-> Arnold: A o příspěvek na bydlení jsi si žádal? Nevím jak moc ho lidi znají, ale je to docela významná sociální dávka - pokud máš malý příjem, tak až do určité výše (tzv. normativních nákladů na bydlení) ti stát ty výdaje na bydlení (nájem, energie, odpad) doplatí. Může se jednat až o tisíce měsíčně. Koukám že bydlíš v Kladně, tzn město 50-100 tisíc obyvatel, kolik vás v té společné domácnosti bydlí? Pokud 2, tak je výše těch normativních nákladů 8 284, pokud tři, tak 11 412.
Výše toho příspěvku se počítá jako rozdíl mezi normativními náklady a měsíčním příjmem členů domácnosti vynásobeným koeficientem 0.3, tzn pokud byste bydleli v bytě dva (ty a máma - třeba, nevím jak to teď máš) a váš společný příjem byl 16 tisíc, tak po vynásobení to 0.3 to je 4800, normativní náklady 8284, rozdíl 3484 - to by vám sociálka doplatila.
Jsou tam samozřejmě nějaká omezení, výše těch nákladů je různá podle velikosti města, počtu členů domácnosti, toho jestli je to nájemní nebo družstevní nebo vlastní byt atd - ale pokud máte fakt malej příjem, tak by neměl bejt problém na to dosáhnout. Detaily jsou tady: portal.mpsv.cz/soc/.../pr
isp_na_bydleni a pokud si dojdeš na sociálku, tak by ti s tím měli poradit.
To že je tvůj otec u vás napsaný bohužel žádný nárok na to aby tam platil nájemné nezakládá, zvlášť pokud už tam nebydlí. Spíš to naopak bude dělat problémy při žádání o ten příspěvek, protože budete muset prokazovat že už tam nebydlí, aby jeho příjmy nepočítali do společného příjmu domácnosti. Ale to ti zase všechno poví na té sociálce.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Moj foter je taký Kokot...
-> Arnold: Platí ti něco pracák?
pánové chci se zeptat když je tady ještě napsaný ten můj vydřiduch tak by měl platit i nájemné že?? a jelikož pořád není práce tak proč by třeba to nájemné nemohli chtít zaplatit po něm?? teda co jsem se dozvěděl na úřadě tak je to nezajímá tyhle problémy buď zaplať nebo vypadni a je jim to jedno prostě že jsi se dostal do takových potíží a protože už není z čeho ten nájem zaplatit tak pokud nezaplatíme tak nám dají vystěhování a do 5 dnů táhni nebaví se s tebou neřeší tvou situaci nic a když řekneš že tu práci sehnat nemůžeš tak to je taky nezajímá prostě jestli někdo nesežene práci z nás tak budu muset ven z bytu
děkuji ti tatínku za takový život
krásně jsi seo nás postaral tak že skončíme na ulici
pokud by měl někdo nějaký nápad tak budu rád

afro100 03.01.13 01:13:06 napsal:
Tu ma kazdy cosi jak sa tak divam ..
Jo jo. Třeba utajovanýho nevlastního sourozence.
Jo jo. Třeba utajovanýho nevlastního sourozence.
-> castrol: bohužel zatím nn
jinak se fotřík rozhodl mlžit prý si mou škoduli koupil v Praze on to tu rozhlašuje to je taký vůl
mohu vše doložit kupní smlouvou a zeke byl u toho též takže má smolíček
no je mi z něj na zvracení no
jinak se fotřík rozhodl mlžit prý si mou škoduli koupil v Praze on to tu rozhlašuje to je taký vůl

-> Arnold: to je a zatial ziadna zmena ?
-> castrol: je to blbé 

-> Arnold: tak to potom nic
-> palinator: ta bohužel je na leasing a ještě schází dva roky tudíž s ním nemůžeš nic dělat prodat atd no
-> castrol: jaká?? od jako z matčinný strany by to šlo ale nemají a od fotrový tam už nic čekat nemohu
-> castrol: jaká?? od jako z matčinný strany by to šlo ale nemají a od fotrový tam už nic čekat nemohu

-> Arnold: a rodina nepozica ?
-> Arnold:
Prodej Fábii.
Prodej Fábii.
tak bohužel dneska od toho vydřiducha měli ještě přijít peníze výplata ale nic nedošlo a prachy nejsou a tudíž není jak zaplatit nájemné za tento měsíc
potřebuji práci nutně jenže hledám už jakou dobu a stále nic nevíte třeba o něčem někdo???
jinak jsme asi odepsaný definitivně protože jsme bez finan. prostředků takže supr
Je mi z toho parchana na blití když nechá rodinu na holičkách a sám si užívá zmrd

Je mi z toho parchana na blití když nechá rodinu na holičkách a sám si užívá zmrd
-> Maťulo: Ved ja viem... Ty asi od Trnavských chalošov vieš asi najvác, a možno ešte Lubeky... Ja som ti za tvoju pomoc moc vdačný... Ty už si dost vysoko, u mna to ešte bude dlhá trasa životom, ale mám na to sa s tm popasuvať... 

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Latentní kokot..
Dobrej termit. Nevím proč, ale nějak sám od sebe se mi vybavil Kalousek..
Ale jinak mám stejný zkušenostě a třeba taky hodně dobrého kamaráda, kterej na naše doporučení velice omezil pití kořalky..

Ale jinak mám stejný zkušenostě a třeba taky hodně dobrého kamaráda, kterej na naše doporučení velice omezil pití kořalky..
King 03.01.13 13:24:17 napsal:
haso 03.01.13 12:37:20 napsal:
cimdalej tym viac som presvedceny, ze by alkohol mali zakazat…
ako aj ja si rad vypijem, ale ako vidim, mnoho ludi potom robi akurat somariny
a
mozno by sa im dalo takto vyvarovat…
Jistě, vzpomeňme například slavnou prohibici v USA – hotové
požehnání pro společnost

hlavně pro tu italskou část
ako aj ja si rad vypijem, ale ako vidim, mnoho ludi potom robi akurat somariny
a
Jistě, vzpomeňme například slavnou prohibici v USA – hotové
požehnání pro společnost

hlavně pro tu italskou část

zaujimave citanie
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): pekne si to napisal! je to o ludoch, o pevnej voli a o tom ako sa k veci kazdy postavi! lamentovat nad vsetkym a umarat sa kvoli volacomu a riesit to alkoholom... to je zlyhany ludsky faktor...
-> haso: Mnohi ludia su latentni kokoti, alkohol to len vyplavi na povrch. Skor ci neskor by sa ten kokotizmus vyplavil aj sam... Alkohol nemoze za to, ze je zneuzivany, je to v ludoch. S chlastom mam urcite rodinne skusenosti, ale nevinim za nic alkohol. Vzdy sa da povedat nie.... kto nechce, nepije, kto chce, tam zakazy nepomozu, vzdy si najde nejaky pramen.
PS: keby bola prohibicia, musel by som rocne vyhadzovat velke mnozstvo ovocia....
PS: keby bola prohibicia, musel by som rocne vyhadzovat velke mnozstvo ovocia....
-> King: tak ja viem, ze to by este viac prekvital cierny trh a podobne
ale tak je to taka bezvychodiskova situacia, kolkokrat clovek vidi, ako ludia piju...mladi, stari, a potom akurat somariny vymyslaju a vznikaju trestne ciny atd...
lebo kopec veci normalny neopity clovek nespravi, ale v opitej hlave si clovek pripada nedotknutelny...

ale tak je to taka bezvychodiskova situacia, kolkokrat clovek vidi, ako ludia piju...mladi, stari, a potom akurat somariny vymyslaju a vznikaju trestne ciny atd...
lebo kopec veci normalny neopity clovek nespravi, ale v opitej hlave si clovek pripada nedotknutelny...
ako aj ja si rad vypijem, ale ako vidim, mnoho ludi potom robi akurat somariny a
Jistě, vzpomeňme například slavnou prohibici v USA - hotové požehnání pro společnost

ako aj ja si rad vypijem, ale ako vidim, mnoho ludi potom robi akurat somariny a
Jistě, vzpomeňme například slavnou prohibici v USA - hotové požehnání pro společnost

-> haso: táto krajina je národom ožranov...to bohužial nikto nikdy nezmení...jedine že by niekoho napadlo to s metanolom...možno by to malo svoj efekt...niektorí by si asi rozmysleli či budú slopať alebo Bílá-Hulka

cimdalej tym viac som presvedceny, ze by alkohol mali zakazat...
ako aj ja si rad vypijem, ale ako vidim, mnoho ludi potom robi akurat somariny a mozno by sa im dalo takto vyvarovat...
ako aj ja si rad vypijem, ale ako vidim, mnoho ludi potom robi akurat somariny a mozno by sa im dalo takto vyvarovat...
-> Groopi: Andrej ja tvoj pribeh poznam moc dobre... bavili sme sa o tom neraz a preto ti pomozem vzdy ked to bude v mojich silach! to sam dobre vies! jebat! nejako bolo nejako bude... kazdopadne ma minulost nezaujima! ideme do predu, ideme hore! 

-> Groopi: Tak teď už jo no 

-> Kocvin: Tak ako ja to už mám relatívne v pohode, v decáku som neni od začiatku prázdnin a žijem si sám na volnej nohe, prácu mám a je to v skutku fajn,...

-> Groopi: -> Maťulo: -> ZdeněkH: Jak vidím co tu píšete tak jsem celkem rád za to co mám doma.. 

-> Maťulo: Ako som si to čítal máme to podobné kámo...
Ja som sa narodil mojim rodičom tesne po svatbe, ale poostupom času začal foter piť, robiť dlhy a dlhy, mama sa z toho zblaznila, zostala dosť poznačená... Vtedy som sa ocitol u babky (fotrovej matky), kde sa vrátil aj otec, ako mladý chalan som bol rád že som na to ako som (bolo mi vtedy 11 rokov)... Po cca dvoch rokoch si našiel priatelku, odstahoval sa a s ním som išiel aj ja... A vtedy to začalo... Ona mi nesedela a hlavne jej decka, a vadilo mi aj dosť to, že sme sa v priebehu roka 4krát sťahovali... A otec robil zasa dlhy a dlhy... Ja som sa po väčšej šarvátke rozhodol odísť... Doteraz síce neviem či to bolo dobré rozhodnutie, lae išiel som bývam k mojej chorej matke, ktora je duševne chorá a kvôli tomu sa začala sa o to zaujímať sociálka... Po mojej 15tke v jedno ráno kedy som sa chystal do školy zazvonil zvonec, dvihol som, a bola to sociálka... Skončil som v decáku, a aby bolo k téme,moj foter prišiel za celých sedem rokov za mnou, tesne pred zobratím do domova, dal mi velkodušne 100korun a celých 7rokov som ho nevidel... Prepáčte za text mimo témy...
Ja som sa narodil mojim rodičom tesne po svatbe, ale poostupom času začal foter piť, robiť dlhy a dlhy, mama sa z toho zblaznila, zostala dosť poznačená... Vtedy som sa ocitol u babky (fotrovej matky), kde sa vrátil aj otec, ako mladý chalan som bol rád že som na to ako som (bolo mi vtedy 11 rokov)... Po cca dvoch rokoch si našiel priatelku, odstahoval sa a s ním som išiel aj ja... A vtedy to začalo... Ona mi nesedela a hlavne jej decka, a vadilo mi aj dosť to, že sme sa v priebehu roka 4krát sťahovali... A otec robil zasa dlhy a dlhy... Ja som sa po väčšej šarvátke rozhodol odísť... Doteraz síce neviem či to bolo dobré rozhodnutie, lae išiel som bývam k mojej chorej matke, ktora je duševne chorá a kvôli tomu sa začala sa o to zaujímať sociálka... Po mojej 15tke v jedno ráno kedy som sa chystal do školy zazvonil zvonec, dvihol som, a bola to sociálka... Skončil som v decáku, a aby bolo k téme,moj foter prišiel za celých sedem rokov za mnou, tesne pred zobratím do domova, dal mi velkodušne 100korun a celých 7rokov som ho nevidel... Prepáčte za text mimo témy...
-> U-Geen: I za to... Když si uvědomím co že mě vyrostlo resp. vzrůstá...
-> Maťulo: jo tak to už já taky ne
-> alpin: přesně ale co už nadělám ale díky
snad to bude ok

-> alpin: přesně ale co už nadělám ale díky

když se tu tak mluví o otcích co matky má někdo semetriku ? Třeba mole bývalá přítelkině byla s otcem za supr ale matka jim dělala naschvály a ze života peklo. Jak to dopadlo si raději nechám pro sebe. Nerad o tom vyprávím.
-> Majki88: tak zas ja tatka poznam, obcas aj zavola... tak raz za 3 roky... ale nikdy mi nepomohol a ked som ho potreboval, nestal pri mne... za vsetko co som v zivote dosiahol a nadobudol vdacim len a len sebe lebo som taka povaha! a velke dakujem patri mame ze mna a o 3 roky mladsiu segru vychovavala v tazkych podmienkach... boli casy ked sme boli ozaj v srackach, ale to uz nikdy nedopustim!!! jo a este v neposlednom rade za vela vdacim starym rodicom z maminej strany ktori ma vo vsetkom chapu a podporuju! taky tatko co len narobi deti a potm sa tvari akoby sa nic nestalo... to u mna neni tatko! 

-> Majki88: jako ze ji udelal tebe? :-)
-> Maťulo: Taky svého "otce" neznám a myslím že je to lepší! Nepřeju si ho nikdy potkat nebo jakkoli se s ním seznamovat i když přes držku bych mu za to co udělal mamce dal rád!
-> Arnold: toto fakt nepochopím čo človeka vedie k takýmto sklonom.. nech som ko..ot jaký som ale rodinu by som nikdy nezanechal.. S tatkom sa pochytím dosť často , povieme si hocičo ale nechať rodinu len tak a ešte zlobu robiť to by nikdy nenapadlo ani jeho ani mňa. Nuž teraz musíš byť ty chlap
už som vravel , že ti držím palce

-> Arnold: mam, ale nemam si s nim co povedat... je to pre mna cudzi clovek!
-> Maťulo: to buď rád

Co je to foter??? ja take nemam... 

Můj fotr na nás celej život sral, byli jsme pro něj poslední a všechno pro nás bylo zbytečné. Naši se teda rozvedli když mi byli asi 3-4 roky a brácha o rok míň. Odstěhoval se do Prahy a tam si založil novou rodinu a má tam dceru. No a poslední dobou nějak začíná pořád dolízat a dožadovat se pozornosti. Jestli nechce zůstat nad hrobem sám či co nevím. Hlavně že o bábu se nedokáže postarat ani on ani jeho ségra a šoupli ji do důchoďáku. Nám vždy jen sliboval až nám bude tolik a tolik dostaneme to a to. Ať chcípne mi to bude u análního otvoru.
-> ŠKODA 120 GLS: Jeste mel rict, ze ty novy motory maj pet rychlosti a nejdou dat do skodovky, protoze ta ma jen 4.
-> Arnold: k nezavideniu hodna situacia.
-> ŠKODA 120 GLS: to pak neni kokot ale blbec o dost méně zákeřná diagnóza.
-> Bucin: tak nějak to funguje u nás doma :D
To je tak když už nevychovávají rodiče děti ale zažnou vychovávat děti rodiče. Marnej boj 

-> Alesh: ten můj zase nevěří tomu, že můžeme dát do škodovek motory z FA,FE,fabie atd... cituji ho: ale když ten motor je jiný, řídí ho elektronika a hlavně je uložený v autech napříč, jak bys ho tam chtěl ty asi pak dát?
Když řeknu podélně, tak se spustí další vlna komentářů
Když řeknu podélně, tak se spustí další vlna komentářů

Koukám že doma máme snad aspoň jeden nějakého kokota
s mím fotrem se nebavím už skoro 3 roky co mě naprosto dokonale rozhádal s bejvalkou když byla těhotná a já díky tomu ještě ani jednou neviděl mojí ratolest :/, dále mi občas pomahá s autem jindy mě u toho jebe že tohle takhle atd...frajer si ale neuvědomuje že když dělal něco naposled na autě tak to bylo před cca 15 lety a spousta věcí je již úplně jinak. jednou mi v mých 26 letech a 4 letech po tom co tam nebydlím dal pohlavek tak jsem se do něj ústně pustil ve stylu že mi není 12 aby mě pohlavkoval, nevím co mu hráblo v bedně ale chytl mě za oblečení roztrhl mi mikynu a triku celkem za cca 2500 a dal mi pěstí tak jsem se do něj už pustil (taky pěstně) a od tý doby mám od něj klid, teď se snaží moralizovat o dva roky starší segru co má 5 a 2 letý děcka... takže člověk si ve finále vůbec nevybere... :/ všem co mají trable s rodiči přeji PEVNÉ NERVY bez nich to nejde...

-> ŠKODA 120 GLS: tak blbej zase snad není jako uznávám je to hulvát ale aby udělal tohle to fakt né a když jo normálně o nahlásím za poškozování cizí věci a hotovo nesrat se s ním prostě
-> Arnold: obejdi si vrakoviště v okolí a domluv se tam,aby od tvého otce nic nebrali, protože až tam borec bude mít rozřezanou tvoji škodovku bude pozdě - osobně bych takovou ztrátu nerozdejchal a nevím jak moc by mě pak prdlo v palici a co pak udělal
Když si to tu tak čtu tak si říkám že to moje rádio se škráblou gramofonovou deskou a patřičnou láskou k lihu. Je ještě v pohodě i když párkrát měl namále a jednou ode mně dostal takovou že se i rozbrečel a to že mne jentak něco nenasere.