skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pravomoce PČr?!?
16:41:02
02.05.2009
02.05.2009
Gabe666 - zrušená registrace
cau mam este jednu otazku.(pripominam ze uz sem strizliv). nemuzu tu ve foru najit diskuzi jak se spoilery atd daji napsat do TP.vym jen ze musim snad na evidnci stk a pak snad z chybama na urad. prosim poradte ,jelikoz moje pamet ´je trosku mizerna.
09:43:07
02.05.2009
02.05.2009
Kočislav
-> Gabe666:
Odpověď 1.: Záleží na konkrétním případu. Obecně platí, že vše, co si dáváš na auto, musí mít homologaci, kterou dokládáš atestem. Výrobce atestem potvrzuje, že se jedná o výrobek schválený k instalaci na konkrétní vozidlo. Přesto se ale můžeš setkat s tím, že máš sice na nějaký výrobek atest - např. mračítka, ale v zákoně je jednoznačně napsáno, že činná plocha světel nesmí být ničím zakryta ani nadměrně znečištěna. Totéž různá zatmavená skla. Můžeš mít sice na ně atest, ale obeccně platí, že propustnost čelního a předních bočních skel nesmí zjevně nižší, než 75%, resp. 70% nebo naopak, to je teď jedno. Dalším případem můžou být různé ty fólie na čelním skle - bránění výhledu řidiče...atd. Tím chci říct, že můžeš mít atest na co chceš, ale pokud vozidlo užíváš v provozu na pozemních komunikacích, tak musí splňovat obecné podmínky tohoto provozu. Pokud by se ti nelíbilo, že ti chce dát hlídka pokutu, můžeš samozřejmě požádat, aby se přestupek neřešil na místě, ale oznámení správnímu orgánu, což je úřad obce s rozšířenou působností - tam kde se vydávají řidičáky, policie to nafotí (v lepším případě) a pošle k projednání tam, doložíš všechny ty své atesty a je pak na úřadu, jak rozhodne. Obecně lze říct, že tě tam ale v případě shledání vinným čekají vyšší sankce plus náhrada nákladů řízení (+ 1 000,-). Nehledě na to, že konkrétně v případě skel by sis mohl naběhnout, protože zatmavení pod povolenou hranici je bráno jako závada bezprostředn ohrožující bezpečnost provozu, kde je sankce 5-10 tis. Kč a zákaz řízení na 6-12 měsíců. A přijít o papíry kvůli něčemu, co s tebou chtěli policajti vyřešit na místě za 500,- nebo za 1 000,- je asi škoda.
Odpověď 2.: Přímo to myslím nikde zakotvené není, ale vyplývá to z logiky věci, protože pokud máš nedostatek v tech. stavu vozidla, neměl bys s ním vyjet, resp. v jízdě pokračovat. Řekl bych to tak, že policie nemá páku přinutit tě, abys nedostatky na místě odstranil, ale má páky na to, abys s takovým vozidlem v jízdě nepokračoval z titulu toho, že by ses opakovaně dopouštěl přestupku, kde je možnost zajištění až na 24 hod., přestupek - neuposlechnutí výzvy apod. Takže stručný výstup: policie nemá pravomoc přikázat ti co a jak si máš na vozidle odstranit, ale má pravomoc zabránit ti v další jízdě. V praxi ti samozřejmě policajt řekne, aby sis ta mračítka sundal a pustí tě dál, to je taková aplikace tohoto systému do praxe
Odpověď 3.: Nedokážu odpovědět s určitostí, ale vidím to tak, že pokud se jedná o doplˇky, které nejsou v rozporu s obecnými požadavky na stav vozidel (jako jsou právě ta mračítka, zatmvaneí apod.), ale jsou to třeba prahy, lemy apod., měo by stačit, že má na sobě ten výrobek vylisován ten homologační znak - to e8, nebo jiná číslovka v kolečku.
Odpověď 3. (druhá trojka): Členství v tuning klubu určitě nezakládá žádnou výjimku ze zákona, takže pokud chceš jezdit na pozemních komunikacích, musíš splňovat to co každý jiný.
Odpověď 1.: Záleží na konkrétním případu. Obecně platí, že vše, co si dáváš na auto, musí mít homologaci, kterou dokládáš atestem. Výrobce atestem potvrzuje, že se jedná o výrobek schválený k instalaci na konkrétní vozidlo. Přesto se ale můžeš setkat s tím, že máš sice na nějaký výrobek atest - např. mračítka, ale v zákoně je jednoznačně napsáno, že činná plocha světel nesmí být ničím zakryta ani nadměrně znečištěna. Totéž různá zatmavená skla. Můžeš mít sice na ně atest, ale obeccně platí, že propustnost čelního a předních bočních skel nesmí zjevně nižší, než 75%, resp. 70% nebo naopak, to je teď jedno. Dalším případem můžou být různé ty fólie na čelním skle - bránění výhledu řidiče...atd. Tím chci říct, že můžeš mít atest na co chceš, ale pokud vozidlo užíváš v provozu na pozemních komunikacích, tak musí splňovat obecné podmínky tohoto provozu. Pokud by se ti nelíbilo, že ti chce dát hlídka pokutu, můžeš samozřejmě požádat, aby se přestupek neřešil na místě, ale oznámení správnímu orgánu, což je úřad obce s rozšířenou působností - tam kde se vydávají řidičáky, policie to nafotí (v lepším případě) a pošle k projednání tam, doložíš všechny ty své atesty a je pak na úřadu, jak rozhodne. Obecně lze říct, že tě tam ale v případě shledání vinným čekají vyšší sankce plus náhrada nákladů řízení (+ 1 000,-). Nehledě na to, že konkrétně v případě skel by sis mohl naběhnout, protože zatmavení pod povolenou hranici je bráno jako závada bezprostředn ohrožující bezpečnost provozu, kde je sankce 5-10 tis. Kč a zákaz řízení na 6-12 měsíců. A přijít o papíry kvůli něčemu, co s tebou chtěli policajti vyřešit na místě za 500,- nebo za 1 000,- je asi škoda.
Odpověď 2.: Přímo to myslím nikde zakotvené není, ale vyplývá to z logiky věci, protože pokud máš nedostatek v tech. stavu vozidla, neměl bys s ním vyjet, resp. v jízdě pokračovat. Řekl bych to tak, že policie nemá páku přinutit tě, abys nedostatky na místě odstranil, ale má páky na to, abys s takovým vozidlem v jízdě nepokračoval z titulu toho, že by ses opakovaně dopouštěl přestupku, kde je možnost zajištění až na 24 hod., přestupek - neuposlechnutí výzvy apod. Takže stručný výstup: policie nemá pravomoc přikázat ti co a jak si máš na vozidle odstranit, ale má pravomoc zabránit ti v další jízdě. V praxi ti samozřejmě policajt řekne, aby sis ta mračítka sundal a pustí tě dál, to je taková aplikace tohoto systému do praxe
Odpověď 3.: Nedokážu odpovědět s určitostí, ale vidím to tak, že pokud se jedná o doplˇky, které nejsou v rozporu s obecnými požadavky na stav vozidel (jako jsou právě ta mračítka, zatmvaneí apod.), ale jsou to třeba prahy, lemy apod., měo by stačit, že má na sobě ten výrobek vylisován ten homologační znak - to e8, nebo jiná číslovka v kolečku.
Odpověď 3. (druhá trojka): Členství v tuning klubu určitě nezakládá žádnou výjimku ze zákona, takže pokud chceš jezdit na pozemních komunikacích, musíš splňovat to co každý jiný.
01:36:18
02.05.2009
02.05.2009
Gabe666 - zrušená registrace
zdravim PROSIM O RADU.
tento yden znameho zastavily prislusnici policie cr pri silnicni kontrole znameho a ac mel atestacni karticku tak mu hteli dat pokutu.popripadne i odstraneni nep.dilu namiste.
mne taky zastavily a ackolivmam ospoilerovane auto meli defakto kec jen na predni lehci plastova mracitka ktera maji atest(skoda favorit) . Puvodni majitel meho auta atestacni karticku na tuning casti stratil.Ja tedy aspon vozim vypsane atesty na tyto casti vozidla na papire cetne kontaktu na vyrobce.
musum dodat ze u vyrobce sem zadal o atasetacnik karticku,ale pry mi ji bez koupi jinyh spoijleru atd nemuza vydat.dal mi jen svuj kontakt a nechal obsat atest.
Otazka prvni ma :policie cr pravomoc mi udelit pokutu pokud mam atestacni karticku.
otazka2ma policie pravomoc zadat na miste odstraneni pricin???
otazka3:pokud stratim atestacni karticku musim myt spoilery popripadne jine atestovanedoplnky krom kol a ladaku za psane ve velkem technicaku(ladak a kol zapsane mam)??
prosim omluvte pripadne gramaticke zmeny sem lehce podnapilem stavu po carodejnicih.
mimochodem.
otazka3
slysel jsem zepra pokud jste v registrovanem tuning klubu ze pry muzete myt skoro vsechny upravy na aute . prosim pokud ma nekdo v tom skusenosti co je na tom pravda???:
tento yden znameho zastavily prislusnici policie cr pri silnicni kontrole znameho a ac mel atestacni karticku tak mu hteli dat pokutu.popripadne i odstraneni nep.dilu namiste.
mne taky zastavily a ackolivmam ospoilerovane auto meli defakto kec jen na predni lehci plastova mracitka ktera maji atest(skoda favorit) . Puvodni majitel meho auta atestacni karticku na tuning casti stratil.Ja tedy aspon vozim vypsane atesty na tyto casti vozidla na papire cetne kontaktu na vyrobce.
musum dodat ze u vyrobce sem zadal o atasetacnik karticku,ale pry mi ji bez koupi jinyh spoijleru atd nemuza vydat.dal mi jen svuj kontakt a nechal obsat atest.
Otazka prvni ma :policie cr pravomoc mi udelit pokutu pokud mam atestacni karticku.
otazka2ma policie pravomoc zadat na miste odstraneni pricin???
otazka3:pokud stratim atestacni karticku musim myt spoilery popripadne jine atestovanedoplnky krom kol a ladaku za psane ve velkem technicaku(ladak a kol zapsane mam)??
prosim omluvte pripadne gramaticke zmeny sem lehce podnapilem stavu po carodejnicih.
mimochodem.
otazka3
slysel jsem zepra pokud jste v registrovanem tuning klubu ze pry muzete myt skoro vsechny upravy na aute . prosim pokud ma nekdo v tom skusenosti co je na tom pravda???:
10:37:01
30.03.2009
30.03.2009
Kapřík
-> Johny Death: tak to je dobře..ale u Dušana bych to nenechával..ještě že teď neplatí moc za železo..jinak by ti to beztak rozřezal a prodal do šrotu
09:26:48
30.03.2009
30.03.2009
Johny Death
-> Kapřík faster: ma nabranej čumák ještě jsem neotevřek lapotu ted je u dušana v garáži. ale i když jsem ještě na rozpacích jestli jo nebo ne tak pořád se přkálnáním k variantě že jo že pujde opravit.
16:15:22
29.03.2009
29.03.2009
Kapřík
-> Johny Death: a tak je embéčko v háji? nebo půjde opravit??
17:38:09
24.03.2009
24.03.2009
Syny
-> King: Tak ja tam nejel 92 proto, protoze byla znacka padla, ale proto, ze sem se prose vic rozjel z kopecka od zahrady no :) Po 250m uz sem videl placacku a bylo :)
14:33:24
24.03.2009
24.03.2009
Johny Death
-> King: kdybych veděl že me za to nezabásnou tak toho psovoda kopnu doprdele aby aspon lítal když nemohl chodit... ve čtyři ráno me probuděj jen proto aby mi řekli že je nechytli a že s tím stejně nic nenadělají a že jestli chcu čekat na ty jejich kokoty kolegy tak že me to bude stát další hodinu života než se uráčí. podotýkám ráno jsem vstával na sedmou. opravdu heslo postávat a chrápat zde doslovně kopírovali. autority jedny.
13:31:31
24.03.2009
24.03.2009
King
-> Johny Death: Jsi ošklivý a zlý kverulant, který vůbec neusnadňuje těžkou a nezáviděníhodnou práci naší čacké polichčiji ! :)
Co je ti proboha jako řadovému občanu do toho, že zasahující policisté nechali z takticko-cvičných důvodů zloděje zdrhnout? Co máš co kafrat do zdravotního handycapu psovoda - to je přeci interní záležitost PČR, no ni!?
...ale bude asi hůř, přecejenom máme hentu krizi a to by pro policii mohlo znamenat příliv novejch sil - ovšem nečekám, že tahle vlna pozvedne intelektuální úroveň v jejich řadách :)
Co je ti proboha jako řadovému občanu do toho, že zasahující policisté nechali z takticko-cvičných důvodů zloděje zdrhnout? Co máš co kafrat do zdravotního handycapu psovoda - to je přeci interní záležitost PČR, no ni!?
...ale bude asi hůř, přecejenom máme hentu krizi a to by pro policii mohlo znamenat příliv novejch sil - ovšem nečekám, že tahle vlna pozvedne intelektuální úroveň v jejich řadách :)
11:22:08
24.03.2009
24.03.2009
Johny Death
-> Matsoft: jinak Mate budulinek ti auto prošmejdit muže pokud slovne vznese podezření na spáchání přestupku pak ti muže vlést i do auta. v tvém případě reagovávám tak že jim oznámím že naše diskuze bude zaznamenána a jeho počínání si nahraju na telefon včetně všeho ostatního co mezi námi proběhne za komunikaci. policajti moc dobře ví co si mužou dovolit a co ne jen zneužívají toho že lidi to nevědí a tak s nima vyjebávaj jek se svoji starou doma. pokud tě serou a připadáš si buzerovanej tm že ti lezou do auta tak v tu chvili mužeš říct vy jste mi knoflíkem u vašich kalhot zatrhl potah a poškodil jste mi ho a mužete sepsat další protokol. holt i do této státní moci chodí kokoti a nenaděláme s tím nic ani ty ani já ani nikdo jinej protože ten kdo s tím nadělat neco muže tak má akorát kule a uši a ostatní mu je putna. Pro zářný příklad neschopnosti naší policie ted mi jednoho dne chteli ukrást auto, sousedi zavolaji ty kokutky v novejch ochcávkách s tí že zloiději jsou v autě. přijelo najednou sedm aut s tím že v jednom byl dokonce policajt se psem, zlodeji byť byli dva tak jim mezi autama probehli a bengám zdrhli. Smula že zrovna ten kolik co tam mel psa nejak pajdal a nebyl schopnej skoro chodit natož se psem utíkat... no tak se tam chvilku prdelkovali a pak vodtáhli do teplejch krajin se slovy že na tom autě (1000MB) mi stejně už nikdo škodu nezaplatí a musel bych hodinu čekat na výjezdovku a t d a t d ... o dva dny pozdeji mi litra ukradli znova a tentokrát s ním odjeli ujeli jen par set metru nabořili do lampy (auto ma pomuchlanej čumák) a zdrhli. benga jen volali at si to odstraním ze silnice jinak to budou muset odtáhnout sami... jestli v tomto případe policie dělala svou práci tak ji dělala totálně blbě a jeden vedle druhýho by se meli sebrat a jít doprdele.
11:09:42
24.03.2009
24.03.2009
Johny Death
-> Domajz: tvoje projevy bych shrnul asi do jediné věty... Seš kokot.
a jakoukoli reakci sem v budoucnu napíšeš tak při odesílání jen pokrč rameny a pomysli si... jsem kokot... a třeba jednou dospěješ. howgh
a jakoukoli reakci sem v budoucnu napíšeš tak při odesílání jen pokrč rameny a pomysli si... jsem kokot... a třeba jednou dospěješ. howgh
08:35:35
24.03.2009
24.03.2009
King
-> Syny: Protoč :) Můj důvod proč nejezdím 92 ve vesnici není ten, že bych se bál flastru, ale proto, že ani mě by nebylo příjemný, kdyby se po našem sídlišti proháněl nějakej nadsamec stejně rychle. Proto bych, čistě teoreticky, v místě, kde vím, že je vesnice (ale je killnutá značka) asi nejel 92 (tím ovšem nevrdím, že bych jel 49,9 :)
00:39:17
24.03.2009
24.03.2009
Syny
-> King: Procpak ?
00:27:56
24.03.2009
24.03.2009
King
-> Kaprof-echt Gottwald: Ach so :) Přiznávám, že od doby, kdy jsem to jako puberťák viděl jako horkou novinku v kině, už uplynulo dosti vody v řece a tv reprízy a pokračovní jsem nijak zvlášť nevyhledával, ale předokládám, že to má spojitost s portrétem Klemy na 100vce, že? :)
00:06:11
24.03.2009
24.03.2009
Kaprof-Pisařík
-> King: neznaš slunce seno bo co:)
23:59:07
23.03.2009
23.03.2009
King
-> Kaprof-echt Gottwald: A co má znamenat jměno toho arcizmrda za pomlčkou u tvýho nicku? :)
23:48:43
23.03.2009
23.03.2009
Kaprof-Pisařík
-> David29:
23:43:14
23.03.2009
23.03.2009
King
-> Syny: -> Syny: No comment :)
16:31:30
23.03.2009
23.03.2009
David29
-> Syny: Ale i tak si překročil rychlost o 2km/h
14:42:54
23.03.2009
23.03.2009
Syny
-> King: No vzhledem k tomu, ze zrovna v ten kdy me zastavili s namerenym 92km/h byla nahore na kopci po nehode urazena znacka "Zacatek obce", tak sem si tam vyskakovat mohl :) I pres to, ze bylo jasne videt, ze v obci sem a ja to dobre vedel kdyz tam mame zahradu, tak sem tam mohl zacit hrat divadylko, ze nikde zadna znacka neni (a skutecne asi 3 dni nebyla).
11:51:37
23.03.2009
23.03.2009
King
-> Syny: Ano, uznávám, po tom, co jsem si to konečně pořádně přečet, že komunikaci "nahodil" nestandardně kapřík a to tak, že poměrně "nestandardně" :)
Ovšem umím si představit, že normální inteligentní policista by na to nějak normálně zareagoval, protže předpokládám, že na takovou komunikaci jsou školený a ne že tam afektovaná kráva předvede divadýlko, kde bude demonstrovat svoji superioritu nad cucákem z řad obyčejných "kaštanů". Když má k tomu nota bene v nepořádku uniformu, nemůže čekat, že ze z ní každej posadí na zadek
Ovšem umím si představit, že normální inteligentní policista by na to nějak normálně zareagoval, protže předpokládám, že na takovou komunikaci jsou školený a ne že tam afektovaná kráva předvede divadýlko, kde bude demonstrovat svoji superioritu nad cucákem z řad obyčejných "kaštanů". Když má k tomu nota bene v nepořádku uniformu, nemůže čekat, že ze z ní každej posadí na zadek
11:41:00
23.03.2009
23.03.2009
King
-> Domajz: Dokud policista(-tka) dělá svoji práci, taktéž s tím nemám sebemenší problém a chová-li se korektně a slušně, oplácím stejnou mincí. My se bavíme o případu, kterej rozhodně není ojedinělej, kdy si nějaká píča, která pravděpodobně bojuje s premenstruačním syndromem doslova otevře hubu na občana. Policajt je veřejnej činitel, což mu dává vůči prostýmu občanovi velký pravomoce a na druhou stranu má vůči občanovi určitý povinnosti. Elementární povinností policajta v normálním demokatrickým státě je slušnost při jednání a to jak maj benga např. řidiče oslovovat nebo jak maj bejt ustrojený je jasně definováno. Já mám taky jasně definováno debilním zákonem o provozu pozemních komunikacích, jak si mám počínat za volantem a oni nad tím bdí.
Takže zpátky k naší historce - kapřík spáchal dopravní \"zločin\", policistka ho předpisovým způsobem zastaví, nemá na sobě svetr od babičky, pozdraví a slušně řidiči vysvětlí, co bylo špatně, nechá k tomu se vyjádřit, případně stanoví sankci. V tomhle případě si dovolím za Kapříka napsat, že by všechno proběhlo takhle, tak ta historka nevznikla
Zase rozumnej člověk bude svoje jednání přizpůsobovat situaci, protože v případě, že mi naměřej ve vesnici 92km/hod (Syny :), tak bych byl asi debil, kdybych na policajta vyrukoval s nezapnutým knoflíkem nebo kvůli absenci pozdravu :) Stejně tak moje maličkost po dlouhý léta policejníma hlídkama kontrolovaná v shade, nikdy neměla tendenci k nějaký rebelii vůči uniformám, protože na shade se vždycky nějaká závada najde a v terminální fázi svoji shade kariéry jsem to ještě dorazil ilegálním motorem, zadní nápravou, gumama atd.....což není ideální platforma pro hru na asertivního občana :) Nýčko mi v novým mondeu můžou tak maximálně vytknout neskutečnej bordel v autě a drobky kolem šaltpáky, ale na pokutu to není, takže potkat kapříkovu herdekbábu jednal bych podobně a bez skrupulí.
Mluvíme o tom, když nějakej frustrát v uniformě a neslušnou formou prudí kvůli banálnímu pochybení Nakonec z toho, že se někdo vůči nim \"ozve\", budou třeba do budoucna profitovat i vyznavači \"zklopených uší\"
Takže zpátky k naší historce - kapřík spáchal dopravní \"zločin\", policistka ho předpisovým způsobem zastaví, nemá na sobě svetr od babičky, pozdraví a slušně řidiči vysvětlí, co bylo špatně, nechá k tomu se vyjádřit, případně stanoví sankci. V tomhle případě si dovolím za Kapříka napsat, že by všechno proběhlo takhle, tak ta historka nevznikla
Zase rozumnej člověk bude svoje jednání přizpůsobovat situaci, protože v případě, že mi naměřej ve vesnici 92km/hod (Syny :), tak bych byl asi debil, kdybych na policajta vyrukoval s nezapnutým knoflíkem nebo kvůli absenci pozdravu :) Stejně tak moje maličkost po dlouhý léta policejníma hlídkama kontrolovaná v shade, nikdy neměla tendenci k nějaký rebelii vůči uniformám, protože na shade se vždycky nějaká závada najde a v terminální fázi svoji shade kariéry jsem to ještě dorazil ilegálním motorem, zadní nápravou, gumama atd.....což není ideální platforma pro hru na asertivního občana :) Nýčko mi v novým mondeu můžou tak maximálně vytknout neskutečnej bordel v autě a drobky kolem šaltpáky, ale na pokutu to není, takže potkat kapříkovu herdekbábu jednal bych podobně a bez skrupulí.
Mluvíme o tom, když nějakej frustrát v uniformě a neslušnou formou prudí kvůli banálnímu pochybení Nakonec z toho, že se někdo vůči nim \"ozve\", budou třeba do budoucna profitovat i vyznavači \"zklopených uší\"
06:37:13
23.03.2009
23.03.2009
David29
-> Syny: Líp bych to neřek
01:33:31
23.03.2009
23.03.2009
Syny
Vy tady porad s tim \"pomahat a chranit\" - me jen prijde, ze kdyby nekdo z vas tady byl zlodej, tak si tady bude stezovat na to, ze kdyz ho policiste nacapali jak vykrada barak, tak mu, dle jejich hesla, nepomohli ty veci odnest do dodavky a nenechali ho odjet. Holt jednu stranu chrani a pomahaj ji a druhej strane tim padem neco prekazi a nepomahaj ji no... To, ze zastavi skodovku s doma urezanou strechou a s papirama ziskanejma velkou nahodou, tak to bych jako problem nevidel - ono by si to taky moch urezat kde jakej domaci kutil a mit to tak... Stejne jako kdyz nekoho zastavi z duvodu, ze prejizdi z pruhu do pruhu, protoze nepobral dopravni znaceni - ano, muze bejt chyba ve znaceni, ale rozhodne to nebude prvni co ji v palim do xichtu aniz by policajtka neco rekla... Tak kdyby me zastavila, tak pockam co bude chtit a pak se s ni zacnu bavit a omluvim se za to ze sem prejel pres naky pruhy s tim, ze jsem to nepochopil a tim padem si blbe najel. Pokud nekdo zastavi, stahne okynko a rekne \"Dobrý den, máte to tu docela špatně označené, na první pohled není patrné do kterého pruhu se má kdo řadit\", tak to uz o necem svedci zejo... Ja sem s policajtama nikdy problem nemel a to, ze uz sem parkrat mohl mit problem velikej... Ale rozhodne kdyz sem udelal chybu, tak sem ji priznal a ne se s nima hadat. Zastavili mi v obci kdyz me namerili 92km/h - pochybuju ze by me to proslo kdybych po nich vystartoval s tim, ze to maj blbe znaceny (coz asi neni problem PCR) a ze sem na prvni pohlde nevedel, ze sem v obci (coz neni jejich problem)... Ne, priznal sem to, ze sem jel kapanek rychlejs a chvili tam s nima kecal a ejhle - pustili me s tim, ze priste si mam na tu rychlost davat pozor... Takze ja si rozhodne stezovat nemuzu... Jo, muze bejt mezi nima i magor co si leci komplexy, ale tim spis ho nebudu srat a nebudu tam delat dusno a presvedcovat ho ze mam pravdu - pokud by to byl debil, tak si opisu cislo a s nim, to rozhodne resit nebudu...
23:37:02
21.03.2009
21.03.2009
Vojťas
-> Zazaa: rozhodne nestyska, i kdyz teda vlastne primo jsem to nezazil, teda jednou jsem VB vbehl pred auto na prechodu
ale mas pravdu, proste je to o lidech, nekteri jen buzerou a jini pomahaji a chrani.
ale mas pravdu, proste je to o lidech, nekteri jen buzerou a jini pomahaji a chrani.
19:48:02
21.03.2009
21.03.2009
Zazaa
-> Vojťas: a tobe se po te dobe za komancu stejska ??
jinak uniforma je sice krasna vec, ale prirozenej respekt si policajt musi ziskat jinak
tyhle pribehy co tu sou je precejen pohled z jedne strany a tezko rict jak to vlastne probihalo ... proste vsechno to je o jednani 2 lidi pricemz ten v uniforme neni nejaka neomylna a nedotknutelna bytost ktere bych se mel bat a tupe poslouchat, ale nekdo kdo me ma primarne "pomahat a chranit" tudiz pokud to je nejakej magor kterejch me prijde ze je u "hluchavek" nejak vic nez u jinech poldu tak se clovek ma pravo branit i takovejhlema metodama ....
jinak uniforma je sice krasna vec, ale prirozenej respekt si policajt musi ziskat jinak
tyhle pribehy co tu sou je precejen pohled z jedne strany a tezko rict jak to vlastne probihalo ... proste vsechno to je o jednani 2 lidi pricemz ten v uniforme neni nejaka neomylna a nedotknutelna bytost ktere bych se mel bat a tupe poslouchat, ale nekdo kdo me ma primarne "pomahat a chranit" tudiz pokud to je nejakej magor kterejch me prijde ze je u "hluchavek" nejak vic nez u jinech poldu tak se clovek ma pravo branit i takovejhlema metodama ....
19:06:00
21.03.2009
21.03.2009
Vojťas
-> Kapřík faster: myslim ze v dnesni dobe je neco spatne, kdyz si lide takto vyskakujou na policajty, chybi tady takovej nejak prirozenej respekt tohoto zamestnani, ano maji mit uniformu, jsou na to predpisy, ale buzerovat je za to ze neco nemaj muze jenom s prominutim blbec, za komancu by ses na ni bal promluvit
17:37:21
21.03.2009
21.03.2009
David29
-> Kapřík faster: Proč osobní ego? I když neni v unformě, pořád dělá svoji práci... pokud to neni nějaká kravina..
17:19:35
21.03.2009
21.03.2009
Kapřík
-> Domajz: neboj, hrdina ví jak vypadá policejní svetr A i ten průvodčí ve vlaku má v popisu práce pozdravit a požádat cestujícího o jízdní doklad I pro ně platí určité předpisy a i oni musí mít stejnokroj ČD..ale policie ČR a nějaký vlakový průvodčí je trochu něco jiného..
Ale to mícháme švestky s hruškama..
-> David29 takže závěr zní sklopit hlavu a nechat ze sebe dělat blbce a policisty aby si na nás naháněli svoje osobní ego? hmm..to pak budeme jako ovce na porážce.
-> Domajz: dobře, když jsi tak chytrý proč mě teda nechali bez dalšího handrkování odjet i když byli evidentně nasraní po tom co jsem se do nich pustil? Hmm? Nemyslíš, že by si na mě pěkně smlsli v případě, v případě že bych neměl pravdu? Tohle zřejmě hovoří za vše a nepotřebuje dalšího komentáře
Ale to mícháme švestky s hruškama..
-> David29 takže závěr zní sklopit hlavu a nechat ze sebe dělat blbce a policisty aby si na nás naháněli svoje osobní ego? hmm..to pak budeme jako ovce na porážce.
-> Domajz: dobře, když jsi tak chytrý proč mě teda nechali bez dalšího handrkování odjet i když byli evidentně nasraní po tom co jsem se do nich pustil? Hmm? Nemyslíš, že by si na mě pěkně smlsli v případě, v případě že bych neměl pravdu? Tohle zřejmě hovoří za vše a nepotřebuje dalšího komentáře
16:03:54
21.03.2009
21.03.2009
David29
Nevim, proč se řeší, co má policajt na sobě.... Ano, nejspíš má mít nějakou ústrojovou kázeň, ale to neni problém kontrolovaných, nýbrž problém toho konkrétního policisty... a kontrolovaní (srabácky) mohou tou (ne)uniformou oponovat...
Asi tak stejný, jako bych já nesměl bez výstrojní součásti na výjezd, či bez montérek rozvážet rohlíky...
Asi tak stejný, jako bych já nesměl bez výstrojní součásti na výjezd, či bez montérek rozvážet rohlíky...
11:08:54
21.03.2009
21.03.2009
Domajz
-> King: Jak víš, že policistka spáchala přestupek? Ty víš, jaký ten svetr na sobě měla? Nevím kolik jsi ty a ten druhej machr viděl policistů, ale svetr, nebo taky vesta ze stejnyho materiálu patří mezi standartní součásti služebního stejnokroje PČR. To že to ten hrdina nepoznal je celkem jeho problém.Takže tak a opakuju že i kdyby, tak tobě je po tom prd.
Jo a já žádnou submisivtu vůči policii neprovozuji, prostě dělají svojí práci a já to respektuju, to je vše i když s něčím nesouhlasím tak je to prostě tak.
To je jako bych nadával na to že průvodčí mi ve vlaku kontroluje jízdenku.
Jo a já žádnou submisivtu vůči policii neprovozuji, prostě dělají svojí práci a já to respektuju, to je vše i když s něčím nesouhlasím tak je to prostě tak.
To je jako bych nadával na to že průvodčí mi ve vlaku kontroluje jízdenku.
16:48:34
15.03.2009
15.03.2009
myl@s
-> rsvancara: az na to,ze je to naprosty nesmysl,protože nemůže dát dýchnou hlídka hlídce,ale musí to dělat nadřízený
14:32:47
15.03.2009
15.03.2009
rsvancara
-> Syny 15.03.09 14:15:24: já to jen slyšel, strašně jsem se smál, nevím jak to dopadlo, ale asi si to ten pošťák za rámeček nedá :-)
14:15:24
15.03.2009
15.03.2009
Syny
-> rsvancara: A pak si rekl april :)
12:21:55
15.03.2009
15.03.2009
Kaprof-Pisařík
-> rsvancara:
12:10:26
15.03.2009
15.03.2009
rsvancara
Já znám taky jednu příhodu ...
Poštovní auto stálo v zákazu stání, policisté (státní) jeli okolo, zastavili a v dobrém umyslu šli řidiči domluvit, aby si přeparkoval ....
Pošťák nějak neměl náladu, tak je obvinil, že jsou pod vlivem, policisté museli přerušit úkon a zavolat na sebe hlídku kvůli zjištění alkoholu ....
Přijelo druhé auto, policisté provedli zkoušku policistů s negativním výsledkem ....
Pošťák to ale nevzdal, testujícím policistům vpálil do tváře "a vy jste taky vožralí" ...
Nakonec se tam prý sjelo 5 policejních aut a všichni policisté si navzájem dávali dýchnout :-D
Poštovní auto stálo v zákazu stání, policisté (státní) jeli okolo, zastavili a v dobrém umyslu šli řidiči domluvit, aby si přeparkoval ....
Pošťák nějak neměl náladu, tak je obvinil, že jsou pod vlivem, policisté museli přerušit úkon a zavolat na sebe hlídku kvůli zjištění alkoholu ....
Přijelo druhé auto, policisté provedli zkoušku policistů s negativním výsledkem ....
Pošťák to ale nevzdal, testujícím policistům vpálil do tváře "a vy jste taky vožralí" ...
Nakonec se tam prý sjelo 5 policejních aut a všichni policisté si navzájem dávali dýchnout :-D
08:14:28
15.03.2009
15.03.2009
spartra
njn, když jede v černým kulichu
22:53:18
14.03.2009
14.03.2009
Nwkt
-> Syny: "V únoru a bez střechy!"
22:49:46
14.03.2009
14.03.2009
Kaprof-Pisařík
-> Syny:
22:46:31
14.03.2009
14.03.2009
Syny
-> U-Geen: No jestli jel s LUXem se stazenou strechou, tak se divim, ze ho nevzali jeste na odber
11:15:05
14.03.2009
14.03.2009
U-Geen
-> Syny: jj ja taky.
00:43:11
14.03.2009
14.03.2009
Syny
-> Matsoft 14.03.09 00:40:33: Ja bych te dal dejchnout taky Ses podezrelej no
00:40:33
14.03.2009
14.03.2009
Matsoft
podelim se s vami o dnesni prihodu s PCR.
jedu LUXem z Radotina do Karlina. na nabrezi - u najezdu na štefanikuv most se pri cekani na semaforech vedle mne zjevila nova policejni oktavka se zaplymi majaky.... tak si rikam co blbnou. rozjeli jsme se na semaforech, oni se zaradili za mne a STOP. Tak jsem vylez, sahnu do clonitka pro povinko a technicak.
P: Dobry den, technicky a ridicsky prukaz (kupodivu nechtel ani obcanku)
Ja: prosim.....
P: pozil jste neco pred jizdou?
Ja: Samozrejme ze ne. (mezitim startoval digitalni alkoholtestr starsiho typu)
P: Tak si dychnete, 6sec nepretrzite ......
Jsem si fouknul.... 0.00
P: Nejake drogy... marihuana atd?
Ja: Ne, drogy neuznavam, nekourim atd....
P: Ale jste nejakej podezrelej .....
tak to uz jsem se neubranil smichu.....
Kdyby aspon rekli na rovinu, ze chteli vedet jestli mam v tp zapsany kabrio a nedelali vopicarny.....
jedu LUXem z Radotina do Karlina. na nabrezi - u najezdu na štefanikuv most se pri cekani na semaforech vedle mne zjevila nova policejni oktavka se zaplymi majaky.... tak si rikam co blbnou. rozjeli jsme se na semaforech, oni se zaradili za mne a STOP. Tak jsem vylez, sahnu do clonitka pro povinko a technicak.
P: Dobry den, technicky a ridicsky prukaz (kupodivu nechtel ani obcanku)
Ja: prosim.....
P: pozil jste neco pred jizdou?
Ja: Samozrejme ze ne. (mezitim startoval digitalni alkoholtestr starsiho typu)
P: Tak si dychnete, 6sec nepretrzite ......
Jsem si fouknul.... 0.00
P: Nejake drogy... marihuana atd?
Ja: Ne, drogy neuznavam, nekourim atd....
P: Ale jste nejakej podezrelej .....
tak to uz jsem se neubranil smichu.....
Kdyby aspon rekli na rovinu, ze chteli vedet jestli mam v tp zapsany kabrio a nedelali vopicarny.....
00:30:48
14.03.2009
14.03.2009
King
-> Kapřík faster: Bingo! :) Tohle jsem měl na jazyku :) Ta předposranost před VB v mnohých ještě trvá a spousta policajtů zas nemůže pochopit, že už nejsou VB. Jenže ten PČR moloch se těch bolševickejch praktik a metod řízení zbavuje strašně pomalu (resp. nezbavuje). Takovým memenem je pro mě případ policajta z našeho regionu, kterej původně snad fungoval u kriminálky v okr. městě, kde odhalil nějakou levotu v jejich řadách. Za to se mu po zásluze dostalo degradace na řadovýho policajta-blátošlapa. Jednou jsem měl tu čest být v půlnoci jím kontrolován, když jsem zrovna před panelákem měnil startér. Korektní, slušnej, inteligentní policajt s velkým P :) Má ale velkou pihu na kráse, snaží tu buzerantskou partu změnit, takže momentálně byl "odejit"
00:26:22
14.03.2009
14.03.2009
Syny
-> King: Tak tak
00:20:30
14.03.2009
14.03.2009
King
-> Domajz: Ještě douška:
"..Takže z toho co jsi napsal vyplývá, že když tě přijde zatknout policista v civilu, tak ho můžeš v podstatě poslat do háje. Zajímavá úvaha."
To jsem nenapsal já, ale někdo z toho lidojemu zvanýho Policejní presidium
Týká se to UNIFORMOVANÝCH policistů, k nimž naše "hrdinka" pravděpodobně patřila, ale spáchala evidentní přestupek proti výstrojní kázni.
Ten spis, kde je tohle všechno popsaný má desítky stránek, takže předpokládám, že soudruzi z kriminálky, byť v civilu, musej mít u sebe cosi jako průkaz a odznak např. kriminální služby PČR, bez čehož je může ne-submisivní občan poslat do prdele, protože by ho na ulici moh sbalit kdejakej kokot
"..Takže z toho co jsi napsal vyplývá, že když tě přijde zatknout policista v civilu, tak ho můžeš v podstatě poslat do háje. Zajímavá úvaha."
To jsem nenapsal já, ale někdo z toho lidojemu zvanýho Policejní presidium
Týká se to UNIFORMOVANÝCH policistů, k nimž naše "hrdinka" pravděpodobně patřila, ale spáchala evidentní přestupek proti výstrojní kázni.
Ten spis, kde je tohle všechno popsaný má desítky stránek, takže předpokládám, že soudruzi z kriminálky, byť v civilu, musej mít u sebe cosi jako průkaz a odznak např. kriminální služby PČR, bez čehož je může ne-submisivní občan poslat do prdele, protože by ho na ulici moh sbalit kdejakej kokot
00:12:27
14.03.2009
14.03.2009
King
-> Domajz: Uznávám, že reakci jsem psal ve stavu mírného nasrání a ten řádek, kde se údajně ptal na jméno jsem přehlíd :)
"....Jen mě tady zarážejí příspěvky všech těch tvrďáků, co sice něco provedli viz. Kapřík faster, který v podstatě přizná, že udělal chybu, ale ještě si vyskakuje na policistku a diví se, že ta se s ním odmítá slušně bavit."
Kapřík sice udělal chybu, ale píča ve svetru není jeho matka ani domovnice, aby si na něj otevírala hubu! Má přesně definováno v zákoně, jak má vypadat, jak má auto zastavovat, jak oslovovat řidiče atd. - je tady od toho, aby dohlížela na dodržování zákona, ale zákonejma prostředkama - kapiš?
Tvůj druhej výtvor už je akceptovatelnější, ale tvoje submisivní postoje vůči bengabojz prostě nesdílím. Nevím kolik kontrol a jednání s tou sebrankou jsi měl tu čest absolvovat. Já poměrně dost a v drtivý většině to proběhlo korektně, bez emocí. Když se jednalo o můj přestupek, sklopil jsme uši a kolikrát jsem odjídžel s jenom napomenutím nebo se mi dokonce policajt (-tka) i omlouvali, že tam a tam zbytečně měřej :) Potud OK - ovšem není tajemstvím, že u polichčije se uchytěj v hojný míře frustráti a blbečci (popř. blbky), viz náš příběh, kde je taková reakce na místě a takovou píču, bych si s chutí "podal" i kdyby mně to mělo stát zbytečnejch pár stovek pokuty
Že si zrovna při těch několika málo kontrolách na něco takovýho nenarazil, ještě automaticky neznamená, že to neexistuje
Za pravopisnou invektivu se omlouvám (viz výše), tentokrát to bylo už lepší, ale pořád je co vylepšovat
"....Jen mě tady zarážejí příspěvky všech těch tvrďáků, co sice něco provedli viz. Kapřík faster, který v podstatě přizná, že udělal chybu, ale ještě si vyskakuje na policistku a diví se, že ta se s ním odmítá slušně bavit."
Kapřík sice udělal chybu, ale píča ve svetru není jeho matka ani domovnice, aby si na něj otevírala hubu! Má přesně definováno v zákoně, jak má vypadat, jak má auto zastavovat, jak oslovovat řidiče atd. - je tady od toho, aby dohlížela na dodržování zákona, ale zákonejma prostředkama - kapiš?
Tvůj druhej výtvor už je akceptovatelnější, ale tvoje submisivní postoje vůči bengabojz prostě nesdílím. Nevím kolik kontrol a jednání s tou sebrankou jsi měl tu čest absolvovat. Já poměrně dost a v drtivý většině to proběhlo korektně, bez emocí. Když se jednalo o můj přestupek, sklopil jsme uši a kolikrát jsem odjídžel s jenom napomenutím nebo se mi dokonce policajt (-tka) i omlouvali, že tam a tam zbytečně měřej :) Potud OK - ovšem není tajemstvím, že u polichčije se uchytěj v hojný míře frustráti a blbečci (popř. blbky), viz náš příběh, kde je taková reakce na místě a takovou píču, bych si s chutí "podal" i kdyby mně to mělo stát zbytečnejch pár stovek pokuty
Že si zrovna při těch několika málo kontrolách na něco takovýho nenarazil, ještě automaticky neznamená, že to neexistuje
Za pravopisnou invektivu se omlouvám (viz výše), tentokrát to bylo už lepší, ale pořád je co vylepšovat
23:37:45
13.03.2009
13.03.2009
Kapřík
-> Domajz: nebudu to komentovat..evidentně to nemá smysl Zdá se, že pořád žiješ v době starého režimu...ono stačí se podívat pár stovek km na západ jak to funguje tam a hned bys pochopil na co tím narážím
18:02:24
13.03.2009
13.03.2009
Syny
-> Domajz: Jako ja s policajtama taky nemam problemy, kdyz se neco resilo, vzdycky jsem se s nima dohodnul uplne v pohode, ale kdyby me chtel pokutovat nebo po me cokoliv chtel plicajt bez uniformy, tak se s nim ani nebudu bavit... Jak aj muzu vedet, ze to je opravdu policajt - ano ani uniforma nemusi byt 100% jistota policajta, ale aby ke me prisla naka zenska ve svetru a chtela me zjebat za to, ze sem se zaradil blbe a prejel do jinyho pruhu, tak se ji zeptam co chce a pak vklidu zase okynko natahnu nahoru a ani nepujdu ven z auta a pojedu dal... pokud mi policajt neco chce, tak ma vypadat jako policajt a ne si behat nekde ve svetru - konec koncu ten svetr si muze narvat pod uniformu, kdyz ho tak nutne potrebuje...
13:15:52
13.03.2009
13.03.2009
Domajz
Pánové musím vás zklamat, ale nejsem policista a ani se k nim nechystám. Jen mě tady zarážejí příspěvky všech těch tvrďáků, co sice něco provedli viz. Kapřík faster, který v podstatě přizná, že udělal chybu, ale ještě si vyskakuje na policistku a diví se, že ta se s ním odmítá slušně bavit.
-> King: "odkdy policie nezdraví, neslyšel jsem vaše jméno"
Opravdu se neptal po jejím jméně? Někdo tady má asi problémy s chápáním textu.
Takže z toho co jsi napsal vyplývá, že když tě přijde zatknout policista v civilu, tak ho můžeš v podstatě poslat do háje. Zajímavá úvaha.
-> Kapřík faster: Takže každý inteligentní a rozumný člověk by měl se s policií hádat i když udělá chybu on? Aha...
Uvědomte si, že Policie není náš rovnocenný partner, je to nástroj pro výkon státní moci a stát zde pro nás působí jako autorita, ne jako partner. Proto ani policista ve službě není váš rovnocenný protějšek k diskuzi. To sice neznamená, že by se měl chovat jak hovado to jistě ne. Ale uznejte sami, že pokud někdo udělá dopravní chybu pak ještě na bábu vběhne bez jakékoliv omluvy svého přestupku na ní vybafne, že jako to tady mají blbě označený, tak to že se potom ženská nasere mě celkem neudivuje. Za další celkem pochybuju, že značení měla na starost policie, spíš správa silnic. A poslední věc, i když je znační nepřehledné, ale je schváleno což určitě bylo, jsme povinni se jím řídit i když je sebeblbější. Je to smůla ale je to tak. Určitě ale nepomůže, že budu dělat na policajty ramena a pak tady ještě machrovat na diskuzi jakej jsem borec. S mou škodárnou mě policie stavěla několikrát a chtěli pokutovat za stav a různé jiné drobnosti, jako nepřipoutání apod. Vždy jsem slušně uznal svou chybu, řekl jsem že se to nebude opakovat a nebyl problém se s něma domluvit. Je to jen o slušnosti.
Takové řeči jako že nás nebudou buzerovat neuznávám, žádnou buzeraci jsem nikdy nepocítil i když mě stavěli opravdu hodněkrát. Prostě dělají svou práci. Ale to je spíš o přísloví, že potrefená husa nejvíc kejhá.
-> King: Jo a z tvýho syna bude určitě něco velkýho, takový talent se jen tak nevidí .))
-> King: "odkdy policie nezdraví, neslyšel jsem vaše jméno"
Opravdu se neptal po jejím jméně? Někdo tady má asi problémy s chápáním textu.
Takže z toho co jsi napsal vyplývá, že když tě přijde zatknout policista v civilu, tak ho můžeš v podstatě poslat do háje. Zajímavá úvaha.
-> Kapřík faster: Takže každý inteligentní a rozumný člověk by měl se s policií hádat i když udělá chybu on? Aha...
Uvědomte si, že Policie není náš rovnocenný partner, je to nástroj pro výkon státní moci a stát zde pro nás působí jako autorita, ne jako partner. Proto ani policista ve službě není váš rovnocenný protějšek k diskuzi. To sice neznamená, že by se měl chovat jak hovado to jistě ne. Ale uznejte sami, že pokud někdo udělá dopravní chybu pak ještě na bábu vběhne bez jakékoliv omluvy svého přestupku na ní vybafne, že jako to tady mají blbě označený, tak to že se potom ženská nasere mě celkem neudivuje. Za další celkem pochybuju, že značení měla na starost policie, spíš správa silnic. A poslední věc, i když je znační nepřehledné, ale je schváleno což určitě bylo, jsme povinni se jím řídit i když je sebeblbější. Je to smůla ale je to tak. Určitě ale nepomůže, že budu dělat na policajty ramena a pak tady ještě machrovat na diskuzi jakej jsem borec. S mou škodárnou mě policie stavěla několikrát a chtěli pokutovat za stav a různé jiné drobnosti, jako nepřipoutání apod. Vždy jsem slušně uznal svou chybu, řekl jsem že se to nebude opakovat a nebyl problém se s něma domluvit. Je to jen o slušnosti.
Takové řeči jako že nás nebudou buzerovat neuznávám, žádnou buzeraci jsem nikdy nepocítil i když mě stavěli opravdu hodněkrát. Prostě dělají svou práci. Ale to je spíš o přísloví, že potrefená husa nejvíc kejhá.
-> King: Jo a z tvýho syna bude určitě něco velkýho, takový talent se jen tak nevidí .))