-> Alenka:
O tomhle se nehádám, jen se chci ubránit tomu, že kdybych měl jednou rodinu, tak abych si nemoh stěžovat, že na ně nemám čas. Trávením celých dnů v práci čas uteče příšerně rychle a mladí přeskočí do důchodek. Život v prdeli bez zážitků když to řeknu takhle, hlavně že si (možná) sedim na penězích, resp. se mám líp, než je průměr, neb průměr je dost bídnej.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Moj foter je taký Kokot...
-> dragon_cb_cz:
Měl jsem rozepsanej příspěvek, ale radši jsem ho smazal, protože je to zbytečný. Podstatu některejch věcí fakt nechápu a je pravda, že aktuálně se chováme podle přírodních zákonů. Kočka se taky neptá kocoura u sousedů, jestli může sežrat tu myš, co od nich vylezla. Myslel jsem, že od toho už jsme se překonali. Je pravda, že když se podívám na některý, který tímto obhajuju, tak sám nechápu, proč to dělám.
Měl jsem rozepsanej příspěvek, ale radši jsem ho smazal, protože je to zbytečný. Podstatu některejch věcí fakt nechápu a je pravda, že aktuálně se chováme podle přírodních zákonů. Kočka se taky neptá kocoura u sousedů, jestli může sežrat tu myš, co od nich vylezla. Myslel jsem, že od toho už jsme se překonali. Je pravda, že když se podívám na některý, který tímto obhajuju, tak sám nechápu, proč to dělám.
-> palinator: ze tady nejsou mista, za to muze stat, ktery ucinil naklady na zamestnance tak obrovske, ze se musi pracovnik kurva vyplatit, aby bylo rentabilnni vytvorit jedno pracovni misto.
A to ani nemluvim o vysi dani, ktere stat uloupi z toho mala, co podnikateli zustalo po zaplaceni vsech odvodu, poplatku a vyporadani kvanta zbytecne urednicke buzerace.
To nic nemeni na tom, ze situace je jaka je a muzes bud fnukat ze se mas spatne, nebo se prizpusobit, zapracovat na sobe a zvysit svoji hodnotu natolik, ze i v tomhle bordelu bude pro nekoho zajimave zaplatit ti vic nez usopleny prumer.
A to ani nemluvim o vysi dani, ktere stat uloupi z toho mala, co podnikateli zustalo po zaplaceni vsech odvodu, poplatku a vyporadani kvanta zbytecne urednicke buzerace.
To nic nemeni na tom, ze situace je jaka je a muzes bud fnukat ze se mas spatne, nebo se prizpusobit, zapracovat na sobe a zvysit svoji hodnotu natolik, ze i v tomhle bordelu bude pro nekoho zajimave zaplatit ti vic nez usopleny prumer.
-> dragon_cb_cz: Španělsko, Portugalsko, Polsko ... já o převaze nic nemluvil, jen je jich velká většina v procentuálním vyjádření, která je buď nezaměstnána, anebo pracují na neadekvátní pozici vzledem ke svému vzdělání. A konkurence je tvrdší mezi méně vzdělanými, ale také nabídka je nesrovnatelně vyšší, nehledě na obsazování vysokých pozic podržtaškami známých
Ekonomie je toerie, jenž v praxi nefunguje, přesto se podle ní jede

Ekonomie je toerie, jenž v praxi nefunguje, přesto se podle ní jede

-> P@nis: A v jakém zahraničí vidíš převahu nezaměstnaných vysokoškoláků? A pokud ano, tak jakých vysokoškoláků? Filosofové a filmoví vědci byli nezaměstnaný vždycky...
-> ZdeněkH: Pochopitelně, ale realita je taková, že mezi těmi dole je vzhledem k jejich počtu konkurence sakra tvrdší než mezi těma nahoře, tudíž co... tudíž musí jít s cenou dolu.
-> palinator: Nic jako řešení pro masy neexistuje - stačilo by se učit ekonomii. Plná zaměstnanost je holý nesmysl a pokud někdy přijde doba, kdy se i "ty dole" jak říká ZdeněkH budou mít skvěle, tak je to hodně daleko v budoucnu. Každopádně pokud máš pocit, že jsi příslušník "masy", chceš se mít "dobře" a zároveň nechceš makat víc než 8/5, tak pro tebe mám špatnou zprávu - tyhle tři požadavky dohromady většinou moc splnit nejde.
-> ZdeněkH: Pochopitelně, ale realita je taková, že mezi těmi dole je vzhledem k jejich počtu konkurence sakra tvrdší než mezi těma nahoře, tudíž co... tudíž musí jít s cenou dolu.
-> palinator: Nic jako řešení pro masy neexistuje - stačilo by se učit ekonomii. Plná zaměstnanost je holý nesmysl a pokud někdy přijde doba, kdy se i "ty dole" jak říká ZdeněkH budou mít skvěle, tak je to hodně daleko v budoucnu. Každopádně pokud máš pocit, že jsi příslušník "masy", chceš se mít "dobře" a zároveň nechceš makat víc než 8/5, tak pro tebe mám špatnou zprávu - tyhle tři požadavky dohromady většinou moc splnit nejde.
-> Alenka:
Jo, takže ať lidi třeba jezděj na kole do Německa za prací, jinak ať žerou hovna s brusinkama. Je to jejich věc, že tady nejsou místa.
A o známejch máš pravdu, jsou důležitější, než prachy. Takže kdo nemá známý, ať se jde pást. Vůbec ta tvoje filozofie docela zavání tím, že by se dalo v krajním případě říct "okrad jsem vás, no a co, měli jste začít krást dřív".
-> P@nis:
Bohužel jsem na základní škole, troufám si říct, nebyl z těch blbejch (i když teď je to zase trochu jinak), tak jsem tlačenej do VŠ chtě nechtě a o nějakým učňovským nebo jenom maturitním vzdělání jsem si mohl nechat jen zdát. A neříkám, že nemám "kotvu" v jedný velký polostátní firmě, ale vzhledem k tomu, že se chce outsourcovat (nesmím tady říct, že se chce prostě zase něco rozkrást, protože samozřejmě jde o zcela správný a ekonomický výhodný čin), tak ta kotva mi drží už asi tak na vlásku.
Jo, takže ať lidi třeba jezděj na kole do Německa za prací, jinak ať žerou hovna s brusinkama. Je to jejich věc, že tady nejsou místa.
A o známejch máš pravdu, jsou důležitější, než prachy. Takže kdo nemá známý, ať se jde pást. Vůbec ta tvoje filozofie docela zavání tím, že by se dalo v krajním případě říct "okrad jsem vás, no a co, měli jste začít krást dřív".
-> P@nis:
Bohužel jsem na základní škole, troufám si říct, nebyl z těch blbejch (i když teď je to zase trochu jinak), tak jsem tlačenej do VŠ chtě nechtě a o nějakým učňovským nebo jenom maturitním vzdělání jsem si mohl nechat jen zdát. A neříkám, že nemám "kotvu" v jedný velký polostátní firmě, ale vzhledem k tomu, že se chce outsourcovat (nesmím tady říct, že se chce prostě zase něco rozkrást, protože samozřejmě jde o zcela správný a ekonomický výhodný čin), tak ta kotva mi drží už asi tak na vlásku.
-> palinator: Moc nevěř těmhle řečem o učení. Koukni do zahraničí a tam jsou nezaměstnaní právě vysokoškolácí a nakonec jsou rádi, že pracujou u pásu viz Polsko. Pokud máš známe tak se Vš v oboru hodí to jo.
-> King: plus taky network, network, network, neb v dnesni dobe sehnat slusnou praci bez tech spravnych znamosti je bohuzel temer vylouceno.
-> palinator: proc by mel vymyslet "reseni" pro masy? At se kazdy stara sam o sebe. Suum cuique :)
-> palinator: proc by mel vymyslet "reseni" pro masy? At se kazdy stara sam o sebe. Suum cuique :)
Jasně všichni budeme VŠ a jen tak pro zajímavost kdo bude makat rukama? Dělníci, řemeslníci a další co makají rukama. Bez těch dole by byli k ho*nu i ti nahoře
-> King 19.03.13 00:17:02: :neříkám že to tak není ale když člověk uváží že 2/3 nedosáhnou ani na ten průměr,pak je asi něco ne úplně OK.
-> King:
Jo, takže tady bude každej vysokoškolák a každej bude mít 50+ a budou se mít dobře všichni... Říct jednotlivcovi uč se, ať se máš líp jak druhej, je jednoduchý - řešení pro masy nemáš? Asi ne, nepotřebuješ to.
Jo, takže tady bude každej vysokoškolák a každej bude mít 50+ a budou se mít dobře všichni... Říct jednotlivcovi uč se, ať se máš líp jak druhej, je jednoduchý - řešení pro masy nemáš? Asi ne, nepotřebuješ to.
-> afro100: Ucit se, ucit se, ucit se, jak rikal soudruh Lenin :-)
Vas tu tak citam .. co by som dal za 25tKc hrubeho ...
-> palinator: Jéé, to jsem si po návratu z vojny myslel taky - pohoda, klídek, 8h/5d, průměr a za pár let, voila..... rodina, byt, svišti... :) V podstatě jsem "nekonzumní" typ, ale s tzv. průměrným platem je max. na Wolovitzovo: "dokud matka funí, budu u ní" :)
-> palinator: No my jsme taky vesnice, akorát nějakým nedopatřením se nám říká městská část Praha 23 

-> dragon_cb_cz:
Já to moc dobře vím...
V okolí Pardubic je to taky často hodně přes 1000 Kč/m2. Jenže my jsme malé město, resp. tohle je odlehlá část - vesnice jak poleno, tak to je trochu něco jinýho.
Dole ve "městě" byla za zasíťované pozemky vyvolávací cena v obálkové metodě 400 Kč/m2. Prodalo se všechno.
Já to moc dobře vím...

-> palinator: Jooo, pokud máš možnost, tak do toho... 100 Kč za metr, to se hned nakupuje líp. Je mi samozřejmě jasný, že pražský ceny pozemků jsou trochu jinde, ale i např. v okolí Č.B. už je cena 800-1000 spíš výjimka než pravidlo, kolikrát i 1300-1500 za metr...
-> dragon_cb_cz:
Srovnáváš nesrovnatelný...
Máme 1000 m2 pozemek, ale na ten se moc střech nevejde a když člověk chce mít i sad a slepice tak je to nedostatečný, leda že by byl výběh a primitivní oplocenka na obecním
... Ale zrovna naproti máme obecní pozemek 5500 m2 k odkupu za 100 Kč/m2. Akorát je to zarostlý bordelem (výhodou je vytěžení dřeva kterýho by bylo tak na 15 let) a bez infrastruktury, ale ta by se dotáhla od souseda na vlastní náklady a hotovo.
Srovnáváš nesrovnatelný...

-> Nwkt:
-> Luky: Hele na chalupě má parcela výměru nějakých 1850 metrů a stíhám to jakž takž udržovat po víkendech... záleží jak si využití toho pozemku představuješ.

-> Luky: Hele na chalupě má parcela výměru nějakých 1850 metrů a stíhám to jakž takž udržovat po víkendech... záleží jak si využití toho pozemku představuješ.
-> Luky: Zapomínáš na garáže přes zbytek zahrady 

-> dragon_cb_cz: navíc u pozemku 2000 - 2500 metrů ještě musíš připočíst náklady na plat zahradníka nebo uklízečku (to v případě že ho z větší části pokryješ domem a zbylá část zahrádky bude o takové velikosti, že to zvládneš udržovat sám ve volném čase, ne?
)

-> palinator: No hele ono z toho průměrnýho platu zafinancovat ten domek se slušným pozemkem nejni žádnej velkej med bych řek... nevím jak u vás, ale u nás v Kolovratech zrovna prodávaj dva pěkný pozemky - jeden cca 2000 metrů, druhej 2500, to je tak akorát aby to podle mě bylo "pěkný" - a při ceně 3000 za metr v jednom a 3500 za metr v druhym případě, nic moc... rozhodně nic co bych chtěl financovat z 25 tisíc hrubýho...
Ale hovno... Štěpánka je samozřejmě na prvním místě, žena těsně druhá, škodovky až kdesi v dáli... kdyby to tak nebylo, tak nesplácím byt v Praze a místo toho poustevničím na chalupě a renovuju auta 

-> dragon_cb_cz:
Naštěstí nemám žádné životní ambice, nedělám si iluze a neplánuju si světlou budoucnost, i když neříkám, že se to nemůže skokově změnit. Jediná představa je mít menší domek podle vlastního návrhu s pěkným pozemkem a být co možná nejméně závislý na okolí, pokud se něco nezmění. A na realizaci mám tak 40 let.
Naštěstí nemám žádné životní ambice, nedělám si iluze a neplánuju si světlou budoucnost, i když neříkám, že se to nemůže skokově změnit. Jediná představa je mít menší domek podle vlastního návrhu s pěkným pozemkem a být co možná nejméně závislý na okolí, pokud se něco nezmění. A na realizaci mám tak 40 let.

dítě je mezi erkem a 136 GL 

Tvl to sem zas něco napsal 

-> dragon_cb_cz: a to je řazený podle preferencí?
Ptám se proto, že by mě hrozně zajímalo, jaký typy škodovek jsou pro tebe lákavější než ty další 

-> j_j: Heh, hlavně to prosím Freudovsky neanalyzuj
Nejdřív jsem chtěl napsat jen těch 7 škodovek, ale pak mi došlo, že Štěpánka mě asi bude stát podstatně víc než všechny škodovky dohromady 

-> dragon_cb_cz:
to pořadí...."sedm škodovek, ženu a dítě...." promin, ale fakt mě to pobavilo...

-> palinator: Významnější peníze pro mě jsou určitě víc než průměrný plat - na ten bych dosáhnul (pravda, na živnosťák) už teď kdybych dělal těch 8/5 (což vzhledem k dennímu studiu FJFI jaksi nejde). Moje životní ambice (mimo jiné už teď zahrnující 7 škodovek, ženu a minimálně jedno dítě) bych asi z průměrného platu táhnul rozumně fakt těžko...
-> dragon_cb_cz:
Já proti 8/5 nemám nic (nebo jsem někde řek opak?), nemám nic ani proti čistě směnovému provozu (to znamená i práci o některých víkendech), i když už je to nepříjemnější. Ale proti čemukoliv nad tuto hranici mám naprosto všechno. Dlouhodobě překračovat 40 hodin práce týdně nechci a budu se tomu bránit. Mimochodem, čemu říkáš "významnější peníze"? Průměrný plat? Nebo méně?
Já proti 8/5 nemám nic (nebo jsem někde řek opak?), nemám nic ani proti čistě směnovému provozu (to znamená i práci o některých víkendech), i když už je to nepříjemnější. Ale proti čemukoliv nad tuto hranici mám naprosto všechno. Dlouhodobě překračovat 40 hodin práce týdně nechci a budu se tomu bránit. Mimochodem, čemu říkáš "významnější peníze"? Průměrný plat? Nebo méně?
-> palinator: Ne fláká, ale je to vlastně ten nejvíc easy režim, co můžeš mít ne? Krom toho že jede ranní/odpolední... žádný tři směny, žádný turnusy, žádnej krátkej/dlouhej tejden... to máš jako pocit, že 8/5 je jako nějakej strašnej záhul? Dělal jsi někdy třeba 16ky 5 dní v týdnu? Nebo nárazový projekty, kdy se jede 18-20 hodin za den, klidně několik dní po sobě?
Jestli čekáš, že vyděláš nějaký významnější peníze tím, že nebudeš dělat ani těch 8/5, tak tě čeká asi hodně tvrdý střet s realitou
Jestli čekáš, že vyděláš nějaký významnější peníze tím, že nebudeš dělat ani těch 8/5, tak tě čeká asi hodně tvrdý střet s realitou

-> ZdeněkH:
Jakože když děláš 8 hodin denně, 5 dní v týdnu, tak že se vlastně flákáš? No to jsme to dopracovali...
Jakože když děláš 8 hodin denně, 5 dní v týdnu, tak že se vlastně flákáš? No to jsme to dopracovali...

Dělám už nějaký rok pod agenturou a ne pod první a asi jak se tu píše lepší něco než nic a hlavně nevím jak jinde, ale v JM kraji respektive Brně větší firmy berou snad jen přes agentury, ale momentálně si zatím zas tak nestěžuju plat ujde na to, že dělám po-pá 8hod denně (ranní nebo odpolední)
-> Arnold: alebo si vygoogluj rucne umyvarky v prahe a sprav si jednodnovy trip a pobehaj to, vsade nechaj svoj kontakt a skus sa zamestnat tak...(lepsie ako nic a pre mna osobne lepsie ako robit kazdu chvilu inu robotu pre inu firmu)
blizi sa leto, rozbieha sa to, je potrebna kazda ruka, noha a ked je clovek sikovny, tak si ho budu drzat a potom, ked uz sa zakomponujes medzi tych ludi, tak si ta budu tahat so sebou a mozes sa dostat k inym peniazom, nez na zaciatku...
a teda, neni to ziadne terno ale...zodpovednost 0 a pokial ta to bavi tak je to pohodicka...
to je vlastna skusenost, preto som to tak napisal, skus to, mozno sa ti postasti
blizi sa leto, rozbieha sa to, je potrebna kazda ruka, noha a ked je clovek sikovny, tak si ho budu drzat a potom, ked uz sa zakomponujes medzi tych ludi, tak si ta budu tahat so sebou a mozes sa dostat k inym peniazom, nez na zaciatku...
a teda, neni to ziadne terno ale...zodpovednost 0 a pokial ta to bavi tak je to pohodicka...
to je vlastna skusenost, preto som to tak napisal, skus to, mozno sa ti postasti
-> palinator: Já bych to jako kariéru taky mít nechtěl, ale i minimální mzda a utrhávat si od huby je lepší než skončit na ulici ne? Když nejni dobrá práce tak beru špatnou, nevybírám si...
-> Eidy: Trenkwalder dodává lidi i do Škodovky, takže pod sebou maj lidí docela dost. Ostatní dvě neznám.
Agentura má tu výhodu, že vyjednají práci za tebe, ale zase si za to dost seberou z výplaty. Ale pokud je u dané firmy možnost se časem dostat do kmenového, tak je to cesta...
Agentura má tu výhodu, že vyjednají práci za tebe, ale zase si za to dost seberou z výplaty. Ale pokud je u dané firmy možnost se časem dostat do kmenového, tak je to cesta...
-> Arnold: Agentura Savik. p.Machala 777003534 (vyzkoušej)- pracuje po celé Čr platí docela slušné prachy
-> Eidy: dobře
ještě jednou díky

-> Arnold: O nic nejde. Pak dej vědět, jak jsi dopadl.

-> Eidy: jojo moc díky jsem rád že se najdou ještě ochotní lidé co pomohou alespoň nějakým způsobem 

-> Arnold: Zjistil jsem, že je to Trenkwalder, Europa, Express People.
Pošlu ti do SZ kontakty na lidi, co přijímají uchazeče do agentury.
Pošlu ti do SZ kontakty na lidi, co přijímají uchazeče do agentury.

-> Eidy: to by šlo alespoň teda něco
jako lepší by bylo trvalé už ale zatím koukám tak nic moc k prááci není no ale nevadí tohle asi zkusím
díky

-> Arnold: Zaregistruj se v agentuře, co zajišťuje brigádníky pro firmy. Budeš třeba každý den pracovat jinde, ale budeš. Tady v LEGU pro nás shání asi 2 agentury. Když je člověk šikovnej, tak si ho přetáhneme natrvalo k sobě.
-> dragon_cb_cz:
Doplňovat zboží do regálů, to mě vždycky lákalo. Líběj se mi totiž sklady a cokoliv, čeho je hodně.
Ale mít to jako hlavní pracovní poměr, to si zrovna nepředstavuju, jako brigáda ale dobrý.
Akorát na výplatní pásce bude asi pěkně rozšláplý hovno.
Doplňovat zboží do regálů, to mě vždycky lákalo. Líběj se mi totiž sklady a cokoliv, čeho je hodně.

-> dragon_cb_cz: dobře já se tak nějak držím a věřím
ale mati ta je z toho v oněch místech úplně 

-> Arnold: Není zač... hlavně nepropadat beznaději a být konstruktivní a optimistický 

-> dragon_cb_cz: určitě toho co nejdřív odhlásíme jinak kolem kladna jsem to s prací vzdal a spíše teď hledám v Praze tam spíše narazíš ale zatím jsem se rozumnou úřednicínesetkal už i na městským úřadu jsou neříjemný a naše situace je nezajímá prostě buď zaplatíš nebo jdi
no ale určo oběhám atd moc děkuji za radu
fotra co nejdřív odhlásím protože tu není už od konce prosince
takže teď to bude těch dva a půl měsíce
každopádně moc děkuji

-> Arnold: Tak se snažit co nejrychleji otce z bytu vyštípat, aby už se nepočítal jako člen domácnosti, pak vám ten příspěvek docela výrazně zvednou. Pokud nemáš nárok na podporu v nezaměstnanosti, můžeš mít nárok na dávky od sociálky - oběhat, vyprudit, vysvětlovat situaci a doufat, že narazíš na úřednici, která se bude snažit najít co všechno by ti mohlo pomoct.
Jinak chápu, že s prací je to na hovno, ale to není ani žádná sice nepříliš příjemná, ale alespoň nějaká, typu doplňování zboží do regálů v supermarketu? Kladno je kousek od Prahy a v Praze podobná práce šla sehnat skoro vždy.
Jinak chápu, že s prací je to na hovno, ale to není ani žádná sice nepříliš příjemná, ale alespoň nějaká, typu doplňování zboží do regálů v supermarketu? Kladno je kousek od Prahy a v Praze podobná práce šla sehnat skoro vždy.
-> Nwkt: pracák neplatí ani korunu na to abych měl nárok musí nějakou dobu pracovat a já jsem po škole tak není nárok
-> dragon_cb_cz: dali nám příspěvek na bydení ve výši 1600 kč jinak u nás jsou celkem tři lidé v domácnosti ale je tady ta potíž že rodiče nejsou rozvedeni a na odhlášení otce potřebuješ dva a půl měsíce aby ti ho odhlásily to chápu měl by platit ale to ho nikdo nedonutí
a když to shrnu tak příjem je žádnej momentálně není příjem takže není z čeho ale oni vlastně když má otec stále místo a má nějakých cca 15-20 tis. čistého za měsíc tak podle nich nárok není na nějaký příspěvky tohle nám bylo řečeno ale ono to určitě nějak jde jen se jim nechce pokusím se to ještě nějak oběhat určitě
každopádně díky
-> dragon_cb_cz: dali nám příspěvek na bydení ve výši 1600 kč jinak u nás jsou celkem tři lidé v domácnosti ale je tady ta potíž že rodiče nejsou rozvedeni a na odhlášení otce potřebuješ dva a půl měsíce aby ti ho odhlásily to chápu měl by platit ale to ho nikdo nedonutí

každopádně díky