-> Domajz: Přiznám se, že tvoje filipika proti asertivnímu občanovi mně při čtení drobátko zvedla ze židle....v mým konkrétním případě ze záchodový mísy, ale to je vedlejší :)
Pokud je domněnka, že něco takovýho, jako ty, patří k řadám polichčije správná , tak to teda potěš!
Ale k věci - cituju z interních pokynů policejního prezidia ČR:
.....Čl. 4 Základní povinnosti policisty
(1)Policista je povinen:
a) být řádně ustrojen,
.........................
........
(2)Policista nesmí
................
b) kombinovat stejnokrojové součástky a doplňky a další součásti stejnokroje a výstroje S OBČANSKÝM ODĚVEM, nestanoví-li tento závazný pokyn jinak,
.....................
konec citátu.
Do interních předpisů policie je mi sice možná kulový, ale ten kdo chce zapalovat, musí sám hořet, jak říkávali soudruzi, takže i to se hodí do krámu při případný srážce s blbcem v uniformě

Navíc mám takovej dojem, že ty "ústrojní" věci jsou součástí obecnýho zákona o polichčiji, takže další munice :)
"....Za další nevím kde jsi přišel na to, že by se ti měla příslušník policie představovat a už vůbec né jménem. ..."
Čtu-li správně, tak Kapřík nikde nepíše, že toužil po jménu policistky ve svetru, ale pozastavoval se nad způsobem, jakým ta pinda komunikaci zahájila a od toho se odvíjela jeho reakce
"...Pokud jsi porušil dopravní předpisy a ještě jsis vyskakoval tak bys měl být rád, že tě něčekala pokuta."
Pán je mistrem zkratky a zhustil nám celou story na jeden řádek! :) Ne, už nemám sílu a ač to dělám zřídka a nerad - můj kluk chodí do 2. třídy, ale v týhle větě by udělal tak maximálně třetinu chyb