skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Sedr vs. Lekr
-> BooCheer 12.06.14 17:57:55: To nejde takhle porovnávat, s or34 mi to hrabe i na dvojku a se slikama to na jedničku sotva kvíkne..
-> Klubko_: Tak to je paráda. To v mém případě něco takového neexistuje já si nehrábnu snad ani když dám plyn na podlahu a psutím spojku :D Co tam je za motor? Typuju favorit. Sériový?
Ja mám SEDR 105 na Favo motore a vačka 254/254 a ťahá to super, ale má to problém ypri prechode z nižších otáčok do stredných...spotreba dlhšia trasa = 6l/100, kľudným štýlom
Je skoro jedno co je to za karb. jde o jeho stav a nastavení + správný výběr dif. dle motoru. Dá se tam dělat mnohem více než pouze řešit dvě hlavní trysky. Lekr je blbuvzdornější a více vydrží.
-> koště 11.06.14 22:27:06: LEKR je tak trochu "samoprispôsobovací&
quot;, sú tam obohacovače na obidvoch stupňoch, takže motor si potiahne v podstate toľko, koľko potrebuje. Na 120 motoroch malo (má) LEKR viac ľudí a pokiaľ viem, funguje im to normálne. O 105 motore s LEKRom neviem.
Presne je to o stave karburatora,mam novy SEDR z TAZu 1500,to iste ako 130-136,len to nema odpojovac,spotrebu mam okolo 6L,ale jazdim stym malo v meste.Velkym prinosom v zime je mat zapalovanie z fava ....LEKR je iste lepsi karbec,ale dobry sedr funguje tiez....moja skusenost s repasou SEDRA nie je moc dobra,tie karburatory maju malu zivotnost.Vybehane diery na oskach klapiek,krive veka a dosadacie plochy sposobuju kolisanie na volnobeh a diery v plyne,potom to ludia obohacuju ,aby to potlacili a zere to jak tank.
-> koště 11.06.14 22:27:06: ale tak to není SEDRem obecně ale stavem tvýho kusu.
Říkáš, že se sytičem to za studena jde - no od toho tam kurva je ne?
Hodně za studena pomáhá sání teplýho vzduchu od výfuku...
Říkáš, že se sytičem to za studena jde - no od toho tam kurva je ne?

Hodně za studena pomáhá sání teplýho vzduchu od výfuku...
Mě by zajímalo, jestli se dá LEKR nastavit i pro 120 nebo ještě líp pro 105 motor. SEDRa nemůžu vystát zastudena se s tim nedá ject (se sitičem jo ale...) a i za tepla je v plynu obrovskej přechod, takže rozjezdy do kopců sou taky celkem neohrabaný.
minno: díky že ses podělil o tvojí zkušennost. Cením si toho a hned jak bude chvíle času v práci tak si vypiluju redukční podložku na sání a jdu na to :)
Ono to rozumně funguje ale žere to jako prase... A nejede to podle mých očekávání. Samozřejmě nesním o tom že budu s favoritským motorem hrabat na čtverku ve 160ti ale zatím jsem teda nebyl svojí osobou svědkem toho že mi žádná zdechlá fabia s třema válcama nemůže ujet :D Kdyby to aspon trhalo asfalt tak o spotřebě neřeknu pul slova
-> BooCheer:
Nějak rozumně to musí fungovat i se SEDRem... Bohužel i když uděláš deset generálek, tak každej z těch deseti karburátorů bude jinej. Je to už takovej druh.
Takže sehnat jinej SEDR 130-136, když by nebylo zbytí tak EDSR nebo SEDR ze stodvacítek natryskovanej podle 120 LS. Toť můj názor.
Neteče ti benzín do oleje, na zem, kamkoliv?
Nějak rozumně to musí fungovat i se SEDRem... Bohužel i když uděláš deset generálek, tak každej z těch deseti karburátorů bude jinej. Je to už takovej druh.

Neteče ti benzín do oleje, na zem, kamkoliv?
Tu som :-) Tak s LEKRom môžeš určite čakať lepšiu spotrebu, perfektný studený štart a chod motora za studena, automatický sytič, trochu horší štart motora za tepla po miernom vychladnutí motora (môže za to odparovanie benzínu do filterboxu a nie do atmosféry ako u SEDRa), ale celkovo je to omnoho lepšie ako SEDR.... Lepšie sa s tým jazdí, vyrovnanejší chod, dobrý výkon, karburátor sa ľahko nastavuje (voľnobežné otáčky, bohatosť, odpadáva nastavovanie výšky hladiny - je konštantná a nemenná). LEKR je z hliníkovej zliatiny, má minimálne 2x väčšiu životnosť ako SEDR zo zinkovej zliatiny, s čím súvisí aj to, že LEKR sa nedeformuje, je stále rovný (príruba, veko), nehrozí tým pádom tak ľahko ani nasávanie falošného vzduchu skrz vybehané / deformované diery osiek klapiek, atď....je toho veľa. V podstate len samé výhody. Neváhaj.
Nevýhodou asi len to, že LEKR sa nedá tak ľahko "konfigurovať" (trysky, vzdušníky", ako u SEDRa, ale to samozrejme ani nie je u sériového (mierne upraveného) motora potrebné.
A druhou nevýhodou je to, že sa ťahšie zháňajú a sú drahé originál náhradné diely na tento karburátor (na repas).
Trochu inšpirácie z repasu a zástavby do škodovky:
minno120.rajce.idnes.cz/2 013.10.29_-_2013.11.26_-_r epas_a_zastavba_karburator a_LEKR
Nevýhodou asi len to, že LEKR sa nedá tak ľahko "konfigurovať" (trysky, vzdušníky", ako u SEDRa, ale to samozrejme ani nie je u sériového (mierne upraveného) motora potrebné.
A druhou nevýhodou je to, že sa ťahšie zháňajú a sú drahé originál náhradné diely na tento karburátor (na repas).
Trochu inšpirácie z repasu a zástavby do škodovky:
minno120.rajce.idnes.cz/2 013.10.29_-_2013.11.26_-_r epas_a_zastavba_karburator a_LEKR
-> BooCheer: SEDR hnn, LEKR lepší. Sám jsem měl a paráda. Spotřeba rozumná, výkon taky dobrej. Hlavně automatickej sytič
zeptej se Minna třeba, ten to jezdí.

Zdravím vás. Už jsem z toho na prášky a nebaví mě experimentování se sedrem. Mám v užovce motor z favorita 136 osazený sedrem otryskovaným na 136ku. Je po kompletní GO,jsem si jistý že motor je 100%ní .At dělám co dělám. Přijde mi ten motor výkonově asi stejně jako původní vyhrkaný 120kový a žere to jako tank at to nastavuju jak to nastavuju. Bud to jede dobře ale žere to 10 litrů (nedej bože když tomu párkrát dupnu tak to vezme snad i 15) a nebo to jede za 9 ale absolutně líně . Rozhodl jsem se přejít na karburátor LEKR protože to už na první pohled vypadá snad trochu jako karburátor a né jako průtokáč :D a chci se zeptat zkušených lidí na váš názor. Jaký má tento karbec oproti sedru výhody a nevýhody? Nechcu dělat ze škodovky závodáka ale chtěl bych aby to dobře jelo a zároven to mělo rozumnou spotřebu. Díky předem