Tak kyvka už je von :-) Robiť to vonku pri -16 je celkom sranda :-) Ale keď sa človek hýbe, tak je celkom teplo.... Teraz poobede ju idem nejako rozobrať, tak uvidím....
Máte niekto skúsenosti s tými dvojbritovými guferami? Existujú také vôbec v potrebných rozmeroch na kyvku?
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kyvková záludnosť - olej
Jako ja bych novy poloosy rad, ale sehnat to je nad moje sily... No co, pouziju naky pekny stary no... Se neda nic delat... Zase abych vyplaz nakou silenou cenu za 2 poloosy, to taky nepotrebuju...
-> Syny 16.01.09 18:49:57: Nebude to chyba u vás ale prodejce zkoušel kdo dá nejvíce
16.01.09 18:45:09-> Syny: tak to som nevedel tak ptoom beriem späť
-> minno: ale originály sa zohnať dajú len treba zháňať inak aká bola cena?
-> minno: aha, takze to nebude chyba na mem prijimaci s tema poloosama :) Tak to jsem rad... Takze s nima prestavam pocitat, kdyz vidim jak to je...
Na gufera se te poptam, kdyztak je koupim a poslu te je kdyztak v obalce. Ale premer ty krouzky, protoze jestli maj jinej prumer, tak te nezachrani ani dobry gufera...
Na gufera se te poptam, kdyztak je koupim a poslu te je kdyztak v obalce. Ale premer ty krouzky, protoze jestli maj jinej prumer, tak te nezachrani ani dobry gufera...
-> minno: v gufere ich mali
-> petr s: to som myslel značka tvrdosti a teda vlastne aj kvality nie? mali to iba originál polosy a zvisláky však? -> Syny: aha mne tvrdil niečo iné ja sa skúsim na originál poloosy opýtať ale neviem
-> Syny: ohľadom tých Gumokov gufier, ak by si mi ich zohnal a poslal v obálke, bol by som ti veľmi vďačný....
-> Syny 16.01.09 18:34:09: tie poloosy od spomínaného člena M. som mal brať vtedy aj ja.... boli sme dohodnutí na cene, ale potom z ničoho nič mi napísal že ty si mu ponúkol viac, a že ak ich chcem, navrhol mi novú omnoho vyššiu premrštenú cenu.... Potom sme sa dohodli a napísal, že má cestu okolo, a že mi ich dovezie....Nedoviezol, tak som sa na to vyprdol, potom som zohnal tieto....
-> petr s: A proc proboha? Vzdyt vis, ze plno lidi tady by o to zajem melo - minimalne o tom, ze ja na kyvku dily shanim prece vis ne? 

Ono je to tak, keď človek niečo robí na aute prvý, druhý, tretí krát a neskúma každý detail každého dielu a nemá v hlave už zo skúseností čo kde ako má presne vyzerať a spoznať každú malú odlišnosť, napríklad pri tých neorigách a tak... A potom, nech tu niekto ešte raz povie, že na čo sa pýtať, že všetky postupy aj všetko je v literatúrach...Taký veľký prt....
Len ma mrzí, že som za tie poloosy dal dosť veľa korún, a dosť dlho som ich aj zháňal...Pomerám tie krúžky, ak tie nebudú mať blbý priemer, tak ináč by mali byť OK....Moje staré origá mali už dodrbkané závity a zohnať pekné jazdené polosy je problém...o nových origách radšej ani nehovorím, nemožné....
Len ma mrzí, že som za tie poloosy dal dosť veľa korún, a dosť dlho som ich aj zháňal...Pomerám tie krúžky, ak tie nebudú mať blbý priemer, tak ináč by mali byť OK....Moje staré origá mali už dodrbkané závity a zohnať pekné jazdené polosy je problém...o nových origách radšej ani nehovorím, nemožné....
-> Syny: ne ale dobrejch
-> petr s: jako novejch? 

-> Syny 16.01.09 18:28:21: A to jsi nemoh říct 10 náprav na M jsem házel do šrotu
-> suri 16.01.09 18:29:52:
Syny 8.1.09: Neco noveho s tema poloosama? ;)
M.... 8.1.09: ano,uz su v bratislave
Tohle je jediny co mi poslal... Takze nevim jako co si o tom mam myslet... Ja sem mu napsal cenu, napsal sem mu ze bych rad fotku. Fotku krouzku mi slibil po vikendu uz nekdy snad v prosinci a nedockal sem se. Od ty doby se mi vubec neozval. Tak sem mu 8.1. napsal SZ na kterou mi odepsal tohle... Takze fakt nevim...
Syny 8.1.09: Neco noveho s tema poloosama? ;)
M.... 8.1.09: ano,uz su v bratislave
Tohle je jediny co mi poslal... Takze nevim jako co si o tom mam myslet... Ja sem mu napsal cenu, napsal sem mu ze bych rad fotku. Fotku krouzku mi slibil po vikendu uz nekdy snad v prosinci a nedockal sem se. Od ty doby se mi vubec neozval. Tak sem mu 8.1. napsal SZ na kterou mi odepsal tohle... Takze fakt nevim...
-> Syny 16.01.09 18:23:19: ja tie krúžky po rozborke pomerám, a som sám zvedavý....ináč neviem, čo by ma na nich malo akože pri kúpe zarážať? Že po stránách sú odlišne skosené? No to mi môže byť fuk, ani origo poloosy keď si dáš vedľa seba nemusia byť na chlp rovnaké, už som videl rozdiel napr. v drieku na konci poloosy kde je závit. Niektoré origá mali miesto so závitom, kde je dierka pre závlačku zúžené, iné nie.
-> suri: Jaká značka kvality ? Tak se měří tvrdost
-> Syny: on mi povedal že ty si sa neozval inak ak by ste sa dhohodli ja by som ti krúžky skontroloval tj umyl očistil a namazal a zabalil do handry je to na vás
-> minno: jj viem počul som ten príbeh inak o origináloch viem ale za 250 sk nie :) teda boli zadarmo moslovi som hodil pumpu po repase
-> suri: ja bych novy poloosy tay rad, ale ty ktery se tu resili s jistym clenem (ty vis) nejak nevim jak dopadli... Nevim jestli je stale prodava nebo ne, a jak to vypada - taky by me celkem zajimalo, jak vypadaj ty krouzky a vubec cely ty plochy na kterych zalezi a nemaj byt poskrabany (krouzky by se nechali i vymenit, ty mam, ale takvoej zavit nebo kuzel ani ne :( )... Nohavice uz mam zajisteny - ty budou novy...
-> peti: to je jedno hádame sa a ja mám krivý šublér -> Pilot 105: aha no sused to tvrdil mali to aj originál zvisláky viz aj polos ktorá bola vo vosku a mala 30 rokov skoda-virt.cz/cz/.../1020
77-original-zvisle-capy-sp
odne-hlavice sused má 50 rokov tak to bude vedieť -> petr s: nevieš či je to pravda?
suri 16.01.09 18:23:45 napsal: → minno: afričania s kokosu to strúhali a polos je krásna díky tebe a hlavne molsovi
a vieš čo je hlavnou príčinou toho, že jedna tá krásna origo poloos je teraz u teba? Mojou blbosťou, pretože som vzal od Dušana poloosy s tým, že sú emkové (nevedel som presný rozmer aké majú byť dlhé) :-)
a vieš čo je hlavnou príčinou toho, že jedna tá krásna origo poloos je teraz u teba? Mojou blbosťou, pretože som vzal od Dušana poloosy s tým, že sú emkové (nevedel som presný rozmer aké majú byť dlhé) :-)
suri 16.01.09 18:13:35 napsal: → Pilot 105: a takou tou vybrúsenou plôškou a a jamkárom seknuté čo mám na originál polosiach je značka kvality? lebo ja viem tak
Tak to nevím....
Tak to nevím....
-> suri: ja som bol teraz zmerat original M-kovu poloosu a nameral som ze nakruzok ma 38mm 
a tiez si myslym ze tie minnove polosy nie su original,ja som to hovoril uz davno

a tiez si myslym ze tie minnove polosy nie su original,ja som to hovoril uz davno
-> Syny: ja by som zohnal originál poloosy radšej staré sú ok ale ked už to robím tak dám aj nohavice
-> petr s: Kinex šublér ukáže rovných 38 a digitál sa nazastaví až na 37,55 ale podľa mňa je to jedno ak si pozreš poriadne na rysky tak sú tesnúčko pod 38
-> minno: afričania s kokosu to strúhali a polos je krásna díky tebe a hlavne molsovi
-> minno: jde o to, ze pokud ten krouzek je mensi/vetsi nez je original (cemuz bych se vubec nedivil), tak te nebude gufero tesnit tak jak ma... Tim padem se sice mozan roztahne, ale brit nebude tesnit tak jak by mel a potece to. Poloosy sou sice hezky, ale uz ty krouzky by me na nich zarazeli pro koupi... Byt tebou ty krouzky slisuju pryc a nalisoval bych tam novy a originalni... Pripadne bych nechal normalne jety stary poloosy a na ty nalisoval krouzky novy a brusnou pastou je sesmrdolil s bubnem...
-> suri: Ale dole píšeš že nová má 37,5
-> minno: Tak na posledný krát Rozobrať zohnať narážač gufera a vodiaci kužeľ v poriadku zložiť a jazdiť ):
Tak tu sú pre porovnanie moje emkové neorigo polosy (hore) a úžovkové origo poloosy (dole), jednú z tých origo má teraz suri.... Ten nárast materiálu za krúžkom tam je, ale nenarastá to pustupne, ale je to od určitého bodu silnejšie.... Ktohovie, kto to vyrobil
-> petr s: bud mám krivú šubléru alebo neviem polos je 30 ročná vybratá a knoce vo vosku boli ale merám obyčajným šublérom a má 38 neviem či je digitál ožratý nie je to teda rovných 38 je to neičo pred ale taká trocha nevadí
-> Syny: prosím ťa, ak si si nevšimol, ja už sem dávno nič neriešim, už len stále odpovedám na vaše dotazy, čo mám robiť keď sa ešte furt pýtate :-)
To že to nie sú originál poloosy z prvovýroby už dávno viem, čo narobím, bohužiaľ....
Už ma to s tými dielmi fakt pekne štve....To aby na novom diele človek pred kúpou meral ešte aj stúpanie závitov, robil skúšky pevnosti, obzeral hodinu z každej strany do posledného detailu, ešte aj tak to kúpi a po čase narazí na mikrodetail, ktorý je nahovno a pritom je životne dôležitý k správnej funkčnosti....
Pri skladaní polonáprav som meral hocičo, ale priemer krúžkov ma zmerať fakt nenapadlo...vtedy som ich mal ešte za originály. Ale to je jedno, tieklo mi to aj na starých poloosiach, ktoré boli origo....
To že to nie sú originál poloosy z prvovýroby už dávno viem, čo narobím, bohužiaľ....
Už ma to s tými dielmi fakt pekne štve....To aby na novom diele človek pred kúpou meral ešte aj stúpanie závitov, robil skúšky pevnosti, obzeral hodinu z každej strany do posledného detailu, ešte aj tak to kúpi a po čase narazí na mikrodetail, ktorý je nahovno a pritom je životne dôležitý k správnej funkčnosti....
Pri skladaní polonáprav som meral hocičo, ale priemer krúžkov ma zmerať fakt nenapadlo...vtedy som ich mal ešte za originály. Ale to je jedno, tieklo mi to aj na starých poloosiach, ktoré boli origo....
-> suri 16.01.09 18:11:00: Originál má 38mm
-> Pilot 105: a takou tou vybrúsenou plôškou a a jamkárom seknuté čo mám na originál polosiach je značka kvality? lebo ja viem tak
suri 16.01.09 18:07:00 napsal: → minno: podľa mňa polosy určite niesú originál ten koniec pri kameňoch je taký iný tvarom krúžok je nejaký divný a celá plocha polosy vyzerá divne a takisto tam nie je nírast materiálu za krúžkom
Jj, teď jsoum koukal na tu druhou fotku skoda-virt.cz/cz/.../5353 -zborka-kyvadlovej-polonap ravy a originál to není.
Jj, teď jsoum koukal na tu druhou fotku skoda-virt.cz/cz/.../5353 -zborka-kyvadlovej-polonap ravy a originál to není.
-> petr s: proto sem po nem chtel taky to cislo...
-> petr s: Originál má 37,5 mm
-> Syny: Už jsem narazil na polosy které měli kroužky o půl mm menší
-> minno: Na to, ze proste to muze zpusobit jen par faktoru - nicim jinymto byt nemuze. A ty porad cekas na nejakou spasnou odpoved :) Stejne to bude muset zase kuchnout.
-> minno: podľa mňa polosy určite niesú originál ten koniec pri kameňoch je taký iný tvarom krúžok je nejaký divný a celá plocha polosy vyzerá divne a takisto tam nie je nírast materiálu za krúžkom
-> petr s: To sem po nem chtel taky, ale odpovedel mi na to, ze se guero roztahlo kdyz tma poloosu nasunul :)
Ja uz fakt nevim, co se tady porad resi... To ze tece olej muzou zpusobit 2 veci... Gufero a nebo krouzek na poloose... Nic jinyho to bejt nemuze... Bude je spatny gufero a tece bud kolem britu nebo kolem nohavice (tomu bych se hodne divil). Nebo je spatnej krouzek - poskrabanej (a znicil gufero), malej prumer (gufero netesni tak jak ma) nebo to tece mezi krouzkem a poloosou (tomu bych se taky divil). Kazdopadne to budes stejne muset rozebrat... Nabidle sem te, ze te ty Gumokovacky gufera sezenu, vic uz opravdu nevim co uelat... Nevim co porad chces za odpoved, ze to zpusobuje...
Ja uz fakt nevim, co se tady porad resi... To ze tece olej muzou zpusobit 2 veci... Gufero a nebo krouzek na poloose... Nic jinyho to bejt nemuze... Bude je spatny gufero a tece bud kolem britu nebo kolem nohavice (tomu bych se hodne divil). Nebo je spatnej krouzek - poskrabanej (a znicil gufero), malej prumer (gufero netesni tak jak ma) nebo to tece mezi krouzkem a poloosou (tomu bych se taky divil). Kazdopadne to budes stejne muset rozebrat... Nabidle sem te, ze te ty Gumokovacky gufera sezenu, vic uz opravdu nevim co uelat... Nevim co porad chces za odpoved, ze to zpusobuje...
-> Syny: teraz neviem na čo narážaš, že čo som tebe neveril a pilotovi áno?
-> petr s: keď to rozoberiem, tak áno.
-> petr s: keď to rozoberiem, tak áno.
-> minno: Pokud mají výběh z drážky a za kroužkem na neopracované části jsou silnější, tak jsou to originály, ikdyž podle těch kroužků to nevypadá na prvovýrobu.
-> Syny: a originál má zančku kvality na kuželi alebo za skoda-virt.cz/cz/.../1020
77-original-zvisle-capy-sp
odne-hlavice aj na zvislákoch je
-> minno: Můžeš změřít průměr toho kroužku?
-> minno 16.01.09 17:55:00: Prostimte to jak sme si psali na ICQ si vubec nevnimal co? :) To ze sem te psal to sami co Pilot a me si to neveril a jemu jo pominu :D Ale bavili sme se i o tec poloosach a to ze to na originaly nevypada sem te tak rikal... Originalni poloosa je kovana, to ty tvoje opravdu nevypdaj... Ty co mas ty byh typoval na polsky... Originalni sou ty co sem dal na fotce suri...
-> Pilot 105: áno áno :)
-> suri: Hmm, dlouho sem tu nebyl a koukám, že přibylo spoustu vylepšení.