Sedr vs. Lekr

prohledat
553 příspěvků (zobrazeno 551 až 553) od 11.06.2014 do 14.04.2025, založil/a BooCheer
řadit dle data
19:23:05
11.06.2014
palinator
-> BooCheer:

Nějak rozumně to musí fungovat i se SEDRem... Bohužel i když uděláš deset generálek, tak každej z těch deseti karburátorů bude jinej. Je to už takovej druh. 3 Takže sehnat jinej SEDR 130-136, když by nebylo zbytí tak EDSR nebo SEDR ze stodvacítek natryskovanej podle 120 LS. Toť můj názor.

Neteče ti benzín do oleje, na zem, kamkoliv?
upraveno 1x, naposled 11.06.2014 19:23:23
19:10:57
11.06.2014
minno
Tu som :-) Tak s LEKRom môžeš určite čakať lepšiu spotrebu, perfektný studený štart a chod motora za studena, automatický sytič, trochu horší štart motora za tepla po miernom vychladnutí motora (môže za to odparovanie benzínu do filterboxu a nie do atmosféry ako u SEDRa), ale celkovo je to omnoho lepšie ako SEDR.... Lepšie sa s tým jazdí, vyrovnanejší chod, dobrý výkon, karburátor sa ľahko nastavuje (voľnobežné otáčky, bohatosť, odpadáva nastavovanie výšky hladiny - je konštantná a nemenná). LEKR je z hliníkovej zliatiny, má minimálne 2x väčšiu životnosť ako SEDR zo zinkovej zliatiny, s čím súvisí aj to, že LEKR sa nedeformuje, je stále rovný (príruba, veko), nehrozí tým pádom tak ľahko ani nasávanie falošného vzduchu skrz vybehané / deformované diery osiek klapiek, atď....je toho veľa. V podstate len samé výhody. Neváhaj.

Nevýhodou asi len to, že LEKR sa nedá tak ľahko "konfigurovať" (trysky, vzdušníky", ako u SEDRa, ale to samozrejme ani nie je u sériového (mierne upraveného) motora potrebné.

A druhou nevýhodou je to, že sa ťahšie zháňajú a sú drahé originál náhradné diely na tento karburátor (na repas).

Trochu inšpirácie z repasu a zástavby do škodovky:

minno120.rajce.idnes.cz/2 013.10.29_-_2013.11.26_-_r epas_a_zastavba_karburator a_LEKR
19:00:11
11.06.2014
Klubko_
-> BooCheer: SEDR hnn, LEKR lepší. Sám jsem měl a paráda. Spotřeba rozumná, výkon taky dobrej. Hlavně automatickej sytič 6 zeptej se Minna třeba, ten to jezdí.
18:53:45
11.06.2014
BooCheer
Zdravím vás. Už jsem z toho na prášky a nebaví mě experimentování se sedrem. Mám v užovce motor z favorita 136 osazený sedrem otryskovaným na 136ku. Je po kompletní GO,jsem si jistý že motor je 100%ní .At dělám co dělám. Přijde mi ten motor výkonově asi stejně jako původní vyhrkaný 120kový a žere to jako tank at to nastavuju jak to nastavuju. Bud to jede dobře ale žere to 10 litrů (nedej bože když tomu párkrát dupnu tak to vezme snad i 15) a nebo to jede za 9 ale absolutně líně . Rozhodl jsem se přejít na karburátor LEKR protože to už na první pohled vypadá snad trochu jako karburátor a né jako průtokáč :D a chci se zeptat zkušených lidí na váš názor. Jaký má tento karbec oproti sedru výhody a nevýhody? Nechcu dělat ze škodovky závodáka ale chtěl bych aby to dobře jelo a zároven to mělo rozumnou spotřebu. Díky předem
Extreme Tyres