nechapu, kanalky jsou dole pruchozi, jinde mi tam netece

a na nic neprisel nikdo. Ale bude to nekde skrz kanalky strechy ne?

, ale auta kolem 300 PS mají stejně kolem 1400 - 1500 kg. Jinak je to možná o pohodlnosti, ale jízdu s nepřeplňovaným motorem jakéhokoliv objemu, už si neumím moc užít. Na druhou stranu mi ale moc nevyhovují turbomotory, které vyrazí vocpoda a ve 4000 to zdechne a výš už to nic nepředvede. To je zrovna problém těch jednohubek 1.2 a 1.0, ideálně ještě zabitý převodovkou, pokud se nejedná o automat. V případě benzínu jednoduše motor, který má start na míč dole a táhne do 6000, přestože turbo. Více asi do SZ.

jen ta koroze tam nebude, kdyz vyberes lepsi kus a ikdyz se technika bude trochu min srat, tak na opravach stravis zase vic casu, protoze se temer vse hur rozebira a je toho tam vic, jedine funglovku a tocit to max. po 4 letech, jinak se v tom budes stejne vrtat
Chtěl bych, aby to mělo ideálně kolem 200 - 300 koní, 300 - 400 Nm, při normální jízdě normální spotřebu, pohodlné sedačky, něco moderních technologií, dostatečný prostor pro 4 lidi. Kufr stačí kolem 400 litrů na bagáž. Nemusí to být konby. Mělo by to tedy umožnit přesun dětí do školky, na společný nákup, dojet na dovolenou, ale na druhou stranu umožnit zábavné prasosvezení. Kvůli osobnímu přesvědčení by to nemělo spadat do koncernu a čehokoliv německého. Takže to se to vybírá ajncvaj. 

A s těma sedačkama mi přijde, že OI má strašně krátký sedáky, nevím jestli existovalo víc druhů, ale byl jsem služebně v Kadani s kolegovou OI a po příjezdu (cca 3,5 hodiny jízdy) mne bolely kolena.

A taky už to všechno hnije...

ilúzie o ľuďoch som už stratil dávno, ale toto by ma nenapadlo...

To si člověk fakt říká, že to provozování starých aut je fakt zhovadilost a vlastně se ani nediví, že někdo přesedne třeba z výrazně postarší Audiny (A4, A6) do úplně nové Fabie, Rapida apod. Ano, ta Audina dříve stála balík, má sympatické drahé materiály, které už ale okousal zub času. Po nenadálém prozření pak vidí, že tady a tam, když ne teď, tak minimálně v horizontu 1 - 2 let do toho bude muset nasrat nějaké peníze. Vidí škrábance a nedokonalosti, které před vystoupením neviděl. No prostě je to mazec jak piča a nezmění na tom nic ani skutečnost, že člověk věnuje staršímu vozu maximální péči a vypadá, jako když téměř sjelo z pásu.
Ještě musím zmínit, že Karolíny Bravo II odolává morálnímu stárnutí úplně geniálně, asi stejně jako poslední gen. Punta - ta auta furt vypadají moderně a aktuálně zevnitř i zvenčí, ale u mojí S60 a Cromaňonce člověk vidí, že už je to poněkud slabší.
Naštěstí to u jednoho drží kult pětiválce a jakás takás nadčasovost a u druhého max pohodlí, nicméně nepopírám, že se s tím člověk po pár návštěvách autosalonů vnitřně nepere.