-> Jarda/felda 14.07.23 20:37:34: No to je otázka, prvotní verdikt pojišťovny byl totálka. To jsem ještě na chvíli zažehnal tím, že jsem se v servisu domluvil na tom, že úplně netrvam na tom, aby to skládali z origo dílů (krom světla). Tak že nabídku překopou a domluví to s pojišťovnou. Dneska jsem se měl dozvědět výsledek a nikdo nevolal, takže to asi tak jistý taky není. Servis naštěstí docela kope za mě a chtěj to opravit (jasně, prachy pro ně), ale jak to dopadne úplně nevím. Jsou to už 3 týdny a furt v tom není jasno, takže se připravuju spíš na ten černý scénář, ač nepopírám, že čím víc aut jsem objel, tím víc si přeju, aby toho Golfa spravili...
-> saskyn2 14.07.23 20:03:27: Heleď já zase vůbec neznám ty předchozí generace, jelikož jsem se o to auto nikdy nezajímal a ani mi nenapadlo, že bych se o něj někdy zajímal
![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
Nicméně to co jsem tenhle týden viděl by mě neuráželo. Spíš by mě tam sralo pár věcí - to že to je menší, že to vzadu nemá pod loketkou výdechy topení a takový detaily, ale jinak ten interier vypadá celkem pěkně. Navíc hodně záleží co tam máš za výbavu. Já bych jako nuté minimum volil Family Smart, což je v ceníku Hyundaie pomalu ta nejvyšší
Nevím co konkrétně más na mysli a fakt vůbec neznám ty předchozí. Ale je pravda, že ty výbavy, kterých asi jezdí nejvíc, žádná sláva nebudou.
Jinak tedy většinou jsem se byl dívat na Ofce 2018-2019 (jedna dokonce 2017), který byly ve výbavě ekvivalentní Ambiente (sem tam něco navíc), cenově 400-500 tisíc. Která taková stojí/stála nová jedničku? Dost možná v tej době co je kupovali nový stáli stejně nebo jen o trošíčku víc jako teď ty ojetiny
A věř tomu nebo ne, tak ač Golf má najeto 260 tkm, je 13 let starej, stojí celou dobu venku a já jsem 3. majitel, tak vypadá líp jak všechna ta auta co jsem viděl. Nepočítám tu korozi, která tam pomalu začíná, ale co se týče škrábanců, ďolíků a sekanců, tak to určitě.
Brácha kopil před dvěma lety 3,5 roku staryho Golfa 7 s cca 210 tkm a má na něm jediný šrám na kapotě, sotva viditelnej. Kdyby nebyl línej, věřím, že ho i rozleští. Pojistná událost žádná a stál ho pod 300. Ano, tenkrát byla auta levnější, ale poměrově teď koukám po dražších autech, než on a vypadaj diametrálně odlišně.
-> dragon_cb_cz 14.07.23 20:15:16: Pro mě není ekvivalent starší auto = jebka. Ale dal bych tě sem fotky co jsem na těch autech vždy našel, jen jsem je bohužel už smazal. Tak sem dám jen to poslední z dneška - a to podotýkam spadá do té lepší skupiny. Prostě za 400-500 tisíc asi čekam trochu něco lepšího, než se nabízí.