhu k pomalejšímu vozidlu a tam teprv začít předjíždět, a jelikož v levém už někdo předjíždí, musí jet za ním.
Mimochodem jsou to kamiony, kteří defakto VŽDY jezdí v pravém pruhu narozdíl od osobáků (ty permanentně jezdí ve středním).
Osobákem taky jezdím, ale tyhle problémy nemám - přesněji řečeno si je netvořím. Jedu 140, v pravém, kamion začne předjíždět, v klidu dojedu toho předjížděného, začnu ho předjíždět, předjíždějící pak uhne (narozdíl od většiny osobáků), já šlápnu na plyn a zase jedu 140.
Daleko větší potíže pocituju na úseku na D1 v úseku Chodov - Mirošovice, kde v pravém jedu 130, dojedu kamion co chci předjet a musím brzdit, protože ve středním si to šine osobák a ani po společném předjetí kamionu do pravého neuhne a jedeme třeba 110 - bud ho musím vzít zprava, omezit auta v levém nebo jet za ním. Co z toho je legální, co prasečina víš moc dobře sám. A to je běžný jev, nedá se to jen počítat, protože bych se upočítal.
Tohle byl třeba extra materiál, a jednání toho poláka jsem taky nechápal. Já na jeho místě bych se zařadil přede mě a toho imbecila neřešil