skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Elektromobilita
prohledat
1662 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 04.09.2021 do 18.07.2025, založil/a Jirik_Tuňák1983
-> saskyn2 16.07.25 11:57:08: na LPG mi nesahej
Sharan díky tomu jezdí za cenu naftaku, akorat že pred dieselgate byla nafta takova modla, že to auto by stálo 2x tolik a v polovični vybave, která byla pro nafty tehdy obvykla. Dneska už to fakt smysl ale asi nedava

-> saskyn2:
Zrovna ty bys s tim měl problém nejmenší, odpojit nebo připojit kabel u baráku je otázka méně než 30 vteřin a nemusíš řešit prostocviky u nabíječky nebo pumpy.
Zrovna ty bys s tim měl problém nejmenší, odpojit nebo připojit kabel u baráku je otázka méně než 30 vteřin a nemusíš řešit prostocviky u nabíječky nebo pumpy.
-> Jirik_Tuňák1983: Ten hybrid dává smysl pokud bydlíš někde na předměstí. Se zeptej Luboše, ten teďko kupoval Pašíka GTE
-> Nwkt 16.07.25 22:04:34: Tohle mne tak nějak obchází.
-> Jirik_Tuňák1983: buď hybrid www.vw-uzitkove.cz/multiv
an
nebo čistě EV www.vw-uzitkove.cz/id-buz z/id.-buzz
nebo čistě EV www.vw-uzitkove.cz/id-buz z/id.-buzz
-> Jirik_Tuňák1983 16.07.25 21:51:37: myslim, ze ID buzz je elektra. A v nakladnim jsem to asi jeste nevidel. Ale pravda - nelibi se mi to, tak po tom moc nekoukam.
-> pavucina 16.07.25 21:40:40: Vyrábí vůbec nějaká evropská automobilka elektrické MPV nebo minivan? Nemyslím dodávku přestavěnou na dobytčák na lidi, ale čistě osobní vůz. Nějak to nesleduji, tak se ptám.
-> Nwkt: Tohle je spis sever, ale to neni podstatny... Vím ja proc stoji vsichni na SCH, kdyz o 13km (Mora) je dalsich 40 stojanu rychlonabijecek ? Ja vas fakt nechci konvertovat, jen nehledejte senzace, tam kde nejsou...
A stále rikam, cim min EV na ceskych cestach, tim vic vyhod pro ty stávající
. A ver mi, fakt v tom netrpim.
A stále rikam, cim min EV na ceskych cestach, tim vic vyhod pro ty stávající

-> Nwkt: to je celosvětovej sjezd tesel ne 

-> pavucina: Však David správně napsal že to je životní styl
Jako jsem asi starej protože chci natankovat bez fronty a pak jezdit týden aniž bych musel někde něco řešit. To je jak LPGčkaři, pro korunu si nechaji vrtat koleno, ale kdyby to sraní okolo využili alespon trochu smysluplně tak vydělají 3x tolik co takhle ušetřej. Na druhou stranu proč to někomu brát, každého boj a pokud mi to nikdo nenutí tak fakt nemám potřebu řešit a počítat kdo kde jak dlouho stojí když chce.

-> David29 14.07.25 09:46:43: Je to smutný, ale tohle je problém naší zeme, teda nasi legislativy. Celkove nabijecky obecne a Tesla nabiječky extra jsou od Prahy na Východ tragedie (krome Brna, tam se to docela povedlo). SCH v Čestlicích se otvíral nedávno, je tam 8x250kW, jenze jim nikdo nedovolil větší príkon, ale snad o nej maji zazádáno jenze všechno trvá.
A ted jedes na dovolenou přes naší zemi, s tím, že u Tesly ti to rekne, kde zastavit a tady narazis, ptz si nakej ouřada řekl, necháme je vycukat... Naopak když já jedu do západních zemí ( v tomto svete to jinak nejde nazvat), tak nemáš absolutne nikde problém nabít a dost casto tam nekoho vůbec potkat, ptz jsou nabíjecky na kazdým rohu...
Takze ano dělám kousek od SCH Vestec a mohl bych kazdý den fotit frontu(protože transitní auta a taxici s nabíjením zdarma). Kdyz jedu do Krakova, tak nenabíjím na Tesla SCH v Olomouci, ptž to je stejne smutný příbeh jako Vestec a nabiju na PRE rychleji, jen o pár Kč dráž...
A ted ti rovnou vemu vitr z plachet, ano je to pořád divočina, kde jakej chip a jaká cena, ale to me po 5 letech uz opravdu nerozhazuje.
Tesla nabíječky jsou vyrazne levné, a přesto, že to srovnání nemám rád, tak je to uplne stejný jako je fronta na ONO, a stejne se to tem lidem vyplatí tam čekat místo zajet za roh na dražší stojan, který je volný... A bohuzel EVčkáři a teslaři extra jsou ultra korunky...
A ted jedes na dovolenou přes naší zemi, s tím, že u Tesly ti to rekne, kde zastavit a tady narazis, ptz si nakej ouřada řekl, necháme je vycukat... Naopak když já jedu do západních zemí ( v tomto svete to jinak nejde nazvat), tak nemáš absolutne nikde problém nabít a dost casto tam nekoho vůbec potkat, ptz jsou nabíjecky na kazdým rohu...
Takze ano dělám kousek od SCH Vestec a mohl bych kazdý den fotit frontu(protože transitní auta a taxici s nabíjením zdarma). Kdyz jedu do Krakova, tak nenabíjím na Tesla SCH v Olomouci, ptž to je stejne smutný příbeh jako Vestec a nabiju na PRE rychleji, jen o pár Kč dráž...
A ted ti rovnou vemu vitr z plachet, ano je to pořád divočina, kde jakej chip a jaká cena, ale to me po 5 letech uz opravdu nerozhazuje.
Tesla nabíječky jsou vyrazne levné, a přesto, že to srovnání nemám rád, tak je to uplne stejný jako je fronta na ONO, a stejne se to tem lidem vyplatí tam čekat místo zajet za roh na dražší stojan, který je volný... A bohuzel EVčkáři a teslaři extra jsou ultra korunky...
-> michael:
MEB s předním náhonem? Napadá mě jedině kvůli hlubšímu kufru, jinak si myslím že jde o horší řešení než RWD.
MEB s předním náhonem? Napadá mě jedině kvůli hlubšímu kufru, jinak si myslím že jde o horší řešení než RWD.
-> David29: To je easy, platí se poplatky za to, že stojíš a nenabíjíš
-> Borderer 14.07.25 13:07:35: no ja bych to rozhodne udelal, jednak je to stani zpoplatneny a druhak nestojim o to aby se mi nejakej "nedebil" na aute pomstil. Podivej na Davida kterej to tam chodi co 20 minut pozorovat, nikdy nevis kdy mu rupne v kouli a zacne tam neco hasit 

-> Tomaso435:
V tom případě na té pohádce cosi nesedí...
V tom případě na té pohádce cosi nesedí...

-> palinator: malej nissánek

-> Sita: No v jedný dřepěl řidič a čekal.
V druhým jsem viděl děcka jak čumí do tabletů, ve třetím taky dřepěli a nějací lidé stáli venku. Zoufalec z Nizozemí taky čekal v autě
-> Borderer: Tak to je jasný. Jestli si někdo myslí že někdo dobije auto a pak ho půjde přeparkovat (tuplem třeba v centru Prahy, kde ta místa prostě nejsou), tak je to naivní debil
Ale napadlo mě inovovat vtip.
Víte proč se řidiči Tesel zdraví? Znají se z fronty na nabíječku
V druhým jsem viděl děcka jak čumí do tabletů, ve třetím taky dřepěli a nějací lidé stáli venku. Zoufalec z Nizozemí taky čekal v autě
-> Borderer: Tak to je jasný. Jestli si někdo myslí že někdo dobije auto a pak ho půjde přeparkovat (tuplem třeba v centru Prahy, kde ta místa prostě nejsou), tak je to naivní debil
Ale napadlo mě inovovat vtip.
Víte proč se řidiči Tesel zdraví? Znají se z fronty na nabíječku

-> Borderer:
Tak ono když to píchneš na AC konektor, kterej je pomalej, tak ti nikdo nic neflastruje, ale můžeš tam pronabíjet třeba 8 hodin. A když to vyzmrdíš a v autě nastavíš omezení nabíjecího proudu, tak třeba celej den. Ale minimálně ČEZ má nastavené i limity maximální doby nabíjení, po jejímž překročení se platí i časová složka.
A využívání pomalého nabíjení je vcelku motivující, když je rozdíl v ceně třeba 8 vs 13 Kč/kWh.
Na druhou stranu, on je zpravidla jeden stojan (s dvouma slotama) pro 2 parkovací místa, takže pokud člověk to DC nutně nepotřebuje, je asi lepší ho nechat volné pro někoho, kdo spěchá.
Veřejné nabíjení zkrátka pro nějaké masové používají je skutečně stále otravné a poměrně drahé. U flotil je ale řešením wallbox přímo na firmě a lidi s RD jsou v pohodě v podstatě vždycky, resp. je to řešitelné vcelku snadno.
Časem snad bude AC nabíjení takřka na každém parkovacím místě, aby se to nabíjelo přes noc. Auta, co uměj nabíjení 180 kW a podobně, jsou pořád dost drahá a zrovna tak to neumí zrovna moc nabíječek. Tam už je ale komfort vcelku solidní.
Tak ono když to píchneš na AC konektor, kterej je pomalej, tak ti nikdo nic neflastruje, ale můžeš tam pronabíjet třeba 8 hodin. A když to vyzmrdíš a v autě nastavíš omezení nabíjecího proudu, tak třeba celej den. Ale minimálně ČEZ má nastavené i limity maximální doby nabíjení, po jejímž překročení se platí i časová složka.
A využívání pomalého nabíjení je vcelku motivující, když je rozdíl v ceně třeba 8 vs 13 Kč/kWh.
Na druhou stranu, on je zpravidla jeden stojan (s dvouma slotama) pro 2 parkovací místa, takže pokud člověk to DC nutně nepotřebuje, je asi lepší ho nechat volné pro někoho, kdo spěchá.
Veřejné nabíjení zkrátka pro nějaké masové používají je skutečně stále otravné a poměrně drahé. U flotil je ale řešením wallbox přímo na firmě a lidi s RD jsou v pohodě v podstatě vždycky, resp. je to řešitelné vcelku snadno.
Časem snad bude AC nabíjení takřka na každém parkovacím místě, aby se to nabíjelo přes noc. Auta, co uměj nabíjení 180 kW a podobně, jsou pořád dost drahá a zrovna tak to neumí zrovna moc nabíječek. Tam už je ale komfort vcelku solidní.
-> palinator: Zjevně ne dostatečně, protože podobných výjevů sem taky už pár viděl. Buďto fronty na nabíječky nebo naopak nabíječky zcela prázdný.
-> Borderer:
A neplatěj se?
A neplatěj se?

-> Sita: Kdo si po hodině koupání odskočí sundat auto z nabíječky? Na tohle se tak akorát každej vysere, dokud se nebudou platit horentní sumy za "čekání" na nabíječce.
-> Tomaso435:
To nabíjí autobus?
Já teď spekuloval nad nějakou malou elektrárničkou na kontejner a do 100 litrů by se to vešlo a baterie by se fakt chladit nemusely
To nabíjí autobus?

Já teď spekuloval nad nějakou malou elektrárničkou na kontejner a do 100 litrů by se to vešlo a baterie by se fakt chladit nemusely

-> David29: tady jeden co investoval vyšší miliony do solaru, baterie a nabíječky co dává jen z těch panelů, dal další miliony do chlazení baterií, pac jinak by musel snížit nabíjecí proud a to mu přišlo zbytečný.
Ale tak každej nejak vyhazuje peníze za kraviny zejo :D
Ale tak každej nejak vyhazuje peníze za kraviny zejo :D
-> David29:
No, bylo by fér se zeptat, kolikrát za rok tuhle anabázi absolvovali... My třeba letos ani jednou
No, bylo by fér se zeptat, kolikrát za rok tuhle anabázi absolvovali... My třeba letos ani jednou

-> David29 14.07.25 09:46:43: a neni to treba tim, ze ty lidi pichli auto na nabijecku a sli do aquapalace? Nerikam ze chodit do takovych zarizeni je nejakej uzasnej styl zivota (osobne jsem tam nebyl), ale tipnul bych si, ze na majitelich BEV nestoji. A ze s elektroautem si po hodince koupani odskocis dat auto z nabijecky? No boooooze, ty si zase musis jit ven zahulit, to je stejny 

V neděli jsem byl v Čestlicích, a parkoval jsem vedle nabíječek. Všechny obsazený, samý Tesly a jedna Kona.
V autech a okolí unuděný osazenstvo, čekal tam jeden Nizozemec (dle RZ) na volnou nabíječku.
Když jsem se po 20min vrátil, nic se na stavu nezměnilo.
Tak to by mě bavilo, to je fakt životní styl
V autech a okolí unuděný osazenstvo, čekal tam jeden Nizozemec (dle RZ) na volnou nabíječku.
Když jsem se po 20min vrátil, nic se na stavu nezměnilo.
Tak to by mě bavilo, to je fakt životní styl
-> michael: to jsem potkal cca 2 týdny zpět, kousek za Rozvadovem, když jsem jel do Mnichova. Jeli na podválu za Ivecem, pravděpodobně cestou na Nurburgring
Kdyby měl někdo zájem, jsou v zaměstnanecký aukci 3 kusy e-Golfy, rok 2019, najeto od 35 do 57 tkm. Cena kolem 300, ale aukce končí zítra ve 13 hodin a do té doby to musí být vyřešený (tzn. člověk musí znát i strop, co za to chce dát).
Víc info na vyžádání.
Víc info na vyžádání.
-> StepaNoFUN 02.06.25 09:37:50: Jé, takovou funkci jsem měl kdysi taky..
A jo, dneska je to hlavně o tý výbavě, tady třeba jezdila jedna plzeňská partička, aparát kompaktní, zvukař šikovnej a malý sály nebo i správnej venkovní prostor superzvuk, větší a lehce problematický prostory stavebně (jako náš místní KD) dost katastrofa. Ovšem v dobách, kdy jsme na "generátor bílýho šumu" či jak se tomu nadávalo, koukali jako na sci-fi, to bylo o zvukaři asi víc. S náma jezdil týpek, kterej to hravě zmákl zmáknul technicky (ing. elektro), ale přes uši zoufalec..

-> Bukaj 02.06.25 08:28:59: Ale to jsem se ti tady právě snažili vysvětlit, ten čas který právě zbytečně trávíš u kompu by sis mohl zkrátit tím že část toho času ukrojíš někde při čekání. Je to stejný jako kdyby si neměl auto s argumentem že už takhle trávíš spoustu času na cestách
Já Tvůj názor respektuju, nic ti necpu a je to samozřejmě jen tvá věc.

-> Jozka: Jak se říká - z hajzlu zámek nepostavíš. Zvukař může bejt sebelepší, ale když stage a základní vybavení není nic moc, tak to prostě nejde.
Občas jezdím s jednou kapelou jako "podrž, podej, přines". Teď jsme byli v Lysý, zvučil to "jejich" zvukař (ten lepší), ale stejně to nebylo nic moc, protože základní vybavení (bedny atd.) nebylo jeho a nestálo za moc.
Občas jezdím s jednou kapelou jako "podrž, podej, přines". Teď jsme byli v Lysý, zvučil to "jejich" zvukař (ten lepší), ale stejně to nebylo nic moc, protože základní vybavení (bedny atd.) nebylo jeho a nestálo za moc.
-> Bukaj: Mám to naprosto stejně, teď tedy akorát po pauze napravuju ten foťák..
Včetně toho divení, když si kámoš ve 1st půli 90. koupil aktuální Sony verzi toho, co se nosilo na rameni v Bronxu - cca 5 litrů odnímatelný pouťový plasťáky a dohromady to uším znělo prakticky stejně jak bratrancovo léty vychytaná soustava "správného objemu", napájená Akai-ema. Ostatně, žasnu nad tím dodnes pokaždý na bigbítu, jak na dvě reprobedny domácí velikosti parádně hraje celá kapela, pokud je teda prostor odpovídající a zvukař není hluchej.. Přitom kdysi bylo třeba na alespoň nějakej zvuk hromada beden obludnejch těžkejch - byl jich skoro plnej pekařskej Robur a stejně to znělo tak sotva přijatelně.
Včetně toho divení, když si kámoš ve 1st půli 90. koupil aktuální Sony verzi toho, co se nosilo na rameni v Bronxu - cca 5 litrů odnímatelný pouťový plasťáky a dohromady to uším znělo prakticky stejně jak bratrancovo léty vychytaná soustava "správného objemu", napájená Akai-ema. Ostatně, žasnu nad tím dodnes pokaždý na bigbítu, jak na dvě reprobedny domácí velikosti parádně hraje celá kapela, pokud je teda prostor odpovídající a zvukař není hluchej.. Přitom kdysi bylo třeba na alespoň nějakej zvuk hromada beden obludnejch těžkejch - byl jich skoro plnej pekařskej Robur a stejně to znělo tak sotva přijatelně.
A obecně:
Telefon mám na telefonování (a případně SMS, i když je vopruz je psát),
na focení mám foťák,
na internet a administrativu noťas
a na poslech hudby gramofon, zesík a normální hi-fi reprobedny.
Ač mne teda opravdu udivuje, jak silný a naoko uchu lahodící zvuk jsou schopny vyloudit takové ty akumulátorové reproválečky od JBL, které občas někdy někde někdo vytáhne z batohu. To je dokonalé popírání fyziky (respektive spíš dokonalé využití ošálení lidského ucha/mozku)
Telefon mám na telefonování (a případně SMS, i když je vopruz je psát),
na focení mám foťák,
na internet a administrativu noťas
a na poslech hudby gramofon, zesík a normální hi-fi reprobedny.
Ač mne teda opravdu udivuje, jak silný a naoko uchu lahodící zvuk jsou schopny vyloudit takové ty akumulátorové reproválečky od JBL, které občas někdy někde někdo vytáhne z batohu. To je dokonalé popírání fyziky (respektive spíš dokonalé využití ošálení lidského ucha/mozku)

-> StepaNoFUN: Já to mám zase tak, že nechci chytrý telefon právě kvůli tomu internetu - už takhle proprokrastinuju u kompu hroznýho času - což teprve, kdybych měl net furt v kapse...

-> Tomaso435:
Kdyby aspoň to, mně na tom DVB-T2 fungovalo dost mizerně.
A když už jsem televizi musel kupovat, chtěl jsem nějakou která umí zobrazit černou jako černou a ne šedivou.
Kdyby aspoň to, mně na tom DVB-T2 fungovalo dost mizerně.
A když už jsem televizi musel kupovat, chtěl jsem nějakou která umí zobrazit černou jako černou a ne šedivou.
-> palinator 01.06.25 09:38:35: tam se už ale asi bavíme zase o něčem zbytečném, nikoliv o televizi, kterou si kupuje normálně přijímací člověk pozemního signálu. Nebo se mejlim?
-> StepaNoFUN 01.06.25 10:42:52: já mam zařízení 5.1 na půdě v krabici jen proto, ze bylo na burze včetně dvd a fm tuneru za přátelskou stokorunu :D ten boom je už 20 let pryč...
Já když vybíral tv, vzal sem to tehda ještě přes 3 různý fungující prodejny a nechal si vše pustit plis se v tom prohrabat. Zvítězila lg protože má normální přijatelný zvuk oproti těm ostatním, který znějí jak Ruská tv na 12V z doby dávno minulé
-> StepaNoFUN 01.06.25 10:42:52: já mam zařízení 5.1 na půdě v krabici jen proto, ze bylo na burze včetně dvd a fm tuneru za přátelskou stokorunu :D ten boom je už 20 let pryč...
Já když vybíral tv, vzal sem to tehda ještě přes 3 různý fungující prodejny a nechal si vše pustit plis se v tom prohrabat. Zvítězila lg protože má normální přijatelný zvuk oproti těm ostatním, který znějí jak Ruská tv na 12V z doby dávno minulé
-> David29 01.06.25 10:29:22: to bude tím že si zvyklý čekat na poště půl hodiny pak ti 10s přijde jako rychlost světla 

-> David29 01.06.25 10:29:22: vidis to. Ja uz pocitac doma prakticky nezapinam. Na prohlidnuti webu mi staci telefon.
-> Tomaso435 01.06.25 07:52:40: K TV od Samsungu jsem koupil obycejnej 2.0 Soundbar. Jako hraje to lip, ale ani samotna televize nehrala spatne. Oproti televizim pred par lety je to urcite velkej rozdil.
Kazdopadne z instalace domaciho kina s DTS 5.1 jsem uz asi vyrostl. Ne ze bych ho doma nemel, ale ted jsem to v jedny mistnosti rozebral a uz to asi nikdy nepripojim...
-> Tomaso435 01.06.25 07:52:40: K TV od Samsungu jsem koupil obycejnej 2.0 Soundbar. Jako hraje to lip, ale ani samotna televize nehrala spatne. Oproti televizim pred par lety je to urcite velkej rozdil.
Kazdopadne z instalace domaciho kina s DTS 5.1 jsem uz asi vyrostl. Ne ze bych ho doma nemel, ale ted jsem to v jedny mistnosti rozebral a uz to asi nikdy nepripojim...
-> palinator: To se přehání.
Nemám pocit, že bych na načtení nějaké aplikace čekal. Ale to asi bude tím, že v telefonu nemám kraviny typu facebook apod
Nemám pocit, že bych na načtení nějaké aplikace čekal. Ale to asi bude tím, že v telefonu nemám kraviny typu facebook apod
-> Tomaso435 01.06.25 07:52:40:
Tak tos asi těch televizí moc neslyšel. Třeba OLEDky od LG maj za obrazovkou ne uplně mrňavej soundbar a byť je to z audiofilskýho hlediska umístěný úplně nevhodně, tak na poměry zařízení, které není primárně určeno k výrobě zvuku, to hraje velice slušně, nesrovnatelně s tím, co jsem z TV slyšel v minulosti.
Nemá smysl na tom pouštět živáky, pokud máš nějakej soundsystém, nemá asi smysl na tom pouštět nějaký filmy kde je velká dynamika zvuku, ale pro všechno ostatní ta pohodlnost televize vyhovuje a člověk je línej "domácí kino" vůbec zapnout.
-> David29 01.06.25 01:47:37:
No, ono se ty vteřiny ale docela nasčítají. Pokud chceš otevřít jakoukoliv aplikaci, web, vyřídit bankovní převod (oh wait, ty vlastně posíláš složenky, to se tě naštěstí netýká), tak to máš vteřinu nebo několik vteřin na každej úkon. A život je krátkej na to, aby člověk čekal na nějaké loadingy
A to porovnávám šestiletej telefon kterej stál novej 15 a řekněme roční telefon kterej stál asi 28. Byť tamto nebyla až taková sračka, tak tohle je jinej vesmír.
Tak tos asi těch televizí moc neslyšel. Třeba OLEDky od LG maj za obrazovkou ne uplně mrňavej soundbar a byť je to z audiofilskýho hlediska umístěný úplně nevhodně, tak na poměry zařízení, které není primárně určeno k výrobě zvuku, to hraje velice slušně, nesrovnatelně s tím, co jsem z TV slyšel v minulosti.
Nemá smysl na tom pouštět živáky, pokud máš nějakej soundsystém, nemá asi smysl na tom pouštět nějaký filmy kde je velká dynamika zvuku, ale pro všechno ostatní ta pohodlnost televize vyhovuje a člověk je línej "domácí kino" vůbec zapnout.
-> David29 01.06.25 01:47:37:
No, ono se ty vteřiny ale docela nasčítají. Pokud chceš otevřít jakoukoliv aplikaci, web, vyřídit bankovní převod (oh wait, ty vlastně posíláš složenky, to se tě naštěstí netýká), tak to máš vteřinu nebo několik vteřin na každej úkon. A život je krátkej na to, aby člověk čekal na nějaké loadingy

A to porovnávám šestiletej telefon kterej stál novej 15 a řekněme roční telefon kterej stál asi 28. Byť tamto nebyla až taková sračka, tak tohle je jinej vesmír.
-> Syny 01.06.25 08:07:05: slyšel. Bejvalej kolega je zapalenec do tehlech kravin, bere to na splátky. Jako třeba chalupářský řešení, jak vidět zprávy, nebo karavanový řešení když chčije a nejde bejt venku, asi pro nekoho možná dobrý. Ale šilhat do displaye a poslouchat zvuk z plastu, je pro mě otřesný. A nejde mi ani o filmovej zážitek na velký tv a 6 repro v celý místnosti.... Ale nějakej normální zvuk. Aspoň co leze ze dveří kdejaký škodovky dneska. Stačí.
-> Tomaso435: A slysels nekdy ten Dolby Atmos z ctyrreprakovyho tabletu? Ja netvrdim, ze to je top hudebni zazitek, ale oproti obyc mobilu za par korun to je rozdil sakra velikej. A klidne se na tom tabletu na celej film kouknu, co je na tom za problem? Pokud nekdo chce super filmovej a akustickej zazitek, tak zas hafo penez vysype do nejaky televize a domaciho kina...
-> Syny 01.06.25 07:19:32: tobě vážně vyhovuje slyšet zvuk z repra v plastu o velikosti koruny?
Jakmile slysim zvuk z dnešních televizí, notebooků i mobilů byť jento nejvyšší jabko, dělá se mi nevolno. A on je to opravdu nekdo schopnej poslouchat ve stylu že nemá doma ani tv a platí si na tom netflix a on se na tom kouká na celej film. Absolutně nechápu.
Jakmile slysim zvuk z dnešních televizí, notebooků i mobilů byť jento nejvyšší jabko, dělá se mi nevolno. A on je to opravdu nekdo schopnej poslouchat ve stylu že nemá doma ani tv a platí si na tom netflix a on se na tom kouká na celej film. Absolutně nechápu.
-> David29 01.06.25 01:47:37: Tak zrovna fotak je dost podstatnej. Pro tebe mozna ne, ale ja si rad nekde vyfotim malou a fakt nechci aby to fotilo nahovno. Jelikoz s sebou vsude netaham bezzrcadlo, tak zrovna kvalita fotaku u telefonu je pro me podstatna.
Plno mobilu ma dneska uz stereo repraky a to je taky zvuk o necem jinem. Kdyz jsem domu poridil tablet, tak jsem cumel jako blazen jak to hraje. 4 repraky, Dolby Atmos a ziral jsem...
Jasne, pro tebe to dulezity neni, pro nekoho zase jo. Proto tobe staci telefon za 3000 a nekomu ne. A nekomu dokonce i dneska staci tlacitkovej
Plno mobilu ma dneska uz stereo repraky a to je taky zvuk o necem jinem. Kdyz jsem domu poridil tablet, tak jsem cumel jako blazen jak to hraje. 4 repraky, Dolby Atmos a ziral jsem...
Jasne, pro tebe to dulezity neni, pro nekoho zase jo. Proto tobe staci telefon za 3000 a nekomu ne. A nekomu dokonce i dneska staci tlacitkovej

-> Matthes, záškodník z TechWebu: To co jsi vyjmenoval, jsou pro telefon úplný krávoviny - by mě zajímalo kolik uživatelí k něčemu použije lepší foták (tipuju že 80% nepozná rozdíl) nebo nedejbože kvalitu zvuku - a teda nevím v čem to je u telefonu lepší, když zvuk z telefonu je vždycky na hovno 
Možná tak ta odolnost, s ND jsem neměl žádný problém (výměna konektoru).
Rychlost neposoudím, asi je mi jedno jestli se zpráva odešle za 0,7s nebo 2s

Možná tak ta odolnost, s ND jsem neměl žádný problém (výměna konektoru).
Rychlost neposoudím, asi je mi jedno jestli se zpráva odešle za 0,7s nebo 2s