-> saskyn2: Není to jen chybějící krytka ložiska? Ale 2koly moc neznám, takže se jen ptám...
-> Bukaj 25.10.20 09:23:02: Tak vzhledem k odpisům to nový auto pro firmu zase takovej ekonomickej nesmysl není. Navíc u nás zpestřený tím, že letos se rozhodujem, jestli státu dát řádově stovky tisíc Kč za "nic" (vzhledem k charakteru provozu nemůžem příliš zaměstnávat invalidy - máme jen 2 a to je vzhledem k počtu zaměstnanců málo), nebo jestli koupit 2 nový auta, kterejma se to smázne, tudíž na nich vlastně ušetříme tu částku, kterou by jsme museli jinak platit. Ale u starších to takhle udělat nejde.
Jinak jsem taky v práci kdysi prohlásil, že můj původní služebák vyžaduje investici cca 30k před STK a že to je blbost, když auto stálo 60 před 4ma rokama a na "drobnejch" opravách (bez spotřebních věcí) stojí tak 15k ročně. Odpověď ředitele zněla - udělej to, na nový teď není. Za 2 roky (a dalších 40tis. km) se na tom začal srát motor. Oprava (ze známosti) odhadnutá na min. 40k.
Otravoval jsem už hodně (plus se někdo dost přimluvil) a dostal jsem nový. Tohle se protáhlo STK s tím, že to bude jezdit okolo komína. Samozřejmě s tím jezdili "normálně" a do půl roka to kleklo úplně. Naši mekánici se v tom dalšího půl roku vrtali, nacpali do toho 30k + hodiny času a stejně to nejezdilo.
Nakonec jsem se nasral a domluvil se šéfem, že to někdo za 5tis. koupil na díly, jen aby to bylo v prdeli. Ono pojistky, silniční daň a podobný věci taky nestojej málo.